Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 581
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
Аз си избрах първо болницата, после лекаря... Надявам се, че съм направила правилния избор за мен и за бебето ми, но определено се чувствам много спокойна с избора си - заради многопрофилността на болницата, заради неонатологично отделение, заради условията и грижите, които очаквам да получа и разбира се, защото смятам че лекарите, които работят там са сред най-добрите.

# 391
И аз уж първо избрах болницата, но все още се чудя дали за тези пари все пак ще получа нещо повече от добра обстановка.

# 392
  • София
Разбира се, лекарите им също са страхотни не само обстановката.

# 393
Мен това, което ме плаши в болници като МД е най-вече лошото отношение от персонала, за което съм чувала и мнения от първа ръка от познати. Мислех си, че това са преувеличени градски легенди, но съм склонна на вярвам на личните впечатления особено познавайки и самия човек. Със сигурност в държавните болници има добри и опитни лекари, но човек се налага да общува не само с тях и съответно в един такъв стресов момент за мен би било много по-тежко с грубо отношение.
Наложи ми се да лежа в Токуда - ами всички бяха доста любезни, някои от сестрите изключително мили и съпричастни, и заедно с лекарите създават в теб усещането, че си в добри ръце, което никак не е маловажно.
Другото сте го споменали вече - добрите условия най-вече по отношение на евентуално лечение, а битовите приемам като бонус.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 14:05 от Елмайра

# 394
  • София
И в Токуда съм срещала леко пренебрежително отношение на фона на цената им, но да има нещо вярно. Санитарките особенно в Токуда все са били доста хапливи и им е бил виновен някой, че е в стаята, но от лекарите с лошо впечетление само от една лекарка съм останала.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 14:11 от I.R.

# 395
Мен това, което ме плаши в болници като МД е най-вече лошото отношение от персонала, за което съм чувала и мнения от първа ръка от познати. Мислех си, че това са преувеличени градски легенди, но съм склонна на вярвам на личните впечатления особено познавайки и самия човек. Със сигурност в държавните болници има добри и опитни лекари, но човек се налага да общува не само с тях и съответно в един такъв стресов момент за мен би било много по-тежко с грубо отношение.
Наложи ми се да лежа в Токуда - ами всички бяха доста любезни, някои от сестрите изключително мили и съпричастни, и заедно с лекарите създават в теб усещането, че си в добри ръце, което никак не е маловажно.
Другото сте го споменали вече - добрите условия най-вече по отношение на евентуално лечение, а битовите приемам като бонус.
Др нашар, др атанасова и др велева, че и други от Аг-тата са дошли именно от МД, явно по високата заплата и условия предразполагат повечето лекари да ти обръщат внимание и да не получаваш лошо отношение, но дори в частната болница има някоя сестра или акушерка ,или пък лекар от визитации, дето те пренебрегва и се отнася зле.

# 396
Здравейте, избрах за проследяване на бремеността ми д-р Колева. Записах си час и уточних, че ще е по здравна каса. Ще си взема направление от личния лекар. На първия преглед при нея ще съм в 16+6 седмица- въпроса ми е след като съм по здравна каса ще заплащам ли за микробиология, цито изследвания и т.н.

# 397
  • София
Здравейте, избрах за проследяване на бремеността ми д-р Колева. Записах си час и уточних, че ще е по здравна каса. Ще си взема направление от личния лекар. На първия преглед при нея ще съм в 16+6 седмица- въпроса ми е след като съм по здравна каса ще заплащам ли за микробиология, цито изследвания и т.н.

По НЗОК влизат много малко изследвания така, че би трябвало да си плащате.

# 398
Микробиология не се плаща по ЗК. Мисля, ч се полагат 2 за цялата бременност. Колева ще ви пусне основните изследвания за регистрация на бременността, но мисля че се доплщафаше нещо малко за тях. Не съм сигурна, че имах и допълнителни изследвания.

# 399
1:1 с моя спомен от патология, лежах седмица за пренасяне. Отношението след раждане също не е много човешко Grinning Затова колкото и прекрасна лекарка да имам в МД за второ раждане предпочитам частна болница.

Моля ви, хора, лежала съм в МД, това че правят ремонти на 12ти ет. или са направили една лъскава регистратура да не ви подлъгва. на 5тия етаж където се лежи за задържане, преди секцио и патологична бремнност като цяло има 2 кенефа за цялото отделение със счупена тоалетна чиния, с мухъл навсякъде, без ТВ, с ужасно ама ужасно отношение от персонал, с едно магаре което изглежда като от филм на ужасите от 60-те години и с една студена разнебитена кушетка където лежат бременните за тоновв с миризливо чаршафче на петна, което не се сменя никога! Така че, не ми говорете за условия па ремонти и т.н. Истината е, че който има пари отива в Токуда, който няма В МД. За Циганките, храната, за фрапиращи случаи на мъртви бебета от блестящаоото неанатологично отделение изобщо няма да коментирам. Който където иска да си ходи, но бъдете с реалистични очаквания за нещата. Предполагам същият ужас е и в Шейново, а аз съм лежала доста по държажни болници и мога много да говоря за мизерията.

# 400
аз като лежах в шейново , направя няма да описвам какъм потрес е но за мен факта че когато влезнах в кабинета след като седях 3 дена в патология и жа изписването трябваше да видят бебето и ми казаха че в 19 седмица е умряло . И аз излезнах от кабинета с рев и захлас , не мога да говоря , по телефона просто казах на съпруга си че е починало и трябва да дойде и плача ! Доктора дойде и ми каза «Ей пикло я стига си ревала тука да ми плашиш бременните » ! Това мисля че е напълно достатъчно за да се откажа от там ! Да сега се следя при друг лекар но там и сестрите са просто под кантар , имаше 2 мини , и едни дето забравяха за лекарства та ми , идваха и ми вливаха дозите без да им дреме че ме боли вената . И като им се молех ми казваха «Айде айде ще търпиш кво па толкова те боли »
а знам че на раждащи им казват «Айде стига си викала »

# 401
  • София
аз като лежах в шейново , направя няма да описвам какъм потрес е но за мен факта че когато влезнах в кабинета след като седях 3 дена в патология и жа изписването трябваше да видят бебето и ми казаха че в 19 седмица е умряло . И аз излезнах от кабинета с рев и захлас , не мога да говоря , по телефона просто казах на съпруга си че е починало и трябва да дойде и плача ! Доктора дойде и ми каза «Ей пикло я стига си ревала тука да ми плашиш бременните » ! Това мисля че е напълно достатъчно за да се откажа от там ! Да сега се следя при друг лекар но там и сестрите са просто под кантар , имаше 2 мини , и едни дето забравяха за лекарства та ми , идваха и ми вливаха дозите без да им дреме че ме боли вената . И като им се молех ми казваха «Айде айде ще търпиш кво па толкова те боли »
а знам че на раждащи им казват «Айде стига си викала »

То и за Свети Лазар го казват това Simple Smile нали не си мислиш, че само в МД и Шейново говорят така. Има лекари и лекари все пак. Грозни думи особенно към майка загубила рождабата си, но определено заслужават да се подаде сигнал не, че човек има сили след такава загуба...

# 402
знам че има и в другите места такива индивиди но като цяло като си плащаш може мааааалко повече да разчиташ на някакво човешко отношение . След тази загуба на втората загуба бях в София мед . Е просто ме гледаха като писано яйце за тия 600 лв за аборт . Абе аз просто с шейново лично имам някаква драма и не ги оцелвам тия нормалните . Не съм подавала жалба да просто защото сила за това нямах а и кой ще ми обърне внимание . Точно никой .

# 403
  • София
Ами ще чакаме да похвалиш от Токуда гушнала едно здраво пухкаво бебе и така Simple Smile Има си изроди, но както казах аз почти всички лекари в Токуда ги харесвам. Всъщност ако си усетила лекаря си тук и му имаш вяра ще ви изведат живи и здрави от болницата.

# 404
Аз за сега ходя при Вецев който изражда в шейново . Лекаря е супер , но шейново не ми е супер . Иначе Колева ми харесва , на фетална съм при Богданова , въпреки че никой мой познат нее впечатлен от нея , и към 28-30 седмица ще посетя Атанасова и още някой Simple Smile И ще избера някоя от тях . Аз и по на. горе обесних каква ми е причината да искам да съм там а именно хранителна алергия имаща я и в лекарствата ( лактозата ) проблем с гърба , по добрите анастезии които правят в самата токуда , и факса който имам с циците и страха от кърменето ( там тоже ла не ми помогнат на 100% но все е повече о. нищото в шейново ) и възможностите да изследвам бебето за алергии. Както и тромбофилията която имам . Абе манджа с грозде .
Но да за мен в крайна сметка най важното е да си отидем тоя път с бебе от болницата , здраво и плачещо . Сега ми е рано да мисля но го мисля Simple Smile чак ноември ще раждам .
Сега мисля само че трябва да проуча дали хранят с по особенно меню такива като мен , и какви точно от исканите от мен изследвания могат да направят Simple Smile но предполагам че от 30 та нататък трябва да се следя И при лекаря при който избера да раждам

Общи условия

Активация на акаунт