Нашите цветя - обща тема 8

• 34 958
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Феерията от лалета, която показвате е невероятна Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Ефибуш, мерси за съвета за карамфила. Ще опитам, пък дали ще успея - вече е спорен въпрос Blush
Натуся, Hands Plus1 Simple Smile. ММ онзи ден ме питаше дали ще го влача по поляните да копае пръст, казах му - не. Сега ще го изненадам Grinning
Хеппи, аз изкъпах в сапунена вода моето въшлясало каланхое (освен пръскане и поливане с моспилан), гадините паднаха. Даже вече живна

А тази бегония ... е, не можах да устоя като я видях

И каланхоето (сигурно досаждам с него, но толкова цвят досега не съм виждала, това е втори цъфтеж след като го купих)

Някои листа са почнали да съхнат по края. Може би наистина от слънцето, държа го на западен прозорец и половин ден пече. А може и защото саксията му е малка, още е в транспортната. Има бебета отдолу. Като прецъфти ще го пресаждам, тогава ще ги отделя. Ако имате съвети какво да правя, за да разцъфти след време пак така - казвайте моля ви, много ще съм благодарна

# 571
  • София
Phloxx, листото на каланхоето наистина е ориентирано към прозореца. Той е североизточен, но повече гледа на север, т.е. сутрин има слънце много рано - докъм 8 часа макс. А мушкатото е и някак избледняло цялото. Има ли начин да го спася?

# 572
Mari
Пази го от въшки.
Моето беше голямо колкото футболна топка и напъпило цялото есента.
Е като го захапаха - изрязох До дъно.
Оцеля и сега пак се облиства!

# 573
Мушкатото не го поливай известно време. Да не е на силно слънце, нито на студено. Може и да се съвземе.

За каланхоето, бих отчупила това листенце и ако има как да е малко по-далече от стъклото.

# 574
Момичета, това го купих за каланхое, ама като гледам вашите , няма нищо общо с моето, бихте ли ми казали какво е ?

# 575
Една невероятна кливия,не моя за съжаление:

Моята е само на листа,кой знае кога ще видя цвят. 😔
Иначе топ карамфилчетата вече се отварят:

И кандилки:

# 576
Момичета, това го купих за каланхое, ама като гледам вашите , няма нищо общо с моето, бихте ли ми казали какво е ?

Точно такова е.
Имаше ли цвят?

# 577
Имаше, ама след като прецъфтя преди година и половина, повече не е цъфтяло.

# 578
  • Мадрид / София
Каланхоета има няколко вида. Мойто е мъхнато и няма цвят.

# 579
Момичета, опунцията дали ще цъфти? Не ми прилича на ново "листо".

# 580
  • на чист въздух
Красоти, красотиии. Сега ще сънувам цветни сънища. Разкош. малко и от мен

# 581
  • на острова на мечтите

Много лоша снимка направих, ама трета поред и се отказах да снимам. За първи път ми цъфти тиландсия... Обещаха ми и с червен цвят...

# 582
  • забравих си мисълта...
Anyyyone, завиждам ти за съседа с тези прекрасни жълти лалета, а кливията ме замая направо, разкошна е! Много, много нежни карамфилчета, с разкошен цвят, а кандилките са неповторими.
Novinka, нежна приказка е твоят флокс.
Methy, разкошен червен килим. Лалето в червено и жълто е истински шедьовър. Природата е неповторим художник. Също се наслаждавам на тези, които са в розово и бяло и розовото със зелено, невероятно нежни са. Рододендрон имах и аз, но той още преди няколко години замина за цветния рай, твоят е прекрасен. Имаш също като моето каланхое, но сега се наслаждавам на твоето, моето прецъфтя.
Beki8, огромна коледна звезда. Аз опитах преди доста години, но при мен не се получи и се отказах.Ти си щастливка да имаш такова голямо и красиво растение.
BBubabuba666, улучи ме в сърцето с този прекрасен цвят на петуниите. Бегонията я искам и аз, и ще си търся с такъв цвят, неустоим е. Показвай го каланхоето, не мога да си откъсна очите от него, толкова е богато на цветове, сигурно при теб е много щастливо. Като принцеса е!
Angela61, каланхоето ти е като нарисувано, много е красиво, приказка!
Dara888, и аз очаквам с нетърпение да видя дали това са цветове.
Ян, разкошни лалета.
Danilu, много хубав цвят.

Показвам ви последното или може би предпоследното  лале, коeто разтвори цветa си днес. Blush

Тези с ресничките не са нови, но е интересно да се види/сравни разликата, как цветът им се променя. Колкото повече се разтварят цветът им, тoлкoвa по-светъл  става, но и така много ми харесват.

Mини нарциси 3 cm  Ø, а жълтият е малко по-голям, но едва ли е повече от 4cm Ø. На снимката изглеждат доста по-големи. Мисля, че са такива малки, защото ги посадих много гъсто и лалетата буквално ги задушават. Но пък са много сладки такива бебенца. Blush

# 583
HugHugГолеми, големи красоти и екзотики, в захлас съм от лалетата и шеметните оранжеви неща! Не сме ходили по чужди градини от не знам вече кога, излезе статистика, че 75% от хората се чувствали депресирани от карантините и мен вече почва да ме хваща. Обаче влизам в темата и такова хубаво шарнко веднага става HugHug

danilu, когато на мен не ми бяга фокуса така слагам ръка до цветето и фокусирам върху нея, получава се.
Nature Sparkles
И ние цъфтим, по никое време
Скрит текст:

# 584
Ефибуш, имам чувството,  че си горска фея и ни показваш гората си. Толкова е хубаво!

Общи условия

Активация на акаунт