Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 54 838
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Надявам се никой да не попада на това отношение, на което попаднах аз.
Леко раждане на всички.
Ще ме прощавате, но само глупости прочетох във Вашия пост 🤷🏻♀ Лекарят е имал “смелостта и наглостта” да си поиска пари, както Вие сте имала “смелостта и наглостта” да поискате от него да наруши наредба. Защо да не иска застраховка човека, че си рискува работата 🤷🏻♀ Разбира се, че не е редно, но за мен и Вие, и той не сте в правото си.
Освен това какво значи “ всички знаем как се отнасят с пациентите в държавните болници, които нямат проследяващ лекар”?!? Аз съм раждала два пъти в Шейново без проследяващ лекар, първият път бях без избор на екип, втория с акушерка - само позитиви мога да кажа и съм много доволна. Мнението Ви ми звучи като на жена, която не е раждала, а е чела мнения по форуми….и какво точно е за хвалене на д-р Даскалов? Че Ви е взел и се е съгласил да Ви оперира секцио, защото така искате, а не защото трябва?! Съгласна съм, че всеки човек трябва да има избор какво да прави със собственото си тяло, но има и правила и норми, които са такива с причина и трябва да се спазват. На Вас просто не Ви изнася, че са ви поискали пари за желанието Ви да родите оперативно, а не сте минали метъра…

# 271
По принцип И Велев, и Василев са искали пари и преди тази наредба, ако въобще съществува. Ако наистина дават 150 лева за лекаря от тези 900, то и аз щях да искам допълнително, като се има предвид, че трябва да си винаги на разположение, както в моя случай, докторът трябваше да дойде в полунощ, в случая беше секцио, но ако беше нормално раждане, можеше да се наложи да седи с часове. Проблемът е, че болницата не си е организирала добре нещата и от този избор на екип отиват много малко за доктора. Няма да давам име, но често се заобикаля и избора на екип, особено при секцио, като майките, вместо да ги дават на болницата, ги дават директно на доктора, като докторът случайно се оказва дежурен в датата на секцио, но това е друга тема.

Иначе към болницата нямам забележки, казвала съм и ще казвам, че съм много доволна от всички, с които съм имала досег в болницата, но ми се иска в България да можеш да идеш да раждаш без екип и да знаеш, че ще получиш добро отношение, а не да се надяваш на късмет 🙂

# 272
Взимането на пари под масата е изнудване и не е само неморално не е и законно също.
Как се оценява кое е малко и кое е много -  и болницата също е на разположение всеки един момент и функционира с всичките си звена, апаратура, ток, парно и не медицински персонал.
Нека си направи частна практика, да сключи договор с болницата пък да взима колко си прецени на пациентите с касова бележка и платен данък. Или пък да си направят частна болница!

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 18:28 от Одри ♡

# 273
За планово секцио в Шейново колко време предварително трябва да заявя дата на регистратурата?
Каква е процедурата - само с направлението за хоспитализация ли се отива за записване на дата?
Изборът на екип се заплаща при изписването, нали? Съответно трябва ли да се заявява предварително на регистратурата като отивам да запиша дата - да им съобщавам кой лекар е избан да води раждането? Благодаря.

# 274
Здравейте,

И на мен скоро ми предстои раждане в Шейново, следя се при доктор Вецев. Бебето е седалищно разположено все още + 1 път увита пъпна връв около вратлето + върви голямо и едва ли ще се обърне + че след първо естествето раждане с доста усложнения след него, съм решена това да е секцио. Последните коментари малко ме притесниха. От доктор Вецев съм с изключително позитивни впечатления, но малко съм притеснена от болницата. Дали някоя раждала наскоро мама може да каже колко излиза общо раждане секцио с избор на екип като сума? Видях в ценоразписа някакви около 300 лева грижа за новородено, т.е. освен 900 избор на екип има ли други неща, които трябва да се заплатят като упойка, грижа за бебето и т.н.? И като цяло вярно ли е, че без основателна причина вече не може да се ражда секцио? При мен има такива де, но просто ми стана интересно. Благодаря предварително за отговорите.

# 275
Февруари месец заплатих единствено 900 лв за избор на екип, секцио по медицински причини, нищо допълнително не съм заплащала. Д-р Вецев следеше бременността ми в последните два месеца и той ми направи секциото. Относно дали правят секцио само по медицински показатели не бих могла да кажа, но ми се струва редно да е само така.
Здравейте,

И на мен скоро ми предстои раждане в Шейново, следя се при доктор Вецев. Бебето е седалищно разположено все още + 1 път увита пъпна връв около вратлето + върви голямо и едва ли ще се обърне + че след първо естествето раждане с доста усложнения след него, съм решена това да е секцио. Последните коментари малко ме притесниха. От доктор Вецев съм с изключително позитивни впечатления, но малко съм притеснена от болницата. Дали някоя раждала наскоро мама може да каже колко излиза общо раждане секцио с избор на екип като сума? Видях в ценоразписа някакви около 300 лева грижа за новородено, т.е. освен 900 избор на екип има ли други неща, които трябва да се заплатят като упойка, грижа за бебето и т.н.? И като цяло вярно ли е, че без основателна причина вече не може да се ражда секцио? При мен има такива де, но просто ми стана интересно. Благодаря предварително за отговорите.

# 276
  • София
Родих със спешно секцио в средата на юни, но и това беше изборът ми по принцип (по мое желание). Мисля си, че лекарите могат при всички случаи да намерят основание за секцио. Плаща се избор на екип и нощувки в избрания вид стая.
Желая ви безпроблемно раждане! Лекарят е топ! 🙂

# 277
Нощувките не се заплащат, освен ако не сте във вип стая.

# 278
Благодаря ви много, момичета, за бързите отговори. Сега определено ми е по-спокойно и наистина доктор Вецев изглежда доста добър специалист и човек. Дано всичко мине гладко. Поздрави Simple Smile

# 279
Родих през май и прекарах около 40 дни в болницата за задържане и след раждането заради ниското тегло на едното близначе. Платих само 900лв за избор на екип - др Вецев.

# 280
Родих на 21.07 с избор на екип - Д-р Поптодоров. Безкрайно съм доволна от него! Той ми проследи бременността и ли направи секцио по мед причини. Идваше след секциото да ме види как съм, както в реанимация, така и после в стаята (бях в самостоятелна стая). Качи се дори да снима бебето след като го занесоха след раждане в неонатология. Ако изберете него - няма да сгрешите. От болницата и персонала съм доволна - неонатология и акушерки на 3ет.
Simple Smile

# 281
В Шейново има ли консултант по кърменето както например е Тамара в Майчин дом?

# 282
Има. Но за мен беше абсолютно безполезен. Изобщо не ми помогна. Изключително много съм разочарована.

В Шейново има ли консултант по кърменето както например е Тамара в Майчин дом?

# 283
Аз пък бях мнодо доволна от консултантката, не знам как се казваше жената, но беше много внимателна, обясни ми доста неща, успокои ме, нахъса ме и кърменето потръгна, за моя изненада 🙂 Раждах август, 2020 г. Мисля че не пречи да се опита, безплатно е 🙂

# 284
Не останах много доволна. Консултацията всячески се насочваше към пропаганда на продукти. Кърменето не трябва да бъде спонсорирано. Не бива всичко да е свързано с марки за кремчета, капчици, сиропчета, ам и тн.

Моето бебе засука добре още отначало. Но като майка за пръв път, реших да отида на консултацията, за да проверя дали всичко правя нормално. Е, от първия момент ми казаха че бебето се било мъчило с моите зърна и веднага ми лепна протектори (на АВЕНТ били най добрите, разбираш ли!!). Не съм използвала нищо от това, което ми препоръча и си кърмя успешно вече 4 месеца без добавки, и то заради моят инат и информираност. Иначе, що се отнася до консултантката, да си бях купила кремче галафарм и капки за колики... Отвратително е как комерсиализират целия процес на кърмене. Парадоксално, имайки предвид, че реално нямаш нужда от нищо друго освен от бебе и цици. И разбира се някой и друг съвет, неспонсориран!

Общи условия

Активация на акаунт