Коликите свършват вече, весело е ЮЛСКОТО човече

• 10 772
  • 317
  •   1
Отговори
# 105
ние още не сме на пюрета и сокчета  - аз смятам да захранвам чак към 6ти месец Laughing Аз давам и двете гърди на хранене - много рядко се наяжда от 1 и не само че не ми е намаляла кърмата а се увеличи  Laughing

Peace Peace

А колкото до мириса - винаги е миришело УЖАСНО, а сме само на мляко.

АМ ли? Защото на  изключително кърмено бебе акото мирише на ферментирали плодове или сметана. Ана АМ -то мирише на антибиотик, това миказаха няколко момичета.

Диди, кгато се дават и двете гърди се стимулира даже производството на кърма. Аз така давах от раждането защото все не и стигаше и допреди седмица - две толкова ми се увеличи кърмата, че постоянно ми се препълваха, особено нощем, та почнах да я мъча на една цици докрай и после редувам другата. То е логично, помисли - като ги изпразниш и двете, после се пълнят и двете и има повече, нали?

Тези капки Тобрадекс които капете, внимавайте, защото първо не се дават на деца, второ са кортикостероид и сл. 5-ият ден отслабват имунната система. Ние ги капахме за конюктивит и съм капала точно две капки през няколко часа и се изчисти - смятайте колко са силни, така че явно това за което ги капете е друго. Може би стафилококи щом няма ефект от капките.

# 106
Здравейте и от мен!
Сега ви изчетох всичките и констатирам, че напук на всичките ми проблеми и неволи кърмата тече ли тече...по 140-150 от гърда събирам. Сега като наближава месечната консултация и бабите чакат с нетърпение  Thinking да видят ще дохранваме ли или да  Crazy Абе каква е тая мания за дохранване не знам...представете си при условие че замразявам по 350мл/ден да я тъпча и то с АМ..нещо хич не ми се връзва логиката им. А Пламена първо качи 1200гр, после 800гр...е кажете ми какво искат тия хора от детето  #Crazy
Рени, и нашето носле хъркаше от кърмата, но частната ни педи каза да вдигнем матрачето на 30 градуса и май слад 2 седмици спря.

# 107
Здравейте.
Памперса и аз не го сменям през нощта, но ако бебчо се успокоява със съх памперс бих го сменяла.
За какпките за очи подкрепям Синео4ка, че трябва да се внимава. Антибиотичните се дават само ако има сигурен бактериален причинител, а кортикостероидните при всички възпаления, но за кратък период 3-5 дни. Аз лично не бих давала никакви капки без преглед от очен.
Ванко имаше запушено слъзно каналче от раждането до средата на втори месец и оченцето се възпаляваше често, защото сълзичките не се отичаха. Не съм давала никакви капки, а само почиствах със преварена водичка. Оправи се с масажчета. Другото ни оченце е с туморче и ще ни се наложи да правим операция .Надявам се тумора да не расте бързо и да отложим операцията след навършване на една година. Отсраняването на липома не е проблем, но трябва да е с пълна упойка и колкото по-късно, толкова по-леко ще я понесе.
Ели, на работа аз се върнах защото от една страна ме притискаше работодателя, а от друга защото ще забравя голяма част от наученото, а и ми предстой специализация , която е 5 години и не мога да "губя" повече време (вече съм на 30 Laughing).
Чао и безревлив следобед

# 108
Здравейте и честит празник на всички бебоци, които празнуват.Няколко дни не съм влизала и сега наваксвам с, не съм изчела още всичко.Парине, на нас ни е запушено само нослето, предписаха ми за стафилококите баctroban, антибиотичен крем.След 10 дни трябва пак да отидем да ни вземат секрет да видим дали е оздравяла. Мами, чета че давате вече сокчета, аз пуснах такава тема в хранене с адаптирано пяко и захранване и всички  отговори са за сок сед 5-6 месец.А педито каза като навършим 3. Вие откога ги давате и какви сокчета правите?

Незная към кого да се обърна, но на Ева не е сложена снимката в началото на темата при другите бебоци.Аз ли трябва да я сложа и как става това? Сега се връщам да дочета написаното от вас, до скоро.

# 109
Пак съм аз.През нощта памперси не сменям, Ева спи до 7 часа. Малко неграмно съм писала преди малко, това е защото бебка беше в ръцете ми, и двете четем и пишем заедно Grinning Днес е много кисела, обичайно е спокойно бебе. Ще взема да проверя дали случайно и на нас не ни излиза някое зъбче. Аз също съм изстинала , от вчера съм със запушен нос и хрема, по цял ден съм с маска да не заразя дребосъчка.. Мисля да се поразходиме след малко.  Я кажете, в колко часа къпете бебоците? Ние се къпем в 10.30 и след това ядем за последно, но ми се струва че е малко късничко. Някой беше питал за АМ, първо я храних с фризолак, но я запичаше, после аптамил, но един ден го нямаше никъде по аптеките и взех НАН. От НАН имаше страшни колики, буташе шишето и пищеще и се върнахме пак на фризолак. Давам и водичка от овесени ядки и не се запича. Ака по 1 път дневно. Това е от мен. Чао на всички.

# 110
  • някъде
Narina, я сиктеросай всички и си гледай детенцето на спокойствие! Hug
Вълшебница, дано нещата при вас да се оправят по-бързо! Praynig
Синеочка, те не се изпразват докрай като даваш и от двете, но пък ако еднатаизчаква 6 часа докато започне бебето да суче от нея мисля че е по-лошо! Thinking
Да ви се оплача и аз - вчера свекито ми забрани така да се каже да пускам пералня за дрешките на бебо, защото харчела много ток (те плащат тока), а и не се пълнела достатъчно с дрешки! #Crazy Щяла тя да ги пере на ръка! Mr. Green В началото побеснях, но после си казах- нека пере като е смотана, само да не си мисли че аз ще пера на ръка! Twisted Evil Само да съм чула коментар от рода че тя ми пере детето ще я вдигна у въздуха! #2gunfire А мъжа ми каза, че само да види повечко неизпрани дрешки и ще пусне не 1 а 5 перални една след друга! Crazy Той искаше и да се скара с нея, но аз не му дадох защото пак ще излезна виновна!  Ох, как искам да си живеем отделно само ние тримката! Tired

# 111
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Ние се прибрахме от разходка - цял следобед кръстосвахме улиците,понеже времето днес е приятно при нас.
За пелените - бебка не яде нощем и не ми се налага да сменям пелени, но по принцип ги сменям преди всяко хапване. В началото, като папше и нощем, ги сменях.
Ама и аз се учудих, колко много мами дават вече сокчета, пюренца. Аз все още не смея. От другия месец може да пробвам със сокче от ябълка, ама ще видим...Пък за пюретата съм си решила да ги започна от 6-тия месец. И понеже напоследък все говоря с мами, които дават плодови, ми се щеше да ви питам - не е ли по-добре да се започне със зеленчукови  Thinking? Аз така смятам да направя. Четох на много места, че ако бебчето първо опита плодово, после по-трудно се съгласява да яде зеленчуково, понеже то е по-безвкусно.
А колкото до капките за очи, и аз съм съгласна със Синео4ка.
Това е от нас. Лека и спокойна вечер!

# 112
  • През девет земи в десета
Здравейте и от нас ,за двата дни дето не сме ви чели сте изписали почти половината от новата темичка.Аз също не сменям памперсите през ноща защото Цвети много се разсънва,само че продължаваме да се кърмиме и през ноща,биберони не иска,вода също,само на кърма сме.Има чай за кърмачки и на Хип,разтворим като бебешките чайове и е много приличен на вкус,върши добра работа.Аз лично мисля да започнеме със захранването след петия месец,няма за къде да бързаме.

# 113
И ние се прибрахме  Grinning Тъкмо четях тук за памперси и акита и моята бебка взе че си напълни своя  Mr. Green Иначе и аз не го сменям през ноща - къпя я между 9 и 9.30 и до към 10-10.30 е заспала и така непробудно до 5 сутринта  Grinning

mgizdova, и ние в началото я къпехме към 10.30 по идея на татито - колкото по-късно сме я къпели, толкова до по-късно сутринта щяла да спи! Ама тя така се изнервяше до 10.30 до банята ,че след 3-4 дена видяме и двамата, че няма смисъл да мъчим бебето (и мен самата защото се успокояваше само ядейки понякога от 8-10.30 нон-стоп!!) и започнахме да я къпем малко по-рано и сега всички се чувстват добре.

Аз в началото на декември ще ходя на среща дето ще се обсъжда и дават съвети относно захранването - за тези, които тогава още не са започнали и имат интерес мога да направя едно резюме на чутото. Отделно мислех към ноември да говоря и с педиатърката по този въпрос (тук трябва специален час затова  Sad - но пък така се знае че ще ти отдели повече време)

# 114
Здравейте и от нас с Емка-Семка  Mr. Green (това е защото майка й умира за семки)
Ама найстина и в нашата отчетна масово се дават сокчета и пюрета,но това си е лично решение и аз го уважавам  Rolling Eyes
maira,тъй като няма да съм захранила до Декември,ще съм ти благодарна да споделиш информация от лекцията на която ще ходиш  Praynig  Peace
Ние къпем Ема между 20 и 21 ч. и до 21:30 е заспала и откарва до 8:30 сутринта  Peace Но и когато се будеще нощтно време за ядене не съм сменяла памперс защото се разсънва и няма заспиване поне 2 часа  ooooh!
Относно кърменето съм на мнение,че когато се дават и двете гърди се стимулира лактацията-Синео4ка го е обяснила мн.добре.Аз кърмя само от едната (лявата),т.к. дясната след като преболедува млякото в нея значително намаля,а и Ема отказва да суче от нея и реших да не мъча както нея така и себе си.Дано не бъркам като правя така,но нали предлаганото е според търсенето и би трябвало да й стига,а нали и като кърмиш близнаци за дете се пада по една гърда....
Диди, твоята свеки ме уби направо,но ти си права нека да пере на ръка пък дано й дойде акъла.Кажи й да пере със студена вода,че топлата е скъпа  Mr. Green
Айде стига съм философствала,ами да ходя да си оправям детето,че мрънка нещо.
Лека и спокойна нощ мами и бебоци  Hug

# 115
  • somewhere over the rainbow
Щото тая женица дава микс картоф,целина,лук,чесън,морков,масло...Малии  ooooh!
Shocked Shocked Shocked Чак пък такива деликатеси....
Narina, ама наистина има някаква мания за дохранванe. Twisted Evil Но аз тропнах с крак и казах "НЕ" Naughty и моите хора сведоха глави.
mgizdova, обърни се към maxin за снимката. Нали тя ни пусна темичката. Пиши й на лични. Hug

# 116
  • някъде
Попова, много си права-и аз съм си го мислила това, а само да я видя да пуска бойлера за да им вода да пере  Whistling Twisted Evil #2gunfire Сутринта е изпрал един пълен с дрешки, половината от които наакани, леген със студена вода  Mr. Green

# 117
Здравейте понеже и аз съм фен на късното захранване ще съм благодарна на maira ако сподели информацията от лекцията.
Относно смяната на памперси нощно време и аз ги сменям чак на сутринта.
Относно кърменето вече давам и двете гърди в началото Ваньо хапваше само от лявата защото на дясната зърното беше хлътнало и неможеше да захапе. Но след като забелязах че на дясната кърмата ми почти изчезна започнах да слагам бебо и на нея така между храненията breastfeeding и я изцеждах редовно с помпата и след няколко седемици бебо започна да се храни на дясната с което предизвика стимулацията на дясната гърда и млякото и се врна  bombs Сега мъника предпочита  дясната  пред лявата breastfeeding

# 118
Ето ни пак тук, май ще излиза зъбче, има 1 бяла  точица на венеца, твърдичка, но самият венец не е побелял, някой знае ли дали е зъбче?Popova, ако ядем в 9.30 незная докога ще спи Ева сутрин, на нас последното ядене ни е в 10.30-11 часа, да не се събуди много рано ? Освен да пробвам утре. А и едвам се събуждаме за къпането, един ден я оставих да спи и се събуди чак в 2.30 през нощта. Между другото през колко време ги храните, питам мамите които са на АМ, ние яхапваме през 3 часа.

# 119
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 00:04 от Assinka

Общи условия

Активация на акаунт