Седмокласници 2020/2021 - Тема 11

• 32 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Дайвче, мерси! Значи е баш същото като в София.
Знам, че зависи от паралелка и как се изчислява балът, но ми беше интересно долу-горе.

# 301
  • Varna
Дъждче, зависи за какво Wink Но като цяло в топ паралелкаТА миналата година се класираха само деца с 490+точки бал. Тази едва ли ще е различно. За други две паралелки в МГ мисля ще са нужни около 85 по БЕЛ и над 90 по математика (но мисля, че Хана се тревожи само за БЕЛ, защото математиката за нейното момиче едва ли ще е под 90т Wink ). За всичко друго диапазона 80-90 сякаш ще стигне.
Дааа дано не греша, но наистина само по БЕЛ се тревожа. А никога не е късно да се изложи по математика. То за съжаление и за другите 2 за МГ не са достатъчни 90 по мат и 75 по БЕЛ. За първата бала беше над 490, а втората и третата над 476, което прави при 80 бел, над 98 математика /рисково, но се надявам да е концентрирана/. Друг е въпроса, че тя се бори за тази с 490+ бал... , но аз съм реалист... Не й е силен БЕЛ и това е.
За езиковите са достатъчни 82-85 И по двата предмета за немски, а там бала е най-висок.

# 302
  • Варна
Hana, ако визираш СХН с НЕ, миналата година на първо класиране балът е бил една идея под 470, затова мисля една математика от 95т и БЕЛ на 85т са минимумът, но не може да се осланяме на това и за тази година, така че пожелавам 100т по математика, за да не ви спира БЕЛ по пътя към целта!
Моята девойка по последни данни се цели в АЕ и то разширено. Друго нямало да пише в МГ, не иска ИИЧЕ, не иска НЕ, не иска ФЕ и вече си представям армагедонът, ако не стигат точките за точно тез две паралелки. Хем не са "топ", хем ми се струват недостижими... Ама да са здрави и да се явят, това сега е по-важно, другото ще го мислим като ни дойде до главата Simple Smile

# 303
  • Варна
Marmotche, благодаря много за линка. Моят синковец иска в МГ и за там ще му трябват 490+ точки. Сега учи немски и английски, но немският му е основен. За съжаление не му харесва и категорично не желае да пише НЕ за първи език. Ще се целим за паралелките с английски и за I EГ, а да видим какво сабя ще покаже.

# 304
  • Варна
yasp, щом не се цели в НЕ, не му трябват 490 точки Wink И 465т стигат за ИИЧЕ АЕ в МГ (поне са стигали миналата година, де).

# 305
Да не се оплакваме тогава от баловете в Пловдив
Топ паралелката е с 460 минимален, друг е въпроса че и толкова няма да хване

# 306
  • Варна
yasp, щом не се цели в НЕ, не му трябват 490 точки Wink И 465т стигат за ИИЧЕ АЕ в МГ (поне са стигали миналата година, де).
За софтуерни и хардуерни науки и системно програмиране ще му трябват предполагам, а и НЕ ще настоявам да го пише, въпросът е на кое място ще приеме да го изброи. Той ще се опита да не е на първите 2-3 и така да се подсигури.Laughing С тези наши деца вървим по тънък лед. Хем да е на тяхното, хем да е и на нашето и .... накрая ще видим. С каката ни бях писала какво стана, но може и да не е в тази тема. Ще пиша пак. В седми клас реши да кандидатства в МГ. Изкара отлични оценки на НВО-тата и можеше да се запише където и каквото искаше. Категорично отхвърли НЕ и писа информатика с английски в МГ и нататък други специалности и гимназии. /Принципно в 5 и 6 клас се интересуваше от физика, но я посъветвахме да не кандидатства в ПМГ, поради това, че с физика не виждахме големи перспективи в Бг и Варна, а и в МГ повечко ги държат - да не се отпуска в ПМГ/. Когато беше в 12 клас по Коледа реши, че иска да учи Биотехнологии в СУ. Биологията никога не й беше страст и не беше ходила на никакви уроци. Изпаднах в ужас, но реших да й дам шанс да сбъдва мечтата си. Потърсих школи, преподаватели, но тя категорично отказа. Имаше приятелки, които от 10-ти клас ходеха на уроци по химия и биология и вече 1-2 се бяха отписали от биологията, понеже учели само по учебниците и нищо странично. Готвеха се сами по този предмет. Моята като седна за 3 месеця успя да се подготви сама и се сбори за прословутата си биотехнология в СУ. Чудех се и се маех за какво й беше МГ, информатика..... Сега ми е бедна фантазията какво ли ще стане със сина, макар, че той от край време има интереси, свързани с компютри и си мисля, че ще излезе по-праволинеен.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 11:46 от ysap

# 307
  • София
Чудех се и се маех за какво й беше МГ, информатика.....
Не се чуди! Всяко знание или умение формира сила и характер. Може никога през живота си да не реши и една задача, но начинът на мислене, което е сформирала през гимназиалните години, ще го ползва постоянно и ще бъде неин плюс, независимо в коя сфера ще има професия и какво ще работи за вбъдеще.
Говоря от собствен опит - образованието ми от гимназията няма нищо общо с професията ми, но качествата, които сформирах по времето на гимназията, са ми помагали през целия живот.
Браво на твоето борбено момиче сама да се подготви и да влезе в желаната специалност. Възхищавам се на такива деца.

Като чета за 490т. .....загубвам ума и дума. Добре, че ние не се целим в подобни висоти.

Допълвам се, че сега ми изкочи информацията:
Пробни изпити в
Учебен център Елит 89, гр. София
БЕЛ -  24.04.21г; 29.05.21г;
МАТЕМАТИКА - 25.04.21г или 26.04.21г. и 30.05.21г или 31.05.21г.

# 308
Ysap, и аз като Кали мисля, че математиката остава за цял живот като начин на мислене.
Браво на дъщеря ти!

При нас са взели Неразделни и дойде възмутена да ми каже, че това било най-глупавото произведение, което е чела. Каква сила имало в това да се самоубиеш, а не да превъзмогнеш болката и да продължиш?! И още по-възмутена беше, че Ромео и Жулиета в рамките на 5 дни се срещнали, влюбили се и се самоубили.
Интересно щеше да е, ако можеха да пишат есета върху такива произведения Simple Smile

# 309
  • Варна
Kally May и дъждец, прави сте за характера, гимназиите и математиката. Можеше по-лежерно да го дава в друга гимназия или друга специалност, но пък най-вероятно нямаше да успее за 3-4 месеца да се подготви сама по страничен предмет. Благодаря за Браво-то. Проблемът на щерката в момента е, че има трудности по химия и специалните предмети. Личи си, че там няма надградени знания. Избута година и половина. В първи курс имаше 1 невзет от първия път изпит, но с труд успя да го вземе. Сега във втори курс има от първия семестър един невзет - органична химия, а след втория семестър се надявам да няма. Важното е да са ни живи и здрави децата и дано за себе си вземат правилното решение. Ние трябва да ги побутваме, за да успеят да постигнат целите си, а да не се отпускат на финала. Нашичкият знае само по БЕЛ кога ще му е класната - на 3.06. В училището им няма да правят ПИ, но той иска да отиде, а и ние също и поне на 2 по МАТ и 1-2 по БЕЛ ще отиде.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:56 от ysap

# 310
Според мен вече е все тая дали ще се връщат в клас или не...май са само празници...общо взето-било-каквото било, чувала съм, че най-трудно се влиза в детска градина, после и до професор може да го добутаме...както е тръгнало..

# 311
за мен също е безмислено върщане в края на годината присъствено
даже предпочитам дистанционно-да имат повече време за тестове по бг и мат
то май месец почти целият е почивен, юни са матурите
за кога да се връщат

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:34 от The Invisible

# 312
И за мен е безсмислено.
Днес в клас са били пет човека при нас заради изпита за АК в края на седмицата. Не вярвам преди матурите да е по-различно.

Изтриха май нещо и останаха да ни висят коментарите.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:33 от Дъждец

# 313
  • гр.Варна
И аз съм на мнение,че точно за 7 клас е абсолютно лишено от смисъл да се връща сега.Хем ще имат повече време за тестове,хем ще са по-спокойни,хем риска от зараза е по-малък.

# 314
Десем, каквото и да е, да минава и да нямаш кошмари.

При нас мина училищният ПИ по БЕЛ, Вокс вече е писала. Има известни разлики при сина ми и дъщеря ми, били са в различни стаи. При Кольо е имало листи за чернова на преразказа, при Лина - не, казали са няма, пишете направо на белова. Тя доста се е стресирала, защото е свикнала да си пише план със запомнените подробности, но това също си е опит. Останалото си е било като на НВО.
Утре има по МАТ, не смятам да ги пращам. Отписала съм математиката в училище вече.

И последно да се "похваля" - дъщеря ми, детето с орловото зрение, от днес е вече с очила.
Не знам как е у вас, но у нас все още няма яснота къде и с какъв език, ясно е само, че искат с език и първият да не е английски.

Ах Краси, чак сега те разпознах .Като каза Кольо и Лина и ми изникна една готина майка в съзнанието Simple Smile Мисля, че не бъркам нали Smirk

Да не се оплакваме тогава от баловете в Пловдив
Топ паралелката е с 460 минимален, друг е въпроса че и толкова няма да хване
The Invisible не подценявай младежа .Знам, че не се познаваме лично, но съм попаднала на някой резултати от ПИ и състезания на момчето ти и не са отчайващи Simple Smile
Моят се представя доста по-зле (спрямо предни години), но и той иска да се бута в МГ.Относно мързела ..всички ги е налегнало и не знаят  какво искат или поне моят  знае какво иска , но иска да го постигне без усилия, което е невъзможно.Затова винаги има и резервни училища Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:59 от stoykav

Общи условия

Активация на акаунт