Отговори
# 240
привет и от нас Simple Smile
и ние вчера бяхме на консултация биха ни Пентаксима бебчо не издаде и звук и доста сме пораснали цели 59см. и 5640кг. ние приблизително от 2 седмици се храним по 4 пъти на ден по 130гр. АМ сутрин 8-13-17-21 часа и странноно е че бебчо сам си направи този режим и засега недава признаци на глад. Педито каза че щтом нетърси повече да не му даваме. имахме обрив по буските било събореен дерматит мина с адвантан крем. Мъчи ни обаче стахотен запек и ни помага както лорекса беше писала приди прахче импортал сега ена позната ми каза за едно чайче на BLEVIT но нещо неможем да го намерим.
а за ушите и мен доста ме болят понякога дори нечувам и си стоплям олио и си капвам при мен така минава.
дано при всички нещата да са по спокоини и приатни
лек ден от нас Hug

# 241
Здравейте на всички мамчета и бебчета от нас с Йоана!  Hug

Много рядко се включвам, но иначе на 2-3 дена успявам да ви чета, но докато успея да изчета и нещо става и все не стигам до писане.
Йоана, продължава да си повръща и както ме успокои педиатъра май ще сме си така до 6 месец, защото вероятно имаме този рефлукс на коремчето.  Та по този повод като четох постинга на Lorexa се изплаших. Леле, мила, добре че се е разминало.   Embarassed Мойта както си повръща постоянно, постоянно я намирам с мокри около врата блузки или възглавничката влажна....но досега не ми се е случвало да се задавя, с изключение на веднъж в болницата и тогава си спомням, че изтърчах светкавично с нея на ръце при педиатрите, а те ми се скараха защо я вода без количката, можела съм да падна, те затова давали колички  Shocked Close

Emelle, на мен педиатъра ми каза че може да се пие парацетамол докато се кърми, но трябва да видиш непременно на какво се дължи тази температура. Да нямаш някакво запушване на гърдите от млякото?
Йоана, също има червеникаво петънце на единя клепач, някой път е по-ярко, някой път почти не се вижда.
Ние също бихме Пентаксим, така ме посъветваха и двамата педиатри при които ходя. Йоана я понесе добре, не съм и давала нищо да пие, не е вдигала температура, дори и мястото не съм мазала с реванол. Е зачерви се и стана леко твърдичко но за 1 ден премина.
За белите сектети, на нас педито също ни каза да ги почистваме леко с навлажнена пеленка.
Хайде да спирам...то вярно, че не съм писала отдавна и искам да кажа хиляда неща...

# 242
  • варненка от София
привет и от нас Simple Smile
и ние вчера бяхме на консултация биха ни Пентаксима бебчо не издаде и звук и доста сме пораснали цели 59см. и 5640кг. ние приблизително от 2 седмици се храним по 4 пъти на ден по 130гр. АМ сутрин 8-13-17-21 часа и странноно е че бебчо сам си направи този режим и засега недава признаци на глад. Педито каза че щтом нетърси повече да не му даваме. имахме обрив по буските било събореен дерматит мина с адвантан крем. Мъчи ни обаче стахотен запек и ни помага както лорекса беше писала приди прахче импортал сега ена позната ми каза за едно чайче на BLEVIT но нещо неможем да го намерим.
а за ушите и мен доста ме болят понякога дори нечувам и си стоплям олио и си капвам при мен така минава.
дано при всички нещата да са по спокоини и приатни
лек ден от нас Hug

Нашето трудно акане се оправи с Дуфалак. Сега си ака пак на 2 дена, но за сметка на това сама, аз преди помагах с термометъра, а сега се омазва до врата, вчера например беше излязло от памперса, омацало бодито, дрешката, лепенката й за пъпчето, цялата беше се оплескала, но пък беше щастлива много. И Стефаначето има по бузките сухо, а за главичката да не говорим, цялата се бели, гледах на Мустела серията за проблемни кожи и мисля да й взема нещо, но първо ще се консултирам с докторката, утре сме на консултация и на първа ваксина, позакъснели сме май, но така ни подреди докторката, каза, че не е фатално, но сега й отпуснали ваксините от здравната каса.

# 243
Здравеите мами!Лорекса браво 4е вси4ко е минало добре Praynig,слава на богу и моя си повра6та много ама акато си е лакумни.Ве4е нямаме разстроиство.То не бяха нови храни,прах4ета,оризова вода и се оправи,оба4е от в4ера се зака6ля милия и сега 6те го водя пак на педиатар.^те блокирам ве4е с тези болести станала сам малка аптека Simple Smile.Валмер и аз  ве4е се наспивам барзо няма как,някои пат таткото го гледа  да поспинкам.Ами това е мами ина4е много си говорим толкова е хубаво не искам да порасва,да е все така мани4ак и слади4ак Simple Smile.Целувки и лек ден  bouquet

# 244
  • София
Cvetence,

аз намерих Блевит Л, макар и трудно. Помогна за 2-3 дена, но сега отново сме със запек, въпреки че давам чая вместо вода. И аз мислех за Дуфалак, но в аптеката ми казаха, че детето трябва да е поне на 3 мес. Импортал въобще отказаха да ми продадат за детето. Вчера бяхме на консултация, но беше лудница и забравих да питам.
Някой знае ли къде се намира педиатрията в София, че сме на един профилактичен преглед следобед? Така ми казаха: "педиатрията".

# 245
Kaili , да не би да е менструация това? И аз както бях писала ми идва през седмица за един ден. Гинеколожката каза, че трябвало да ми дойде на 60тия ден.

gecumka , кога ще ви правят операция? Стискам палци.

nana77 , давай да го даваме по-оптимистично, те парите никога не стигат, но трябва да знаем и две и двеста. Само да сме живи и здрави, другото всичко е без значение, все някак ще се справим.

tintin , след като отидеш на някоя лентичка, която ти харесва с мишката, ти се отваря сайта, от който е генерирана. Там има показано, по стъпки как става. Мисля, че и сама ще се справиш.

GJK , добре дошла, ето че tintin вече си има бургаско майче.  Grinning. Аз моята кукла не я навличам въобще, даже май доста я разголвам, ама тя си е по-дебеличка и все ми се поти, ако е по-навлечена. Просто я завивам с две пеленки и готово. Все пак  в количката е завет. А предполагам, че и в Бургас, както и във Варна много духа.

ROZI24 , много болести бе, мила. Стискам палци да оздравеете по-бързо.

gabi32 , в търсачката като задам педиатрия софия и ми излиза това:

http://mu-sofia.bg/index.php?p=112&mbs=0,0,20,0&f=20
Клиниката по Детска Гастроентерология
ама не съм сигурна това ли търсиш.

Честити 3 месеца на Кая и 2 месеца на Елена. Много щастие в семействата им.

Мами, какво става с теди84 отдавна не е писала, и други мами ми се губят, но скоро четейки старите ни теми (все още не съм ги прочела всичките) я мернах и се сетих за нея. Владко как ли е?

Аз пак да се оплача, че нямаме вода. Това вече на нищо не прилича, не стига че живея на една крачка от ВиК, трябва бързо да реагират на авариите, а вече от началото на октомври, откакто съм тук вече за 5-6 път я спират и то за дълго. ПИСНА МИ #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 12:00 от Мадона

# 246
Мами, първо да благодаря за поздравленията за месечинката ни и да честитя на Самуил и Елеонора!!!  Hug Hug Hug

gecumka, не се притеснявай, никой от нас не е компетентен във всичко, но нали затова е форумът, взаимно да се учим и помагаме. Hug

GJK, и аз още имам проблем с обличането, но в момента му слагам боди, гащеризонче или някакво комплектче и тънка памучна жилетка. А за навън му обличам суичер и шапка и го завивам с олекотена завивка и тънка пелена. Незнам дали така е подходящо за сезона, но според мен се чувства добре. newsm78

Мадона . дано скоро да ви я пуснат, че е ужасно без вода. #2gunfire

# 247
  • София
Привет HugПърво ще се оплача и аз от ВиК,ракопаха пред нас така,че трудно бих излезнала сама,а с количката е невъзможно #Cussing outИ няма да можем да отидем днес на разходка,тече река по улицата с мръсна кална вода,а те продължават да копаят.Според мен се опитват да направят звезда в асфалта на улицата hahaha
Деститка,ама вие много големи сте станали.Направо ме изненада.Ние още 5 кила нямаме,но пък сме по-високи Whistling.Много ми е мъчно,че се налага операция Sad
Нана77,парите не стигат на никой,но във никакъв случай не позволявай това да ви се отрази на отношенията Naughty
Моето Инче се е научило да говори на мечетата от чаршафите си,много им гука и им се смее.Обаче като види,че не й обръщат никакво внимание се вкисва ужасно и почва да им подвиква и да им се кара. Joy hahaha
Сега ви оставяме,че наближава време за папкане Heart Eyes

# 248
мамчета как давате Дуфалак?
gabi32 Блевит Л да за същия чай освен и ние да пробваме при тях е действало дори минали на другата крайност просто незнам какво да правя педито каза че ако има някои в семейството с такъв проблем няма да помага нищо докато организма не се адаптира
а забравих и нашта главичка се бели и ни предписаха STELAKER- Mustela ползваме го 2-3 дни и маи се оправя иначе по бабините методи са ми казвали че след 4 месец с зехтин се мажело главичката и с мека четчица се обтривала засегнатата част но нещто неми се понрави този вариант и действаме по лекарсто предписание. Мамчета приди бях чела но сега него намирам за очичките нащо бебче май е малко кривогледо а това маи не е претеснително за сега но немога да намериа инфо за това вие какво ще кажете
честит празник на всички празнуващи   bouquet

# 249
cvetence,Дуалак давам с лъжичка. Изливам малко в устата, бебокът плюе, изливам следваща порция, попреглътне.. и така докато дам всичкото. От 5 мл. рядко в храносмилателната система попадат повече от 2,5  ooooh!
С баткото ми беше писнало от подобни изпълнения и всички лекарства "впръсквах" в устата със спринцовка. Пак ме гледаше възмутено, но по- малко плюеше. Peace

# 250
  • варненка от София
Цветенце, имам комплект за даване на лекарства на бебета, купих си го от Пикадили с разни пипетки, аспираторче за нос и не знам си какви още неща, та там има едно мънинко шишенче от 15 мл с биберон, та с него давам всички капки, които ми се налага да давам и Вигантола сутрин разтварям в кърма и преди там давах Саб симплекса, много е удобно и не се тормозя с лъжичката, че иначе всичко ще изплюе.
Иначе Дуфалака ми го предписа педиатърката, не съм го взела на собствена глава, а на листовката пише, че е подходящ за бременни и кърмачета и изрично е подчертано, че към продукта не се привиква, то е като сладко сиропче.
И аз съм се насочила към STELАKER на Мустела, но първо ще се консултирам с докторката, каква е цената на това кремче? Според свекърва ми, свинска мас ще оправи нещата, но аз не давам и дума да се обели за това! МРАЗЯ мас и няма да мажа с нея детето си!

# 251
май не си зададах правилно въпроса Embarassed по една опаковка ли давате дуфалак и през колко време. знам че той е на медна основа и може да се използва за бебета и бременни аз през бременноста съм го ползвала но знаех същото и за импортал
крема на мустела стува 12,75лв. аз го купих на тази цена

# 252
  • варненка от София
май не си зададах правилно въпроса Embarassed по една опаковка ли давате дуфалак и през колко време. знам че той е на медна основа и може да се използва за бебета и бременни аз през бременноста съм го ползвала но знаех същото и за импортал
крема на мустела стува 12,75лв. аз го купих на тази цена

Ами нашият Дуфарак е сироп и разфасофката е 200 мл, а иначе дозата, която давам е по 5 мл сутрин, но днес не дадох вече, за да видим дали ще ака сама и без Дуфалака, ако не се справи ще давам отново.

# 253
Цветенце, ти имаш предвид "дозичките". Аз бях взела такава в началото. Тя е от 15 мл., което е дозичка, но за голям човек. Бебоците приемат по 5 мл. /така пише и на листовката/. Според мен няма пречка 1 дозичка да я дадеш на 3 приема по 5 мл. Ако се налага по- продължителна употреба, вземи с по- голямата опаковка- по- евтино е.

# 254
Честити месечинки на всички празнуващи бебчета и специалнa честитка за Норчето   bouquet, макар със закъснение  Embarassed
GJK, добре сте ни дошли с Йоан  Hug

emelle, какво става мила разбра ли се от какво вдигаш температура?

tintin, липсваше ни   bouquet пиши вече по-честичко.

Ау nadence, голям мъж тоя Марти, кака Али сега като я мериха беше 5,600 и 57,5 а пък уж е кака  Grinning

nana77, браво на Коки, дано все така по-много нанка Peace. На нас още не ни се е случвало подобно нещо. Даже си се храним и нощем...буди се сама и номера с чая и водата не минава иска си детето млякото. И на мен ми е грешно да я лишавам от него, че тя още ми яде по мах 90 мл.
(По тоя повод със злоядите деца се сетих за Мама Иги, какво ли става с тях? Малкия принц как ли е, дали вече е качил храната или и те са още като нас.)
Иначе горе главата миличка, не се отчайвай! Най-добре говори с татито какво те притеснява, защото и на него сигурно не му е леко. Много е важно да пазите любовта си. Дано нещата се подредят! И аз се шашкам точно от това, нали ще влизаме скоро в квартирата и разхода дръпва яко напред, но да сме живи и здрави ще се оправим. Аз смятам да гледам Али до като дойде момента за ясла, то иначе с разходите за тия гледачи се губи смисъла поне при мен.

Ние в момента стягаме квартирата, ходя да чистя по цял ден, луднах направо, а после поемам бебка от сестра ми. Добре че е тя и да я гледа през деня, а аз да ходя да чистя...иначе направо невиждам кога щяхме да влезем.
Вечерта съм без грам сили, гръб, ръце, всичко ме боли от търкане, а бебка си иска неиното миличката, спя по 3-4 часа на денонощие, но крайната цел си струва, а и искам по-скоро да се махнем от тук. Днес милото ми каза аз да остана да си почивам, но то каква почивка и тук трябваше да се почисти, добре че като пуснах прахосмукачката и бебка заспа, че да ми е по спокойно.

Хайде сега да бягам да я храня, че се размърка  Grinning

Ами това е от мен милички, сори пак се поулях  Embarassed

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 16:42 от val_stef

Общи условия

Активация на акаунт