Три сезона отминават, ЮНИ с бебе ни дарява!

• 15 057
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,юнски мами!Закъснява ми вече 14 дни и едва днес се престраших да отида на ехограф.Докторът мой познат каза че съм едва на около 10-дневна бременност,но според моите изчисления съм в началото на 4 гест.седмица.В матката се вижда нещо /дълго 0,6мм/,но не е много сигурен какво точно.Да си взема ли тест все пак? Thinking
Здравей,

защо да взимаш тест пак, нали ти е потвърдено от гинеколко, че имаш в матката плоден сак?
По-скоро бих те посъветвала да отидеш и при друг гинеколог, който да потвърди бременността.

Успешна бременност и добре дошла.
Кога ти е термина?

ЛИЛИБОН, дали ще може да включиш новите мами към списъка, брей, мног станахме вече:)

# 136

Да ви питам - боли ли ви главата?
Мен ме боли непрекъснато от няколко дни - като мигрена - горе на челото.
Има ли лек срещу това, нали не трябва да пием хапчета?

И мен ме боли,но само ве4ер....а zа хапчетата...аz с първата бременност неzнаех,че не трябва да пия аспирин Embarassed и си го пих даже като ме приеха да раждам и в болницата ми свър6и аспирина,та питах една друга мама дали няма,да ми даде,а тя като се раzвика,че било zабранено,а аz го пих 9 месеца нон стоп Embarassed

# 137
Здравейте момичета, виждам че групичката се е увеличава  Laughing, честито на всички нови попълнения.
Пикола, поздравления до колкото знам ти си четвъртото попълнение с второ бебче от нашата юлска групичка 2005 (аз доста отдавна не съм се включвала да пиша там де  Embarassed, все не намирам време).
Момичета защо се притеснявата от вагиналния видеозон? Няма нищо страшно и при пръвата ми бременност и сега в началото ме гледаха с него, не мисля че има място за тревога. А и с него все пак се вижда нещо, ако искаш да видиш де. Аз успях да видя тупкащото сърчицето и пъпната връв....
Относно витамините сега съм си взела на Хип - Натал Актив, като сокче са, просто защото съм много отпаднала и постоянно ми е лошо. Иначе за нещо специално от докторката не са ми препоръчали. По-принцип всички най-вече се препоръчват пресни плодове и зеленчуци.
Спасението от киселини Пикола е в талцит, помага мигновенно, смуче се в устата и е безвредно в нашия случай. И аз очаквам като ми мине гаденето и лошото  Sick  да се появят кисилините  Cry, поне преди бях така... , но това е по-малкия проблем.

# 138
Здравейте юнски МАМЕТА!

От една седмица ви чета и чак сега събрах сили да ви пиша.   bouquet

Пожелавам много леко бременеене и още по леко раждане на вас и на себе си.  Grinning

# 139
Здравейте юнски МАМЕТА!

От една седмица ви чета и чак сега събрах сили да ви пиша.   bouquet

Пожелавам много леко бременеене и още по леко раждане на вас и на себе си.  Grinning

Еха, здравей и на теб:)
Защо се криеш досега, леле, бройката нараства с всяка изминала минута.
Кога ти е терминът?

# 140
  • Бургас
Здравейте сладурки
Наистина нарствате със всяка минута, което е мноооооооооооооого радващо
За главоболието аз имах зверско, но при мен беше заради ниско кръвно и с повечко кафенце и шоколад се оправяше положението.
За киселините на мен ми помагаше сладолед и киви.А за ниския хемоглобин много червено цвекло.За витамините моята док ми казваше, че е по-добре да си хапвам плодове изеленчуци отколкото да вземам химии, още повече, че от тях се получавало изкуствено нарастване на плода.
Надявам се че съм била полезна целувки

# 141
Здравейте и от мен!
И аз съм от бъдещите юнски мами и искам да ви поздравя за прекрасната темичка! Пожелавам ви много успех и лека бременност  Simple Smile Simple Smile Simple Smile[color=orangered][/color]

# 142
Привет на всички!  Grinning

Добре дошли на новите бъдещи мами    bouquet  и ви пожелавам лека и безпроблемна бременност и най-сладкото бейби накрая!  Hug

Аз днес бях на доктор, та най-после ме гледа с ехограф, търси, търси плодно сакче и в момента, в който вече се бях съвсем притеснила, ми вика: Ето го! 8 мм    Heart Eyes  Не можахме обаче да чуем сърчице, та другата седмица пак ще ходя. Доки каза, че това е, защото е още много малко, явно сме го направили по-късничко и че жалко, че няма вагинален ехограф... Да видим... Решила съм още една седмица да не се притеснявам, пък после ще му мислим..

Иначе, за витамините, и  аз съм чувала, че най-добре в естествен вид, т.е. от плодове и зеленчуци... Та ям салати нон-стоп!   Mr. Green  Мъжлето даже вечер ми цеди портокали, лимони и каквото намери   Laughing  Главата ме боли, но гледам ако имам възможност да си поспивам повечко.  Вече съвсем изгубих апетит, ама се насилвам да хапвам по нещо малко, но често.

Ами това е от мен, пишете как сте вие   Hug

# 143
  • Варна
Добре дошли на новите мами! Пиша в списъка, ако нещо объркам датите, поправяйте ме!

Ей, bosilek, разсмя ме! Първо честито - вече си видяла малкото същественце! И второ - убедена съм, че другата седмица ще намериш нещо друго, за което да се притесняваш! Wink Не го юркай бебока, че ще тряба да правим Асоциация за защита на неродените бебета от нетърпеливо очакващите ги майки!

Днес за първи път се опитва да ми става лошо, т.е. по мои сметки сега бебчо прави месец и почва със специалните поръчки. Да видим какво ще му е по вкуса.  Simple Smile

Да ви питам - купихте ли си някакви книги, списания по въпросите на бременността? Аз наобикалям книжарниците, но едва днес си взех книга от една бойна американска авторка, така че се просвещавам и забавлявам - 2 в 1, точно като за мен. Wink

# 144
Здравейте момичета,
аз вчера се чувствах много зле, май за малко щеше да ме хване някакъв грип. Много се уплаших какви ли не глупости ми минаха през главата. И си направих равносметка, че цялата паника е заради малкото същество, което живее в мен. Въпреки че ми е за втори път - много бързо се забравят лошите неща. Сега като се обърна назад се сещам само за прекрасните неща през първата ми бременност и петте години с дъщеря ми.
Е за голяма моя радост всичко се оправи. Мойта акушерка ми каза, да не пия никакви лекарства само витамин С, и Осцилококцинум. Никога не бях пробвала хомеопатични лекарства.
Като вълшебно лекарство след втората доза всички симптоми на грип изчезнаха още не мога да повярвам.
Пожелавам ви да не боледувате и всичко да е наред!

# 145
  • В сърцето на ММ
 Hugпривет на всички юнски майчета.Ако имам късмет ще се присъединя към вас с термин 27 юни.Надявам се всичко да е наред.Пожелавам ви успешна бременност и леко раждане! Praynig

# 146
добро утро мами, как сте?
Добре дошли на новите мами,лека и щастлива бременност  bouquet
Аз сутринта ходих до GP-то за направление и го питах да ми препоръча доктор при когото да отида,и той хич не се изказа добре за 2те докторки в поликлиниката, и ми препоръча един доктор от поликлиниката на -Красимир Паликов.Но аз не искам да ходя при доктор мъж.Моля ви препоръчайте ми някоя добра докторка от която сте доволни Praynig
Иначе как върви с неразположението?На мен почти всяка сутрин ми е зле,но последвах съвета на мамите с опит и пия сокче от лимон и се оправям,направо е вълшебен лек Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 10:22 от happywoman

# 147
Добро утро на всички ,леле колко сме много.
По въпросеа за гаденето, аз съм с хроничен гастрит и в момента просто не спира да ме мъчи,
не знам колко време ще го издържа.Поне не повръщам апетит никакъв.Ужасно съм се подула
и все напразно седя на тоалетната чиния, ако някои има идея какда се оправя с това запечено положение да помага.
За  четиво още нищо не чета, мисля да мина само с материалите от Net-a.След работа ще си пътуваме към село дано мине без  Sick .Весел уикенд на всички.Много е хубаво че на повечето мами не им е за първи път и помагат със полезни съвети.

# 148
добро утро мами, как сте?
Добре дошли на новите мами,лека и щастлива бременност  bouquet
Аз сутринта ходих до GP-то за направление и го питах да ми препоръча доктор при когото да отида,и той хич не се изказа добре за 2те докторки в поликлиниката, и ми препоръча един доктор от поликлиниката на -Красимир Баликов.Но аз не искам да ходя при доктор мъж.Моля ви препоръчайте ми някоя добра докторка от която сте доволни Praynig
Иначе как върви с неразположението?На мен почти всяка сутрин ми е зле,но последвах съвета на мамите с опит и пия сокче от лимон и се оправям,направо е вълшебен лек Simple Smile

Happywoman, ти да не си в 14. поликлиника?
Да не става въпрос за д-р Балинов? Той е добър, но аз също предпочитам при жена да ходя.

Някой от вас да го мъчи зверско главоболие?
Аз тези няколко дни бях много зле - главата ме цепи от сутрин до вечер и като не можеш да взимаш хапчета и се побърквам.
Аз също пих Оксилококцинум, понеже също бях настинала, даже температура вдигнах и да чукам на дърво днес съм по-добре от предишните дни.
Гади ми се леко, но засега не повръщам.
Кафе престана да ми се пие както предишния път, пия само малко сутрин, понеже съм с ниско кръвно.
Пия фолиева киселина, докторката каза, при блки - Но шпа и нищо друго.
Витамини не пия още, но наблягам на плодовете - банани, ябълки засега.
Нямам апетит, но като знам, че сигурно после ще съм като хала, това е добре.
Надявам се да не напълнея твърде много - предишния път наддадох около 15 кг.
Сега се надявам да са по-малко.

Момичета, откъде ще си купувате дрехи?
Дайте съвет, вярно, че е рано още, но както си седим и след около 1-2 месеца и тумбака ще изпъкне Grinning

# 149
Laleto а ти при коя докторка ходиш в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт