Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои естествени методи за подсилване на растенията?
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
Какви са методите за биологична защита срещу болести и вредители по растенията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои естествени методи за подсилване на растенията?
-
Какви са симптомите на преполиване при растенията?
-
Какви са методите за биологична защита срещу болести и вредители по растенията?
Методите за биологична защита включват използването на чеснов извлек за борба с брашнестата мана, клечки кибрит и сушене за контрол на дребни мушици, използване на извлеци от тютюн, чесън, калинки и коприва срещу листни въшки и използване на акарициди за борба с паякообразни акари. Тези методи представляват естествени алтернативи на химическите пестициди за защита на растенията.
-
Какви са причините за пожълтяването на листата на растенията?
-
Как да се отървете от мравките в градината?

Шегата настрана, но имам много ароматен карамфил на терасата. Казвала съм ви, че го спасиха от контейнера моите момчета.

Май са устроени така, че да не се самоопрашват, опрашващите органи им растат по различно време, екзотика някаква. От бяло до розово сигурно е нормално да варира с промяна на условията, от родното му място до настоящето, но оранжевото най-вероятно е дошло от другото цвете. Не очаквах така бързо да хващат чужда боя, много странно.
Всъщност в магазина не се усетих кое растение е, името ми беше познато обаче не си го представих как расте, просто ми хареса на вид. После видях че е онова висящото, което аз знам като "странстващия евреин", ама не прилича на висящо в момента. Нищо де, аз вече си търсех висящо за тоя рафт, щях да взимам "висящите сърца", ще видим и дали на традескантията ще й е достатъчно светлината, за да си запази розовото