Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 624
  • 772
  •   1
Отговори
# 375
ама надежда пак е луксозно .) а ако се премести в майчин дом или шейново ше отидете ли ? В една баня на 100 човека и един кенеф ? А за другото да не говоря ?

# 376
  • София
ама надежда пак е луксозно .) а ако се премести в майчин дом или шейново ше отидете ли ? В една баня на 100 човека и един кенеф ? А за другото да не говоря ?

Ще отида да Simple Smile Плановете ми в началото бяха да родя в Майчин дом при друг лекар, но просто се запознах с тази жена и си промених решението. И не е чак така както го описвате, но да ще отида.

# 377
ане баш така си е Simple Smile Лежала съм в шейново и много добре знам как е Simple Smile А за стая 7 квадрата с 4  жени с бебета също не ми се коментира Simple Smile както и за храната , отношението на неанотонолозите итн . Аз лично заради това няма да отида по лекаря си

# 378
  • София
Ама вие говорите за Шейново не за Майчин дом. Плюс това отделението беше обновено 2018 или поне така рабзрах след разговор с лекаря.

# 379
аз приведох двете болници като пример Simple Smile да те нещо там си ремонтират но пак условията не са като в никоя частна болница и никога няма и да са Simple Smile Само факта че в шейново има 1 кенеф за клизмите на всички не знам как ви звучи .
Но в крайна сметка нали всеки сам си решава , някой не ги смущават тия неща . Друг ги смущават . Аз определено ще се чувствам в лудницата от раждане и след раждане там където е по луксозно от държавните болници . Защото лекаря ще ме резне ( ако е секцио говорим ) и после го няма никакъв но ти си оставаш там с тия ония и “комфорта“. А в днешно време все пак секцио всички Аг та правят в крайна сметка Simple Smile А за естественно раждане . Не знам какво да кажа . Аз например се следя при Вецев , супер лекар , просто супер . Но работи в шейново . Еми както и да раждам там няма да се чувствам предраспиложена . Наплива е токуда е голям именно поради това че много жени ходят само за да раждат Simple Smile такива като мен

# 380
  • София
Ами не знам какво да кажа всеки си преценява сам. Това, че всички лекари правят секцио може и да е вярно въпроса е после след тая операция дали всичко ще е наред. Аз не бих се доверила на всеки ако трябва да съм честна. Патила съм си и предпочитам да познавам на 100% лекаря и работата му иначе ако отида просто заради условията на болницата пак мога да попадна на Джак изкормвача. Истории много... Иначе Токуда е хубава болница със страхотни условия, но доста лекари избягаха от АГ-то.

# 381
Според мен не е само до лукс, а и до спокойствие...
Как да си оставите вещите (скъп лаптоп, телефон и т.н.) в същата тази стая на държавна болница, в която има всякакви дами от малцинствата, да речем, или дори да сте в самостоятелна стая, те пак не се заключват до колкото ми е известно. Отделно за хигиена и за материална база няма смисъл да се коментират държавните болници. Не мога да си представя новороденото ми дете да бъде сложено в тези чаршафи от 80те, които са с петна, скъсани и раздърпани. Като допълнение, заради пандемията определено частна болница ми се стори по-безопасния избор, както предполагам на почти всички тук.

При мен избора беше на болница, главно заради факта, че Токуда е многопрофилна (т.е. и да се обърка нещо по време на раждането може да дойде специалист да помогне, което например в Щерев или Надежда го няма) и заради неонатологичното им отделение, в което се твърди, че са едни от най-компетентните специалисти в България.

# 382
да да не визирах абсолютно всеки лекар случаен . Знаем че в Токуда има доста доьри лекари И в момента . Аз в момента съм в 18 та седмица и от сега се чудя какво да правя , и по въпроса с патенето имам 3 загуби та толкова доктори съм обиколила и знам за какво става дума . Реално сега се чудя дали да е токуда или св лазар с олга дукат.
Пс точно заради горе описаното клоня в токуда , че има и други лекари , повече анестезиолози . Аз имам алергии , та тромбофилии та какви ли не чудеса

почнах да се следя при Колева но частнич и кабинет не ми е много удобен а в Токуда щях да лудна на 2 седмици за преглед и за това избрах Вецев . Но ако тръгна да раждам мога да избера друг лекар Simple Smile например същата Колева която също ми допадна , само факта с доплера ме смути а в моя случай се оказа че беше важен в начални седмици .

# 383
  • София
Не съм чувала добри отзиви за Св. Лазар... Тука из форума бая ги разнасят като лошо отношение и не само. Но след толкова загуби ти ще си решиш как да процедираш.

CinnamonBun За какво ще ми е да мъкна скъп лаптоп като раждам и изобщо такива скъпи вещи? Между другото болниците с най-добри неонатологии се водят Токуда и Майчин дом (нищо, че условията не били хубави).

# 384
Не съм чувала добри отзиви за Св. Лазар... Тука из форума бая ги разнасят като лошо отношение и не само. Но след толкова загуби ти ще си решиш как да процедираш.

CinnamonBun За какво ще ми е да мъкна скъп лаптоп като раждам и изобщо такива скъпи вещи?

Защото да речем, ако ползвате телефон, който струва от порядъка на 1000+лв, едва ли ще го смените с някой за 100лв само за да не ви го откраднат докато сте в болницата, нали? Отделно при много жени се налага да лежат много дълго, защо пък да не си вземете лаптопа и да имате достъп до да речем сериали или нещо друго, което за вас е важно и разтоварващо? Да, ако сте за 3 дни няма много смисъл, но пак аз не си представям да лежа 5-6-7-8 дни и да нямам лаптоп ( като се има предвид, че телевизия не гледам). А до това, колко е скъп лаптопа, повечето в днешно време не падат под 500-600 лв, не малка загуба, ако ме питате. Пък и не е само до тези вещи, примерно една помпа за кърма може да струва нещо от типа 200-300лв, няма да ми е особено приятно да бъде открадната.
Но дори да оставим настрана идеята за материалната загуба, колко ще Ви е приятно да се тревожите постоянно за това дали нещо няма да изчезне, при положение, че току що сте родили и има далеч по-важни неща да мислите?

# 385
  • София
Ами като влизах да раждам изобщо не са ми минавали такива мисли през главата четно казано. Аз помпа не носих, защото си има по отделенията. Единствено единия телефон, който беше постоянно в мен. И за задържане съм била, но нямах физическата възможност да мисля какво да взема да се разведрявам докато лежа там 1 седмица. Та така аз просто не съм го мислила по този начин, но ако вас ви притеснява ок. Иначе като цяло дори и в частните болница се случват такива неща...

# 386
Аз няма да се тревожа за това , мен ме тревожи само и единственно факта за комфорта , това ще ме отпусне , душа и тоалетната в мое собственно разположение ! Куп лекари в едно място , Както и факта че мога да поискам помощ в кърмене о например . Добрите неанотонолози , и възможността да изследвам бебето за алергии като моите още преди да си отидем

# 387
  • София
Моля ви, хора, лежала съм в МД, това че правят ремонти на 12ти ет. или са направили една лъскава регистратура да не ви подлъгва. на 5тия етаж където се лежи за задържане, преди секцио и патологична бремнност като цяло има 2 кенефа за цялото отделение със счупена тоалетна чиния, с мухъл навсякъде, без ТВ, с ужасно ама ужасно отношение от персонал, с едно магаре което изглежда като от филм на ужасите от 60-те години и с една студена разнебитена кушетка където лежат бременните за тоновв с миризливо чаршафче на петна, което не се сменя никога! Така че, не ми говорете за условия па ремонти и т.н. Истината е, че който има пари отива в Токуда, който няма В МД. За Циганките, храната, за фрапиращи случаи на мъртви бебета от блестящаоото неанатологично отделение изобщо няма да коментирам. Който където иска да си ходи, но бъдете с реалистични очаквания за нещата. Предполагам същият ужас е и в Шейново, а аз съм лежала доста по държажни болници и мога много да говоря за мизерията.

# 388
  • София
За помощ относно кърменето аз лично няма да препоръчам Токуда Simple Smile За изследвания и грижи за бебето да, но в другото или не им се занимаваше или толкова си знаеха. За кърменето Ася демирева или Хедра.

# 389
Ами същия е , просто реших да не го описвам по тоя начин . Да ти направят клизма в такъв кенеф повярвайте ми е истински ужас .

Общи условия

Активация на акаунт