Отговори
# 255
Здравейте момичета,от вчера се каня да пиша и най-накрая успях newsm44 newsm44 newsm44
Вчера беше тежък ден за нас,Даяна цял следобед и вечерта рева до засиняване,чак в 11.30 заспа и ние с татито бяхме на предела на силите си и заспахме заедно с нея,но за сметка на това днес цял ден яде и спи пу-пу  Hug
Kabiv благодаря за отговора,от днес вече загравям с микровелето и така определено ми е по-лесно  bowuu
Didika как успя за толкова кратко време да свалиш всички килца бе мила?-браво на теб  smile3508
Lorexa,радвам се,че всичко е завършило благополучно,защото знам какво си преживяла,на мен лично ми се случи 2 пъти абсолютно същото и особено втория път чак започнах да заеквам от уплах,дано повече да нямаме такива ситуации,че е направо ад  Sad
Nana 77,то парите никога не стигат,ама бъди по-голям оптимист,да сме живи и здрави и да има работа,другото ще се нареди Laughing LaughingИ ние с нашето тати напоследък си повишаваме тон,ама не заради пари,а от преумора и безсъние сме доста изнервени,дано като навършим 3 масеца малко да поолекнат нещата,че не се издържа,а няма и кой да
помага... Cry Cry Cry
Момичета ако някоя от Вас е имала пигменти петна по време на бременността и е успяла да ги махне след раждането,нека сподели как,че аз уж се мажа с крем за заличаване на тикива петна,ама вече 2 месеца не виждам ефект  newsm78.
Дано се затопли малко времето,че от утре пак да ходим по разходки  newsm62 newsm62

P.S. ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС  newsm51 newsm51

# 256
Kaili , да не би да е менструация това? И аз както бях писала ми идва през седмица за един ден. Гинеколожката каза, че трябвало да ми дойде на 60тия ден.

И аз това се чудя. Но пък не е обилно и карам с ежедневните превръзки,което преди беше невъзможно.

Блу тебе ли гледах преди малко в предаването "Горчиво" по БТВ?

Честито на всички празнуващи днес!
  newsm51

Спирам за сега че ми е трудно с една ръка.

# 257
  • София
    Вижте каква статия открих.

Плачът - всичко друго но не и "полезен за дробовете"

“Плачът е много вреден за новороденото, защото той намалява капацитета на белите дробове, повишава интракарциналното налягане и поставя началото на стресова реакция в организма.”(Андерсон, 1999)

Плачът не е полезен за дробовете на бебето. Един от най-разпространените митове от медицинския фолклор е “Оставете бебето да плаче, това е полезно за дробовете.” Още в края на 1970-те години проучвания доказват, че бебета, които са оставяни да плачат, имат пулс, достигащ тревожно високи нива, и понижено съдържание на кислород в кръвта. Когато същите тези бебета биват успокоени, сърдечно-съдовата им система бързо се нормализира, показвайки ясно, колко бързо бебетата разпознават, че вече са на сигурно място. Ако бебето бъде оставено да плаче и не бъде успокоено, то остава в състояние на физиологичен и психологически дистрес.”

“Ранният стрес, който е резултат от отделянето от майката, води до промени в мозъка на бебето, които правят бъдещия възрастен по-податлив на на стрес през целия му живот,” казват Комънс и Милър, изследователи от Факултета по Медицина на Университета Харвард. Учените изследвали практиките за отглеждане на деца в САЩ и в други култури и казват, че широкоприетата американска практика, бебетата да спят в отделни креватчета – дори в отделна стая, - и да не се откликва бързо на плача им, може да доведе до случаи на пост-травматичен стрес и постоянна паника, когато децата пораснат, дори и в зряла възраст.

“Родителите трябва да знаят, че да оставят бебето си да плаче без нужда го уврежда за постоянно,” – казва Комънс. “Това променя нервната система на бебето, така че то става свръхчувствително към бъдещи травми.”

“... Причина за плача може да бъде, че бебето е изплашено, усеща болка, не се чувства комфортно или е изплашено. Чрез плача то се опитва да комуникира. Често, след като се събуди , бебето започва да дава “сигнали” на хората, които се грижат за него, чрез тихо промрънкване, което преминава в отчаян плач, ако не му бъде обърнато внимание.

Понякога плачът се тълкува погрешно като израз на гняв или като опит за манипулация. Но такъв отчаян плач може да бъде обяснен като страх. Страх, породен от неприятното усещане на бебето, че е изцапано, от къркорещата болка в стомаха, или от уязвимостта, която бебето усеща, когато е само в тъмното.

Страхът от нападение или смърт е дълбоко вкоренен у нас. Днес ние, като родители, знаем, че бебето е на сигурно място, само в люлката си. Но в мозъка на бебето е закодиран първичен страх, който често действа в ранна възраст. Бебето не може да осъзнае, че е в безопасност – то се чувства сигурно само до майка си или друг възрастен, който се грижи за него.

Когато бебето е в състояние на безпомощен страх, у него действа инстинктът за борба или бягство. Едно бебе обаче не може нито да се бори, нито да избяга. Ако паниката му не бъде успокоена от възрастен, внезапен приток на химикали и хормони може да започне да бушува в мозъка му, насочвайки се главно към амигдала и хипоталамуса, за нездравословно дълъг период от време.

Какво става в мозъка на бебето при продължителен плач?

Историкът-психолог Лойд деМаус обяснява: “Травмите, които са неизбежни поради състоянието на безпомощност, могат да бъдат сериозно увреждане на хипоталамуса, причинено от умирането на неврони (нанясайки по този начин значителни вреди). Това се случва поради огромното количество осводобени (по време на травматизиращото за бебето преживяване) кортизол, адреналин и други хормони на стреса, което не само уврежда мозъчните клетки и паметта, но и поставя началото на продължителен дисбаланс на биохимичния състав на мозъка. Смята се, че изобилието на тези химикали и хормони в мозъка причинява изчезването на чувствителността към страх (намираща се в амигдала) и намаляването на нормалните нива на серотонина.

Например, деца, които са травматизирани по подобен начин, често израстват без чувство на страх (и дори на съчувствие и съмосъхранение) и често стават побойници. В техния мозък има по-ниски нива на хормона вазопресин, който регулира агресията, и ниски нива на серотонин, който е познат като успокояващ нервотрансмитер. Ниските нива на серотонин са най-честата причина за насилие и се свързват с високи нива на самоубийства, убийства, палежи, антисоциално поведение, само-осакатяване и други проблеми, причинени от агресия

Скенерът на мозъка в множество проучвания показва, че амигдала е центърът, в който е съсредоточено усещането за страх. Затова се смята, че подобен начин на отглеждане на деца уграе основна роля (макар не винаги единствена) за появата на проблеми като фобии, пост-травматичен стрес, би-поларност и паник-проблеми.

Имайки предвид, че мозъкът се развива най-много през първите години на живота, правоподобно е да се смята, че непрекъснато повтарящото се наличие на голямо количество от тези променящи мозъка химикали през периодите на дълъг самотен плач, при наличието на травма от отделянето от майката/ родителите и при други ситуации, предизвикващи страх у бебето, може да предразположи бъдещия зрял човек към емоционални и социални пролеми.”

“В кръвта на всеки човек, дори на малките бебета, циркулира надбъбречният хормон кортизол. Произведен от надбъбречните жлези, този хормон помага за правилното функциониране на основни системи от организма. Организмът се нуждае от правилното количество кортизол в точно определено време. Ако има прекалено много или прекалено малко от хормона, организмът няма да функционира правилно. Хормоните на надбъбречната жлеза са познати също като хормони на стреса. Нивата им се покачват бързо, което помага на човек да реагира в случай на заплаха. Макар тези хормони да са полезни в някои случаи, ако нивата им останат прекалено високи за прекалено дълго, организмът е изложен на прекалено много стрес и някои негови системи, като имунната система, не могат да функционират правилно.

Опити, проведени, както с бебета, така и с малки животни, показват следните удивителни резултати:

* Повишените нива на кортизол за дълги периоди от време могат да попречат на растежа;
    * Повишените нива на кортизол за дълги периоди от време могат да подтиснат имунната система.

“Удивителни биологични промени настъпват в организма на майката при плача на нейното бебе. Когато тя чуе бебето си да плаче, притокът на кръв към гърдите й се увеличава, придружен от биологичното желание “да вземе и да накърми бебето”. Кърменето, от своя страна, предизвиква повишаване на хормона пролактин, хормон, за който се смята, че е биологичната основа на “майчината интуиция”. Окситоцинът, който подпомага потичането на кърмата, носи усещане за релаксация и удоволствие, приятно отпускане от напрежението, предизвикано от плача на бебето. Тези усещания ви помагат да обичате бебето си.

Изследователите Силвия Бел и Мери Ейнсуърт провели няколко проучвания през 1970-те, които е трябвало да сложат край на теорията за разглезването. (Интересно е да се отбележи, че винаги, и дори до наши дни, тези писатели на книги за отглеждане на деца, които препоръчват оставянето на бебето да плаче, са основно мъже, с малки изключения. Как стоят в действителност нещата, е изяснено от жени.) Тези учени изследвали 2 групи двойки майка-бебе. Първата група били майки, които отговаряли незабавно и грижовно на плача на бебетата си. Втората група майки били сдържани в откликването на плача на бебетата си. Учените установяват, че бебетата в първата група, чиито майки са откликвали по-бързо и грижовно, по-рядко използвали плача като средство за комуникация на 1-годишна възраст. Тези деца били по-уверени и привързани към майките си, имали по-добре развити умения за комуникация и били по-малко хленчещи и манипулативни.

Много други изследвания са правени след това, с цел да покажат неправилността на теорията за раглезването. Те доказали, че бебетата, на чиито плач не се отговаря, започват да плачат повече, по-дълго и по по-тревожен начин.

В едно изследване, което сравнява две групи бебета, едната група бебета получавала веднага грижовно успокоение при плач, докато другата група бебета са оставяни “да се наплачат”. Бебетата, на чиито плач майките отговаряли веднага, плачели със 70% по-малко. От друга страна, бебетата, които били оставяни “да се наплачат”, не започнали да плачат по-малко.

Като цяло, изследванията на плача показват, че бебетата, на чийто плач се отговаря, се научават да плачат по-малко и “по по-правилен начин”, докато тези, на които не се обръща внимание, се научават да плачат “по-силно”.

# 258
  • София
Мисс 74,ако тези петна са по лицето трябва заедно с крема за депигментация задължително да ползваш и висок слънцезащитен фактор незвисимо от сезона,защото иначе все едно нищо не правиш.Не знам дали са ти го казали,а и не знам кой е крема,който ползваш,но това е адски важно.Килцата и аз ги свалих,а може и повчеко да съм свалила,което хич не ми се харесва,защото преди да забременея бях под нормата.
Момичета забравих да ви разкажа какво сънувах онзи ден LaughingСънувах,че Айла ми е оставила двете мадами да ги гледам заедно с моята #CrazyОпределено не беше лесно,а не нея шапка й свалям,че успява да се грижи за тях и винаги звучи оптимистично  bouquetМила,вече имам опит,така,че можеш да ми ги оставяш като ти потрябва Joy hahahaНие в събота пътуваме за Сандански заедно с Ина,за да ходим на свтба.Ама малката ми принцеса стана виден сватбар Mr. GreenЦелуваме ви Heart Eyes Hug

# 259
  • у дома
Здравейте мами Hug
Влизам набързо. Искам да ви кажа да се пазите много. Praynig Има страшен грип, ние с таткото май сме го хванали вече - аз съм с хрема, болящо гърло, подут венец (това не е от настинката) и страшно отпаднала, все още не съм качвала температура, дано не се случи  Praynig  таткото е с хрема и болящо гърло. ooooh! Ния също има хрема, дори киха и кашля от време на време. Sad засега не е вдигала температура. в петък ще й излезне резултата от изследването на носния секрет, за да видим каква е причината и как да я лекуваме. това е мами от мен. пазете се  Hug

пп
да Kaili, аз бях  Sick Grinning но съм възмутена, защото нямаше снимки от нашата сватба, явно някой не си е свършил работата  #Cussing out

# 260
blueeye®, стискам палци скоро да се оправите и най-важното Ния да не се зарази.  Praynig  Трябваше да ни предупредиш да гледаме телевизионния ви дебют.  Grinning

cvetence, аз от няколко дни правя процедурата със зехтина и мисля, че наистина има ефект, но ще пробвам и с крема на Мустела.

Мами, да ви се похваля -- качили сме 800 гр, за 1 месец и вече сме 4, 800 кг и 4 см, така че сме 58 см вече.  Ваксината ще ни я слагат утре, защото трябвало задължително да е минал един месец от предишната.
Ние днес бяхме от 12.30 до 17.30 навън като последните 2 часа бяхме с кенгуруто и сега се притеснявам да не съм простудила бебока.  Rolling Eyes

спокойна вечер от нас!   bouquet

# 261
  • софия
Здравейте,милички Hug!
Писах,писах и накрая не знам какво натиснах,но всичко изчезна tantrum!Малката нещо ми се раз киселя сега и не знам дали,ще мога да го изпиша пак целия ферман от преди малко.
Редовно си ви чета,макар че не пиша Heart Eyes!Сутрин като станем с шушка сядам първо пред компа да видя как сте  love001. На 12.10 и ние сложихме Пентаксима и Найа изобщо не плака  smile3503.Много добре я понесе мястото нито се зачерви,нито се поду нищичко.Детето не плака,но аз какъв рев му ударих  Sob взех стъпалата пред поликлиниката скорострелно  afwitch,ама без метлата.Направо се пребих като куче.Чантата ми литна на една страна аз на друга hahaha,абе маани..една баба с патерици тръгна да ми помага да стана представете си кво падане е било.Когато отидох пред кабинета на педито татито като ме видя щеше да получи удар..аз рева,панталона ми скъсан и ми тече кръв от коляното искаха да ми шият раната,но много щеше да ми дойде Sick!След като педито ме оправи мен,боцна малката и я премери вече сме 6.300кг. и 60 см[ Grinning!
Нана 77,ние действаме по абсолютно същия начин с ровичкането в устата,лигавенето,киселеенето...и аз мисля,че са зъбките.Казват,че има деца на които им избива и в трети месец зъбче.Не знам,ще видим./size]

ЛОРЕКСА,много съжалявам за това което е трябвало да преживееш с Кари,знам какво ти е било Cry.На мен ми се случи същото,когато Найа беше на 10 дни и аз направо си умрях за секунди,но много интересно,когато човек е сам и явно от притока  на адреналин се стягаш и действаш без рев,без паника,НО после когато се прибра татито и като му разказвах какъв шок съм преживял не спрях да рева.А малката и тя като Кари след това заспа,а аз не спрях да се треса.
Ще свършвам,че много стана и мисля вече да пиша по-честичко.
Целувки от нас и лека вечер 55!

# 262
  • София
Здравейте, мили мами!   bouquet Hug
Честито на всички имащи поводи за празник!  Heart Eyes  bouquet
На мамите с проблеми - стискам палци да се оправят бързо!  Praynig
Блу, благодаря ти, ще ти пиша ЛС за снимките следващия път, сега се включвам за малко!  Heart Eyes Иначе и аз съм болна, но да чукам на дърво Ивчо е добре.  Praynig
Васиа, поздрави и целувки на Ангелчо също!  Heart Eyes
Вчера бяхме на детска консултация - май сме най-тежки от всички - 6.300кг  #Crazy Rolling Eyes А хем нощем давам вече само водичка. Иначе сме и 61см. Но това с теглото ме притеснява Rolling Eyes Родихме се 3.050... Сестрата каза, че обикновено си удвоявали теглото в 6тия месец. И по този повод - да не давам повече от 120мл АМ още цял месец. Добре поне, че издържа понякога по 4 часа без ядене. Каза явно че метаболизма му е такъв - усвоява всичко, което хапне.  Thinking Ще е като мама сигурно - всико ми се лепва  Blush hahaha
Поздрави от нас на всички сладки бебчета!   bouquet Heart Eyes

# 263
Привет и от нас!  Hug
Днес педито идва в нас и ни би ваксината. Малкото лъвче се държа геройски, но сега е в ръцете на тати и нещо хленчи. Всъщност така е от вчета след обяд. Както се смее и гука изведнъж започва да реве. И на разходка не можем да излезем от рев.  #Crazy Изпускаме хубавото време.  #Cussing out Явно сме в един от 8-те ревливи периода. Иначе аз съм добре. Повече не съм вдигала температура. Надявам се да не е било нещо сериозно.
Lorexa изтръпнаха като прочетох какво си преживяла. Дано не се случи на никоя мама повече. Praynig
Tintin и VesiG тези дни си мислех за вас. Радвам се че се разписахте и че сте добре. Hug
Blueeye и аз ви гледах днес, но реших че нещо съм се разсеяла и съм пропуснала снимките от сватбата.  Embarassed
AndyB мислех утре да ви каня на разходка. Надявам се да се срещнем тези дни.  Hug
Val_stef да дойдем да ти помогнем с чистенето, а?  Laughing Ще е голям купон.  Joy  Joy  Joy
Хайде чао – дописане.  Heart Eyes

# 264
да Kaili, аз бях  Sick Grinning но съм възмутена, защото нямаше снимки от нашата сватба, явно някой не си е свършил работата  #Cussing out

Ей, точно днес не го гледах и ето изпуснах да ви видя с милото  на живо  Crossing Arms

Val_stef да дойдем да ти помогнем с чистенето, а?  Laughing Ще е голям купон.  Joy  Joy  Joy

Аз съм ЗА  bowuu Joy

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 21:45 от val_stef

# 265
  • у нас
Здравейте милички
гледам,че всички са се отчели с растежа при бебоците Heart Eyes.Чакайте и аз да се похваля с моята мома,родена 2,500 и 47см--сега вече сме 58см и цели 5,930 Laughing.Май бием рекордите по най-бързо наддаващо бебе Joy.Където и да отида с нея,всеки за бузките и говори--колко големи и сладки били,ами ще бъдат я,как няма,като денонощно сме гладни baby_neutral
Абе Валка,това бебе мое или твое е,дето си го сложила в подписа ти newsm78

Последна редакция: ср, 18 окт 2006, 22:43 от Lorexa

# 266
  • Sofia
Тези дни от Продавалника си запазих една опаковка Инфакол, отвам днес на срещата да го взема и кого мислите, че идва насреща - alexb, ей много им се зарадвах (Алекс беше с бебона) Grinning Grinning. Оказа се, че в Продавалника и двете сме с различни имена от тези във форума.
Lorexa, направо настръхнах като четях какво ти се е случило. Дано на никой не сеслучват такива неща.

AndyB мислех утре да ви каня на разходка. Надявам се да се срещнем тези дни.  Hug

Хей, и ние с Димана искаме! Двама мъже не са за изпуускане Laughing Laughing

От вечера Димана суче 5 минути нормално и след това суче пет секунди и изведнъж се дръпва назад и после пак захапва гърдата и пак се дърпа и пак засуква,...... все едно не и достига въздух докато е на гърдата, а преди това си суче нормално. Направо незнам какво да си мисля newsm78, но може би е временно... newsm78. Някой имал ли е такъв проблем?
Мами, мислите ли да ползвате овлажнители за въздух? Аз почнах да оглеждам по Интернет офертите, защото с това парно, определено ще имаме нужда.
Лека нощ от нас!

# 267
Здравейте,
Искрено съчувствам на всички, на които бебчетата им са се задавяли. Много гадно е това и сигурно оставя трайни спомени. Тук из форума бях чела, че в такива случаи матрачето трябва да се повдигне откъм главата с книга или нещо др подходящо за да спи бебето под наклон. Също така в такива случаи бебо обезателно трябва да спи на възглавница. И мен ме е страх от такава случка и затова преди няколко дена ви питах дали слагате вече възглавничка.
Cvetence, браво на вас. Много добре ми звучи това, че Боби се храни само 4 пъти на ден, а расте така добре. Моя Ники още си е на 7 хранения и за сега не смятам да го отказвам от нощното хранене докато не ни мине следващата консултация за да разбера как расте. Но след това ще трябва да положа усилия, защото скоро се връщам на работа и ще трябва нощно време да спя Rolling Eyes А за очичките и зрението имаше такъв материал в септемврийския брой на сп. "9 месеца"... там пише, че е нормално до 4 месечна възраст на детето да има некоординираност
Ние вчера и днес пак бяхме на разходка въпреки студеното време. Ники понася добре студа, но разбира се е облечен и завит много сериозно - с боди без ръкави, блузка с дълъг ръкав, ританки, гащеризон, суичер, бебешки обущенца, шапка, ръкавици и най-накрая одеалце. Laughing Аз вчера се направих на голяма героиня и пак го кърмих навън в парка, но какво да се прави, бяхме далече от вкъщи а той вече трябваше да яде. Добре че не настинах. Днес излезнахме за по-кратко и се завъртяхме по-наблизо до блока. Така ще е вече, трябва да намалим разходките  Confused
Моето Инче се е научило да говори на мечетата от чаршафите си,много им гука и им се смее.Обаче като види,че не й обръщат никакво внимание се вкисва ужасно и почва да им подвиква и да им се кара. Joy hahaha
Joy А моя Ники вече си говори с патетата от въртележката и даже ги хваща с ръце Joy
Сънувах,че Айла ми е оставила двете мадами да ги гледам заедно с моята #CrazyОпределено не беше лесно,а не нея шапка й свалям,че успява да се грижи за тях и винаги звучи оптимистично  bouquet
Е т'ва от кога се каня и аз да го напиша... Евала, Айла че така добре се справяш с двете мадами и наистина винаги си оптимист
Блу, поздравления за участието ви в "Горчиво".
AndyB, поздравления и целувки за Гого Heart Eyes
Emelle, радвам се че вече си добре. Целувки на Токи Heart Eyes
Tedi79, не се притеснявай за теглото на Ивчо, само не забравяй да му даваш редовно Вигантола. Детето на моите кумци също наддаваше много през първата година, но след това нещата се нормализираха и сега си е с нормално тегло. Мога да ти дам много още такива примери Peace Цункай Ивчо от мен Heart Eyes
Eliona, радвам се че още кърмиш. И моя мъник прави понякога такива изпълнения на гърдата, когато е сукал повече от 10 минути. Тогава го премествам на другата гърда и той става щастлив и доволен, че пак има много мляко. Целувки на Димана Heart Eyes

Спокойна нощ, момичета!

# 268
  • варненка от София
Добро утро, днес пиша рано-рано, защото в 9 ч. сме на консултация и не ми се иска да лягам отново и да си размътя главата. Ще си доспивам през деня. Много ми е притеснено, днес ще ни е първата ваксина doctor, позакъсняхме, но докторката ме увери, че няма абсолютно никакъв проблем. Притеснява ме как ще се справи Стефанечето, направо от мисълта, че ще плаче и ми става много кофти Cry. Аз хич е търпя тя да плаче и когато го прави и знам, че нещо я боли, тогава поплаквам и аз успокоявайки я. Направо тези хормони са ми разбили всякаква представа за рев и състрадание  Embarassed
Та дано кроткото ми пиленце се представи добре, стискайте палци.
Любопитно ми е и как расте шуши, последният път беше 56 см и 5.250 кг, сега сигурно е станала, че и минала 6-те кила, вече ми понатежава и като я храня често пъти ми изтръпва ръката. Тя се роди големичка 3.750 кг. и беше май едно от най-големките в родилния дом в него момент и всички й викаха "шише" newsm30, пък сега като й видя снимки от родилното ми се струва като едно бобено зрънце
Kabiv, Eliona на мен ми се случва също, започва да върти главичка да лапва зърното да го плюе, да мрънка и ръмжи, веднъж дори ми проплака, това е просто защото млякото намалява в един момент и не тече както в началото, а малките човеченца искат силни струйки и мноооого манджа  baby_neutral, като я прехвърля на другата гърда и пак е доволна и щастлива, до момента, в който и там млякото понамалее и тогава давам ако се наложи добавката, защото ние се дохранваме къде с АМ, къде с цедена кърма Misc Baby Bottle.
Ох хайде спирам, а днес ще ми промиват и ушите...... Sick
А хубавото за деня е, че ще си купуваме секция за хола, та поне един розов момент заднес.

# 269
И днес сме от ранобудните.  Simple Smile Нашето юначе снощи доста си поплака - до към 23.00, но нощното кърмене беше не в 3.00, а в 5.00  Hug Разтопих се от удоволствие! Дано да не е еднократно, лека- полека това нощно кърмене стане едно, и то максимално изтеглено към сутринта. Иначе изобщо не е за учудване да ядем и в 3, и в 5, а понякога в 6.30 пак да сме на линия newsm78.
Единият довод все още да не съм стегнала багажите и да не съм се върнала на работа е именно този- след хилядократно ставане през нощта на сутринта трудно си спомням как се казвам, да не говорим тепърва да се налага да стягам бебока за излизане, за да го оставя на майка ми и 7-8 часа да троша нерви в офиса... Или ще заспивам права, или ще се доизнервя съвсем и ще крещя по най- дребния повод. Но... със сигурност съм се замислила сериозно за връщане към обичайната лудница.
Вчера нашият татко запали за първи път парното у нас след ремонта. Сега е толкова приятно топличко навсякъде.  Flutter Аз изобщо не вирея на студено, та напоследък ухажвахме една електрическа печка, но  топлината от парното е съвсем друга.
marulka_s, стискам палци бебчето да понесе добре ваксината, че ние ревахме юнашката вечерта след поставянето и.
Кабив, виждам, че и теб те тресат моите вълнения по повод работата, честичко чета как се справят другите мами "работохолички"  Simple Smile За твоето кърмене навън- браво! Вчера беше такъв студ, че носа трудно си показах навън, какво остава "млекоцентралите" /израза е на седемгодишния ми син/
Гледам, че пишете по повод зъбките. Силно се съмнявам при нас скоро да избие зъб /на баткото пробиха на 11 м./, но факт е, че долното венче отпред изглежда по- оформено и сякаш се вижда къде точно някой ден ще има зъбчета. Като го казах на таткото щеше до лудне /В компанията му  цитират едно негово изказване за баткото "Ама че дете! Непрекъснато реве!  #Cussing out До шест месеца- колики, до две години - зъби го тресоха"/ Сега ми е смешно като се сещам, но действително беше така- обичайното ми състояние до към две годишната му възраст беше  Tired
Хубав ден на вас и бебоците, тук май и слънчице ще си имаме  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт