Нашите цветя - обща тема 8

• 35 014
  • 741
  •   2
Отговори
# 300
Данилу, страхотни кросавици!❤
На втората снимка стрелиция ли е? Никога не съм я виждала наживо🙂

Ангела, много е свежарско🙂
Копривка ли е?

# 301
Имам си нова хубавица.

Днес насадих нея и още 2 на терасата.  Едната сте я виждали, беше ми за 8-ми март. Другата получих в събота, но претърпя инцидент и не е за показване сега.

# 302
  • Мадрид / София
Да, копривка е. Харесва ми цвета на листата. Подстрекахте ме да взема 😁

# 303
Много красива, sunny!

# 304
  • София
Здравейте, купих си саксия с дипладения с червени цветове, много е красива, но за една седмица откакто е в саксията с която я купих започнаха да падат още неразцъфнали пъпки. Искам да я пресадя в по-голяма саксия, но не съм сигурна каква почва предпочита. Някой ако си отглежда такова цвете да даде съвет моля Simple Smile

# 305
Вероятно рехава почва? Тук пише доста за дипладенията. Успех, явно е красиво растение, изисква прибиране зимата....
https://www.bgfermer.bg/Article/6263169

# 306
Новите ми цветенца, ще ги преместя  през почивните дни, сега се съвземат от пътя .

# 307
  • Стара Загора
Момичета,влизам с малко необичаен въпрос. Има ли накоя от вас сандъчета със сакъзчета,които да са закачени навътре към тераста,а не навън? Терасата ми е с парапет,но надолу е зидана ,не е стъкло или решетка. Та се чудя ще виреят ли така и накъде ще влекат?

# 308
  • на чист въздух

Фрезийте цъфнаха

# 309
  • софия
Момичета, защо така се получава с цветовете?
Дипладения, източно изложение, извадих я отвън този уикенд. Когато я купих (преди 2 седмици) изглеждаше чудесно. Беше с пъпките, но така и не се отвориха.
Скрит текст:

# 310
Може ли да попитам дали е възможно това цвете да е анемоне? За първа година градинарствам, посадих много цветя, като повечето вече ги разпознавам какви са, но специално за това не съм съвсем сигурна?

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 15:05 от Vanillа

# 311
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
по-скоро калифорнийски мак Simple Smile
или буренче с дребни розови цветчета.

# 312
по-скоро калифорнийски мак Simple Smile
или буренче с дребни розови цветчета.

Хм, това значи, че от поне 30 луковички анемоне никоя не е поникнала... а калифорнийски мак не съм сяла Simple Smile ...сигурно е буренче, но ще го оставя да видя какво ще излезе от него Simple Smile) Благодаря много!

# 313
ян, какви са тези висящи фрезии? Красиви са, но много особена форма растат Open Mouth

zvаnchе, може да е от шока по пренасянето и разликата в температурата на която е свикнало. Да не му е студено на тераса, те обичат към 20С.

# 314
  • София
Моите лаленца от градинката

Това е с два цвята на един цветонос. Очаквам и бели да цъфнат скоро.

Има и от друг вид които в скоро време ще цъфнат.

Флокс

Азалията ми. Тази година има по- малко цетове от миналата

Mendeleevka, моите садъчета са закачени отвътре на терасата. Цветята добре се развиват,но тя е стъкло. Колко високо ще са цветята? Ако ги огрява слънце не би трябвало да има проблем.
Ако намеря снимки ,ще покажа.
Намерих

Дипладенията( някой питаше за нея) или се адаптира или е преполята.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:19 от Натуся

Общи условия

Активация на акаунт