Нашите цветя - обща тема 8

• 35 034
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Тази  не ми хареса.Втората не съм ползвала.
Купувам от тази https://mr-bricolage.bg/torfen-substrat-universalen-l/p/951950
Но каквато пръст да купя я смесвам с градинска.

Някой беше споменал,че чака да поникне гаура в саксия.Какво стана?
Чудя се дали да си взема една за саксия.

# 526
Ени,моля те да ми кажеш за банана.На вън ли го гледаш,в коя част на страната се случва това?Много ми се иска да си взема,но да не го гледам в саксия.

# 527
Пеги,имам го от две години. В градината е,трябва му много слънце и вода. Тук масово ги гледат и на места съм виждала доста големи,моя расте до към метър и малко. Издънка беше от един голям. Казаха на есен да режа до долу,на пролет пак изкарва. Не знам тези големите как ги гледат,предполагам,че зимата ги завиват с нещо,а не ги режат. Няма плодове,но аз и така си го харесвам. Щерката е много смешна,полива го всеки ден и чака бананчета. 😂

# 528
Ени,аз на лични ти писах.Благодаря ти,ще взема да пробвам,ще ми се получи може би.

# 529
Само да кажа, че за бугенвилията е нормално да остане на сухи пръчки.
Не и при мен, Тити. Аз живея в царството на бугенвилиите. Цъфтят целогодишно, не губят цялата си листна маса. Моята цъфтеше до февруари. Но явно почвата ѝ се изчерпа, аз не слагах никакви добавки, не подменях горния слой и сама съм си виновна, че я докарах до този плачевен вид. Пресадих, но късно, появи се хлороза, уви само слънце и вода не стигат. Но уча се и се надявам да се развива добре, много си я харесвам. Много я окастрих март месец - тук си говорихме с Литъл Кактус. И ако не друго ще има хубава форма, че беше избуяла неравномерно в различни посоки. Искам като дръвче да стане. Е едва ли ще стигне тази Simple Smile

Нати, утре ще снимам гранулираната тор, която ми препоръчаха, но не съм сигурна че ще я намериш в България. Ползвам я и за петуниите защото и техните листа започнаха да избеляват по върховете. А пак от нея много силно ми тръгнаха и стайните цветя. Особено шефлерата, за която се оплаквах че цяла зима не прояви признаци на растеж.

# 530
Голяма радост е парадът на лалетата, моите вече прецъфтяват, но приветствам цялата манифестация Flowers Tulip Nature Sunny Аз копривки щях да садя тази година, май закъснях, хич не ми се градинарства насред цялата олелия. Миналата година по ми беше кеф, едно такова тихичко. 

Vanillа, жълтеенето на магнолията може да е заради почвата, вземи си тестер за киселинност, те не обичат алкална почва с високо рН. Ако рН-то е наред, може да е липса на желязо в почвата, всичко се оправя с тор, важното е да се открие причината. Много са ти хубави висящите саксии, особено бяло-розовите петунии, и фрезийките са много приятен цвят!

Такива розово-цъфтящи ягоди като виждах последния път бяха с бели плодчета Thinking

MagniМ Nature Dizzy, кралското ти мушкато надмина и моите очаквания за мушкато въобще. Уау. Nature Sparkles

Eva, прекрасно е у вас! Белите ириси и розовата глициния са унес, въобще не съм виждала розова на живо. Все си мислех че бавно растат, явно много си обича мястото Heartbeat

У нас има повече прецъфтели отколкото нацъфтели китки в момента.

Скрит текст:

Лунария

# 531
И аз поръчах такава глициния, останаха ми очите. Искам я за терасата, която е с голям покрив, но мога и като арка да я правя...В голяма саксия ли да я посадя направи, или ? На места пише, че обича слънце, на места пише сянка....

# 532
  • Варна
Големи красоти показвате момичета!
Сутринта писах, писах и затрих всичко... Та да питам какво е това
Много ми прилича на Коледна звезда, ама по това време..... възможно ли е?

# 533
Коледна звезда е, моята в момента изглежда по същия начин и е червена целогодишно (в понеделник ще снимам, че я гледам на работа).

# 534
Пеги Бънди, и аз имам банани, същите като на Ени - есента изрязвам до корен и покриваме с купчинка пръст. Едва миналата седмица ги изрових. Даже и метър височина не достигат. Тези са на три години, а мислех, че ще измръзнат през зимата

# 535
Савова, наистина е коледна звезда.
Нат, това е марката, която ползвам за торене, мисля да опитам и почвите им. Аз също смесвам с градинска (от общинската градина до нас), но явно трябва по-често да сменям горния слой.
https://www.lovethegarden.com/uk-en/miracle-gro/miracle-gro-indoor-gardening

# 536
Натуся, благодаря за споделеното мнение 🌸 Нямам градина за почва, ще трябва някъде където копаят да взема буквално малко, колкото да натежи, че наистина като шапка се вдига.
Може ли глициния в саксия? Ако може и аз щв си взема, някой беше гледал люляк, бях виждала снимки преди време и изглеждаше много добре Simple Smile

# 537
Глицинията е много голямо и силно растение. В саксия бързо ще и стане тясно. Ще трябва да се поддържа като бонзай Grinning редовно да се подрязва короната и корените. Ако я поливаш и храниш редовно, не виждам защо да не стане, но ще иска повече грижи.

# 538
Много харесвам глициния/вистерия, но знам, че в саксия не става да се гледат, защото имат огромни корени. Имам чаршафи с лилави глицинии Simple Smile. Вчера си купих две калибрахоета

розовото е по наситен цвят ама на снимката не личи.

И мушкато

сакъзи и здравеца и той цъфти

, извинявам се за кошничката със щипки Simple Smile.

# 539
Нат,аз пък никаква кошничка не виждам.
При тези красоти кой ти гледа подробности.

Общи условия

Активация на акаунт