Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 511
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
Преди да започне раждането, Ви настаняват в друго отделение - "високорискова бременност". След раждането Ви местят в стаята, където ще сте до края.

Въпрос към тези от вас, които са родили естествено  наскоро (откакто започна пандемията) в Токуда - може ли някой да сподели подробно как протече и най-вече кога тръгнахте за болницата? Не разбирам изобщо като отидем за прием, влизаме първо в нашата стая, в която след това ще спим, и там чакаме да започне същинското раждане, или директно в родилна зала?
И също, вие колко чакахте от първите контракции, или от изтичането на водите, изобщо кога тръгнахте натам? На мен ми се ще колкото се може по-дълго да остана вкъщи, за да не съм сама в болницата, но като знам че ми е за първи път сигурно ще хукна веднага 😁
Мислех си не може ли да си говоря по телефона поне с мъжа ми докато раждам за морална подкрепа…. Ох, то аз имам 1000 въпроса, така че ще съм благодарна за всеки споделен опит.

# 466
И аз си мислех да остана вкъщи до последно, но се превивах от болка като дойдоха контракциите и просто исках упойка възможно най-скоро. Бяха на 3-4 минути, отидох в болницата, бях с 1 см разкритие и ме върнаха обратно вкъщи. След два часа се завърнах с 3 см и още по-болезнени контракции и тогава вече ме приеха. Така и не ми изтекоха водите естествено.

# 467
Докторът подробно ще ти обясни в кой момент да тръгнеш, но при мен как беше - след изтичане на водите, тръгнах веднага. Настаняват те в друга стая, не в тази, в която ще си след това. В тази стая (родина стая може би се води), има легло, баня, дали нямаше и телевизор, общо взето там може да изчакаш колкото време е необходимо до самото раждане, да спиш, и тн. Може да говориш с мъжът ти по телефона съвсем спокойно.

Въпрос към тези от вас, които са родили естествено  наскоро (откакто започна пандемията) в Токуда - може ли някой да сподели подробно как протече и най-вече кога тръгнахте за болницата? Не разбирам изобщо като отидем за прием, влизаме първо в нашата стая, в която след това ще спим, и там чакаме да започне същинското раждане, или директно в родилна зала?
И също, вие колко чакахте от първите контракции, или от изтичането на водите, изобщо кога тръгнахте натам? На мен ми се ще колкото се може по-дълго да остана вкъщи, за да не съм сама в болницата, но като знам че ми е за първи път сигурно ще хукна веднага 😁
Мислех си не може ли да си говоря по телефона поне с мъжа ми докато раждам за морална подкрепа…. Ох, то аз имам 1000 въпроса, така че ще съм благодарна за всеки споделен опит.

# 468
При мен по принцип се налага планово секцио по медицински причини, но има вероятност бебето да тръгне по-рано и общо взето да стане спешно секцио. И аз имам същото чудене - как ще разбера, че е започнал родилен процес? 🧐 Изтичането на водите или кръв са ми ясни симптоми, но контракциите…та аз съм от 5 месец с контракции, имала съм дни с по над 60-70 контракции, включително последният път бяха и леко болезнени и ме приеха за вливки, но не нямаше раждане за щастие. Тогава ми мереха тоновете и казаха, че контракциите не са никак леки. Отшумяха за една седмица. Вчера вечерта пак имах стягания и усещах леко напрежение, но отмина…И наистина не знам като толкова съм свикнала дали ще разбера кога са родилни контракциите.

# 469
  • София
Kriziaa, какво усещаш по време на контракциите които са в ранните месеци?

# 470
Стягане на корема, става като топка твърд. Понякога се усеща и леко напрежение ниско долу. Продължава около 30-60 секунди. И не са регулярни. Може да имаш 10 контракции за 5 минути и после 1 час нищо.

Kriziaa, какво усещаш по време на контракциите които са в ранните месеци?

# 471
Момичета, правен ли Ви е преглед за разкритие в 37-38г.с?
Кога започна раждането? След прегледа или по-късно? Откривате ли връзка между двете?

# 472
  • София
При мен по принцип се налага планово секцио по медицински причини, но има вероятност бебето да тръгне по-рано и общо взето да стане спешно секцио. И аз имам същото чудене - как ще разбера, че е започнал родилен процес? 🧐 Изтичането на водите или кръв са ми ясни симптоми, но контракциите…та аз съм от 5 месец с контракции, имала съм дни с по над 60-70 контракции, включително последният път бяха и леко болезнени и ме приеха за вливки, но не нямаше раждане за щастие. Тогава ми мереха тоновете и казаха, че контракциите не са никак леки. Отшумяха за една седмица. Вчера вечерта пак имах стягания и усещах леко напрежение, но отмина…И наистина не знам като толкова съм свикнала дали ще разбера кога са родилни контракциите.

O, ще разбереш повярвай. Аз нямах контракции до изтичането на водите. Не знаех какво е, но определено като го усетиш вече ти е ясно всичко. Да не говорим, че няколко дни до седмица преди това тялото започва само да се чисти. И другото, което се сещам е, че корема "пада" по-надолу.

# 473
Кога започна раждането? След прегледа или по-късно? Откривате ли връзка между двете?

Правиха ми преглед за разкритие 36 или 37-ма седмица, не помня с точност, но си спомням, че беше ужасно болезнено и неприятно, установиха разкритие 1.5см, след прегледа имах зацапване 2 дни. Родих след 4 седмици - в 41-ва г.с. Не намирам връзка поне при мен, но съм чувала и за такива случаи.

# 474
Мисля, че два пъти ми правиха преглед за разкритие в последните седмици. Нямаха връзка със започване на раждането.

# 475
Благодаря за споделения опит. Надявам се всичко да мине по вода/и Grinning

# 476
  • София
Не го мисли толкова какво ще стане и как. Бъди по-положителна и тръгни с нагласата, че всичко ще мине по вода както казваш Simple Smile

# 477

Първия преглед беше в 37-ма, не се установи разкритие. Следващия беше в 39-та, бях с 1 см и на следващия ден родих Simple Smile Лекарят ми беше сигурен, че ще изчакам тоновете следващата седмица, но...

#EviM, родих преди седмица в Токуда. Раждането започна с изтичане на води в 1 часа през нощта, в 2 бях в болницата. Прегледаха ме за разкритие и бях с 4 см (предишния ден бях с 1 см). Нямах болезнени контракции, докато не изтекоха вкъщи водите. Попълвах разни документи, направиха ми тест за Ковид и ме преведоха в родилна зала, където нещата се случиха много бързо. В 5:01 часа се появи бебчето ми. След това лежах на леглото до 8 и ме заведоха в стаята, в която прекарах следващите 3 дни. Допълвам, че това ми е първо раждане.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 01:02 от monika_k

# 478
Здравейте момичета,

Проследявам бременността си при др Апостолова и съм много доволна. Вече съм в 9ти месец и юли месец ми предстои раждане. Но последният път ми каза, че ще излиза отпуска за седмица или 2 през юли, което за мен е голямо притеснение. Много я харесвам и се чувствах много спокойна до сега, вкл. и за раждането, докато не разбрах, че ще отсъства. Лошото е че ще я замества д-р Колева, която аз изобщо не харесвам и вероятно е добър специалист, но мисълта че може да се наложи да родя при нея много ме притеснява.
Разбрахме се другата седмица да обсъждаме алтернативни варианти.
Та въпросът ми към вас е да споделите от кои други Аг в Токуда сте доволни за нормално раждане? Знам че д-р Нашар и Атанасова са много добри, но предвид тяхната натовареност и летните отпуски, малко вероятно е да ми предложат при тях. Какво ви е мнението за др Велева, др Кирякова, др Герганова?

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 10:49 от ElidaAM

# 479
Здравейте момичета,

Проследявам бременността си при др Апостолова и съм много доволна. Вече съм в 9ти месец и юли месец ми предстои раждане. Но последният път ми каза, че ще излиза отпуска за седмица или 2 през юли, което за мен е голямо притеснение. Много я харесвам и се чувствах много спокойна до сега, вкл. и за раждането, докато не разбрах, че ще отсъства. Лошото е че ще я замества д-р Колева, която аз изобщо не харесвам и вероятно е добър специалист, но мисълта че може да се наложи да родя при нея много ме притеснява.
Разбрахме се другата седмица да обсъждаме алтернативни варианти.
Та въпросът ми към вас е да споделите от кои други Аг в Токуда сте доволни за нормално раждане? Знам че д-р Нашар и Атанасова са много добри, но предвид тяхната натовареност и летните отпуски, малко вероятно е да ми предложат при тях. Какво ви е мнението за др Велева, др Кирякова, др Герганова?
Супер са, не го мисли! Имам добри впечатления и от трите, но най-вече от д-р Велева.
В коя г.с. си?
Честно и аз не се харесах с Колева нещо. 😁
Щом не ти е допаднала, хич не се тормози да раждаш при нея.

Общи условия

Активация на акаунт