Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 54 888
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
И аз мисля при Вецев, но нещо тези условия в болницата започват да ме разубеждават...

# 301
Аз уж две теми изчетох от до и за пръв път попадам на коментар, че не дават бебетата за през нощта...Моля и някой друг да се включи с коментар от опит, че ми стана странно .Моето инфо беше, че се взимат само за тоалет вечер и визитациите.🤔

# 302
Дават бебетата в стаите за през нощта. През май когато родих ги даваха.  Надали са променили това досега.

Аз бях с недоносени и си носих мои памперси,  защото ми даваха огромни от неоантологията и не ставаха.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 22:01 от Jessito 🍀🍀

# 303
  • София
На мен ми трябваха памперсите за в стаята. Не ни даваха, а и пред неонатологията не уцелих да има оставени. Много ми бяха полезни и непромокаеми постелчици, които ползвах при смяна на памперса.

Бебенцата се оставят в неонатологията за прегледи и къпане. За да ги вземете през нощта попълване в една книга, че е по ваше желание. Бях в самостоятелна стая, но не виждам логика да не ги дават на всяка мама, която пожелае, още повече, ако бебчето е на кърма.

# 304
За прегледи и тоалет е нормално, естествено да ги взимат. Но през нощта се надявам всяка да има право да спи с бебето си. С първото ми раждане в 1АГ пожелах само първата нощ да го моемат те, защото не бях спала предната нощ, но след това 6 нощи си беше с мен за нощни хранения и да свикна с новата роля.

# 305
Дават бебетата в стаите да през нощта. През май когато родих ги даваха.  Надали са променили това досега.

Аз бях с недоносени и си носих мои памперси,  защото ми даваха огромни от неоантологията и не ставаха.
И аз съм с близнаци. Още нямам дата за секциото, но се интересувам от условията и отношението в болницата.
А относно храненето с АМ може ли малко повече информация? Ако имам кърма и искам да се хранят само с нея, възможно ли е?

# 306
Dottt, зависи от състоянието на бебетата. Моите бяха с ниско тегло и им даваха АМ за недоносени и аз ги кърмех. Моето мляко го исках отделно от другите майки и ми го правеха на 2 часа защото от неоантологията казаха да сме с такъв режим.

За условията съм писала на предишни страници.  Аз съм много доволна и срещнах добро отношение. Бях в стая която е с тераса и гледа към двора на болницата. Имаше и по-кофти стаи със сигурност, но от моята не мога да се оплача. Леглата се вдигаха с дистанционно и беше супер удобно.

# 307
  • Варна
Дими,тя беше след смяна и не ми беше удобно да я извикам,при положение че на следващата сутрин също беше на смяна. Бяхме се разбрали ако стане много напечено да и се обадя да дойде. Но факт,че цяла нощ дори колегите и не дойдоха да видят,хем че ми изтекоха водите още в 12часа. Иначе пропуснах да напиша,че ми пуснаха окситоцина чак на 6-7см разкритие (малко преди да сложат епидуралната) до тогава ми разрешиха да се разхождам,което супер много помогна. И ми направи впечатление,че ми даваха вода,дори ми напълниха бутилка,а на други не даваха. Във Варна също не ми даваха вода,само ми мокреха устните.

Аз също не съм засичала до сега лоши коментари за Имир, но не мога да разбера след като си платила за акушерка, как така те е оставила толкова време сама, направо е недопустимо. Аз мисля да избера нея, надявам се да не се случи и при мен така. Все пак си платила за това да бъде до теб, а накрая е дошла в “последния момент”-много непрофесионално. Аз като се запознах с нея ми каза, че ще е до мен през цялото време, ще ми казва кога да напъвам и т.н.т.
А да ви попитам , дрешки за бебчето вие ли си носихте или ги обличаха от болницата ?

# 308
Аз родих в Шейново през декември и тогава имаше възможност бебето да остане при мен в стаята за през нощта (бях в самостоятелна стая). Не се възползвах от тази опция, т.к. като цяло бях доста притеснена как се справям с грижите и предпочитах да е в отделението. Доколкото знам и в обикновените стаи даваха бебетата ако всички майки са съгласни.

На мен памперсите в стаята ми бяха много полезни - през деня съм го преобувала по няколко пъти. Също и еднократните подложки за преповиване и мокрите кърпички.

# 309
Може да вземеш бебето за през ноща ,аз разписах един лист,че остава при мен оставиха ми мляко и казаха,ако има проблем да слезна и да им звънна.Аз бях в самостоятелна стая ,но и в общите ги даваха.

# 310
до колкото знам в общи стаи всички майки трябва да са съгласни !

# 311
И аз знам, че тряба всички да са съгласни в общите стаи, но и не съм видяла някой да се е оплакал във форума, че е имал случка съквартиранта да не е съгласен.В крайна сметка всички сме отишли да раждаме не на дискотека.😁И да искам да си оставя моето за през нощта , защото не се чувствам ОК или искам да почина или поради каквато и да е друга причина никога не бих си позволила да кажа на лицето Х на съседното легло, че не желая да си взима бебето😬 Сигурно и такива хора има, но просто не съм чела за такива случаи и според мен са голяма рядкост.

# 312
до колкото знам в общи стаи всички майки трябва да са съгласни !

Няма такова нещо. Никой не пита другите майки дали са съгласни, просто подписваш декларация и бебчето остава с теб през нощта.

# 313
  • София
Но факт,че цяла нощ дори колегите и не дойдоха да видят,хем че ми изтекоха водите още в 12часа. Иначе пропуснах да напиша,че ми пуснаха окситоцина чак на 6-7см разкритие (малко преди да сложат епидуралната) до тогава ми разрешиха да се разхождам,което супер много помогна. И ми направи впечатление,че ми даваха вода,дори ми напълниха бутилка,а на други не даваха. Във Варна също не ми даваха вода,само ми мокреха устните.
Проблемът не е в Имир, а в колегите й. Аз след като родих и ме зашиха, имах нужда от глюкоза, че не ми беше добре и Имир използва времето да отиде да обядва набързо и да види някакви други родилки, докато ми тече системата. Ами, за 40мин., в които я нямаше, никой не влезе да провери мен или бебето. Водата ми беше в стаята, но далеч, за да успея да я взема сама, умирах от жажда…и като цяло и по време на раждането ако не извикаш е тя някои да дойде, никои нищо не проверяваше.

Позволяват бебетата да са при майките. Само попълваш някакви документи. Аз исках да си взема малката, но бяхме в малка стая и другото момиче искаше да се наспива и предпочетох да не я карам и нея да будува.

Памперсите на мен ми бяха необходими за смяна на бебка - нито веднъж за три дена нямаше такъв при детето, а да се качвам след всяко наакване е безсмислено.

# 314
Момичета, а къде го видяхте списъка за това какво да носите?
И един малко особен въпрос - някой знае ли дали в близост до болницата има платен паркинг?

Общи условия

Активация на акаунт