Хипоспадия 8 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 45 241
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
с удоволствие ще услужа,
ако някой има нужда от гела преди операцията при д-р Джинович.

# 676
Здравейте имаме почти цяла опаковка от крема, който трябва да се маже преди операцията! Ако на някой му трябва да ми пише. Ще се радвам да помогнем.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 20:50 от Paola Ilcheva

# 677
Момичета, писах на Д-р Джинович преди 11 дни и все още нямам отговор. Колко още да изчакам , за да му пиша пак. След колко време е нормално да отговори?
Благодаря Ви

# 678
И аз нямам. Писах в петък.И ми е доста спешен.
Имате ли представа дали работи с д-р Станоевич?

# 679
Момичета, писах на Д-р Джинович преди 11 дни и все още нямам отговор. Колко още да изчакам , за да му пиша пак. След колко време е нормално да отговори?
Благодаря Ви
Аз нямам отговор от около месец. Все още чакам.

# 680
Д-р Джинович има лични проблеми, миналата седмица не е работил. На нас ни беше писал да го търсим след 1-2 седмици, но тъй като бяхме в Сърбия вече дойде да оперира моето дете, но други операции не е имал.

# 681
На нас ни отговори миналата седмица като сме чакали най-много 3 дни. Винаги ни е отоговарял много бързо. Препращайте имейлите в такъв случай.

# 682
Понеже наближава нашата дата, искам дс ви попитам няколко неща. Ние ще плащаме операцията на д-р Джинович кеш-вие кога му дадохте парите, непосредствено след операцията или при смяната на превръзка? Също предварително ли трябва да заявя, че искам болничен с e-mail, или там на място. На кого трябва да кажа, и от кого го вземате? След това каква е процедурата в България?
Също така понеже ни остана крем, чиито срок на годност е 06/2022 ще се радвам да предадем, на някой който има нужда, за да не се хвърля кремчето.

# 683
  • София
Препращайте мейлите, явно отговаря в зависимост от информацията в мейла. Аз сбощи изпращах поредните снимки за след операцията и ми отговори още снощи.

# 684
Парите можеш да дадеш в деня на операцията или на следващия ден, евентуално по следващия.. . Даваш ги лично на Джинович. Можеш да пишеш, че имаш нужда от болничен и фактура и на имейл, може и на място да кажеш. Фактурата можеш да използваш за социални помощи от общината или социалните по местоживеене. Описала съм го в по-горен пост. Болничния се казва MEDICAL REPORT. Превеждаш го при заклет преводач, и го носиш на Личния лекар. ЛЛ го предава на ЛКК комисия, която има право да издава болничен със задна дата за периода на престоя ви в Сърбия. Съвет - предупреди си Личния лекар предварително, че ЛЛ са все изненадани.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 20:19 от marychery

# 685
Парите можеш да дадеш в деня на операцията или на следващия ден, евентуално по следващия.. . Даваш ги лично на Джинович. Можеш да пишеш, че имаш нужда от болничен и фактура и на имейл, може и на място да кажеш. Фактурата можеш да използваш за социални помощи от общината или социалните по местоживеене. Описала съм го в по-горен пост. Болничния се казва MEDICAL REPORT. Превеждаш го при заклет преводач, и го носиш на Личния лекар. ЛЛ го предава на ЛКК комисия, която има право да издава болничен със задна дата за периода на престоя ви в Сърбия. Съвет - предупреди си Личния лекар предварително, че ЛЛ са все изненадани.
ЛЛ не го предава на ЛКК, а издава направление, с което ви праща на такава комисия и на базата на епикризата и този Medical report, ЛКК издава болничният за периода, от датата на операцията за 1 месец - датата на болничния лист не е със задна дата, а датата на явяване на ЛКК - но периодът на болничния реално е за време назад.
Ако не отидете до ЛЛ, а директно на ЛКК - просто трябва да заплатите услугата според ценоразписа на болницата. Проверете на сайта на РЗИ - има списъци с ЛКК по градове и ще видите къде има такива комисии.
Поздрави и успех!

# 686
На мен личната директно ми издаде болничния със задна дата, без да го дава на комисия. За 14 дена, може би ако е за повече тогава комисия.

# 687
На мен личната директно ми издаде болничния със задна дата, без да го дава на комисия. За 14 дена, може би ако е за повече тогава комисия.
Нашият беше за повече - ние бяхме 18-19 дни в Сърбия и двата пъти и покрай подготовката на документите още няколко - но аз си ползвах няколко месеца болнични, докато съм спокойна за детето, че всичко е отминало. Най-добре е да си говори с конкретния ЛЛ, че всеки различно казва - та да няма изненадани, както Мери е посъветвала, най-доре да се проговори ситуацията с лекаря.

# 688
Да, благодаря за уточнението на Lyo lyo. Би трябвало ЛЛ да издаде наистина направление за ЛКК. Нашата ЛЛ обаче се занимаваше с документите за ЛКК, като си оправяха направленията помежду си на по - късен етап .
Но конкретно за престоя ни в Сърбия, отказа, увери ме, че нямам право на болничен за лечение в чужбина , и  аз ползвах отпуска, а я бях предупредила предварително. Така, че принципа е описан, но всеки трябва да потърси ЛЛ.
От опита и пропуснатите ползи през годините пиша - загубихме години в България, изплащане на Телк със задна дата, право на болничен за периода на лечение в Сърбия, социални помощи и такива от общината. Търсете правата си! Четете и мислете!

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 23:29 от marychery

# 689
Здравейте, не съм сигурна как да си задам въпроса точно, затова се извинявам, ако прозвучи нелепо. Общината или друга българска институция изплаща ли част от сумата за операцията в чужбина срещу представена фактура и други документи. Т.е има ли такова чудо като възстановяване на разходите от операцията щом детето е с ТЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт