Замразяване на яйцеклетки

• 20 315
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета. Имам въпрос, защото се чудя какво да правя. Шансът, който има яйцеклетка ако бъде оплодена веднага след пункция същия ли е в проценти като шанса ако бъде замразена сега и размразена след месеци с цел оплождане? На 40+ съм.

Доколкото знам не е същия шанс. Свежата яйцеклетка си е винаги най добро качеството.
Определен процент умират и при размразяването

# 91
На 40+ няма много смисъл от замразяване въобще. Ако въобще произвеждате още Я, то направете им ПИД, за да разберете въобще дали има смисъл да замразявате. Защото на 40+ качеството на Я е лошо в повечето случаи. Иначе малко сте закъснели със замразяването на Я, но това докторите ще кажат.

# 92
На 40+ няма много смисъл от замразяване въобще. Ако въобще произвеждате още Я, то направете им ПИД, за да разберете въобще дали има смисъл да замразявате. Защото на 40+ качеството на Я е лошо в повечето случаи. Иначе малко сте закъснели със замразяването на Я, но това докторите ще кажат.

То аз на 35 почти вече нямах яйцеклетки, амх 0,06 … та на 40 да не говорим какво ще е.
И аз не бих замразила при тези обстоятелства

# 93

Какви глупостит пишете? Как ще се направи ПИД без да се наложи замразяване, може ли да споделите????

Тази клетка която се взима за ПИД изследване се взима минимум от 3 дневен ембрион. След още два дни  ембриона не може да оцелее в епруветка вече. А самия ПИД тест излиза за 7 дни
Каква точно аритметика направихте?

# 94
ПИД се прави само на ембриони, а замразяването на яйцеклетки е нещо съвсем различно. Замразяването на Я и над 40 си има голяма успеваемост, това са пълни глупости, което го пишат, размразяват се и оплождат между 70 и 100%, което никак не е зле.

Какви глупостит пишете? Как ще се направи ПИД без да се наложи замразяване, може ли да споделите????

Тази клетка която се взима за ПИД изследване се взима минимум от 3 дневен ембрион. След още два дни  ембриона не може да оцелее в епруветка вече. А самия ПИД тест излиза за 7 дни

# 95
ПИД се прави само на ембриони, а замразяването на яйцеклетки е нещо съвсем различно. Замразяването на Я и над 40 си има голяма успеваемост, това са пълни глупости, което го пишат, размразяват се и оплождат между 70 и 100%, което никак не е зле.

Къде това?
Щото аз съм на 35 и на Мен ми казаха съвсем друго

# 96
аз съм в Афродита, ембриолога Георги Дойчев, който е най-добрият в България ме увери, че процедурата има голяма успеваемост. Моя приятелка в същата клиника замразила на 44г. има от 9Я 100% размразяване и оплождане и бластоцисти накрая. Ходила съм на безплатните консултации в София при проф. Башар от Бахчеджи и др Онал от Gyno Life в Кипър - и те гарантират минимум 70-80% размразяване.

Естествено, че е по-добре със свежи и по-малко рисково, но и замразяването не е чак толкова критично колкото го изкарват. Друг е въпроса, ако си с изчерпан резерв как ще докараш бройка, която ти гарантира бебе накрая и като срещнеш принца, който ще е над 40 той какви проблеми ще има. Ако действаш веднага с донор и правиш по 1 Я на месец е ужасно скъпо всеки месец да купуваш и сламка и да плащаш оплождане, затова пак опираш до замразяване - събираш няколко Я и оплождаш наведнъж.

Къде това?
Щото аз съм на 35 и на Мен ми казаха съвсем друго

# 97
Naixi и albaa съветите ви не са по въпроса, който съм задала.
Двама лекари съм питала за година и половина в която съм в процедури. Единият ми каза че шансът при жени в напреднала репродуктивна възраст от гледна точка на Я е по-голям, ако веднага се опита оплождане. А другия лекар - че шансът в %-ти е един и същ и в двата случая.
На мен ми се иска този път да замразя Я, а не да оплождаме веднага, макар че според мен така би следвало малко да спада % на успеваемост, защото имаш 2 пъти замразяване и размразяване - първо за самата Я, после като Е, докато се чака подготовката за трансфер или ПИД.
Karamba благодаря за подкрепата и информацията която сподели 🤗 Още не съм решила какво ще правя, а утре съм на пункция 😇
Almirra с теб сме си писали преди години на лични по други теми. Поздрави 🙂

# 98
A защо предпочитате замразяване? Проблема при замразените е, че има шанс да не преживее размразяването, ако успее да се оплоди няма разлика със свежа. Станулов ми е казвал, че е против двойното замразяване (яйцеклетка и после ембрион). Питала съм и Стаменов, според него няма проблем - иди разбери кой е прав. Ако имате партньор аз бих оплодила веднага, защото замразяването винаги крие риск, дори минимален.

Naixi и albaa съветите ви не са по въпроса, който съм задала.
Двама лекари съм питала за година и половина в която съм в процедури. Единият ми каза че шансът при жени в напреднала репродуктивна възраст от гледна точка на Я е по-голям, ако веднага се опита оплождане. А другия лекар - че шансът в %-ти е един и същ и в двата случая.
На мен ми се иска този път да замразя Я, а не да оплождаме веднага, макар че според мен така би следвало малко да спада % на успеваемост, защото имаш 2 пъти замразяване и размразяване - първо за самата Я, после като Е, докато се чака подготовката за трансфер или ПИД.
Karamba благодаря за подкрепата и информацията която сподели 🤗 Още не съм решила какво ще правя, а утре съм на пункция 😇
Almirra с теб сме си писали преди години на лични по други теми. Поздрави 🙂

# 99
A защо предпочитате замразяване? Проблема при замразените е, че има шанс да не преживее размразяването, ако успее да се оплоди няма разлика със свежа.
от гледна точка на партньор…. не ми обясняваше тук, защото не е и важно за тази тема.

# 100
Hanna, извинявай подведохте. Може би, не съм прочела добре въпроса ти, но действително ПИД се прави само на Е.
Ако имаш достатъчно Я, може да замразил и Я и Е. Пък каквото стане и не го мислиш много много. Според моя ембриолог е по-добре да се замрази Е отколкото Я, защото повече издържали на размразяване. Така че, ако имаш достатъчно оплождай свежи и си замрази и Я за план Б Simple Smile
Пожелавам ти успех и повече и качествени Я.

# 101
Здравейте,

На 37 съм, гоня 38 тази година, без партньор и изглед за такъв скоро Simple Smile

Насочих се към замразяване в Турция и според мненията от тази тема. Имам някои въпроси към вас:

- Бихте ли споделили конкретни имена на клиники, от които сте доволни?
- Предвид съхранението - има ли нещо от което да се притеснявам законово пазейки яйцеклетките в друга страна, особено не от Европейския съюз?
- Колко пъти ви се наложи да отидете до Истанбул?
- Все пак препоръка за клиника и в България?

Много благодаря Heart

# 102
Обикновено там където е замразена яйцеклетката, там се прави инвитро процедурата. Това би могло да е неудобство, тъй като такива процедури там се правят само ако двойката има брак, според тяхното законодателство. Не съм сигурна дали не е забранено, процедура с донорска сперма, някой по запознат ще каже. Разбира се транспортирането на Я не е невъзможно, но ще е скъпо удоволствие от Турция. Желателно е да се доверите на клиника, в която после да можете да направите съответно процедура.

# 103
Здравейте,

На 37 съм, гоня 38 тази година, без партньор и изглед за такъв скоро Simple Smile

Насочих се към замразяване в Турция и според мненията от тази тема. Имам някои въпроси към вас:

- Предвид съхранението - има ли нещо от което да се притеснявам законово пазейки яйцеклетките в друга страна, особено не от Европейския съюз?

Много благодаря Heart
За съжаление и аз идвам със същата информация, като дамата по-долу. В Турция религиозните закони не позволяват замразяване без настоящо инвитро и то на двойки с брак. По тази причина и на мен ми се наложи да се откажа от тази възможност. Иначе Тургут е един от добрите специалисти за инвитро. Няколко мои близки са при него и при две са успешни.
Може би проучете за Северен Кипър такива възможности, преди време ме бяха насочили натам.
За българия и аз смятам, че шансовете са по-малки за успех.

# 104
в Турция отскоро замразяват яйцеклетки, но само по медицински причини, когато се налага такова - примерно изчерпан резерв, рак... Как е АМХ на Вашата възраст? Дори и да стане какво ще правите, ако не си намерите партньор? Трябва да ги местите в БГ, мисля че е възможно, но сигурно сложно, защото Турция е извън ЕУ. Ако искате чужбина само Кипър и Испания е вариант. На тази възраст аз бих действала директно да родя от донор, но Вие си знаете.

Здравейте,

Много благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт