Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 33

• 52 524
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз си умрях от глад първия ден с тези супички. Вторият ден ни дадоха пиле с ориз. Е, хора аз по-вкусно пиле с ориз през живота си не бях яла Grinning Може и да е било ужасно, но толкова жадувах за нормална храна, че ми се видя като в 5 звезден хотел.

# 451
Здравейте! Родих в Токуда миналата седмица, и както обещах, ще напиша как е минало всичко подробно.
Раждането беше планово секцио с екип на д-р Колева. Приеха ме 1 ден преди операцията в отделение "високорискова бременност". Бях в стая с 2 легла, беше изключително широко и удобно. В последствие установих, че типа на стаята е същия като в родилното отделение, където е престоя след реанимацията. Първия ден ми правиха запис на тонове, тест за антибиотика, и попълвах доста документи. След това имах доста свободно време и ме пуснаха да се разхождам из болницата. Имаше вечеря. Можех да ям до 8 ч. и да пия вода до 10 ч вечерта.
На следващия ден към 6 ч. започнаха да ме подготвят за секциото. Пак запис на тонове, после клизма. След това си опаковах багажа изчаках да стане време да ме карат към операционната.
Операцията мина напълно нормално. Като ми сложиха упойката, в началото само усетих едно премаляване, все едно ми пада кръвното, но бързо ми мина, и до края главата ми беше доста свежа. Д-р Колева ме оперира заедно със специализантка. Не знам коя точно какво е правила, но обсъждаха подробно анатомията ми Simple Smile Това не ме е притеснило изобщо, аз почти нищо не разбрах. Изобщо, настроението в операционната беше доста приповдигнато, нямах никакви притеснения.
След това ме преместиха в реанимацията, където имаше 4 легла. Д-р Колева дойде да ме провери няколко пъти. Персонала там бяха изключително грижовни и любезни. Даваха ни вода, молихме ги за какво ли не - да ни дадат телефоните, да ни ровят в багажа за зарядни, даваха ни болкоуспокоителни, отговаряха ни на всички въпроси, и нито една акушерка не каза нещо на криво. Носиха ни бебетата 3 пъти докато лежахме в реанимация, дадоха ни да ги гушнем, но без да ги кърмим. Нощувката в реанимация не се плаща. В деня на операцията не се яде нищо, пие се само вода.
На следващата сутрин ни дадоха закуска - беше само попара, аз не я ядох. Носих си солети и шоколад, въпреки че не е препоръчително, но това реших да ям, за да имам някакви сили. След закуската ни раздвижиха и ни преместиха по стаи с 1 или 2 легла, кой каквото си е избрал. Аз бях в двойна стая.
За останалия престой няма какво толкова да разказвам. Бебето беше почти през цялото време при мен, за нощта я оставях в неонатологията. За дните след секциото предлагат обезболяващи свещички, за който има нужда. Аз се възползвах. Относно кърменето, не се дават подробни консултации, но пак казвам, лекарите по принцип не разбират много от кърмене. Казват как да сложите бебето на гърда, и толкова.
Храната беше чудесна, има опции за различно меню според хранителни непоносимости (това се попълва в документите първия ден).
Колева идваше да ме преглежда абсолютно всеки ден. Между другото, храната първия ден след секциото е доста скромна - супи, каши и т.н., така че е хубаво човек да си носи нещо.
Понеже в други постове стана въпрос за отношението на санитарките, искам да кажа, че всички, особено санитарките, бяха много мили и любезни, гледаха ни като принцеси.
Всеки ден ме викаха да присъствам на къпането и тоалета на бебето, и ми обясняваха всичко подробно. Имаше и 2 лекции относно грижите за бебето.
Накрая платих следното:
Избор на екип: 1600 лв
Пакет за бебето: 700 лв
4 нощувки в двойна стая: 520 лв

Като цяло, няма нещо, от което да съм останала недоволна.
Ако нещо съм пропуснала, пишете ми на лично, тъй като няма активно да следя темата.

Честито!
Преди в Токуда имаше битова такса, в зависимост от престоя 3дни - 85лв, а 5 дни - 120лв.
Вече я няма, така ли?
Благодаря.

# 452
  • София
При раждане я няма тази битова такса или ако лежите във високо рискова. В педиатрията я има 😊

# 453
Освен избор на екип,мисля че в разбивката видях два акушерски поста и така става 1600 лв. Обаче не ми беше до това да анализирам фактурата. Те хората са го измислили щом до сега не са ги осъдили. Важното е,че я имаш тази информация преди раждането,щом си там да раждаш значи си приел да ги дадеш тези пари.

# 454
Аз чакам отзиви за естествено раждане. На кантар съм между двете, кое е под добре. Наблюдавам, че естественото при много мами е доста тежко.

# 455
  • София
Аз чакам отзиви за естествено раждане. На кантар съм между двете, кое е под добре. Наблюдавам, че естественото при много мами е доста тежко.

При всяка жена е различно няма как да се сравнявате с други жени. При едни е 3 часа при други 33ч Simple Smile

# 456
При някои е 5мин буквално. Бях свидетел на такова. Така че няма как да знаете вашето как ще протече. Индивидуално е. Simple Smile

# 457
В Токуда е толкова избора на екип. Всъщност там няма как да не си с избор на екип както са ми обеснявали.
Не, не няма как това да е само избор на екип. И нещо друго има. Закона не го позволява и ще глобят цялата болница ако вземат над 900 лева. Просто ми е интересно какво има още вътре след като нощувките са отделно.                                   Относно храната, след отворена коремна операция каквато е секциото винаги храната на първият следоперативен ден трябва да бъде течно-кашава.

900 лева избор на екип, 700 лева грижи, общо 1600. Пише го в документите, които се попълват при приемане.

# 458
Въпрос към тези от вас, които са родили естествено  наскоро (откакто започна пандемията) в Токуда - може ли някой да сподели подробно как протече и най-вече кога тръгнахте за болницата? Не разбирам изобщо като отидем за прием, влизаме първо в нашата стая, в която след това ще спим, и там чакаме да започне същинското раждане, или директно в родилна зала?
И също, вие колко чакахте от първите контракции, или от изтичането на водите, изобщо кога тръгнахте натам? На мен ми се ще колкото се може по-дълго да остана вкъщи, за да не съм сама в болницата, но като знам че ми е за първи път сигурно ще хукна веднага 😁
Мислех си не може ли да си говоря по телефона поне с мъжа ми докато раждам за морална подкрепа…. Ох, то аз имам 1000 въпроса, така че ще съм благодарна за всеки споделен опит.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 15:55 от EviM

# 459
  • София
Въпрос към тези от вас, които са раждали скоро (откакто започна пандемията) в Токуда - може ли някой да сподели подробно как протече и най-вече кога тръгнахте за болницата? Не разбирам изобщо като отидем за прием, влизаме първо в нашата стая, в която след това ще спим, и там чакаме да започне същинското раждане, или директно в родилна зала?
И също, вие колко чакахте от първите контракции, или от изтичането на водите, изобщо кога тръгнахте натам? На мен ми се ще колкото се може по-дълго да остана вкъщи, за да не съм сама в болницата, но като знам че ми е за първи път сигурно ще хукна веднага 😁
Мислех си не може ли да си говоря по телефона поне с мъжа ми докато раждам за морална подкрепа…. Ох, то аз имам 1000 въпроса, така че ще съм благодарна за всеки споделен опит.

Мога да помогна само с изтичането на водите. Моята лекарка беше казала, че изтекат ли задължително тръгвам за болницата.

# 460

Мога да помогна само с изтичането на водите. Моята лекарка беше казала, че изтекат ли задължително тръгвам за болницата.
Благодаря! Поправих се, че имам предвид само естествено раждане. Simple Smile Тъй като терминът ми е средата на септември, още не съм ги изговорила тези неща с лекарката, но скоро ще трябва Simple Smile

# 461
  • София

Благодаря! Поправих се, че имам предвид само естествено раждане. Simple Smile Тъй като терминът ми е средата на септември, още не съм ги изговорила тези неща с лекарката, но скоро ще трябва Simple Smile

И аз. В началото тръгнах за естествено раждане.

# 462

Досетих се. А в крайна сметко със спешно секцио ли родихте? Как запазихте самообладание? Струва ми се, че от всички възможни сценарии, този най-много би ме напрегнал.

# 463
Въпрос към тези от вас, които са родили естествено  наскоро (откакто започна пандемията) в Токуда - може ли някой да сподели подробно как протече и най-вече кога тръгнахте за болницата? Не разбирам изобщо като отидем за прием, влизаме първо в нашата стая, в която след това ще спим, и там чакаме да започне същинското раждане, или директно в родилна зала?
Когато изтекат водите се тръгва веднага към болницата.
А относно контракциите, при първораждащи като станат на интервал 5мин.

# 464
  • София

Досетих се. А в крайна сметко със спешно секцио ли родихте? Как запазихте самообладание? Струва ми се, че от всички възможни сценарии, този най-много би ме напрегнал.

Да, в край на сметка се наложи спешно секцио, защото падаха тоновете, а аз нямах нужното разкритие. Самообладание не знам как съм запазила, защото бях вече адски изморена и исках просто всички да приключи и двете с детето да излезнем живи и здрави. Не се притеснявайте не е нужно това да е и ваш сценарии, но екипа са професионалисти и със сигурност ще ви предразположат и обеснят каквото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт