Отговори
# 150
Здравейте мамчета!
Искам помощ - обиколих няколко аптеки и не можах да открия ваксината. За Пентаксим става въпрос. Казах на мъжът ми да търси и той видял в една-две аптеки и ме пита къде другаде. За това, моля кажете за да не обикаляме като луди. И ако може да ми кажете цената каква е, защото май имаше доста казани.
Благодаря предварително. Сега отивам да почивам докато Маги и баща й са на разходка.
Целувки на бебешорките!

# 151
  • у дома
Здравейте мамчета!
Искам помощ - обиколих няколко аптеки и не можах да открия ваксината. За Пентаксим става въпрос. Казах на мъжът ми да търси и той видял в една-две аптеки и ме пита къде другаде. За това, моля кажете за да не обикаляме като луди. И ако може да ми кажете цената каква е, защото май имаше доста казани.
Благодаря предварително. Сега отивам да почивам докато Маги и баща й са на разходка.
Целувки на бебешорките!

didika, обади се в тази аптека 980-77-83, намира се на Дондуков, близо до кръстовището с бул. Васил Левски (на две крачки от маг.Фамилия). Ако нямат може би ще можеш да си поръчаш и на другия ден да вземеш. ние от там я купихме за 59.60лв, иначе в други аптеки е около 62-63лв Peace дори в Търговска лига (вносителите) я продават за 62 лв, макар тяхната цена на едро да е с 10 лв по-евтино.

# 152
Здравейте!

Момичета, в чудо съм се видяла - по принцип до момента Елена е много спокойно бебе, яде и ака. Не плачеше почти никога. От два, три дни вече обаче, приспи ли й се, независимо че е яла, започва да плаче с цялата си сила и душа, независимо къде - в количката, в леглото, в мен дори. Свива се цялата все едно има колики, крака, глава, гръб, ръце, а колики явно не са, те уж ни бяха минали, а и пробвах да й дам капки, ефект няма. Приспивам я в мен като плаче по половин час, тръгне да заспи, събуди се и пак наново рев. Нито залъгалка иска, нито мляко ако е време и за ядене. А когато се събуди и се е наспала е най - милото бебе на света - гука и пее. Прегледах
фазите на растеж, но не сме в нито една от посочените седмици. Вече незная какво да правя??? Помагайте!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАЛЧОВЦИ ПРАЗНУВАЩИ ТЕЗИ ДНИ!!!
А НА МАМИТЕ - ПОВЕЧЕ СЛЪНЧЕВИ ДНИ!

# 153
  • София
Дидика,ако ходиш до аптеката,за която пише Блу,малко по-надолу по Дондуков,веднага след ъгъла му с Бачо Киро на спирката на трамвая има голяма аптека,където също има Пентаксим.А за килограмите,аз свалих всичко от бремеността,даже не ми се искаше да свалям всичко,ама ако продължавам така ще стана дори по-малко Thinking

# 154
Мами нуждая се от помоща ви  Praynig

Наско на elli78 е с подсечено дупенце, някоя от вас помни ли как се казваше кремчето дето го препоръчва Lorexa, за тази цел? Че ние не можем да се сетим. Моля ви помагайте  Praynig

# 155
Мами нуждая се от помоща ви  Praynig

Наско на elli78 е с подсечено дупенце, някоя от вас помни ли как се казваше кремчето дето го препоръчва Lorexa, за тази цел? Че ние не можем да се сетим. Моля ви помагайте  Praynig

Бейби тан Laughing

# 156
  • София
Само да се отчета от прегледа днес. Ние сложихме Инфанрикс и нямам никакви оплаквания. Ревнаха за малко когато им я биха и после не е имало никакви проблеми, дори мястото не се е зачервило.
   Пораснали сме с пет сантиметра, Ваня с 900 грама, а Ники с 800 грама. Педиатърката малко се учуди че сме само на кърма, но по принцип тя е за кърменето.
   Определено обаче очакваше да сме купили Пентаксим, а не Инфанрикс и дори чете упътването за да види дали няма нещо по особено.
   Мами един въпрос, как приспивате мъниците? С Николета нямам проблем, заспива бързо и лесно обикновено дори и в количката, освен когато не  я мъчат коликите. Ваня проблеми с коликите няма, но е страшно нервна и много трудно се приспива. Виси на гърдите ми по половин час след като се е наяла за да заспи и в момента в който я преместя в леглото и се разбужда и ревва. Да я оставя да се нареве и да заспи не става. Опитах веднъж и не издържах, така жално реве, почервеня цялата и определено не заспа.

# 157
blueeye® и bubcheto15 , благодаря за отговорите. Утре или в понеделник ще пратя мъжът ми да вземе. А дали и трите да вземе или само за първия прием? Ще попитам нашата педиатърка дали има къде да я съхрани.
Kristianna, малката може да реве понякога и когато й се спинка, а не може. Не знам поради какви причини не заспива, но ми е направило впечатление Маги как й се спи, а не може и се дере, свива се на 4, маха нервно с ръчички и крачета. Говоря й, целувам я, погалвам я, люшкам я и накрая заспива. Не знам защо е така. При на с възрастните също има такъв момент, когато сме превъзбудени, макар и уморени не можем да заспим. Предполагам, че е същото.
val_stef , за дупенцето защо не опиташ българския крем Здраве? Аз мажа Маги с него на дупенцето и по слабинките, а телцето с олиото на Johnson's и до сега не сме имали проблеми. Дано се оправи дечкото бързо.
Днес Маги не е акала, а се напъва ужасно милата. Жално ми е като я гледам, свивам й крачетата към коремчето, масажирам го, но само пръцка. Дано успее малката душичка. Praynig
Ами за сега това е от мен, ще вляза по-късно ако не ми се доспи зверски.
Утре имаме малък РД, ставаме на 2 месеца. Растат си дечицата, да са живи и здрави!

# 158
  • София
Здравейте момичета! Едва сега успях да се добера до компютъра, че цял ден бяхме на гости при майка ми, а като се прибрахме къпане, ядене, приспиване и ....Сега и аз ще лягам, но първо да благодаря на всички, които ми писаха за малкия ни проблем снощи newsm51
Калоян си заспа и нямаше никакъв проблем.
А днес цял ден от ръцете на баба в ръцете на вуйчо. На нас ни бяха дали малко почивка с татито. Laughing Като че ли коликите ни си отидоха - пу пу - затова мисля да спирам Еспумизана и да му давам само, ако пак започне да ръмжи и пъшка.
Хайде лека нощ, че съм като пребита... smile3507

# 159
       Здравейте! Толкова работа имам тия дни, че  newsm78 не ми се мисли.... е, натрупала ми се е от разходките навън.
   Утре ще кръстим Христо. Стискайте палци да мине добре т.е да се държим прилично, че от няколко дни е ужасно кисел и вече не мога да го понасям  Cry
  Утре като мине цялата дъндания ще разказвам.

Целувки и лека вечер!

# 160
Момичета, вижте какво намерих в кърмаческия форум. Толкова е красиво, че дори нямам думи. Надявам се да изпитате същото усещане и вие.

"А аз днес сънувах. Сънувах, че летя! Гмурках се във въздуха над главите на тълпата забързани хора. Косата ми се вееше от струята въздух. И аз летях!!!... По едно време усетих, че бебенце до мен се размърда, събудих се, подадох й гърдата, тя сладко си засука. А аз си гушнах мекото, топло, гладко и голо телце до мен и продължихме да спим щастливи.

Когато бебенцето започне да суче и млякото приижда в гърдите усещането е уникално. Един такъв гъдел - една вълна, която прелива в тялото ми. И това съчетано с жадното и усърдно сучещо бебе.

Усещането, че бебето се задоволява от това, което ти му даваш и само от него. Че това му необходимо и достатъчно. Че то е щастливо! И е щастливо от това, което аз му давам... от моето тяло. Че то расте и хубавее! И това благодарение на мен!

Толкова е прекрасно! Дори и да нямаше всички останали благотворни влияния... та дори и да беше вредно, само заради това усещане си струва!!! И то как си струва! Но съм сигурна, че не може да бъде вредно, защото Бог е предвидил човек да е щастлив и естествените за него неща да му доставят удоволствие. Само този, който не го е изпитал не може да разбере. Даже аз чак сега започвам да го разбирам.

Понякога думите липсват... Не може да се опише с думи... Не може да се опише с четка, с молив, с песен...Може само да се почувства и да благодарим и да се радваме, че го има! И се радвам, че ви има и вас и вие също го усещате и не съм сама. И светът от това е по-светъл и по-прекрасен и по-добър!

Млъквам... думите тук са безсилни..."

# 161
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте момичета Hug
Имам един въпрос, който малко ме е срам да задам, но все пак.... Embarassed
Искам да попитам тези от вас, които живеят сами как се справяте с домакинските задължения? newsm78. Аз приспах детето още в 22ч и от тогава се опитвам да си пооправя къщата wash hang newsm75 newsm28. Е, вече е 2и30, а все още нищо видимо не съм свършила #Cussing out Какво е това моето не мога да си обясня Banghead
Вярно е, че съм много мързелива и поспалива, ама все пак имам желание всичко вкъщи да е оправено. И все не се получава Blush
Тъй като сме първите и единствените от приятелите ни, които имаме дете не мога да се допитам до никой от тях no
Така че ако някой може да помогне със съвет, приемам винаги Hug
Хайде лека и спокойна нощ, че аз отивам да  hang поредната  wash

# 162
  • София
   Еми не се вживявам много в чистенето. И основно напоследък му се налага на таткото да изчисти. Наистина покрай бебетата не ми остава никакво време, а дори и когато те спят гледам пък на разходка да излезем.

# 163
gecumka, споко, мила- не си сама в домакинските неволи. В началото ми беше ужасно кофти когато таткото се прибере в къщи- а у нас- всичко с краката нагоре.  ooooh! Има дни, в които до обяд не успявам нищичко да свърша, че и понякога и до тоалетната не успявам да ида- човечето реве и реве. Така е като си сам, и като си "ударил джакпота" с ревящо и нервно бебче  Crazy Както мъжът ми казва- важното е ти и детето да сте добре- една разхвърляна къща се преживява...
Ще видиш, че като поотрасне и се поочовечи мъничето /и най- вече като започне да спи повечко/ ще ти остава и повече време. Тогава и за къщната работа ще  стига, и манждите няма да са сготвени пет за четири... колкото да има нещичко за ядене, а понякога дори ще можеш да открадваш някоя минута за себе си.
Преминах през всички това с нашия батко преди седем години, а още съм жива  Mr. Green /за психичното си състояние на моменти не гарантирам Laughing/ И този път ще го преживеем, важното е татковците да са до нас, да ни помагат и да ни разбират Hug
А на теб- въоръжи се с търпение, всичко се преживява!  bouquet

# 164
Здравейте момичета Hug
Имам един въпрос, който малко ме е срам да задам, но все пак.... Embarassed
Искам да попитам тези от вас, които живеят сами как се справяте с домакинските задължения?
Ето кк се справям аз.. плащам си, за да мързелувам: имам си жена която идва да чисти. Повярвай ми , по - голям мързел от теб съм и ако я няма Леля Люси не знам как щях да се справям. Толкова не мога да се организирам, че не ми остава време да ида на фризьор, камо ли да чистя. Прехвърлях простирането като задължение на мъжа ми. На мен ми остана само готвенето и то само , когато съм в настроение иначе да живеят замразените пици Simple Smile и пускането на пералните, че мъжо не признава разделянето по цветове и тн.
Но аз не съм най - добрия пример за справяне с проблема Simple Smile Искренно е възхищавам на майките , които се справят с всичко сами , а и им остава време и за тях самите.

Общи условия

Активация на акаунт