Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 51 495
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Мами, и аз се нареждам при високорисковите. Днес на преглед установиха, че бебка изостава и ме предупредиха, че 30-33 седмица най-късно ще предизвикат раждане (или секцио). Има ли някой с подобен опит родил толкова недоносено бебе (и то в ковид) в Токуда?

Какво да очаквам от престоя й в неонатологията? Ще ми дават ли да й нося кърма, ще ни пускат ли на свиждания? До колко кг ги държат и не на последно място какви са цените за престоя? Много, много ще съм благодарна на всякакъв споделен опит.
За престоя на недоносено се интересува, около 1500 на месец е в Токуда. За друго не мога да помогна. Може все пак да се обадите на регистратурата да попита с точност. Ще ви препратят към счетоводител на отделението.

# 661
  • sofia
Аз исках да попитам дали правилно се ориентирам за цените на раждането към момента: 1600лв. раждане + 700лв. неонатологичен пакет на бебето + за секцио 5 по 130лв. за двойна стая?

# 662
  • София
Мами, и аз се нареждам при високорисковите. Днес на преглед установиха, че бебка изостава и ме предупредиха, че 30-33 седмица най-късно ще предизвикат раждане (или секцио). Има ли някой с подобен опит родил толкова недоносено бебе (и то в ковид) в Токуда?

Какво да очаквам от престоя й в неонатологията? Ще ми дават ли да й нося кърма, ще ни пускат ли на свиждания? До колко кг ги държат и не на последно място какви са цените за престоя? Много, много ще съм благодарна на всякакъв споделен опит.
Лоли, в коя г.с. си? Не търсят ли причини за изоставането например влошен кръвоток? Ще ти поставят ли кортикостероиди за да се разгърнат дробчетата на бебето и да се подготвят за 30-33 г.с. Защо мислят че няма да навакса?

# 663

Лоли, в коя г.с. си? Не търсят ли причини за изоставането например влошен кръвоток? Ще ти поставят ли кортикостероиди за да се разгърнат дробчетата на бебето и да се подготвят за 30-33 г.с. Защо мислят че няма да навакса?

В момента 28+1. Не споменаха причина, увериха ме, че кръвотока е нормален. Просто ми се струва прекалееено рано, за да може бебка да оцелее без последици. 😓

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 18:53 от lollytea

# 664
Аз родих в 33г.с.
Синът ми ще го изпишат сега в четвъртък, 3 седмици по-късно.
До момента съм платила 700лв неонатологичен пакет +150лв ден между клиничните пътеки.
В четвъртък ще плащам нощувките, които са 25лв на ден след 5-я ден и друго не знам, ще ми кажат.
Още от престоя ме в болницата нося кърма, а след изписването с отрицателно микробиологично изследване, нося всеки ден в 16ч, тогава е и свиждането.
Те ще Ви дадат инструкции.

# 665
е как така не са ти обеснили причини и ти не си питала ? И не търсиш второ мнение ? Докторката си е добра но лекарите не са магьосници а хора . Това е серьозно решение . Потърси още едно мнение или се поинтересувай каква точно е причината да се наложи такова решение .

# 666
  • София
Кръвотока на висок клас ехограф ли е гледан от специалист по ФМ? За кортикостероиди инжекция в 28 и 30 г.с. защо не поставят? Също така знам че изписват протеинов шейк за бременни в опит да наддаде бебето. И последно ако имаш липса на желязо и нисък хемоглобин това може също да има отражение.

# 667
Момичета, който се е възползвал от неонатологичния пакет, моля да каже какво включват тези два прегледа - на 7 ден след изписването и на 30?
Ако първият е само тегло, мерки и т.н. много се замисляме с мъжа ми дали да я водим в тази лудница. Според педиатърката няма нужа. За 30 ден знам, че има терапия с вит К, която са стартирали и ехограф. Но тогава и тя ще е по-укрепнала. Моля, да споделите, ще ми бъде много полезно, не намирам информация.

Прегледите са на 15 ден и на 30. Съвпадат с вашите след раждането при лекаря, който го е водил. На 15 ден само я измериха, гледат кожа, пъпче и прочее, ако имате някакви въпроси, ще ви отговорят. Първо детенце ми е и за мен този преглед беше важен, въпреки че съвпадаше с прегледа при нашия педиатър. На ден 30 се очаква да е същото като на ден 15. Казвам очаква, защото нашия преглед предстои след 2 дни и ще бъде на ден 36, защото тогава имаше свободни часове. Витамин К даде вече нашия педиатър, така че от Токуда няма да дават. Ехография се прави само ако пише, че е нужно в епикризата. На моето дете ще се прави трансфонетална, защото на ехографията при раждането е имала отклонение от нормата. Ще допълня след прегледа ако има нещо различно. Прегледите на моето дете са при д-р Ивова.

# 668
  • София

Като майка на две деца, които изоставаха в утробата, пиша да те успокоя малко. Знам, че е шашкащо в началото, но има много варианти в този случай. При лекар от Токуда ли се следиш? Изследвала ли си тромбофилии? Има ли риск от преекламсия? Как е кръвотока и плацентата? С първото ми дете имаше изоставане с 1 седмица от самото начало, съответно лош кръвоток и малка плацента. От 28 седмица ме следеха изкъсо, защото имаше шанс да родя рано, но избутах до 38ма седмица. Детето се роди 2,400, но всичко си му беше наред. С второто установих,че имам тромбофилии и бях на аспирин от самото начало и по-късно и на клексан. В 7ми месец пак започна да изостава с 10 дни. Родих го в 37 гс, 2500 гр и пак всичко си му е на място. И с двете бременности ме следяха редовно с доплер и от 30 гс започнах редовно тонове и така успях да изчакам максимално време. Така че търси с АГ причините за изоставането, следи се редовно и знай, че докторите те подготвят, че е възможно ранно раждане, но това не значи, че ще има проблвм с бебето или че няма точно в 33, 34 ще родиш.

# 669
Налага се да мина на нисковъглехидратна диета. Моля някоя мама преминала през това да даде съвети.

# 670
  • София
Налага се да мина на нисковъглехидратна диета. Моля някоя мама преминала през това да даде съвети.
Без хляб, тесто, картофи, ориз, банани това са основните. Наблягай на яйца и месо. Там въглехидратите са нула.

# 671
Без хляб, тесто, картофи, ориз, банани това са основните. Наблягай на яйца и месо. Там въглехидратите са нула.

Благодаря ти. Дано успея да задържа кг.

# 672
Тоновете пред дрехите ли ги следят или на голо?

# 673
  • София
На голо.

# 674
Моят мъник от начало върви "напред". Беше със седмица, а вчера ми каза др Апостолова, че с две. Сега дали е точно или субективно не зная.Rolling Eyes Много е рано още при мен 23-25 гс, но все пак, това означава ли, че бебето ще се роди преди 40 гс? Диапазона е голям:joy: по цикъл съм в 23 гс, а според бебо в 25 гс /вече/.
За мен лично не е изненада, че детето е едро. И двамата сме високи, а мъжа ми и много едър цялостно. Та как да е дребно детето? Все пак е ген.
Ще се радвам да споделите мили мами опит в тази посока!

Общи условия

Активация на акаунт