Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 627
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Buzzy, lulumba, благодаря ви Kissing Heart. Няма да посещавя фитнес - говориха с баща си за това. Обясняваме му за анаболите отдавна. Става въпрос за упражнения вкъщи - понеже ме е виждал мен/ почти всеки ден тренирам рано сутрин/ да подскачам с домашни тренировки Joy. Мекици, сиренарки, палачинки, мързеливи баници/от хляб/, омлети правя постоянно - понякога майка ми ме обявява за луда, че правя мекици в 6 сутринта, за да сложа в кутиите на малките за училище. Плодовете и зеленчуците са на почит у дома. Той иска някой да му каже това и това ще ядеш днес и ето това ще правиш. Присвои си гирите ми - миналата година мъжът ми се смееше, че не бил виждал жена да се радва толкова на подарък-гири Joy. Сега си прави за закуска овесени ядки с кисело мляко, банани, стафиди и мед, ей такива щуротии

# 196
Маги_света, коя е вашата школа?
При щерката са казали евентуално от май присъствено, сега няма да ги връщат. Много тъпо. 30 в клас може, 5 деца в школата - не. Пак дреме пред екрана...

# 197
  • София
magi_sveta, аз също щях да те попитам за школата. Знам, че Образователни технологии бяха дълго време присъствено. Силно се надявам нашата школа да проведе присъствено последния ПИ. В училище щели да правят ПИ по БЕЛ през предстоящата седмица, дано се доближи като формат до реалния изпит.

# 198
  • София
реге, кефиш ме. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

футфут, не е рус, но има "умерена към средно изразена алергия към всички тествани групи" Sad а тествахме 20-30 групи алергени.
засега успяваме да минем между капките, като се надяваме нещата да се нормализират след пубертета.
малко ме уплашиха, като казаха, че промяна ще има, но не се знае в коя посока. Sad

Добри, много неприятно е това с алергията. Дано да отшуми сега, в пубертета, друго не мисли.  Иначе не е правило само  русите да са податливи на алергени. Simple Smile Нашата педиатърка на шега ни каза това.
И аз съм против продажбата на енергийни напитки на малолетни. А вкъщи говорим, говорим и за тях, и за наркотиците, и за алкохола. Пие понякога кока-кола, това му разрешавам рядко, а и у дома рядко се внасят газирани - не обичаме.  Алкохол - бира и вино е пробвал в наше присъствие, не е във възторг засега. От твърдия алкохол една глътка пробва по Коледа. Дядо му позволи, но младежът така се закашля... Смятам, че от алкохолните напитки трябва да опита първо у дома. Ние не пием всеки ден, само по празници, гости.

Вашите деца започнаха ли преговора? По БЕЛ в понеделник ще правят преразказ и ще ги оценяват, после започват преговор. По математика също приключват, правиха тест и другата седмица май и там ще започнат преговора.

# 199
При нас по лит. са на Бай Ганьо още. Не знам кога ще преговарят. Много е тегава таЯ литература.

Бебчо, аз харесвам Страхил Иванов, но не съм си поръчвала хранителен режим. Често съм правила негови рецепти.
https://fitbg.net/blog/muscle-gain/piramida-na-kachvaneto
Във форума пише Станимир Михов, а доста дами са доволни от Белчо Христов, но за мен е доста строг. Но все пак повечето жени целят сваляне и чистене, така че менютата са съвсем различни.
Мекиците няма да помогнат много, колкото правилното разпределяне на макросите,  прием на достатъчно протеин и качествени мазнини. Без крайности на тази възраст.

# 200
  • София
В "Софроний" ходи. И каката ми беше там преди 4 години.
В училище ПИ досега не са правили.

# 201
  • София
beb4o_fb, МС се е запалил по здравословния начин на живот и освен,  че тренира плуване и допълнително вкъщи (може би от лятото ще тръгне на фитнес) много се интересува и чете по тази тема. Изготви на двама приятели режими и е решил да си направи сайт и да предлага съвети, програми и разни такива неща. Ако си осъществи идеята ще ви споделя сайта 😉

# 202
magi_sveta, аз също щях да те попитам за школата. Знам, че Образователни технологии бяха дълго време присъствено.
О, не са ОТ. Моята е там. Те първи минаха онлайн още октомври и досега не са се върнали изобщо присъствено. Само едни пробни направиха присъствено около 1 март и това е.
В училището на щерката изобщо не се чува за пробни.

# 203
  • София
Бебчо, всеки треньор във фитнеса може да му изготви хранителен режим и да му предложи подходяща тренировка (и не е задължително като ходи на фитнес да прави тежки тренировки с големи тежести). Но като не искате да посещава фитнес, може да прави домашни тренировки с твоите гирички 😉, има доста видеа в нета. За храненето мога да ти споделя какъв беше режима на съпруга ми (хранеше се изключително здравословно, качваше мускулна маса без абсолютно никаква химия и накрая сбъдна мечтата си да си направи собствена фитнес зала, която сега аз управлявам). Та, сутрин в блендера кисело мляко с овесени ядки и ябълка. Прием на повече протеин, основно яйца (по-добре само белтъците) и чисто месо. Задължително след тренировка протеин на прах. Детето е във възраст, в която не трябва да се ограничава, но е важно да спазва основните неща. Успех!

# 204
  • София
Страхотни сте момичета, много ви благодаря Kissing Heart .
Марти, ще чакам с интерес сайта на сина ти, браво на него!
Фигнес засега не искам да посещава, защото няма са му видя очите по цял ден,  а ако все пак много настоява - задължително с инструктор, с подходящи за възрастта му тежести и упражнения. Не е доволен само от плуването  - ходи почти всеки ден, треньорите са доволни, но не му стига.
Явно съм с погрешна информация за ОТ, преди време, при разговор с една позната, тя ми сподели, че момичето й е присъствено в школата, явно не съм разбрала, както винаги Kissing Heart

# 205
  • София

Ама то във фитнеса има и други уреди, нали, не само тежести... крос-тренажори, разни там гребни устройства?..

# 206
Бебчо, всеки треньор във фитнеса може да му изготви хранителен режим и да му предложи подходяща тренировка .....Прием на повече протеин...

На мен това не ми се струва изобщо здравословно. Но аз съм много против приема на каквито и да е хранителни добавки и дори витамини във вид на хапчета, така че е лично мнение Simple Smile

Относно забраната за продажба на енергийни напитки...След публикувания линк тук се разтърсих, но не открих официална заповед за това, само статии в медии и също статии за отлагане на заповедта, заради някакви европейски директиви, от която не се разбира за кога. Интересува ме този въпрос и искам да прочета официален документ, ако някой може да даде линк...?

# 207
  • София
MollyBy, не можах да намеря нищо разписано  - намерих само някакво изменение на заповед, с което се забранява участието на лица под 18 г. в реклами на енергийни напитки. Явно е имало предложения, но не знам дали са "облечени" в заповед.

# 208
реге, кефиш ме. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

футфут, не е рус, но има "умерена към средно изразена алергия към всички тествани групи" Sad а тествахме 20-30 групи алергени.
засега успяваме да минем между капките, като се надяваме нещата да се нормализират след пубертета.
малко ме уплашиха, като казаха, че промяна ще има, но не се знае в коя посока. Sad

Добри, много неприятно е това с алергията. Дано да отшуми сега, в пубертета, друго не мисли.  Иначе не е правило само  русите да са податливи на алергени. Simple Smile Нашата педиатърка на шега ни каза това.

Болна тема е това. Всичко освен мен в семейството ми са тип прабългари и при все имат повече и по-изчанчени алергии от мен. И аз бях оптимистична с щерката докато точно през пубертета  от алергия стана астма на алергична основа  независимо от десенсибилизацията. От тогава хич не съм сигурна , че през пубертета нещата се"израстват".  Пожелавам ви да се случи добрият сценарий, но имайте едно наум.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 09:09 от _re_ge

# 209
  • София
MollyBy, не можах да намеря нищо разписано  - намерих само някакво изменение на заповед, с което се забранява участието на лица под 18 г. в реклами на енергийни напитки. Явно е имало предложения, но не знам дали са "облечени" в заповед.

А, това за забраната за участие на деца го помня - и да, по спомени, дори не съм си правила труда да го търся, беше широко обсъждано и категорично влезе в сила... Лично моето мнение е, че забраната за участие на деца в рекламите на тези напитки беше по-скоро закъсняло, отколкото неправилно. Изобщо беше абсолютно неправилно и абсурдно представянето им като нещо препоръчително за деца и едва ли не специално предназначено за тях... За забраната за употреба и продажба не знаех (и сега се обърках и не ми е ясно има ли такава).

Протеин на прах за деца... при това не професионални спортисти... не бих препоръчала, витамини в сезон, в който кой знае колко плодове няма... не намирам за нещо лошо.

За енергийните напитки и преди казах: доста по-смислено е да се образоват децата, да им се покаже коя колко кофеин съдържа и да се сравни това количество с количеството кофеин в стандартно еспресо, с количеството в двойно... да, и с количеството в черен чай (той също не е "водичка"!).

Общи условия

Активация на акаунт