Нашите цветя - обща тема 8

• 34 903
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, какви цветове се намират у нас за великденче/коледниче? Имам розово, бяло, оранжево и червено. Установих, че се гледат лесно и няма нужда да се мъча с други.

# 91
Здравейте, знаете ли името на това? Снимах го пред един блок

# 92
Това е erysimum, шибой. Моят също ще цъфти, три години след като насях семенцата Grinning А уж било двугодишно...

# 93
Мен много ме впечатли и си откраднах едно бебе резниче.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 07:03 от ЗЛОДЕИДА

# 94
Разкошни са, и аз много ги обичам. Чела съм, че резниците се слагат в саксийка с пръст направо, но не съм пробвала.

# 95
Разкошни са, и аз много ги обичам. Чела съм, че резниците се слагат в саксийка с пръст направо, но не съм пробвала.
В градинка го сях аз. Имам много малка и сенчеста градинка, дано си намери мястото. Ако не стане, догодина ще пробвам в саксия.

# 96
И аз моите ги засях направо в градината, четох че обичали слънчево място, и ги изпържих на най-слънчевото, цял ден ги пече. Мисля, че затова първата година едва оживяха, падна се горещо лято, а те бяха едни мънички, голяма част от тях изсъхнаха. От цяло пакетче семенца останаха в момента десетина растения.

# 97
Шибоят е много повече от 2 годишен. Моят е от едно коренче от саксията на свекърва ми на терасата. След като прецъфтял правят едни дълги семенници. Като грахова шушулка. Пълна с дребни семенца. Съберете си ги.
Създава много настроение! В градинската тема също е на мода в момента Simple Smile

# 98
  • Стара Загора
Това е erysimum, шибой. Моят също ще цъфти, три години след като насях семенцата Grinning А уж било двугодишно...
Ние в градинката пред цеха (производствено предприятие) имаме шибой,сигурно е 10 годишен и пак си цъфти.

# 99
  • София
Здравейте! Много искам да отглеждам индрише, помня това цвете от баба ми още колко беше красиво и как ухаеше...Откъде мога да си взема? Гледах разни обяви, градински центрове - или няма наличност или се намират някъде из страната. Аз съм в София и не искам да ми го прашат по суриери, защотоне е ясно какво ще получа и дали няма да е и измръзнало в този студ сега.

# 100
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
огледай се като минаваш по пазарите и подлезите. понякога бабите изкарват домашни цветя в саксийки.
в цветарски магазин и аз нямам спомен да съм виждала.

# 101
  • Бургас
Или попитай някои баби от блока.

# 102
  • Карлово
Флокс, къде зимува нолината ти, та и окапаха листата?

аз имах от семена чисто жълт, оранжево-червен и такъв морав.
обичам аромата на шибои, а белите и розовите май не миришеха.

Да, така е. Сега ходих да го мириша. Малко е грозен, понеже в един сняг февруари-март, се опитвах да му вкарам клончетата под снега, да не мръзне. Абе грижовна съм. Иначе като прецъфти трябвало да се поокърши за да е по-нисък на следващата година.
Имам и такъв, но преместен отсрани на една полянка, като прецъфти пак ще го върна в тази предната, щом може да е по-нисък.

А ето и в градината на съседите, където прехвърлям някои цветя, които ми пречат.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 09:44 от ДамаТрефа

# 103
Здравейте! Много искам да отглеждам индрише, помня това цвете от баба ми още колко беше красиво и как ухаеше...Откъде мога да си взема? Гледах разни обяви, градински центрове - или няма наличност или се намират някъде из страната. Аз съм в София и не искам да ми го прашат по суриери, защотоне е ясно какво ще получа и дали няма да е и измръзнало в този студ сега.
миналата седмица си взех индрише от женския пазар, е магазина за семена

# 104
  • Бургас
Малко щрак, щрак

Общи условия

Активация на акаунт