Нашите цветя - обща тема 8

• 34 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Хепи,аз онзи ден пръсках с моспилан,че дръвчетата ми бяха нападнати от въшки. Те просто умират и изсъхват,но ще паднат ако ги вали дъжд или с времето. Няма страшно,ще ги изтребиш с препарата.
Едни лаленца на комшията,от които ще взема като прецъфтят:

# 556
  • забравих си мисълта...
Ох много са ви красиви цветята. Голямо удоволствие е да ги разглеждам. Особено след стресов ден ми действат много успокояващо и ми създават прекрасно настроение, за което съм ви много благодарна.
Аз пак да ви досадя с още лалета.

Тези с ресничките най-после се разтвориха, но останаха общо взето малки в сравнение с останалите.

И пак да спомена, и да ги покажа сега вече разтворени, 4 лаленца на една дръжка.

От тук нататък са лалетата на майка.
Колкото повече се разтварят, толкова по-светли стават и зеленото им изчезва, а на снимката на етикета бяха с ясно изразени зелени линии на цвета.  Цветът става огромен, може би около 20 см висок и около 10-13 широк.

Жълтите и червените са огромни, но друго е в земята. Измерих ги, точно една педя са. Моите ръце нали са малки, така че едно лале е около 20-22 см в диаметър. На снимката изгледат буквално двойно по-малки отколкото са. Имат невероятно красив, гланцов цвят на цветовете. Голяма красота са. А аз колко им се притеснявах дали ще  изникнат.

# 557
  • Варна
Миналата година спасих едни луковици лале от Кауфланд. Или така си мислех. Сложих ги в сандъче. Показаха се листа още в началото на март, пораснаха и ... нищо. Цвят не се появи. Не ги поливах около 10 дни , поизсъхнаха, а сандъчето ми трябва. Ще отрежа листата, а луковиците според вас да ги изхвърля ли или да ги пробера някъде и да ги нося в нечия градина?

# 558
  • burgas
При мен се случи същото само че с луковици на зюмбюли.Тази година реших да им дам още един шанс-същата работа,еми изхвърлих ги.Confused
Да ви покажа великденчето тази година как двуцветно разцъфтя🙄

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 18:35 от nelito70

# 559
  • оттам, откъдето започва България
Angela61, Натуся, благодаря ви, харесва ми цветенцето, ще го чакам да цъфне. Simple Smile

Astonished nelito70, такова великденче не съм виждала.

# 560
Венета, чудесни лалета. Никога не могат да ми омръзнат. Показвай, на мен също ми действат разтоварващо.

# 561

Здравейте, включвам се в най-прекрасната  тема с едно цвете, на което не знам името, но е чудно!

# 562
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
флокс Simple Smile

# 563
  • София
И аз да се включа с малко лалета и рододендрони:

От специалните лалета ми останаха само розовите с беличко и розовото със зелено. Червените са от баба, миналата година ги вадих и разсаждах есента. Те не се губят, а имах толкова красиви, ще потърся снимки от тогава. За съжаление хибридните явно трябва да се вадят, иначе изчезват. Някой успявал ли е да ги гледа няколко години подред и как - със или без вадене?

# 564
Аз от поне 6 години купувам лалета и минзухари. Никога не вадя, но се развиват чудесно и цъфтят. При сестра ми не, но според нея нещо яде луковиците, което е логично обяснение.

# 565
  • София
Здравейте, отскоро започнах да отглеждам цветя вкъщи.  Но забелязах едни кафявини по листата на две от цветята:
Скрит текст:

Четох, четох, но не мога да поставя сама диагноза, много съм нова в това начинание и се страхувам да не сбъркам. Първото растение е  каланхое, което цъфна след купуването му втори път при мен, а другото е мушкато, което ми даде приятелка - то е съвсем младичко, едно стръкче е и има засега само пет листенца, но това пожълтялото е вече второ такова.

# 566
  • Пловдив
И моите луковици от нарциси, лалета и зюмбюли изкараха само листа Sad . Ще ги извадя, като изсъхнат листата и ще ги подаря на приятелка с двор. Явно в съндъче няма да ми цъфнат.

# 567
Здравейте,
Обещаната снимка на коледната звезда:

# 568
  • Карлово
Дама,
Разменям розови за тези орснжевите кандилки Simple Smile
Ами те не са мои. Ще опитам да събера семенца и да ти пратя, ако станат ОК.

# 569
Мариана, без претенции да съм специалист, мушкатото изглежда сварено. Тоест било е прекалено полято и му е било твърде топло едновременно.
Каланхоето може да е изгоряло от слънце или студ. Сухото листо към прозореца ли сочеше?

Общи условия

Активация на акаунт