Раждане във II САГБАЛ Шейново (3 тема)

• 54 889
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
На сайта на болницата има списък с необходимите неща.
Ще кажа аз какво подготвих:
Нощници
Рокля за изписването
Джапанки
Хавлия
Дрешки за изписване на бебето
Ръкавички
Чорапки за вс. случай, ако е хладно
Памперси и мокри кърпи за бебето
Следродилни гащи еднократни
Превръзки за след раждане
Протектори за сутиен
Бикини
Прибори за хранене
Чаша
Тоалетна хартия и сапун
Лична козметика-четка и паста за зъби, шампоан, маска за коса, гримове, самобръсначка
Витамините, които приемам през бременността
Сешоар-четка и преса за коса - тези естествено са си по ваше желание
Минерални води, шоколади без ядки
Прецених, че това ще ми е нужно на мен.
И май за това се сещам....

Иначе като документи:
Лична карта
Обменна карта
Амбулаторен картон
Направление за хоспитализация

И някакви дребни пари за кафенце и други глезотойки от барчето там

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 13:24 от mariamp28

# 316
И аз да се включа- родих средата на юни, не бях в самостоятелна стая и бебето ми беше при мен през цялото време (като изключим взимането за изследвания и тоалет). Аз родих секцио на 16.06, на 17.06 в 09:45 бях в стаята и в 10:00 си взех бебето, от тогава сме се разделяли само за тези интервали, в които ги взимаха всички бебчета. Родих при д-р Вецев и това беше най- прекрасното ми изживяване. Препоръчвам го с две ръце, страхотен е!

# 317
И аз да се включа- родих средата на юни, не бях в самостоятелна стая и бебето ми беше при мен през цялото време (като изключим взимането за изследвания и тоалет). Аз родих секцио на 16.06, на 17.06 в 09:45 бях в стаята и в 10:00 си взех бебето, от тогава сме се разделяли само за тези интервали, в които ги взимаха всички бебчета. Родих при д-р Вецев и това беше най- прекрасното ми изживяване. Препоръчвам го с две ръце, страхотен е!

И аз ще съм секцио с него.Може ли ако имаш време и ти се занимава,да ми драснеш някой ред,как се случват нещата?С кой оперира,как е в реанимацията,горе долу след колко часа е раздвижването....Подготовката...а бе много неясни имам 😅
Благодаря предварително

# 318
Момичета, а къде го видяхте списъка за това какво да носите?
И един малко особен въпрос - някой знае ли дали в близост до болницата има платен паркинг?

Има платен паркинг на Сан Стефано Плаза. https://sanstefanoplaza.com/parking

# 319
Това се чудя, ако бебето е през целия ден при майката и тя е след секцио, как по-точно ще се грижи за това дете? Айде първия ден си в реанимация, но после... Ако си трудноподвижен не знам, мен това малко ме притеснява.

# 320
Това се чудя, ако бебето е през целия ден при майката и тя е след секцио, как по-точно ще се грижи за това дете? Айде първия ден си в реанимация, но после... Ако си трудноподвижен не знам, мен това малко ме притеснява.

Чак толкова трудно подвижен не си, щом аз можах след секцио и прееклампсия да се грижи сама за бебчето си и вие ще можете. В крайна сметка и след естествено раждане може да има много шевове и трудна подвижност,  а и бебетата спят през повечето време така че кой знае какви грижи няма за полагане в началото.

# 321
А памперсите акушерките ли винаги ги сменят или ние?

# 322
А памперсите акушерките ли винаги ги сменят или ние?

Когато бебчетата са при вас вие си ги сменяте. Ако трябва ще помолите в началото някой да ви покаже как точно става.

# 323
А да попитам, понеже нямам брак със съпруга ми. За припознаването на бебчето, трябва ли да нося заверена декларация от нотариус или в болницата оправят документите ? Simple Smile

# 324
  • София
И аз с молба да разкажете повече Simple Smile)

И аз ще съм секцио с него.Може ли ако имаш време и ти се занимава,да ми драснеш някой ред,как се случват нещата?С кой оперира,как е в реанимацията,горе долу след колко часа е раздвижването....Подготовката...а бе много неясни имам 😅
Благодаря предварително

# 325
Дрехи за бебето ще трябват за изписването, през другото време си ги обличат от болницата. За бебето трябва да донесеш още при раждането пакет памперси, аз бях взела размер 1 от Лидл и мокри кърпички голяма опаковка. Другите неща, дето ги пише в сайта на болницата са излишни, само дето влачих пакет памперси и за при мен в стаята, а те като ти дадат бебето в леглото до него дават и памперс. Виж мокри кърпички си имах и при мен, но малка опаковка 20-30 броя. Излишни неща в списъка на болницата са пелена, биберони и ръкавички. Аз бях с избор Вецев, пиши ми на лични

За съжаление ми изписва, че сте забранили получаването на лични съобщения и не мога да ви пиша.

# 326
Аз родих на 12 юни 2021 г. при др. Вецев със секцио. Разказвам, за да ви е от полза:
Имах дата за планово секцио на 17-ти юни по медицински причини заради плацента превия. На 12-ти обаче уж отидох за тонове, които се оказаха лоши, а аз с прееклампсия, която очаквах, но се надавях да ми се размине. Веднага ме приеха и др. Вецев дойде в почивния си ден. Тъй като при мен беше спешно секцио ми се размина клизмата. От тоновете слязох директно в операционната с куфара. Показаха ми кое ще бъде моето легло в реанимацията. Важно: извадете си шоколадите, водата и зарядното. Него направо го включих в контакта, който е над самото легло, защото след това не можете да се движите. Аз си взех телефона в операционната, която е точно срещу леглата в реанимацията и помолих акушерката да снима бебчо и мен след като д-р го извади. Анестизиологът ми сложи упойката, като най- напред ме обезболи с лидокаин, така че самото убождане почти не се усеща. Като грешка отчитам това, че не направих тест за алергия преди това. От предишното ми раждане знам, че съм алергична към атропин, но получих алергия и къмедна от съставките на спиналната упойка. При мен се изпазяваше в жесток сърбеж по дланите, оток на едното око, замъглено зрение, събреж в носа и опити за кихане, които с упойка се оказаха невъзможни, както и червени петна по цялото ми тяло. Анестезиологът реагира бързо и ми постави урбазон и алергозан и за няколко часа това отшумя. Иначе катетърът се поставя след упойката и нищо не се усеща. Д-р Вецев стигна до бебчо за няколко минути, след това изчакахме неонатолог да слезе и извади бебчето. Веднага ви го показаха, след това го почистиха и акушерката ни направи снимки, за което съм й много благодарна. Поставиха ни гривничките и бебчо го качиха в неонатологията. Да знаете, че бебето изплаква след като се асипирират погълнаните течности, което отнема може би 30-на секунди, а може и по- малко да са. След това д-р Вецев ме заши за около 20 минути и ме преместиха на леглото ми в реанимацията. След малко той дойде с бебчо и ми го донесе да го погушкам. Остави ми го за около половин час, като той влезе в друго секцио. Моето беше следобяд и вечерта почна да ме отпуска упойката, доста боли, но вливат обезболяващи системи. Към 22 ч. не вляха обезболяващо с приспивателно и проспах почти цялата нощ. Неи е дълбок сън, но те унася и е добре. През цялото време влизат акушерки или лекари да ви проверяват, сменят торбичката с урина, дават лекарства, а едната стена на стаята е стъклена и вие също ги виждате. Казват ви кога да почнете да пиете вода и кога да ядете шоколад. Колкото повече вода, толкова по- бързо се изхвърля упойката. Сутринта ни дадоха закуска май към 7-8 часа и станахме да се раздвижваме. Първо в стаята, след това в коридора. Явно има още остатъчен ефект от лекарствата и боли, но се става. След това на мен лично ми беше по- трудно и много ме болеше, но мисълта да си взема бебчето помага за всяка болка. Колкото по- рано се раздвижите, толкова по- добре. Още като ме пусна упойката почнах да мърдам краката в леглото. Кофти е като се застои човек. Настаниха ме в стая в 2 етаж, като си взех бебето в 10 ч. и от тогава не сме се разделяли, освен за задължителните тоалети на бебетата. Нощем спеше при мен Simple Smile Др. Вецев сменя превръзката 2-3 пъти, като преди изписването ми махна и конците. Нямам оплаквания от нищо, доволна съм от персонала, а за доктора нямам думи- уникален човек и лекар. Аз лично при тръгването оставих отделни почерпки за реанимацията, за родилното и за неонатологията и то солени, за да могат да обядват, а на доктора индивидуален подарък, защото смятам, че го заслужават, особено той. Безкрайно съм благодрана, че попаднах на него, защото бременността ми беше много рискова и с негова помощ родих живо и здраво дете въпреки всички усложнения и рискове, които имах.

# 327
а защо трябва да се пише на лични нали за това е темата за да може повече жени да видят Simple Smile

# 328
а защо трябва да се пише на лични нали за това е темата за да може повече жени да видят Simple Smile
Съгласна съм. Ако няма нищо против момичето е най-добре да разкаже тук. Сигурна съм, че информацията ще е полезна за всички мами.

# 329
Да, момичета, с удоволствие ще разкажа и аз.
Секциото ми беше планово по медицински причини, избрах датата 16.06 и д-р Вецев се съгласи. Разбрахме се да отида на 15.06 към 12:00, за да ме приемат, като ми казаха да ям до 20:00 и вода до 22:00. Той не беше на смяна тогава, но вечерта ми се обади да ме попита как съм Simple Smile  На другия ден сутринта в 06:00 ми направиха клизма, имаше доста момичета за секцио този ден и в 11:00 слязох в операционната. Анестезиоложката ме подготви, сложиха ми упойката, легнах на масата и д-р Вецев дойде в 11:25, тогава започна и операцията. На мен ми прилоша и казах на анестезиоложката, тя ми сложи някакви неща в системата (каза какво и колко, но не запомних), непрекъснато ме питаше как съм, казваше ми, че сега ще ми стане по- добре и ми говореше много мило и успокоително. Бързо ми мина и д-р Вецев ме попита дали искам да видя как излиза бебето. Махнаха паравана и беше много вълнуващо. Не си представяйте, че се вижда нещо страшно- виждаш бебчето, вече се е показало и нищо друго вече не си в състояние да видиш. Пуснаха ми междувременно окситоцин по искане на д-р Вецев, за да може възможно най- естествено да излезе малкият, който от своя страна директно блажено се излегна на корема ми Simple Smile Беше страшно вълнуващо. Д-р Вецев ме заши и в 12:00 вече бях в реанимация. Не знам имената на хората от екипа, знам само, че му асистираше млад доктор, който наричаха Манол. Понеже д-р Вецев имаше доста процедури след секциото Манол се качи веднага в неонатология и ми прати снимки на бебето. В реанимация след като ме пусна упойката започнах сама да се раздвижвам- първо пръстите на краката, после самите крака, след това се въртях наляво и надясно, правех бъдбридж и май това беше. Вечерта д-р Вецев мина да пита как съм и да ми каже, че е ходил в неонатология да види бебчо и че е добре. На мен ми беше второ секцио, с първото се раздвижих трудно, този път обаче като дойде към 09:00 рехабилитаторката станах доста лесно, ходех си изправена и не поисках да ме закарат с инвалидна количка до стаята, както беше предния път.
Питате как след секцио може да се грижиш за бебе- Ами лесно, честно казано. Аз след реанимация не изпитвах кой знае каква болка и отказах обезболяващи. Операцията беше на 16.06, на 17.06 вече бях в стая, на 18.06 д-р Вецев ми махна два от трите конеца и тъй като с бебчо бяхме добре, аз не чувствах почти никакъв дискомфорт, той беше здрав на 19.06 ни изписаха. На 22.06 отидох до Шейново д-р Вецев да ми махне последния конец и от мига, в който излязох от болницата вече все едно не бях оперирана. Възстанових се адски бързо и тъй като имам база за сравнение с предишни секцио при друг лекар, където 4 месеца изпитвах болки при разреза мога да кажа с чисто сърце, че д-р Вецев е магьосник. Успех, момичета, леко раждане и бързо възстановяване!

Общи условия

Активация на акаунт