Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 626
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
И аз ще се наредя при недоволните. Вчера два часа чакахме за първия преглед на бебо заедно с още поне 10 майки ,татковци и бебета. Бебетата бяха изнервени и прегладнели, лекарката закъсня и преглеждаше в два кабинета. Като за първи преглед очаквах да мери дължина, обиколка на главата и гърди,тегло, температура - това като за минимум. Обаче целия преглед беше само мерене на тегло и преслушване на гърдите, което за мен не е достатъчно.Толкова пари се дават там, като не им стигат специалисти да си вземат още хора. Вече съжалявам,че го платих този пакет авансово,ако ходех на частно според мен щяха повече внимание да обръщат. Обаче като са го направили задължителен.....
И после още час се редих и чаках защото не се намери свободна акушерка да ми дръпне конеца от секциото-работа за 3 секунди....

# 361
  • София
И аз ще се наредя при недоволните. Вчера два часа чакахме за първия преглед на бебо заедно с още поне 10 майки ,татковци и бебета. Бебетата бяха изнервени и прегладнели, лекарката закъсня и преглеждаше в два кабинета. Като за първи преглед очаквах да мери дължина, обиколка на главата и гърди,тегло, температура - това като за минимум. Обаче целия преглед беше само мерене на тегло и преслушване на гърдите, което за мен не е достатъчно.Толкова пари се дават там, като не им стигат специалисти да си вземат още хора. Вече съжалявам,че го платих този пакет авансово,ако ходех на частно според мен щяха повече внимание да обръщат. Обаче като са го направили задължителен.....
И после още час се редих и чаках защото не се намери свободна акушерка да ми дръпне конеца от секциото-работа за 3 секунди....

Задължителни ли са вече пакетите за следене?

# 362
Тези 700 лв са задължителни,не знам профилактичните дали са включени в тях или са нещо отделно,но ги има написани в епикризата. Вече се чудя дали за втория да не си платя другаде и поне да ми обърнат внимание

# 363
  • София
Чакайте нещо не разбрах явно аз. 2018 имаше пакети за проследяване на бременност, които не бяха задължителни. Също така имаше и пакети за бебетата след раждането като пакет неонатологична грижа и беше май 600лв ( по спомен). Ако ходите просто на преглед платен пак ли ви задължават да си зкаупите пакет за проследяване на цялата бременност или говорим за различни пакети?

# 364
Пакетът от 700 лв е задължителен за осигурени пациентки (за неосигурени е 1700 лв) - няма избор искам не искам - има включени болничния престой на бебето, преглед с ортопед, трансфонтанелна ехография, ехография на корем и някаква гимнастика с др Раковска и май още някакви неща.

# 365
Аз не съм с пакет. Всеки път си плащам. Лудницата е голяма. Не е до лекарите. До организация е. Това с регистратурата да чакат по 50 бременни жени на опашка е абсолютно безобразие. Напливът е голям, но те явно и не връщат. Когато се обадя за час и ми дават за септември, обяснявам, че до тогава ще съм родила, отговорът е - свържете се с лекарят ви и той да ви даде час. Еее, може ли да занимаваме лекарите и с това да ни пазят час. На мен ми е супер неудобно, предвид колко са натоварени. Като тръгнеш да се следиш там, би следвало всичко това да е уредено и жените, които вече са поети да са с приоритет за час и всичко да си върви. Аз сега нямам повече записани часове. И се притеснявам дали въобще някак ще се вредя да ме видят. За болничен да не говоря, от утре ми тръгва. Попитах как ще стане - свържете се със следящия ви лекар.

Ами доста бумащина са им дали освен огромния наплив.

И въпреки всичко... днес излизам след като лежах за задържане, ами прекрасно отношение в отделението. Плащаш си и знаеш защо. Но за рутинните прегледи е просто някакъв ад.

Чакайте нещо не разбрах явно аз. 2018 имаше пакети за проследяване на бременност, които не бяха задължителни. Също така имаше и пакети за бебетата след раждането като пакет неонатологична грижа и беше май 600лв ( по спомен). Ако ходите просто на преглед платен пак ли ви задължават да си зкаупите пакет за проследяване на цялата бременност или говорим за различни пакети?

# 366
  • София
Пакетът от 700 лв е задължителен за осигурени пациентки (за неосигурени е 1700 лв) - няма избор искам не искам - има включени болничния престой на бебето, преглед с ортопед, трансфонтанелна ехография, ехография на корем и някаква гимнастика с др Раковска и май още някакви неща.
Този пакет обаче е след раждането така като гледам, а не за следене на бременност.
Kriziaa разбирам за какво говориш аз също съм лежала за задържане там  и отношението в страхотно.

# 367
Момичета, колко често и от кога започвате да следите тонове? Кога е най-доброто време от деня, за да няма опашки? Утре влизам в 34 г.с.

# 368
Kriziaa лежането за задържане покрива ли се от ЗК или има доплащане. Надявам се да не ми се налага, но да съм подготвена все пак.

# 369
Момичета, колко често и от кога започвате да следите тонове? Кога е най-доброто време от деня, за да няма опашки? Утре влизам в 34 г.с.

Зависи от приемното време на лекаря, който Ви следи. Все пак някой трябва да разчете тези тонове. Лекарят Ви също ще каже от кога да се започнат. Ако бременността е нискорискова може би няма нужда да е преди навлизането в 9 месец. Аз лично започнах тонове при д-р Нашар в 35 г. с. всяка седмица.

# 370
Този пакет обаче е след раждането така като гледам, а не за следене на бременност.
Kriziaa разбирам за какво говориш аз също съм лежала за задържане там  и отношението в страхотно.
Да, аз говоря за прегледите на бебето. Вчера бях на първи профилактичен след като ни изписаха и ми се наложи да чакам 2 часа заедно с останалите майки и татковци. Затова се възмущавам, детето ми е на 10 дни, гладно и изнервено както предполагам и на всички останали. И за какво В крайна сметка съм дала тези 700 лв. По-добре профилактичния да си го бях направила на частно и да си платя. Нямаше да чакам и щях да си спестя неприятните емоции

# 371
Стаята се плаща. Останалото е по ЗК - 130 лв на вечер двойната, 230 лв.  На вечер е единичната. Луксозен хотел направо. Но и храната, грижите и всичко е на ниво.

Monika, високорискова съм. Даже доста. С лежане и много усилия изкарах до тук. При Атанасова съм. Страхотна е. Но, ако трябва да чакам всеки път за разчитане на тонове по толкова, ще се гръмна. А и аз реално не мога физически да издържа права.

Kriziaa лежането за задържане покрива ли се от ЗК или има доплащане. Надявам се да не ми се налага, но да съм подготвена все пак.

# 372
Стаята се плаща. Останалото е по ЗК - 130 лв на вечер двойната, 230 лв.  На вечер е единичната. Луксозен хотел направо. Но и храната, грижите и всичко е на ниво.

Monika, високорискова съм. Даже доста. С лежане и много усилия изкарах до тук. При Атанасова съм. Страхотна е. Но, ако трябва да чакам всеки път за разчитане на тонове по толкова, ще се гръмна. А и аз реално не мога физически да издържа права.

За тоновете не се чака. Досега не ми се е налагало. Ако часът ми е в 11, влизам точно в толкова и след това веднага отивам с листчето пред кабинета. За д-р Нашар обикновено се чака много за преглед, но когато съм била на тонове ме извикват веднага.

# 373
Определено имат нужда от още няколко чифта ръце (и на регистратура, и от към лекари - и АГ, и неонатолози). Напливът е сериозен, защото предлагат качествена услуга, но не знам до кога ще е така, ако лекарите им са константно претоварени и няма часове, чака се с часове и т.н. Не става само с луксозни стаи…

# 374
  • София
Определено имат нужда от още няколко чифта ръце (и на регистратура, и от към лекари - и АГ, и неонатолози). Напливът е сериозен, защото предлагат качествена услуга, но не знам до кога ще е така, ако лекарите им са константно претоварени и няма часове, чака се с часове и т.н. Не става само с луксозни стаи…

То не е до луксозните стаи... Обикновенно всеки бяга след лекаря си рядко се избира болница и тогава лекар. Ако моята лекарка се премести примерно в Надежда ще ида там, но не заради болницата, а заради отношението на тази жена.

Общи условия

Активация на акаунт