4 години и половина опити, моля за съвет и помощ 🍀

• 2 901
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Само да вметна, че половите хормони се тестват в определен период от месечния цикъл или ако е произволен, то задължително се тълкуват от специалист, защото има голямо значение!
Също така, ако те е страх от взимането на кръв, пролактинът ти може леко да се завиши, този хормон се тества само при пълен покой.
Според мен задължително се тествай и виж какво се случва. И при мен така ме успокояваха лекарите, че съм млада и т.н., но като споменах, че ще правим опити за бебе в скоро време, казаха, че тези тестове са абсолютно задължителни, за да може да се прецени какво следва и дали изобщо нещо по-специфично е небходимо.

# 16
Колкото и време да отнеме ще се постарая да направя необходимите изследвания. Но не знам към коя клиника да се насоча и при кой доктор. Колебая се между Крим и Репромед, (всъщност за други там не съм много наясно кои са) и ако трябва да бъда честна не ме е страх от процедурите, а от това отново да не ме претупат и да изгубя само време напразно в лутане както до сега. Ако вие имате отзиви за някой специалист от Плевен, бих искала да го споделите. Благодаря 🍀

# 17
Дидка,при репродуктивен специалист ходила ли си?
Отиди в най-близката ти клиника първо,всеки ще похвали лекарят при който е успял.Ти отиди,проведи разговор и прецени.
Както са ти казали ,задължително направи обременяване с глюкоза,ИР влошава качеството на яйцеклетките.Успех!

# 18

Прикачвам изследването на tsh, което ми е направено.

Понеже не искам да назовавам име, ще го кажа така - последния доктор при когото бях е новия завеждащ на АГ отделението във Велико Търново. До колкото имам информация той е в сферата на репродуктивните проблеми, но уви. Специално в клиника по репродуктивна медицина не съм ходила още. Ако трябва да съм честна от двете клиники в Плевен и от отзивите, които чета, нито едната от двете не ми вдъхва доверие, което още повече ме напряга. Но ще взема решение, защото те са ми най-близо. Дано само оцеля на човек със сърце ❤️

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 15:34 от Дидка94

# 19
Здравей Дидка, пътят е много труден. Много време е минало и със сигурност трябва да търсите някъде проблем. Обикновен АГ не ти върши работа и не е имало смисъл да ходиш. За да се установи, че нямаш овулация трябва да те следи 3, 4 месеца, да се следят фоликулите и после дали има спукване на доминантен фоликул.
Хормоните са важни, всичко е свързано, стресът също влияе.
Според мен започни да четеш първите няколко теми от Раздела Проблемно забременяване. Трябва да си наясно с какво може да има като проблем, за да се получи всичко и да не вярваш на сляпо трябва много да се чете. Аз просто ставах и лягах и четях темите във форума, в различни сайтове, Исках да знам всичко и понякога питах докторите. Според мен трябва много голямо твое участие и трябва да си и информирана.
Има книга на д-р Стаменов, мога да ти я изпратя, казва се Надежда за дете.
За доктор не мога да те насоча, но те са ти казали, иначе аз бях в болница Надежда в София. Минах през много неща, но така и не се установи какъв е проблемът, а аз много исках да знам защо не става.
Успех и дано съм помогнала малко. Стискам палци, но трябва да намериш твоя доктор, репродуктивен специалист.

# 20

Прикачвам изследването на tsh, което ми е направено.

Понеже не искам да назовавам име, ще го кажа така - последния доктор при когото бях е новия завеждащ на АГ отделението във Велико Търново. До колкото имам информация той е в сферата на репродуктивните проблеми, но уви. Специално в клиника по репродуктивна медицина не съм ходила още. Ако трябва да съм честна от двете клиники в Плевен и от отзивите, които чета, нито едната от двете не ми вдъхва доверие, което още повече ме напряга. Но ще взема решение, защото те са ми най-близо. Дано само оцеля на човек със сърце ❤

Здравейте, вашата история ми в до болка позната. И все още съм по пътя за мечтаното бебе. Ходила съм и в двете клиники в Плевен и съм крайно разочарована и само загуба на пари и време. От др Пенков бягайте с 200 и не му вярвайте на лъжливи приказки и истории и сравнения с коне,скали и какво ли не. Клиниката  Репромед е една измама и всичко е за пари. Ако искате резултат наистина ви препоръчвам да се насочите към специализирана клиника в София и ще видите че всичко, което ви е казвано до сега са пълни глупости. Смело напред и само спокойствие 🍀🍀🍀

# 21
Здравей Дидка,
За да се установи липсата на овулация трябва да се проследи развитието на фоликулите в няколко цикъла. Второ - изследват се хормони ФСХ, ЛХ(той отговаря за овулация, естрадиол. Трето - тези хормони се правят на 3ти ден от цикъла и са толкова лесно манипулируеми (задържани фоликули, кисти, стрес всичко може да им влияе). Най-добре е да отидеш на репродуктивен специалист в първите дни от цикъла, за да преброи антралните фоликули и после около овулациятя, за да види дали има доминантен такъв.

# 22
Принципно след като се установи, че съм нямала овулация два поредни месеца и след приема на лека стимулация, всичко се беше уж оправило. Последния доктор ме следеше след приема на хапчетата, следеше дали има овулацията и без хапчета, за фоликули дали ги има, дали имаше доминантен фоликул и всичко беше ок, дори аз виждах на монитора фоликулите, които са се образували. Според него всичко беше се оправило с моята липса на овулация, дори беше много убеден, че ще стане още на следващия месец, но уви минаха три месеца и нищо...
Имам един въпрос към вас относно две болници в София и няколко доктора. Едната болница е НАДЕЖДА и докторката от която се интересувам е  д-р Персенска, другата болница е ВИТА и там докторите са д-р Мая Василева и д-р Богословова. Бих искала да чуя вашето мнение за тях, защото търсих информация, но темите и мненията са доста отдавна. Ако можете да споделите наблюдение, мнение, впечатление, имали доволни - недоволни. Как се процедира при тях, честно казано изобщо не съм запозната с такива болници и незнам от къде да започна 🍀❤️

# 23
Здравей. Твоята история ми е като copy/ paste с моята. И аз съм от ВТ, че съм ти и адашка дори. Историята ми е абсолютно същата като твоята. Загубих много пари и нерви във ВТ и други уж добри клиники, понеже уж нямаме никакъв проблем и двамата, а докторите не си дават много зор и в повечето клиники само за първичен преглед се чака поне 3 месеца.
 В крайна сметка в един момент толкова много се изнервих, че реших да взема нещата в свои ръце и да не губя повече време. На трети ден от МЦ отидох в Рамус и си пуснах пълен пакет полови хормони+ тат, мат, фт3, фт4 и всичко за което се сетих + инсулинова резистентност. Всичко около 150-200лв. Зависи какви промоции има в момента. Оказа се , че всичко е ок. Запазих си час в Токуда при доктор Шефкетова за началото на следващия цикъл (16.02.21). Днес ми беше трансфера на 2 тридневни ембриончета и повярвай ми в и витро няма нищо страшно. По- страшно е да знаеш, че те претупват и на никой не му пука. Вземи се в ръце и си запиши час в София. Която и клиника да си харесаш все ще е по- добре. Аз държах на личното отношение и заради това избрах тази, но иначе всички мисля са еднакво добри. Пожелавам ти успех. И стискам палци и помни инвитро не е панацея, но е вариант, който спестява много нерви.

# 24
Случайно ми излезе вашата тема и не се сдържах да не пиша. Много се извинявам, че ще го кажа, но да правите опити над 4 г. и дори да нямате изследвани хормони е несериозно.....В Търново е доста зле от към специалисти...да не кажа трагедия. Единствено Рашкова може би има бегла идея за какво става въпрос и може би може да я ползвате да ви назначи изследвания. Задължително като за начало направете преброяване на антрални фоликули м-у 2-5 ден от МЦ. В същия период пуснете ФСХ, ЛХ и Естрадиол. След това направете фоликуметрия, за да видите имате ли доминатен фоликул и ще настъпи ли овулация - освен преглед пак пускате ЛХ и Естрадиол, за са се види как нарастват. Ако се докаже овулация на чист ден демек няколко дни след нея пускате Пролактин, Прогестерон и ТСХ. Едва когато направите този цикъл от изследвания може да знаете що годе какво ви е състоянието. Пуснете АМХ, за да видите как е резервът ви. Вече са ви казали за обременяване с глюкоза, за да се види дали нямате инсулинова резистентност. Партньорът ви трябва да си пусне РАЗШИРЕНА спермограма в РЕПРОДУКТИВНА клиника - кабинетът в Търново не е особено надежден в това отношение. Задължително след всичко това се ориентирайте към репродуктивен специалист - мое лично мнение, че м-у Плевен и Тутракан по-добре е второто. Страшно много зависи какъв ви е проблемът, че да се реши дали да правите АРТ и дали да е инсеминация или инвитро. Има още толкова много неща, които да се провереят, че чак не мога да повярвам как са ви неглижирали 4 години?!?! Ако искате пишете ми на лични, живея вече е Търново и имам солиден опит в тази сфера за жалост...и ще се радвам да помогна, но не губете и месец повече! За да ви отворя очите само ще споделя, че аз на 28 се оказах с доста изчерпан яйчников резерв. Това с "млада си" само някой несериозен доктор може са го каже!

# 25
Изключително съм Ви благодарна на всички, че ми давате насоки и съвети. ❤️
Жалко, че по-рано не се регистрирах тук за да не губя толкова време в този омагьосан кръг. Определено вземам нещата в свои ръце. Дори се чух с моя роднина, която ще ми запише час при своя лекар (не тук в Търново със сигурност), още в първия своден час, който има и заминавам на прегледи, изследвания, всичко което трябва и за което вие ми отворихте очите, че трябва да направя. И минута повече няма да губя, поне да знам какво има, дали има и да знам своето състояние. Евентуално щом излязат резултатите, ще споделя с вас, защото вече честно казано нямам никакво доверие на лекарите и съм по склонна да вярвам на вас, на вашето разчитане на резултати, защото определено човек, който е минал през това и е изчел що статия, форум и т.н. има, разбира сигурно много повече от един доктор, който за жалост в България повечето имат само знания на дипломна хартия или гледа на пациента като на касичка!
Първо започвам с нужното, пък каквото излезе. Дори съм си направила списък с вашите насоки, какво трябва да изследваме.
Искрено благодаря за подкрепата Ви.
🍀❤️🍀

# 26
Здравейте!
Моят съвет е първо да си изберете репродуктивна клиника и доктор. Моята грешка беше, че четях в интернет и се обърквах и правех изследвания Simple Smile . Бях много  стресирана, от това че не знам какво предстои... След като отидох при репродуктивен доктор пак трябваше да направя същите изследвания, плюс имунологични и генетични.

Сега ще сменяме клиниката, насочили сме се към Надежда. Избрахме я заради това, че има повече възможности от към изследвания и техника. Ние също не сме от София и пътуването ще е доста.

Споделям едно видео, което мен много ме разчувства, с една трогателна история и мнение за др Персенска:  1. https://youtu.be/fi79ONUpFwU
2. https://youtu.be/n1N41I0gab8

# 27
Дидка, още след първата година неуспешни опити е било добре да се насочите към репродуктивна клиника. Не си записвай час при обикновен гинеколог, а при репродуктивен специалист. Вариантите са ти Тутракан или София. И пуснете изследвания и на двамата с ТМ.

# 28
Здравей, правилно си се насочила към Вита. Мая Василева е прекрасен специалист. Моето успешно ин витро беше при нея и д-р Лилия Димитрова, тя водеше стимулацията и направи пункцията, а д-р Василева направи трансфера. Не съм чувала Богословова да е репродуктивен специалист, тя води раждания. Пускала ли си антимюлеров хормон? Ако искаш пиши ми на лични, ние бяхме с тежък мъжки фактор и три години правехме опити.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 19:53 от Atamagaokashii

# 29
Здравей! За съжаление никакви изследвания не са ми правили, досегашните доктори. Сега съм се насочила да си направя необходимите изследвания (заедно с моето момче) и да разбера за какво става на въпрос, защото четох, че трябва да имам направени, преди да отида в репродуктивна клиника. Докторката към която съм се насочила е лекар на моя роднина и работи в репродуктивна клиника и доколко разбрах има и свой кабинет. Записала съм си час и сега чакам да настъпи датата.  🍀❤️

Общи условия

Активация на акаунт