Нашите цветя - обща тема 8

• 34 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Карлово
Моят рожец:

Малко кандилки с много едри цветове, не са мои на съседка в междублоково пространство.

# 541
Дама,
Разменям розови за тези орснжевите кандилки Simple Smile

# 542
На градинската пръст, която ползвате за смесване, слагате ли някакви препарати за обезпаразитяване?
Едното калибрахое съм си го купила въшлясало, а уж оглеждах всичко, но това го грабнах накрая. Сега е наказано, ще го покажа по-натам, ако оцелее
Този карамфил се оказа страшно ароматен. Яд ме е, че не си взех поне още един корен

А на тази прекрасница, която мисля е тубероза, цвета се наклони наобратно, сега не смея да закача саксията, да не го счупя Joy

# 543
Natt, много приятно на това балконче, помпоните на сакъза са впечатляващи!
И на Дама Трефа белия облак рожец е красота Animal Bee
Bubabuba, не се сещам как мирише карамфил, май не са ми попадали хубави ароманти, но на цвят е бонбон! Може да си го размножиш с резници малко по-късно, лятото. Вземаш един пръст дължина от върха, но от стрък който не цъфти, махаш листата в долната част. Крайчето му дето ще пуска коренчета трябва да е под място където започват листенца, може да го оформиш после. Бучва се направо в почва, но трябва да е много рехава, като пресята, не много дълбоко, колкото да се закрепят. Слагаш една найлонова торбичка отгоре като мини-парник и чакаш да тръгнат Hands Plus1

У нас синьо-розовото е на мода в момента

Скрит текст:

# 544
Скрит текст:
Pipi, големи веселушки са тези красиви теменужки Simple Smile!
Натуся, уникални лалета си имаш, много приятно посрещане са ти направили Heart!
Вени, не се ядосвай, аз също няма да поръчвам повече цветя онлайн, на снимка е едно, а получаваш нещо съвсем различно. Последно си поръчах два розови сингониума и една красула вариегата, нищо общо със снимката, която ми бяха пратили, чакам малко да заприличат на нещо, за да ги покажа. Вече само от магазини ще купувам, да си ги огледам и харесам.
Съни, показвай, красотата не омръзва и всекидневно да я гледаме, само ни зарежда с настроение !
[/spoiler]
И аз имам подобен опит от покупките онлайн,но как да се снабдим с търсеното като  цветарските магазини в моят град са заседнали или в миналото или в масовката?Ако очаквам от тях да се снабдя с исканото ,така и ще си остана. И в тази връзка-много ме е яд ,че не мога да пазарувам от Русия.Остават ми очите в нещата които предлагат.Такива тайландски аглаонеми продават.......!

# 545
Като стана въпрос за аглаонема,някой да има идея какво е това:smile: определено не е листо

# 546
Цвят.Като порасне още малко можеш да го отчупиш,казват,че вземал от силата на цветето ,а не е нещо особено.Цъфти като дифенбахията.

# 547
polin1971, благодаря ти за отговора:smile:

# 548
  • София
На градинската пръст, която ползвате за смесване, слагате ли някакви препарати за обезпаразитяване?
Нищо не и правя,направо смесвам. Ако се притесняваш можеш да изпечеш почвата във фурната. Аз имам много цветя и това занятие с изпичане не е за мен.

# 549
Здравейте Simple Smile
Вчера пръсках няколко от растенията си с Моспилан , нападнати са от щитоносни въшки.
Гледам, че въшките още си стоят. След седем дни ще пръскам пак, но се чудя по принцип сами ли ще си паднат въшките или как?

# 550
  • Мадрид / София
Отстрани ги ръчно. Моспилана е добре ако има гадинки в начален стадий на развитие, мисля аз без да съм съвсем сигурна. Щита пречи да навлезе препарата, затова на ръка се отстраняват гадинките.

# 551
  • оттам, откъдето започва България
След вашите красоти доста време ми трябваше да събера смелост и да покажа моите цъфтящи и напъпили цветя. Relaxed

Миналата година по това време великденчето ми е било цъфнало, а тази година се забави.

И тук едно мъничко цвете - каланхое, което не е от любимите ми, но пък явно този път сме се харесали.

И тук вече следват въпросите ми.

Това нещо израсна в саксията на цвете, което не успя да живее при мен. Забележете колко са прозрачни стъблата. Дали е цвете, или пък е плевел?

Накрая може да се окаже, че въобще не е цвете, но си го държа.

И още един въпрос. Купих си за спасяване този рододендрон за 0,20 лв. Беше целия изсъхнал. Пресадих го и в момента излизат нови листенца. Какво да правя с изсъхналите?

# 552
Отстрани ги ръчно. Моспилана е добре ако има гадинки в начален стадий на развитие, мисля аз без да съм съвсем сигурна. Щита пречи да навлезе препарата, затова на ръка се отстраняват гадинките.

Това никак не ме радва Sad
Разчитах на Моспилана да ги изтреби. Нали уж им действал на нервната система и не знам си какво...
Ще видя как ще е след второ пръскане и ще чистят механично, ако се наложи...
Благодаря ти Simple Smile

# 553
  • Мадрид / София
Знам, че съветват ръчно да се почистят. За препарата пробвай, аз не съм много сигурна как би им действал.

D&A,
Това е растение, което расте дълго/високо ако не му отчупваш върховете за да се разклони. Цъфти (ако не го бъркам с друго), че сега съм в движение и не е удобно да търся инфо.
Намерих го:

# 554
  • София
Happy Mijjj ツ,и почвата полей с моспилан.Щитоносните въшки дори да умрат пак ще си стоят на стъблото,няма да паднат.

D&A, растението ти това което каза Angela61.Още му казват циганче, не обича слънце.

Общи условия

Активация на акаунт