Нашите цветя - обща тема 8

• 34 921
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Моят флокс най-накрая цъфна целият

# 646
Моите карамфилчета цъфтят и ме радват. Чакам ги с нетърпение да отворят всички цветчета. Тези изкараха зимата навън под стрехата на терасата и сега съм доволна от изгледа им. Но това ще е докато прецъфтят и напече по-силно слънце, затова смятам Тази година смятам като прецъфтят смятам след като прецъфтят да ги преместя в друго сандъче или може би саксия и да ги сложа на сянка. На слънце винаги стават едни такива като изгорели и изглеждат много зле, така че ще експериментирам, пък ще видим какъв ще е резултатът.
Скрит текст:

Моето е бяло и е така напъпило, много красиво и ароматно... Благодаря, не знаех, че трябва да са на сянка. Въпросът е сега като прецъфти някое цвете трябва да махна прецъфтялото, за да се отвори място за ново, нали така, че аз ги режа Simple Smile Много са ти красиви Heart

Съни, флокса е невероятен Hands Clap

# 647
  • забравих си мисълта...
Скрит текст:
Моите карамфилчета цъфтят и ме радват. Чакам ги с нетърпение да отворят всички цветчета. Тези изкараха зимата навън под стрехата на терасата и сега съм доволна от изгледа им. Но това ще е докато прецъфтят и напече по-силно слънце, затова смятам Тази година смятам като прецъфтят смятам след като прецъфтят да ги преместя в друго сандъче или може би саксия и да ги сложа на сянка. На слънце винаги стават едни такива като изгорели и изглеждат много зле, така че ще експериментирам, пък ще видим какъв ще е резултатът.
Скрит текст:

Моето е бяло и е така напъпило, много красиво и ароматно... Благодаря, не знаех, че трябва да са на сянка. Въпросът е сега като прецъфти някое цвете трябва да махна прецъфтялото, за да се отвори място за ново, нали така, че аз ги режа Simple Smile Много са ти красиви Heart
Не съм сигурна, дали трябва да са на сянка. Но понеже 2-3 години вече след като прецъфтят, колкото и да ги чистя, в основата стават едни такива сухи, като изгорели, затова искам да опитам да ги преместя в друго сандъче и да ги сложа на сянка. Трябваше още от самото начало да ги сложа в нещо друго, но тогава не помислих за това. Както и да е, мисля че няма да им е проблем. Те са доста устойчиви.

# 648
Идвам да потърся съвет. Миналото лято отсъствахме и всичките ни саксийни цветя умряха-огромна Юка, палми, трилистник...Frowning1 Сега искам да купя нови. Вече засадих 3 саксии с Туя Смарагд Голд, който взех от Хоум Макс. Отделно сакъсчета също. Не съм голяма цветарка, признавам си! Моля да ме посъветвате какви лесни за гледане цветя да си купя и от къде-магазин, разсадник в Бургас? Опита ми с купени цветя е лош, все умират или се разболяват.

# 649
Туи не съм садила и не знам как се гледат, но сакъзи и мушката не са претенциозни. Вземете петунии, карамфилчета, посейте си латинки, каквито и да са все е хубаво на балкона. Аз една година садих само петунии и калибрахое, една само алпийски мушката, тая година имам петунии, сакъзи, мушката, ще си насея и латинки, карамфилчета имам също и определено всички много, много ми харесват. Подхранвам ги с кристалон, пръскам ги като забележа гъсеници или някакви други проблеми, общо взето чета, пиша въпроси и се грижа за тях. Първата ми работа като стана сутрин е да мина да ги погледна, ако са казали, че ще вали, не ги поливам, защото балкона ни е открит и не са защитени от дъжд, ако няма да вали ги поливам. Изключително много им се радвам и много си ги обичам. Като загубиш някое цвете, вземаш ново, не трябва чак да така да се отказваш.

# 650
  • Стара Загора
Добро утро с едно почти цъфнало каланхое 😊

# 651
Blackcat, благодаря за съветите! Аз не съм се отказала съвсем. На прозореца и на нашата тераса имам цветя. На терасата ми имам само орхидеи, много им харесва там. Полудяха сега. Лятото ползваме една голяма обща тераса на покрива, която само аз поддържам и озеленявам. Първо изчистих сега ще разкрасявам!

# 652
И моят флокс, в стар леген:

# 653
  • София
sunshine33, за стаята ли искаш цветя или за откритата тераса(с какво изложение е тя)?

# 654
Да споделя за Карамфилчетата.
Преди 3-4 години сложих тези розово-лилавите. Мисля, че приятелка ми ги подари всъщност. Бях скептична. Но се оказа, че цъфтят от Май до късна есен а след това остават с листна маса, което е приятно в зимната картинка. Разшириха се, правят приятно цветно петно. По-късостеблени са. Имат слънце към обед.

Преди време приятелка ми даде бели. Тези, оказа се цъфтят само сега пролетта. Вдигат главици високо, на по-дълги стъбла. Май-юни има цвят. Зад тях де виждат 2 саксии с червени. Купих ги рано Април, защото отчаяно исках Пролет, цвят:)  вече 2 месеца цъфтят. Дано са целогодишни.  И двата вида са на слънце до обед.

Това, което правя е редовно да откъсвам прецъфтелите цветове. Главичките просто. Същото правя и с другите дребни красоти - теменужки, петунии...

Мушкатата тръгват! Ето първите цветове!

# 655
Моите бели не са като показаните островръхи, а цветчето е някак по-дебело, ето ги

# 656
MarietaYo, загледах петуниите. И на моите листата по върховете израстват такива по-светли. Мислех си даже дали да не ги подрежа. Торих 2 пъти, няма промяна. Някой аз знае защо и как може да се оправят, да пише.

# 657
На мен така са ми изсветлявали петуниите, когато съм прекалила с поливането.

# 658
  • на чист въздух
малко по закъснели каланхоето, който дондуркам 2години и сега се отчетоха

# 659
Много е красив флокса, който показвате всички. Имате прекрасни дворове и градини Flowers Hibiscus
Магни, аз изобщо не съм спец, но това, което научих е че бледи листа, при които се виждат жилките, обикновено е хлороза. Миналата година през дъждовния май и юни много ги валя моите и я пипнаха и петуниите и винките. Вкарвах железен хелат - в почвата с поливане и с пръскане на листата. Всъщност пръсках само винките, че петуниите не обичат. Бях си взела отделен препарат, в комплексните торове няма достатъчно желязо да излекува хлорозата

Общи условия

Активация на акаунт