Нашите орхидеи – тема 34

• 33 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Подкрепям Raya. Едни мушици не трябва да пречат на окашпяването на припадливите орхидеи Simple Smile

# 211
Импала Grinning припадливи орхидеи много ми хареса, ще си го открадна.
От двете грудки хабенария имам две мини израстъчета. И те са наказани на студено.
Субстратът е моя измишльотина, не намерих много информация в какво се садят и се наложи да импровизирам с подръчни материали. От всичко по малко Grinning

А миниатюрното орхидейче, по-малкото от двете, пусна един дъъъълъг "корен", който се оказа цветонос Flushed

# 212
  • Варна
Аууу, много яко Simple Smile Снимай го като цъфне, ще е голяма екзотика.

# 213
Phloxx, върху какво го гледаш!?  Снимай малко по-отдалеч, че ми стана интересно. И стискам палци да покажеш цвят.  Heart Eyes

# 214
  • Варна
Флокс, ще чакам с нетърпение тази твоя миниатюра. Simple Smile

# 215
Благодаря, момичета.
Сисли, отдолу е малко парченце коркова кора, върху нея и около нея сфагнум. Нищо друго.
Цялото нещо се побра съвсем точно в тази малка кутийка от бонбони, не съм правила дупки на дъното.
Пръскам само с дестилирана вода, така че да не изсъхва сфагнума напълно, и от време на време добавям хомеопатично количество течен тор. Препоръката за това растение беше макс. 1мл. тор на литър вода, аз карам малко на око.

# 216
Благодаря, Phloxx.
Ех, че сладур! Като в терариумче. И аз съм събрала такива кутийки от Ferrero Rocher точно с тази цел. Simple Smile
Понеже е прозрачна ми се стори, че е направо върху плота. Подведе ме мащаба.

# 217
Искам и аз такъв дребосък! Влюбих се Heart Eyes

# 218
  • Бургас
Флоксче браво Hug

Аз с минитата, не мога да се справя пък с тия ню-ню орхидейка ще я уморя за отрицателно време. Ако ви се наложи да отсъствате повече от две седмици, как се справят тия мъници.
Много съм Хепи Милтония пуска цветонос и на бублите, които са на върха и корените им са във въздуха. Няма да я деля засега, евентуално другата пролет Smiley

# 219
  • оттам, откъдето започва България
И на мен много ми харесват мини орхидеите. Не успях с първата Sad (поради ред причини), но съм решена отново да пробвам. Simple Smile

# 220
  • Варна
Флоксче Heart Eyes Кога го взе, та кога и да го цъфнеш успя Hug

Честит празник цветни момичета (и момчета?) И нека красотата владее света Flowers Hibiscus
При мен по случай празника една дългоочаквана красота
Mcv Frances Fox

# 221
Добро утро и честит цветен празник!

Майче, заради локдауна още не съм се замисляла сериозно, какво ще правя с орхитата ако пътувам. А преди това нямах толкова много...
Дребосъчето вероятно ще пътува с мен. Пръскам го всеки ден или през ден, не вярвам да оцелее и една седмица на сухо през лятото. Поне кутийката е малка и удобна за пренасяне, сещам се някой беше разказвал, че вандата пътувала с тях в колата Grinning
Дай да видим милтонията когато имаш време. Аз се опитвам да ги проуча, но само на теория.

Вещи, аз пък се впечатлявам, как успяваш да отгледаш тези булбести красоти, и да ги цъфнеш. И все са разни капризни видове Heart Eyes

# 222
  • Велико Търново
Здравейте,

Май съм на път да спася едно мини, но все пак да покажа. Виждам ново листенце и аха-аха показали се зачатъци на корени.

Така ли е? Някакъв съвет?

# 223
  • Бургас
Честит празник Hug

Флоксче наснимах Милтония, не знам от снимките дали се вижда колко се е разперила

Тук се вижда новия цветонос

И доста корени, дори отдолу под саксията са започнали да излизат.

# 224
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Общи условия

Активация на акаунт