Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 483
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
Относно темата с болничните и майчинството, аз онзи ден бях при моята счетоводителка с изрично такъв въпрос, с пик номер от нои за изчисляване на майчинство. Тя ми каза, че болничния по никакъв начин не променя осигурителния доход по трудов договор, за това този доход си остава същия до излизането на майчинство. От раждането се връщат 24 месеца назад за изчисляването му, болничните не променят неговата стойност.

# 556
Променят и още как. Ако погледнеш заплатите ти в калкулатора на НОИ за бременност и раждане ще се е отразило и съответно ще вземеш по-ниско майчинство на база на този осреднен доход.

# 557
ама обещетението по болничен се води също тип заплата . Пише го в заповедите там или как се казваше излезна ми от главата . Ако си работил под 12 месеца се отразява да но ако имаш нормален стаж не се отразява нищо ! При положение че се осигулявам 2-3 години на реална работна заплата от къде на къде ще ми се променя нещо .Ако съдим по таблицата промянята е в размер на общо някакви си 50 лв Simple Smile
https://xn--2011-f4df8acr0bcxk4a.com/?p=298

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 09:41 от Анонимен

# 558
Аз имам друг въпрос във връзка с болничните. Другата седмица ще ми издадат последния 30 дневен преди 45 дневния като те ще се застъпят за десетина дни.

В момента издавам 30 дневните на едно място (по каса), но е по-добре 45 дневния да ми го издадат в Токуда, за да може ако пренося, да оправим нещата на място. На самия ден, в който започва 45 дневния ли трябва да се издаде, или може няколко дни по-късно, при положение, че аз през цялото време се водя във валиден болничен? Прекъсването на единия и започването на другия, предполагам ще се отразят служебно в НОИ, след като ги предам на работодател и съответно те към НОИ. Ако някой е бил в сходна ситуация, моля да сподели. Simple Smile

# 559
Аз имам друг въпрос във връзка с болничните. Другата седмица ще ми издадат последния 30 дневен преди 45 дневния като те ще се застъпят за десетина дни.

В момента издавам 30 дневните на едно място (по каса), но е по-добре 45 дневния да ми го издадат в Токуда, за да може ако пренося, да оправим нещата на място. На самия ден, в който започва 45 дневния ли трябва да се издаде, или може няколко дни по-късно, при положение, че аз през цялото време се водя във валиден болничен? Прекъсването на единия и започването на другия, предполагам ще се отразят служебно в НОИ, след като ги предам на работодател и съответно те към НОИ. Ако някой е бил в сходна ситуация, моля да сподели. Simple Smile
Последният болничен ще ти го изчислят спрямо термина като го взимаш. Термина не се променя, докато не настъпи раждане дори и по рано. Така, че като отидеш в Токуда, ще ти дадат 45дневния само трябва са е с преглед няколко дни по рано.

# 560
Този, който ви издава месечния болничен трябва да изчисли последния месечен болничен, колко дни трябва да бъде, за да не се застъпи с 45 дневния, защото, ако не се съобрази това, ще трябва да се анулира и да се преиздава, а това ще забави плащанията към вас.

# 561
Разбирам, благодаря, момичета. Simple Smile

Мислех, че е стандартна процедура последният 30 дневен да се прекъсне в полза на 45 дневния, а не да се напаснат. Утре ще ходя за издаването на последния и директно ще питам и там.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 12:18 от didivid

# 562
Здравейте, тези които следят бременността си от началото при д-р Атанасова, след 2-3 часовото чакане, как протича прегледа ви, освен ехограф и мерене на маточна шийка? Чудя се, при мен винаги след дългото чакане прегледът е 5мин общо. За кръв и микробиология тя ли ви казва или сами пускате, някакви други неща коментирате ли? Аз всичко сама си пускам. И тези с термин по време на отпуската й, знаете ли дали на 31-ви август е на работа или от 1-ви септември? 🤷♀

# 563
Здравейте, тези които следят бременността си от началото при д-р Атанасова, след 2-3 часовото чакане, как протича прегледа ви, освен ехограф и мерене на маточна шийка? Чудя се, при мен винаги след дългото чакане прегледът е 5мин общо. За кръв и микробиология тя ли ви казва или сами пускате, някакви други неща коментирате ли? Аз всичко сама си пускам. И тези с термин по време на отпуската й, знаете ли дали на 31-ви август е на работа или от 1-ви септември? 🤷♀

Засичала съм, че прегледът отнема по макс 15-20 минути след 2-3 часовото чакане. Първо с вагинален ехограф мери шийката, после гледа с абдоминалния. Последният път излезе накрая да консултира д-р Велева, та и въпроса дето имах, не успях да си задам. За кръв не ме пита, аз по принцип се следя успоредно по каса, където другата ми ги пуска. Атанасова не знам дали помни този факт и затова да не ми пуска кръвни... Има го моментът, че е малко прибързан прегледа, аз се успокоявам, че всички са така заради натоварването.

Микробиология тя пуска всеки месец (аз подсещам разбира се) заради серклажа, за да сме сигурни, че всичко е наред. Миналата седмица пуснахме, излезе златен стафилокок, тя по Вайбър ми писа, че това е абсурдно и че ще пуснем нов. Така и не ми отговори като питах дали да дойда на часа ми на 19ти, или по-рано. Знам, че е супер заета, ама и на мен ми е неудобно да ѝ пиша един и същ въпрос трети пъти (беше ми казала, че ако не ми отговори, да пусна съобщението втори път). Та просто на 19ти като отида, ще ѝ кажа и предполагам ще вземе нова проба. Малко се напрягам с тоя Вайбър, защото хем ми е неудобно да ѝ пиша, защото се чувствам, че я притеснявам, хем като не ми отговаря, пак ми е неудобно като папагал едно и също да пращам... :/ При вас как е?

За отпуската ми каза: от 15ти до 30ти, т.е. аз съм с разбирането, че това значи, че на 31ви е на работа, но не ми е казала изрично кой е първият ѝ ден.

# 564
  • София
Следяла съм се успоредно в Токуда по ЗК и на частно. Аз бях при Апостолова, но си ми е пускала кръвна картина и микробиология само като се налага, а не всеки месец. Сама единствено съм си пускала Б12 и имахме спорове затова. Иначе оставете лекаря да прецени кое кога да пуска. Не се гледа всеки път на ехограф било то вагинален или не.

# 565
Как да не се гледа всеки път? Тогава защо се ходи, особено веднъж на 3 седмици?

# 566
  • София
Ми аз съм ходила и 3 пъти в месеца и 3-те пъти ли да ме гледа? Така е преценила така е направила. Едва ли чак толкова ви претупват колкото смятате. Все пак нямат изгода, защото сте избрали тях и ще родите при тях.

# 567
Точно поради тази причина съм адски доволна от д-р Колева - винаги отговаря по вайбър, и то много бързо. За мен е изключително важно да имам постоянен контакт със проследяващата ме АГ. Разбира се, това не е единствената причина да съм при нея, но определено е нещо рядко срещано при добрите специалисти, а тя със сигурност е такава.
Иначе мисля че при всички прегледите в Токуда са с много чакане и не продължават особено дълго, затова и посещавам частния й кабинет, където ми се обръща колкото искам внимание и си задавам всичките въпроси.

# 568
  • София
Аз не виждам ако всичко е наред защо трябва и двете да си губим времето по 20 мин в обяснения( като кажете, че работих до 8-мия месец и търчах от работа до офиса и обратно и нямах време ). Имала съм въпроси и съм ги задавала. Колкото до изследванията пак казах те си ги следят и когато е нужно пускат ясно им е, че по ЗК понякога не са достатъчни. Само веднъж мисля, че отидох на преглед и нямаше да ме гледа на ехограф, но дъщеря ми така беше застанала, че много ме болеше от дясно и я помолих да погледне. Е, прегледа ме жената и каза, че е от позата на бебето и си е опънало краката в ребрата ми.

# 569

Засичала съм, че прегледът отнема по макс 15-20 минути след 2-3 часовото чакане. Първо с вагинален ехограф мери шийката, после гледа с абдоминалния. Последният път излезе накрая да консултира д-р Велева, та и въпроса дето имах, не успях да си задам. За кръв не ме пита, аз по принцип се следя успоредно по каса, където другата ми ги пуска. Атанасова не знам дали помни този факт и затова да не ми пуска кръвни... Има го моментът, че е малко прибързан прегледа, аз се успокоявам, че всички са така заради натоварването.

Микробиология тя пуска всеки месец (аз подсещам разбира се) заради серклажа, за да сме сигурни, че всичко е наред. Миналата седмица пуснахме, излезе златен стафилокок, тя по Вайбър ми писа, че това е абсурдно и че ще пуснем нов. Така и не ми отговори като питах дали да дойда на часа ми на 19ти, или по-рано. Знам, че е супер заета, ама и на мен ми е неудобно да ѝ пиша един и същ въпрос трети пъти (беше ми казала, че ако не ми отговори, да пусна съобщението втори път). Та просто на 19ти като отида, ще ѝ кажа и предполагам ще вземе нова проба. Малко се напрягам с тоя Вайбър, защото хем ми е неудобно да ѝ пиша, защото се чувствам, че я притеснявам, хем като не ми отговаря, пак ми е неудобно като папагал едно и също да пращам... :/ При вас как е?

За отпуската ми каза: от 15ти до 30ти, т.е. аз съм с разбирането, че това значи, че на 31ви е на работа, но не ми е казала изрично кой е първият ѝ ден.

Много благодаря, исках да си сверя часовника. Същото и при мен. Последният път освен във вайбър не ми отговори и по телелфона, когато звънях 2 пъти, но аз също оправдавам с голямата заетост, просто исках да знам при други как е.
Аз имам ехограф всеки преглед, но не си го искам сама, тя така си ме преглежда. Иначе ще се замества от д-р Апостолова.

Общи условия

Активация на акаунт