Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

„Отдел Издирване“ - тема 2

 • 11 168
 • 309
 •   4
Отговори

Анкета

Как оценявате историята?

Опции:

# 30
 • Мнения: 1 275
И аз направих асоциация с войната, сигурно е бил малко дете. Обаче тогава как ще я помни и познава той? Пак не се връзва нещо.
От друга страна, ще е тъпо просто да познава брат й или нещо подобно.
И какво излиза- този от отдел Убийства е поръчал на Ивица да убие Миро и всичко е като верига? В смисъл, че всеки знае само едно звено нагоре и не стига до върха.

# 31
 • Мнения: 9 063
Най-добрият епизод досега. Не видях дали Димитров или Божинов е режисьор, но който и от двамата да е, си е свършил страхотно работата.
Харесва ми, че всеки път дават и разкриват нещо, което обрисува все повече цялата картина.
Не можах да разпозная какво имаше на флаера, животно някакво ли, но може би е някакъв знак на хората свързани с Портиера, иначе нямаше да наблягат така на него.

Дяволче, голям си романтик Grinning, хич не би ми било красиво, ако е брат на Нера и тя го е открила след Х години, та той си е наемен убиец и да оживее на финала ми е малко вероятно. Ако наистина й е брат нищо чудно да спаси живота й, давайки своя.

Нера явно има лек сантимент към Камен, иначе нямаше да им помогне, а Ралица бе убедена, , че тя ще го направи, особено след като видя целувката в залата за разпит, ако й кажат, че ще помогне на него.

Люси Иларионов май ще играе журналистът, чиято жена е убита покрай случая на Камен преди години и ще е в клиника за душевно болни. А Весела Бабинова ще е лекар.

Polikseni, този от отдел Убийства е "пеел" информация, не е поръчвал никой.

# 32
 • София
 • Мнения: 4 746
И аз направих асоциация с войната, сигурно е бил малко дете. Обаче тогава как ще я помни и познава той? Пак не се връзва нещо.
От друга страна, ще е тъпо просто да познава брат й или нещо подобно.
...

Тя го помни, значи и той я помни. Разликата е, че той е заминал с майка им за Сърбия и следите му се губят. С друго име е.
Тя обаче си е останала в дома си, с името си и т.н.  Когато са му я поръчали, той е нормално да я проучи и тогава сигурно е навързал, че това е сестра му

И аз мисля като Майчето, че Ивица ще умре, спасявайки Нера или Камен. Като изкупление за убийствата. Иначе (това е реален факт) много наемни убийци получават по-леки присъди или никакви (минават под закрила на свидетеля), свидетелствайки в съда срещу поръчителите. Т.е. Ивица може да се окаже ключовият свидетел срещу цялата групировка (явно международна мафия) зад случаите.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 11:30 от Fever Ray

# 33
 • Мнения: 1 275
Но нали на него звъннаха от телефона на Ивица? Един вид последно еимало контакт с него. Така навързах нещата и защото Ивица каза само, че знае кой е убил Миро , т.е самият той. Защо иначе да не каже на Нера кой стои нагоре?

# 34
 • София
 • Мнения: 4 746
Той й даде къртицата. Най-ниското ниво. За толкова кратко време, при поставен капан за арестуването му, няма кога да й каже всичко. И без да е сигурен, че тя ще му повярва. Иска първо гаранция, че сестринското чувство ще я накара да го защитава. Наясно е, че издаде ли повече, също става мишена. Надали такава сериозна организация разполага само с 1 убиец.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 12:14 от Fever Ray

# 35
 • София
 • Мнения: 1 723
Не знам дали в крайна сметка Нера разбра кой е Ивица - не го дадоха. Но подробности за белега може да знае или самият той, или много близък приятел 😉
Колкото до GPS-а на колата... Не всеки автосервиз може да поправя електроника на автомобила/ много скъпа техника и софтуер/, но за автоджамбази е задължително. А полицейският отдел Убийства първо си хванаха Камен със сериозни улики - защо да се мъчат да ровят повече и второ - началникът им няма полза от това 😉

# 36
 • Мнения: 8 783
Ивица знае за белега, защото е негов белег, а го казва на Нера, защото знае, че му е сестра и знае за белега. Тя се усети, затова го пусна. Той не си изпусна телефона случайно. Така мисля аз.

# 37
 • Другата България
 • Мнения: 22 489
Благодаря зе новата тема.
Изчетох ви.
Явно само аз не мисля, че Ивица е брат на Нера, но има време да ми докажат сценаристите, че не съм права.
Иначе страхотен епизод, пореден, страхотен сериал.
Естествено, оцених историята като отлична.
Продължавам да смятам, че Петър е или портиерът, или лява или дясна негова ръка.
И се присъединявам към Йованка за Петкова.
Много дървена, направо рецитира, в стремежа си да е сериозна, строга или "желязна" направо преиграва.

# 38
 • Мнения: 1 275
Най-логично ще е Портиерът да е мъжът на Петкова. За зрителите  може да не е голяма изненада, но ще е такава за екипа, а според мен това е по-важното. Именно в това как стигнат до него е интригата.

# 39
 • Мнения: 24 796
Аз вече съм се навила, че е Петър и приемам нещата как ще стигнат до него, с голям интерес. Освен това той страшно ми харесва как ги будалка, колко е спокоен и тих и как ще се окаже, че е страшно чудовище.
Ще се разочаровам вероятно, ако е друг.
Сцените с него са ми любими, защото трябва да следиш абсолютно всеки детайл изкъсо.

# 40
 • Мнения: 1 275
Аз за Дяволското гърло бях така 3-4 епизода поне преди финала- имаше някакви характерни реплики за възмездието или нещо от сорта, които ми подсказаха, че със сигурност е братът и щях да съм разочарована, ако излезе друг. Някак щеше да е като кръпка в историята. Макар че там почти всеки епизод будеха подозрения за  някого и после го оневиняваха.
А тук дори по метода на изключването, наистина няма кой друг да е.

# 41
 • Мнения: 9 063
Финалът ще е на 14-ти май.

Ако действително Петър се окаже Портиерът, то бас ловя, че Камен ще разкрие нещата и ще има тежката задача да каже на Ралица. Нищо чудно това да доведе до конфликт между тях, защото едва ли тя ще повярва или поне няма да иска да приеме и ще е в отрижание, че мъжът й е търсеният човек.

Чудя се защо бе нужна тази демонстрация на Нера пред Ралица целувайки Камен. Някакво послание ли искаше да прати?

# 42
 • Мнения: 24 796
Не, просто е привързана, спи с него и го целува без да и пука, като по този начин заявява някакво собственическо чувство.

# 43
 • Мнения: 5 541
Аз пък мисля, че Ралица ще открие, че Петър е Портиера, ако е той. Ако това лого от снощи ще играе роля, то само Ралица го видя.

# 44
 • Видин
 • Мнения: 7 003
Аз пък мисля, че Ралица ще открие, че Петър е Портиера, ако е той. Ако това лого от снощи ще играе роля, то само Ралица го видя.Тъкмо същото щях да напиша и аз. Това е и моето вътрешно усещане.

Общи условия

Активация на акаунт