Поликистозни яйчници - Тема 6

• 33 129
  • 572
  •   1
Отговори
# 570
Аз пия точно този. Дали ще помогне за отслабване не знам, защото нямам килограми за сваляне. Приемам го с цел регулиране на цикъла, което не се случва при мен, но пък инсулина ми на гладно е топ откакто го пия (движи се около 6). Иначе е почти безвкусен, съвсем лек сладникав аромат има. Пия го 2 пъти на ден по една мерителна лъжичка, разтворен в около половин чаша вода.

Я споделете опит - какво ви е помогнало да ви се възстанови цикъла естествено? Не говорим за забременяване (там ми е нужно инвитро и заради МФ), говорим просто за това тялото да работи. Дълго ще е, та слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Осъзнах, че от октомври миналата година не съм имала овулация. Имам 6 цикъла за това време, нито един спонтанен - 3 предизвикани покрай инвитро процедури, 1 предизвикан защото бяха минали 4 месеца без цикъл, и 2 след прием на примолут нор след като два цикъла поред имах положителен тест за О около 40ти ден, но яйцеклетка не се отделя и става 5см киста.
В началото на годината свалих 2кг покрай неочаквани здравословни проблеми, но пак теглото ми е нормално (BMI се върти около 21-22). От един ендокринолог чух, че яйчниците ми просто са такива, друг ми каза, че е хроничен стрес (след 4 години психотерапия, спиране временно на посещението на репродуктивни клиники, смяна на фокуса, грижа за себе си не знам какво още мога да направя за стреса). Метформин не ми понася, нито обикновен, нито с бавно освобождаване.
Почвам вече да се отчайвам. Цял живот съм с нередовен цикъл, но за година не е изчезвал, дори когато съм била много повече под стрес, била с леко наднормено тегло и съм живяла само на сладко, тесто, цигари и алкохол (не пуша и не пия от години вече)....
Изследвала съм от пиле мляко. Един цикъл ЛХ:ФСХ е супер, друг е 2:1. Андрогени всички в норма. Единствено SHBG би могло да е по-високо, за да е оптимално, кортизоловия ми ритъм е леко нарушен и съм с лека желязо-дефицитна анемия, но и тя е от повече от 2 години без промяна в състоянието и си имах овулация и цикъл, макар нередовни. Всичко друго е нормално и оптимално.
Не искам да предизвиквам цикъл постоянно с хормони, заради другите ми здравословни проблеми, та вече събирам идеи.

# 571
Аз нямам ИР, но се оказа, че съм с Хашимото. Целият ми живот цикълът си вървеше както си иска, а последната година преди диагнозата идваше през 50-55 дни. Единственото, което ми помогна, беше отслабването и приемът на обикновени хранителни добавки с инозитол, а после и на Еутирокс. Не съм сигурна кое точно подейства най-много, може би всичко заедно, защото нещата и приема на лекарства се случиха едно след друго. Единственото е, че цикълът ми стана редовен като по часовник, но това не ми върна овулацията. Нея я постигнахме вече със стимулация

# 572
Аз съм доволна от катафертил много или поне за моето състояние виждам ефект, с поликистозни яйчници съм и изключително нередовен цикъл от 24 до 53 дни... Нямам инсулинова резистентност и установени проблеми с щитовидната жлеза.
Преди това пих 2 или 3 години иногинол и пикозитол.

Общи условия

Активация на акаунт