Нашите цветя - обща тема 8

• 34 942
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Венета, благодаря ти Hug
Най-странното е, че всяка година за рождения си ден получавам миниатюрни коледни звезди (по няколко), но само веднъж успях да ги отгледам. Подарените 2 през 2018 г. станаха от мини на такива прекрасни дървета. Вчера подарих едната на колега, който много се възхити и впечатли от тях.
Ефибуш, да не остана по-назад Grinning

# 586
Тази тема става все по-красива! Благодаря за всяка споделена снимка!
След кралското мушкато и дребната петуния се бори за първенство по брой цветчета у дома.

# 587
След като се сдобих с жасмин който не ухае хубаво влизам с въпрос -
кое  има по - силен и хубав аромат - стефанотис или гардения ?
 / Фрезията ми също не мирише на нищо /

# 588
Според мен - гарденията. Но то е субективно Simple Smile

# 589
Карамфил Joy Шегата настрана, но имам много ароматен карамфил на терасата. Казвала съм ви, че го спасиха от контейнера моите момчета.

# 590
В момента при мен цъфти гарденията и си мисля, че няма такъв аромат. После започва стефанотиса и решавам, че  ухае повече. И след тях е Плумерията и аз за трети път променям мнението си. С две думи - труден избор. Най-добре и двете (трите )
Между другото моят стефанотис продължава да отваря пъпки и вечер на балкона ми е страхотно.

# 591
  • In transit
Аз да питам за фрезиите. Кога да очаквам някакви цветоноси да се появят? Листата са дълги вече около 20см? Трябва ли да ги торя с нещо специално? Просто не мога да си представя от тия смачканите листа как ще излезе цветонос? Grinning

# 592
Аз да питам за фрезиите. Кога да очаквам някакви цветоноси да се появят? Листата са дълги вече около 20см? Трябва ли да ги торя с нещо специално? Просто не мога да си представя от тия смачканите листа как ще излезе цветонос? Grinning
Твоите фрезии са купени в саксия или луковици?
Моите - четири стръка в саксия от Лидл / великолепни цветове / - но аромат никакъв .
Сега се чудя да не би бялата фрезия да няма аромат или / тези които съм купувала букет бяха различни и по - дребни и много ароматни
 Сега се чудя гардения или мадагаскарски жасмин да си купя . Кое ще оцелее - не съм добър градинар.
Мерак голям - опит никакъв .

# 593
  • Варна
Саня, и аз си купих от Лидъл фрезия (жълта) и също нямаше аромат. Сега като изсъхнат листата какво следва?

# 594
  • In transit
Саня, моите са луковици(пак от Лидл), март ги засадих в саксия.

# 595
Лидъл ме разочароваха за цветя. И втория божур умря. Няма да повторя за цветя.
Само рязан цвят - лаленца от там

# 596
  • забравих си мисълта...
Моето мини каланхое цъфти за  втори път и то в бяло, розово и има едно цветче, което има в средата оранжево. Другото цветче, второто под него и то се оформя така, с оранжево в средата. Трябва да видя как се опрашват каланхоетата и ако не са такива, че всяко растение да си се самоопрашва, значи се е опрашило от бялото и оранжевото, които са до него. Едно цикламено и то ще цъфти сега, но него ще го снимам като разцъфти повече. За сега цветчетата му са само цикламени.

А аз съм доволна общо взето от луковичките и цветята от Lidl. За сега те се оказват общо взето най-добри. Много от луковичките, които купих от специализиран цветарски магазин, не излязоха въобще. Тези цветя, които се показаха  от тях, кретат така бавно и са едни хилави, ужас е. В бъдеще ще си купувам само готови цветя. То не че  не е възможно и те да заминат за цветния рай, но поне като ги купувам, мога да ги огледам пък от там нататък си е чист късмет.

# 597
  • Карлово
Моето мини каланхое цъфти за  втори път и то в бяло, розово и има едно цветче, което има в средата оранжево.
Това е най-красивото каланхлое, което съм виждала.
Какво място си му определила?

# 598
  • забравих си мисълта...
Моето мини каланхое цъфти за  втори път и то в бяло, розово и има едно цветче, което има в средата оранжево.
Това е най-красивото каланхлое, което съм виждала.
Какво място си му определила?

ДамаТрефа, благодаря ти много. Hug
Cложила съм го на една маса в стаята на майка между оранжево, цикламено и жълто каланхое. Когато го купих беше само розово. Поливам го рядко, не е изложено на пряко слънце, но получава много светлина.

# 599
Sunny29, мерси за комплимента, "горската" атмосфера е точно това което търсим, да изглежда повече като място превзето от природата, и по-малко като природа превзета от хората. Да знаете че се изчервявам, ей.

beki8, твоят коледен кактус е дори още по-чаровен, повече цвят отколкото листа Hands Plus1

Саня, за моя нос стефанотисът ухае от малко повече разстояние, но ароматът на гарденията ми е по-мек и кремчест и някакси по-уникален, предпочитам го от двете. Ако искаш действително силен аромат си вземи портокалово дръвче, омирисва цялата стая.

Venetta, каланхоето се е получило доста интересно, макар и нестандартно, и много му отива саксията, толкова сладурско! Candy Май са устроени така, че да не се самоопрашват, опрашващите органи им растат по различно време, екзотика някаква. От бяло до розово сигурно е нормално да варира с промяна на условията, от родното му място до настоящето, но оранжевото най-вероятно е дошло от другото цвете. Не очаквах така бързо да хващат чужда боя, много странно.

Аз забърсах традескантия,
Скрит текст:
видях й розовите уши и беше любов от пръв поглед Cupid Всъщност в магазина не се усетих кое растение е, името ми беше познато обаче не си го представих как расте, просто ми хареса на вид. После видях че е онова висящото, което аз знам като "странстващия евреин",  ама не прилича на висящо в момента. Нищо де, аз вече си търсех висящо за тоя рафт, щях да взимам "висящите сърца", ще видим и дали на традескантията ще й е достатъчно светлината, за да си запази розовото Thinking

Градинско розово

Общи условия

Активация на акаунт