Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 54 834
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Родих май месец в Шейново. Естествено раждане (за което съжалявам страшно много- ужасни хемороиди които ще оперирам, а не съм ги имала нито преди бремеността, нито по време на нея). Да се докопате до ВиП стая е трудно, те са малко и са заети. В другите стаи е ок, но тоалетните са само две и често са заети, което в ужасно неудобство когато хем те боли жестоко,хем не ти се иска да ходиш до тоалетна и като ти дойде куража е заето... Моя престой в болницата беше кошмар, никой не ме е консултирал за кърменето, сама се научих с помощта на друга жена в стаята...

# 286
Всъщност тоалетните са 4, 2 бр при асансьора и два броя срещу стаята за кърмене. Аз родих средата на юни, не вярвам за месец да са ги изградили. Също така, за да те консултират за кърменето трябва сама да си отидеш в стаята за кърмене и да поискаш консултация.

# 287
Здравейте, родих на 02.08.2021г. в Шейново, нормално раждане.

Раждане
 Имах уговорка с акушерка Жени Коричкова при регулярни контракции на 5 минути да тръгна към болницата. През нощта започнаха контракциите и към 7:20 реших да звънна защото имах необичайно кръвотечение. Оказа се, че е била нощна смяна и каза да отида да ме прегледа, защото все още е в болницата.
Отидох и направо ме прие. Направиха ми бърз тест за ковид, проверка за разкритие (4см). от там тя ме пое и качи в родилна зала. Имах възможност да се разхождам, имаше пилатес топки в родилните зали. Някъде по това време ми направиха и клизма (препоръката беше да издържа 10мин, аз с много усилия успях само 8мин.)
 Към 10:30 ми сложи нещо (мисля, че едното беше спазмалгон, другият медикамент не си го спомням) за отпускане на мускулатурата и изглаждане на шийката на матката. Обясняваше ми абсолютно всяко нейно действие, просто не запомних някои от медикаментите.
Бих казала, че до 12:00 часа контракциите бяха болезнени, но поносими. Провериха ме за разкритие и нещата бяха потръгнали по-скоростно (вече бях към 7-8см), тогава спукаха и околоплодния мехур и ми пуснаха една система окситоцин.
 В 13:20 имах пълно разкритие и направихме пробно напъване, обясни как да напъвам и дишам по време напъните. В 13:30 започнаха напъните, през цялото време ми казваше какъв е прогреса. Чувала съм как бебета излизат с 2-3 напъна, но при мен не беше така. Напъвах до 14:20, когато бебето излезе.
Сложиха ми го веднага на корема и го оставиха за няколко минути. Имам вътрешни шевове, които вече започват да зарастват. Доста голям оток имах, който се оказа в следствие на това, че решиха да не ми правят епизиотомия.
 Бебето се роди 3700гр. На мен ми е първо раждане и не мога да преценя дали е било тежко. Измериха го, прегледаха го и пак ми го дадоха още в родилна зала, като акушерката ми помогна веднага да му дам да засуче.

Изключително съм благодарна на Жени, беше с мен през цялото време!

Самостоятелна стая
 Имаше една свободна самостоятелна стая, в която ме настаниха (номер 118 ). Доволна съм от стаята. Казаха ми, че няма климатик, но това беше единствената стая с по-различно разположение и слънцето печеше едва в късните часове, но има щори. Дори едната нощ се събудих, защото ми стана хладно.
В стаята има телевизор, масичка, два малки фотьойла, мивка, гардероб, вентилатор, шкафче и легло с повдигащ механизъм. Няма хладилник.
Баня и тоалетна има една за трите самостоятелни стаи. Понеже в списъка за родилното пишеше да си носим тоалетна хартия, аз доста се бях запасила. Оказа се, че в тази тоалетна имаше постоянно, т.е. трябваше ми само за след клизмата преди раждането.

Визитацията е в 8 часа сутринта, аз бях последна стая и при мен идваха в 9, последния ден в 9:30.

Бебета, дават се в:
- 6:00-7:00
- 10:00-20:00
- 22:00-23:00
Като през тези часове, може да се върнат по-рано в неонатологията или да се оставят, ако трябва да си оформяте документи.
При нужда от адаптирано мляко, то се приготвя в 6:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 и 22:00. Понякога свалят на етажа, друг път е в една поставка пред неонатологията на втори етаж. Ако няма приготвено, може да звъннете на звънеца и да поискате.
Информация за състоянието на бебетата се дава всеки ден от 11:30 пред асансьора на етажа.

Вечер минават да попитат за нужда от обезболяващи, питат и дали имаме някакви въпроси или оплаквания.

Има кабинет по кърмене на първи етаж с работно време от 14:00 до 18:00 (без събота и неделя), от който аз не съм доволна.

Изписване
Деня преди изписване, когато дават информация за бебетата, казват, че ако всичко е наред с бебето на следващия ден ще Ви изпишат. Дрешките и бебето се оставят в неонатологията към 13:00-13:30 заедно с дрешките за изписване, там ги преобличат и старшата акушерка изкарва наведнъж бебетата, готови за изписване. Подписват се няколко документа и през главния вход извежда бебетата едно по едно на бащите.

# 288
  • София
Супер информация!
Да допълня, че в самостоятелната стая, в която бях (номер триста и някой) имаше малък хладилник, това беше полезно за мен. Нямаше масичка, ползвах хладилника за тази цел. Също така мислех да използвам чешмата в стаята, за да мия дупето на бебето, но не посмях, защото много трудно се регулираше подходяща температура на водата, а и се променяше на моменти.
В тоалетните нямаше тоалетна хартия, но забелязах, че момичетата, които ги изписаха, оставиха след себе си, така че и аз оставих накрая.

# 289
  • Варна
Аз родих на 30 юни. С избор Имир. Това да е с избор си е малко нож с две остриета...
Тук искам да кажа,че Жени Коричкова беше на смяна тогава и миннаправи ама супер,супер добро впечатление... Съжалих,че не съм я избрала нея.
Второ дете ми е,като на първото го родих супер бързо.
Вечерта към 10 когато започнаха да сеслучват нещата се обадих на Имир и тя ми каза да тръгвам. Да,но пътувахме от врачанско и стигнахме чак към 12ч.
В спешен кабинет,малко не бяха доволни,че са ме чакали толкова (Явно Имир им се е обадила и им е казала,че ще дойда,но не знам дали е споменала,че пътувам от далече),но се държаха добре.
Обаче горе в отделението за раждане... Прие ме една акушерка с едно полу-затворено око,явно съм я събудила... Върза ме на тонове... Видяха се контракции и ми изтекоха водите (на 3см). Попитах я какво да правя ако нещо се случи супер скоростнп,тя отговари леко дръпнато да се обажда на избора си... Междувременно се бяхме разбрали с Имир да се чуваме през ноща (чувахме се няколко пъти),тя беше на смяна през деня.
Обаче,от отделението никой аджеба не дойде да ме провери цяла нощ дали съм родила...Поне още едни тонове да ми бяха направили... Цяла нощ контралциите ми бяха на 3-4 минути. На Имир смяната и започна на в 7ч ако не се лъжа,дойде при мен чак в 9 без нещо. Бях вече с 5 см и ми направиха клизма,от която контралцооте станаха на 2мин и половина. Бях казала на Имир,че искам епидурална упойка. Тя въртя,въртя да не ми я слагат... И така надделях чак на 6-7см разкритие (единия казваше 6см,другия 7см) и може би за това си усещах контралциите,не знам(защото ми казаха,че не трябва да ги усещам от упойката).
На смяна беше един млад доктор,не му запомних името,но отношението му беше топ. През цялото време ме развличаше.
Като цяло останах със смесени чувства от Имир. Странното е,че тук няма един негативен коментар,а нейните колежки не казаха добри думи за нея и с родилките с които говорих също бяха с лоши впечатления.

Отново големи благодарности към неанотологията и грижа за родилките. Топ са ❤️

Успех на всички ❤️

# 290
Аз също не съм засичала до сега лоши коментари за Имир, но не мога да разбера след като си платила за акушерка, как така те е оставила толкова време сама, направо е недопустимо. Аз мисля да избера нея, надявам се да не се случи и при мен така. Все пак си платила за това да бъде до теб, а накрая е дошла в “последния момент”-много непрофесионално. Аз като се запознах с нея ми каза, че ще е до мен през цялото време, ще ми казва кога да напъвам и т.н.т.
А да ви попитам , дрешки за бебчето вие ли си носихте или ги обличаха от болницата ?

# 291
Момичета, има ли някоя от вас, която е избрала д-р Вецев + акушерка заедно с него в екип?

# 292
Дрехи за бебето ще трябват за изписването, през другото време си ги обличат от болницата. За бебето трябва да донесеш още при раждането пакет памперси, аз бях взела размер 1 от Лидл и мокри кърпички голяма опаковка. Другите неща, дето ги пише в сайта на болницата са излишни, само дето влачих пакет памперси и за при мен в стаята, а те като ти дадат бебето в леглото до него дават и памперс. Виж мокри кърпички си имах и при мен, но малка опаковка 20-30 броя. Излишни неща в списъка на болницата са пелена, биберони и ръкавички. Аз бях с избор Вецев, пиши ми на лични

# 293
Момичета, и аз ще раждам в Шейново. Искам да ви питам дали може бебетата да са при майките си през цялото време, а не да ги взимат по часове и да ги връщат обратно. Също дали може да се заяви още предварително да не ги хранят с АМ?

# 294
Момичета, и аз ще раждам в Шейново. Искам да ви питам дали може бебетата да са при майките си през цялото време, а не да ги взимат по часове и да ги връщат обратно. Също дали може да се заяви още предварително да не ги хранят с АМ?
и на двата въпроса отговора е Не. Не знам ако сте във Вип стая може и да има вариант бебето да го оставят през нощта

# 295
В обикновените стаи бебетата не са ли през нощта с майките?

# 296
В обикновените стаи не ги дават, за вип-а не знам, защото не се доредих

# 297
Дрехи за бебето ще трябват за изписването, през другото време си ги обличат от болницата. За бебето трябва да донесеш още при раждането пакет памперси, аз бях взела размер 1 от Лидл и мокри кърпички голяма опаковка. Другите неща, дето ги пише в сайта на болницата са излишни, само дето влачих пакет памперси и за при мен в стаята, а те като ти дадат бебето в леглото до него дават и памперс. Виж мокри кърпички си имах и при мен, но малка опаковка 20-30 броя. Излишни неща в списъка на болницата са пелена, биберони и ръкавички. Аз бях с избор Вецев, пиши ми на лични
Благодаря за отговора! Били разяснила повече как протече раждането при др Вецев ? Simple Smile понеже и аз смятам да раждам при него с избор на акушерка Имир Simple Smile

# 298

Това много ме изненада. Още преди 5 години в 1АГ ги оставяха. Била съм с 4 жени в стая с 4 бебета и не е било проблем. Ще проуча с д-р Вецев какъв е варианта бебето да е при теб. За мен е недопостимо да се губи тази връзка.

# 299
Това е една от причините да не раждам при Вецев
не заради него де

Това много ме изненада. Още преди 5 години в 1АГ ги оставяха. Била съм с 4 жени в стая с 4 бебета и не е било проблем. Ще проуча с д-р Вецев какъв е варианта бебето да е при теб. За мен е недопостимо да се губи тази връзка.

Общи условия

Активация на акаунт