4 години и половина опити, моля за съвет и помощ 🍀

• 2 861
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте, нова съм тук. Отдавна следя темите, по които дискутирате, но сега събрах смелост и аз да пиша и питам за съвет относно моя проблем.
Ситуацията е следната, от около 4 години и половина правим опити за дете. Ходих при няколко доктора, но без резултат. При първото ми ходене бях на 23-24 години и доктора ми каза че съм била "младо момиче и че няма от какво да се притеснявам". Да, но в следващата още една година резултат нямаше. Следователно отидох отново на доктор, но при друг, думите бяха същите с изключение, че на моя приятел на изследванията каза че показателите били леко занижени, но не е фатално и да продължаваме с опитите. От там на сетне измина около една година и половина някъде в опити. Реших отново да потърся лекарско мнение и миналата година отидох при доктор, който мои познати ме насочиха, който бил много добър ( няма да споменавам име). Отидох при него на преглед установи, че съм нямала овулация, но за да е сигурен и другия месец отидох и каза "да нямаш". Питаме дали имам редовен цикъл, а аз имам и чак беше учуден как е редовен пък няма овулация. Изписа ми хапчета за стимулация и дуфастон също, които да ги пия три месеца. Правихме отново изследвания на моето момче, при което той също каза "да занижени са, но нищо фатално". Така, пих си хапчетата, установи че имам вече овулация и да продължаваме. Но след още два месеца след като нямаше резултат, ни насочи към инсеминация и че може би проблема е в моето момче. Той започна да пие добавки около три месеца, отново изследвания, показателите се покачиха леко, но отново не се получаваше, при което доктора отново каза че проблема явно е в мен. Правих цветна снимка всичко добре и там. И съответно аз го попитах няколко пъти за тази инсеминация, кога ще направим щом не се получава, нали тя е следващата стъпка след хапчетата и той както говореше всеки път за нея, след поредното посещение при него започна направо да ни насочва към инвитро и че нямало да стане нищо от инсеминацията, защото шанса бил много малък. Каза ни да подготвяме документите и направо за там без повече обяснения и проведена инсеминация която беше малка надежда за нас!
Извинявам се за дългия пост, но това е на кратко моята история до днес.
Пиша ви за съвет, защото знам, че ще ме разберете. И предполагам, че и други са минали през това и ще разберат как се чувствам. Много бих искала да намеря решение на проблема и да намеря моя доктор, който ще влезе в положението ни и ще ни помогне, а не да ни върти една година и накрая едно огромно нищо! (от Велико Търново съм).

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 23:33 от Не се сърди, човече

# 1
От къде сте близо до моя град е Арбанаси отидете там има манастир на Света Богородица Троеручица помолете се за бебенце 😊

# 2
Защо се притеснявате от ин витро!? Инсеминацията е по щадящ,но несигурен метод!Не знам кои лекари сте посещавали,аз успях с ин витро в клиника Селена-Пловдив,ние бяхме със сериозни проблеми и двамата.Пловдив ви е далече,тук виждам добри отзиви за репродуктивни центрове в Плевен и Тутракан! Физически напълно здрава ли сте, изследвания на щитовидната жлеза,инсулинова резистентност,имунологични и за тромбофилия правихте ли?С нормално тегло ли сте? Всичко има значение!Млади сте все още,но защо да не направите един опит ин витро,да извадите и замразите ембриони, понякога проблемът е невидим,но сложен!И, не на последно място,молете се, имайте вяра,Бог помага и напътства, когато го потърсим за помощ! Успех и всичко добро!

# 3
  • Стара Загора
Отидете в Плевен при доц.Конова

# 4
По принцип при втория доктор, при когото ходих ми прави изследвания на tsh мисля че се казваше за да види дали правилно работи щитовидната жлеза, каза че всичко е наред. Другите изследвания, които ми направи бяха за хламидия, уреоплазма и микроплазма ако не се лъжа, доколкото имам спомен. Като килограми съм 49. Никой не ми е правил изследвания на хормони, което за мен е странно, но така явно са преценили. Иначе съм се ориентирала за Плевен, понеже ми е най близо. Но големия въпрос е при кого да отида. Моя позната ме насочи към д-р Пенков от Плевен, но бих желала да разбера и вашите мнения за него или за някой друг специалист.

Благодаря ви, че ми отговаряте, подкрепата от хора които ме разбират е много важна за мен ❤️

# 5
  • Стара Загора
Е как без полови хормони, не са ли изследвани пролактин, фсх и лх, прогестерон, освен тсх има тат, мат, т3,т4?
Малко е несериозно, ако никога не са ти назначавали такива изследвания. Има ли диабетици в твоето семейство?
Принципно достатъчно време сте изгубили, за мен също най- рационалния вариант е инвитро.

# 6
Никой не ми е изследвал хормони, по принцип съм чела че това е едно от първите неща, които назначават. Но си го обяснявам с това, че понеже съм млада и заради това не ми назначават. Това бяха и първите отговори на двамата доктора, при които ходих "млада си момиче, нищо ти няма". За съжаления влязох в омагьосан кръг на лутане и губене на време. Относно инвитро много бих искала това да е последната стъпка към която се бих престрашила. Бих искала да намеря доктор, който ще направи всичко необходимо за да установи поне причината или да имам ясна диагноза, защото и до сега не знам къде точно е проблема, а и явно и докторите в моята област при които съм ходила, не могат да ми кажат.

# 7
  • Стара Загора
Дидка, сега на колко си? Има ли инсулинозависими в твоето семейство?
Изследването на половите хормони е първото нещо, което се прави. Едни болезнени гърди примерно е знак за повишен пролактин, което е пречка. Предвид как до тук са те “лекували”, подтавям под съмнение и доказаната овулация.
Има едни 3% с неизяснен стерилитет, на които се препоръчва асистирана репродукция и ако се стигне до там, избери инвитро. Ако минеш през фонда, така или иначе ще минеш и през инсеминациите. Пътят не е лек, ако трябва ще посетиш и психолог, но за тая работа се иска г*з, иска се мотивация, да стискаш зъби и да си целеустремена, защото мнооого си заслужава.

# 8
Скоро ще правя 27 г. Баща ми е с диабет. Да и гърдите ме болят при всеки цикъл, рядко се случва да пропуснат месец без болезнени гърди или менструация. Дори много често се случва да имам болки и по време на овулация и то не леки болки, а все едно ще ми дойде. Специално за тези болки по време на овулация съм питала последния доктор дали е нормално, при което той каза че било нормално да има болка и да си усещам овулацията.

# 9
  • Стара Загора
Така... сега с този диабет си длъжна да си направиш обременяване с глюкоза, нищо че си 49 кг. Инсулиновата резистентност е голям враг на бебеправенето, на липсата на овулация и на враждебна среда в матката. До тук нищо адекватно не са правили за теб и единствено репродуктивен АГ и  такъв ендокринолог могат да те насочат. До тук всичко е било загуба на време. Успех ти желая! Препоръчвам доц. Конова, но като цяло Плевен е твоето място.

# 10
Благодаря за съвета, със сигурност ще посетя Плевен, за да ми се направят нужните изследвания, които е трябвало много по рано, но никой не ме е взел на сериозно за жалост. Определено има неща, с  които не съм запозната и по точно какви точно изследвания се правят. Честно казано сега разбирам, че определено може да има фактори които влияят много на процеса със зачеването и че съм длъжна да разбера от къде е проблема. Времето лети и годините минават в неведение, което страшно много ме измъчва.
Благодаря за съвета. 🍀 Дай боже да има резултат.

# 11
  • София
Каква е стойността на TSH-то, за която са казали, че е добре? Антитела пускани ли са?

# 12
Не съм сигурна за антитела да ли са пускани, но довечера като се прибера от работа мога да снимам резултата или да погледна каква стойност пише.

# 13
  • София
ТСХ-то е желателно да е около 1,5, най-много 2. Ако е повече, може и да пречи. Ако е над 2,5, трябва задължително да се коригира.
Ако не са пускани антитела, трябва да се проверят и те, за да се изключи като възможност Хашимото. Това са възможно най-базовите изследвания, с които се започва.
Може да е нещо съвсем тривиално, но ако ендокринологът не се занимава с репродуктивни проблеми, да го изпусне.

# 14
Със сигурност ще погледна довечера да видя каква стойност пише и ще споделя с вас.

Общи условия

Активация на акаунт