Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 46 577
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Така като гледам, на мен това ми прилича на някакви общи изисквания за всички пациенти копирани от някъде. Ние правихме само изследванията, които доктора иска (има ги на първа страница в темата). Със сигурност нямаме кръвна група и ЕКГ, дригите не помня, но може лесно да се сверят.
Преди седмица имам отговор от него за втората операция и специално го питах за прегледите и изследванията и отговора беше да правим абсолютно същото каквото преди първата операция, тоест не би трябвало да има промяна.

# 541
Кръвна група се изисква, едно момиче декември ходи и каза, че трябва.
Така като гледам, на мен това ми прилича на някакви общи изисквания за всички пациенти копирани от някъде. Ние правихме само изследванията, които доктора иска (има ги на първа страница в темата). Със сигурност нямаме кръвна група и ЕКГ, дригите не помня, но може лесно да се сверят.
Преди седмица имам отговор от него за втората операция и специално го питах за прегледите и изследванията и отговора беше да правим абсолютно същото каквото преди първата операция, тоест не би трябвало да има промяна.

# 542
На нас не са ни искали кръвна група. Но в България, в Токуда болница задължително правят и кръвна група преди операция.. Така, че ние си имахме документ все пак.
Не се тревожете за тестовете, за Ковид ще ви ги направят в болницата.
Има още една подробност - до сега педиатричния преглед  влизаше в цената на операцията.. Не е редно да ви искат пари за него. Имало е случаи, когато от болницата са искали пари на родители, и после са ги връщали. При комуникацията с д-р Джинович непременно си попитайте педиатъра заплаща ли се отделно. Защото има случай от болницата, да взимат неправомерно пари за това.. Но все пак Бел Медик вече е част от Аджъбадвм и може да има промяна, за която да не знам.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 09:24 от marychery

# 543
weronkaa, мерси за информацията. На моят син много трудно му взеха венозна кръв, защото не му откриват вена и едва им стигна количеството. В Белмедик на 10 мин след като го доведоха в стаята си изтръгна абоката и се отказаха да слагат нов, заради същата причина и затова се надявам се да не трябват много допълнителни изследвания.
Искам да попитам, ако някой знае: при раждането детето ми е кръвопреливано, което според мен значи, че би трябвало да са изследвали кръвна група, обаче никъде в епикризите не намирам да е написана, дали се пазят архиви за толкова голям период и ако звънна дали ще могат да ми пратят информацията?

# 544
Reing, опитай да се свържеш с болницата. Щом детето е кръвопреливано, би трябвало да е правено изследване на кръвна група.
До сега не са изисквали в Бел Медик изследване на кръвна група и педиатричен преглед с ЕКГ.
При всички полижения, в самата болница могат на направят това което им липства, ако сметнат че е нужно.

# 545
Ние правихме изследванията си там.

Когато ги правеха ни питаха защо нямаме картонче с кръвна група.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 21:16 от mmoira

# 546
  • София
Април месец миналата година,искаха кръвна група.

# 547
Значи май се оказва, че зависи при кой педиатър си попаднал на прегледа, щом на някои са искали, а на други не.

# 548
Ние правихме там кръвни изследвания вкл. и за кръвна група- юни 2021 г.

# 549
Как понасяха мазането с крема децата ви момичета? Аз мажа от скоро Andractim и моето момче плаче много при самото мазане после като попие крема в кожата и сложим памперса се успокоява бързо. Слагам една салфетка на тестисите за да не попада там крем, но понеже сме с пеноскротална хипоспадия се притеснявам, че попада крем в отвора и затова плаче.

# 550
  • София
След втората седмица свикна. Иначе нямах време за салфетки, две ръкавици, слагах малко на едната, по най бързия начин размазвах с две ръце и задтлжително виках "Край" това беше като вълшебна дума за него и все по-бързо спираше да се мята и плаче след като я чуеше.

# 551
Mishel, ще свикне и няма да се разстройва толкова. Може да духваш леко върху кремчето преди да намажеш. Също така аз изрязвах дупчица в една ръкавица, нахлузвах я и така мажех и не влизаше в отвора. За втората операция пак ще мажем, надявам се пак да свикне бързо.

# 552
  • Пловдив
weronkaa, мерси за информацията. На моят син много трудно му взеха венозна кръв, защото не му откриват вена и едва им стигна количеството. В Белмедик на 10 мин след като го доведоха в стаята си изтръгна абоката и се отказаха да слагат нов, заради същата причина и затова се надявам се да не трябват много допълнителни изследвания.
Искам да попитам, ако някой знае: при раждането детето ми е кръвопреливано, което според мен значи, че би трябвало да са изследвали кръвна група, обаче никъде в епикризите не намирам да е написана, дали се пазят архиви за толкова голям период и ако звънна дали ще могат да ми пратят информацията?
На моето дете не е преливана кръв при раждането, но имахме други проблеми и му бяха изследвали кръвната група в родилното. В епикризата я бяха описали, но някой беше писал, че е по-добре да е картончето от самото изследване. Свързах се с болницата и ми издадоха копие от изследването, но трябваше да изчакам около 2 седмици, защото беше минала повече от година и търсиха в архива.

# 553
Благодаря на всички, оказа се, че от МД София не предоставяли тази информация дори на родителите понеже била конфиденциална. Логиката ще си остане мистерия! Както и да е, няма да си губя повече от времето, като ходим да пускаме кръвните се надявам да успеят да вземат достатъчно кръв, ако не после в Белмедик ще преценят нужно ли е да я изследваме допълнително, след като първият път не е било.

# 554
Здравейте, под каква форма изпращате видеа и снимки на д-р Джинович, понеже се получават доста големи файлове?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт