Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 31 586
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Марти, ехеей, какви резултати в Регалия!  Аз забравих какво питам Simple Smile))

За Ивайло да кажа, че е и много скромен и за него наистина скромността краси човека!

# 106
  • София
Здравейте, съзаклятнички!  Satisfied
Да се запиша и аз в новата тема, че времето лети, лети... Благодаря за темата, много важна информация получавам тук при вас. Да са здрави празнувалите наскоро момиченца и момченца! Да ви радват много с успехите си!

Източетох толкова много постове и в главата ми е каша, още повече, че не съм като повече вас, отдавна  в тази група. Но, каквото си спомням ще коментирам. Говорите си за зодиите, много не им вярвам, ама все пак да кажа, че момчето ми е Дева, аз съм Лъв, у дома има още една Дева - моята майка и Овен. Изобщо събрали сме, както казва мама, две мното силни зодии и две много чувствителни и сензитивни.  Двете Деви все ни приземяват, когато решим да вършим нещо не съвсем реалистично. Simple Smile  Моят юнак изобщо не е амбициозен, но като е убеден, че знае нещо отлично и не е оценен подобаващо - много страда и плаче дори.
Иначе животът в училище си тече нормално. Изпитват ги устно, писмени тестове, но не както беше първият път на ПО.  Сега някак по-равномерно им дават тестовете. Утре е денят за математиката, в понеделник за българския - само преразказ (май за първи път им се дава) и по история тест. Днес е изпитван по биология, вчера по география. Влезли са в ритъм, доколкото разбирам от малко споделеното от него. В първите дни беше доста уморен, сега вече се научи да си ляга навреме и сънят си казва своето.
Книгите, както казах и по-рано, в момента са на заден план. Повече се забавлява с електрониката, за съжаление. Но все се надявам да започне отново да чете, вкъщи всички четем непрекъснато и обсъждаме. Да мине сега първото препядствие  - НВО и лятото ще го натисна повечко да почете.Обсъждате евентуално носенето на часовници на изпита - моят има часовник със стрелки, но не го носи, подсещате ме да ги извадя и да гопитам дали ще го иска. Той си е бързак моя и кой го знае дали ще го погледне изобщо. Mask
Правописните грешки в повечето тестове са 14, дори и ученикът вече го знае. Simple Smile И си поизмисля той по някоя запетайка. Слага я по средата на изречението, ни в клин, ни в ръкав. Mask
Пак да кажа браво за успехите на децата, явили се пробни изпити, на училищните тестове и вес по-добри да стават!

# 107
  • В светлината на слънцето
Да дам и аз зодиакален отчет. Таткото и каката са риби, а аз, наборът и кучето -  лъвчета. Това е то последователност.

# 108
Моята е телец. Не знам от зодията или от пубертета, но от два дни е в дупка или както се изрази - "потънала съм в собственото си отчаяние". То пък съвпадна с диетата, която започна точно тогава, защото реши, че трябва да се храни здравословно,  т.  е. да се мръщи на всичко, което й предлагам, да въздиша тежко и повтаря: "ооо, ужас!" Непрекъснато си мени настроенията, не знае какво иска и защо така го иска! А аз като майка, все не съм я разбрала, направо съм от друга планета!

# 109
В нашето фемили пък виреем успешно представители на всички стихии - подредили сме се един след друг: риба, овен, теле и близнаци...Засега се оказва неочаквано добра комбинация, но добре че наборчето отстъпва на другото рогато, с по-извитите рогца, че иначе нямаше да има такъв мир и сговор...
catty_m, аз напоследък му взимам от мъжките панталони/дънки в Терранова - не са най-великото качество, но предвид факта, че ще се носят кратко и предвид цената им, бива...

# 110
  • На морето!
Утре ли чакаме заповедта на Ангелов за новите мерки? Би трябвало наред с игралните зали и моловете, да пусне и школите вече.

# 111
Текстът за игралните зали и търговските центрове е от заповедта от осми април.

# 112
Не съм любител на енергийните напитки, но до колкото знам, няма изрична забрана те да се продават на деца. За цигари и алкохол има! Така че няма как продавачката в магазина да не продаде такава...

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 00:26 от MollyBy

# 113
  • София
Ние пък всички вкъщи сме скорпиони 😁 голяма веселба!
Съучениците на дъщеря ми масово пушат електронни цигари тип ice. Не знам как си ги купуват 😡

# 114
У дома сме дева и две риби - щерката и татко й.
И аз се надявам да отворят школите, но май не е предвидено, а и нашата са от най- предпазливите. Предният път като можеше по заповед така и не ги върнаха присъствено. А са по 5 деца в група, разделиха групите заради това и пак не ги връщат.

# 115
  • София
Няма как да има заповед на Ангелов, вече сме без правителство.
Редактирам се, чак сега ми остана време да погледна заповедите. Те са до 29 април.
Това по мое мнение значи, че ако няма правителство до тогава, което е напълно възможно или ако няма нови заповеди, което също е възможно. След Великден - всичко ще е отворено.
Пак се допълвам, все пак да ги чуем в 10.

Ние ще имаме родителска среща следващата седмица. Започва в 18 30 онлайн, а децата свършват в 18 25 в училище. Много удобно. Ако един човек го прибира с кола и трябва да слуша. Да не говорим, че се влиза с неговия профил и съм против да ми оставя паролата си. За пореден път се убеждсвам, че понятието privacy не значи нищо.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 09:05 от mmm_

# 116
  • Някъде на край света
MianaNia и моето наборче е риба. Малкият звяр е везни, а аз и таткото две остри зодии - 🦁 и ♈.
Госпожицата вчера ми каза, че в училище щели да им организират ПИ. Останах приятно изненадана. Иначе в училище само по Математика са правили тест тази седмица и по Технологии и предприемачеството имат днес, но то им е по план преди ваканцията. Освен това нормативи по ФВС. Simple Smile
Като слушам 5 минутки, 10 минутки и се чудя това в кое училище е, че засега само в училището на малкия съм чувала да се споменават тези "термини".
За школите не мога да кажа нищо, тъй като детето е при учители и ходи само на ПИ в две школи и то не редовно, но ако поне тренировъчните са в реалния формат, ще е супер.

# 117
  • София
Няма как да има заповед на Ангелов, вече сме без правителство.
Редактирам се, чак сега ми остана време да погледна заповедите. Те са до 29 април.
Това по мое мнение значи, че ако няма правителство до тогава, което е напълно възможно или ако няма нови заповеди, което също е възможно. След Великден - всичко ще е отворено.

Това не е вярно. Има правителство в оставка, което работи до избиране на друго такова. Няма как да остане държавата без правителство. Министър Ангелов и Кунчев ще имат брийфинг  днес. Може да кажат нещо тогава. Но истината е, че малко или много сме на самотек, разпуска се НОЩ, сякаш вече няма пандемия и сигурно други такива ни чакат. Ето, сега чувам, че и молове и игрални зали се отварят от днес.

А какво става с план-приема в София? Не закъсняват ли вече?

# 118
Не съм любител на енергийните напитки, но до колкото знам, няма изрична забрана те да се продават на деца. За цигари и алкохол има! Така че няма как продавачката в магазина да не продаде такава...
Не го ли промениха това миналата година?
https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/zabranyava … 18-g-437552.html#
"Продавачите във всеки магазините вече са длъжни да изискват документ за самоличност на всеки, за когото се съмняват, че няма навършена 18-годишна възраст. Освен продажбата се забранява и закупуването и предоставянето по какъвто и да било начин на енергийни напитки на непълнолетни."

# 119
Не. До 3 май на интернет страницата на регионалното управление на образованието се публикува утвърденият план-прием за всички училища в областта. Към 12. април само три области бяха публикували заповедта за утвърждаване със съответните приложения. В Бургас даже успяха и да я изменят.

Общи условия

Активация на акаунт