ФЕВРУАРСКИ студ навън ще свива, мама сладко бебче вкъщи ще повива!

• 13 250
  • 346
  •   1
Отговори
# 240
Привет и от мен момичета Simple Smile.

И аз не мога да спя нощем - събуждам се по някое време и край - не мога да заспя.  Не съм имала никога такова безсъние.  А вечер естествено ми се приспива съвсем рано  ooooh! ooooh! ooooh!
Краката ми още не са се подували, но ме болят като поседя повечко права. Кати изключим киселините и безсънието , за сега се чувствам доста добре - да чукам на дърво Wink

В петък съм на лекар. Стискайте ми палци този път лекарят вече да каже какво е бебчето ни - господин или госпожица Simple Smile

# 241
Момичета,
една приятелка ми беше подарила книжка за бремноста по седмици и в нея пише за киселините че се тушират с калций. За това киселото мляко помага. Содата изтънява коремната стена и тази на червата за това не се препоръчва. За тези с нетърпимите киселини - има таблетнки на клациева основа. Безвредни са, но аз не смятам да прибягвам до тях на този етап, че киселото мляко ме оправя идеално.
Не пия никакви витамини и доктора не ми е изписвал, а и недолюбвам плодовете. Дано си имам запас в организма. Чувствам се сравнително добре за бременна жена. Пожелавам си така да я карам до края.
За спането - уча се да спя на ляво и мисля че му хванах цаката, че дясната страна ми изтръпва. Бебето рита нормално.
На пазара има ново списание - Моето дете. Има полезни съвети за новородени деца.
Вече се задържам само в бебешки магазини и нашия бебо си има някой дрешки за добре дошъл.
Като цяло корема ми е високо разположен - според мен даже доста високо - и ми е един смешен - отдолу сплескан, а отгоре подут.
Cvetelinka на мен от началото на бременността ми смениха йонофорезата с ултразвук. Като цяло кожата ми се изчисти от бременността, въпреки че имах един период на опъпчване, сега е идеална.
За болки в кръста и контракции се препоръчва почивка. Някой контракции при някой жени се усещата в кръста, но болката е различна от другата постаоянна болка дето е от преумора. За контракции си знаете - Но-шпа и чичко док да ви види.
По хаотичен постинг не съм писала, ама много бързам. Уча за държавен и много съм на зор.
Лек ден на всички и повече усмивки!

# 242
Между другото...

Мноог се чудя  newsm78 newsm78 newsm78 Според вас в коя седмица съм .... В 24-та или в 25-та.
Според мен съм в  25-та седмица, тоест навършила съм 24. Но според някой сайтове ( например http://www.mamaibebe.com/) съм в 24-та....

# 243
  • София
Между другото...

Мноог се чудя  newsm78 newsm78 newsm78 Според вас в коя седмица съм .... В 24-та или в 25-та.
Според мен съм в  25-та седмица, тоест навършила съм 24. Но според някой сайтове ( например http://www.mamaibebe.com/) съм в 24-та....

И аз много пъти съм се чудила - по принцип имаш 24 цели седмици и би трябвало да си започнала 25, но навсякъде се водиш 24.

# 244
Радостче, като ходиш на видеозон, доктора не ти ли казва точно в коя седмица си?  Пък и тя разликата е явно в някви си дни..  newsm03 .. то накрая като дойде момента за раждането, бебчетата няма да броят колко дни остават  preggo  и аз в един момент изпуснах края да гиброя, та с линийките ми е мноооого удобно.

А за спането, какво да се оплаквам, май съм на същия хал като всички Ви. На мен ми действа прясно мляко с мед, чай с мед.. ама пак си ес въртя като шугава.. пък и докато се наместя ..
подлагам и възглавнички между корема и слабините когато съм настрани, и си е доста по-комфортно..

# 245
Между другото...

И аз много пъти съм се чудила - по принцип имаш 24 цели седмици и би трябвало да си започнала 25, но навсякъде се водиш 24.

Докторът казва винаги по-макото например : Ако отида сега, ще каже 24-та newsm78

# 246
  • София
Между другото...

Докторът казва винаги по-макото например : Ако отида сега, ще каже 24-та newsm78

И при мен така. Обаче то бебето си знае.  Simple Smile

# 247
Защото като направиш седем дни, тогава ще станат 25 седмици..

# 248
Мацки, имаше една доста спорна тема, не помня къде беше,  за седмиците. В сайта на "Мама и бебе" на тикерчето, не отбелязва дните, които са + завършената седмица, на мен също ми изписва само 25-та. Моето мнение е, че съм "вътре" в 26-та, защото 25-та вече съм я приключила. И като съм ходила на преглед си ми казват, че съм в седмицата която "карам", а не която съм завършила. Все пак ако ви е любопитно можете да погледнете въпросната тема, защото имаше доста аргументи и за едната и за другата версии и примери от сорта на навършени и ненавършени години и т.н.
sky angel, много са ти подредени писанията, спокойно и успех с изпита.
А новото списание, пише, че излиза на 23.10- до днес сутринта никъде не го видях по реповете.
Radostche, хайде дано ви се покаже малкото човеченце Laughing и да се похвалиш после.
А иначе гледам да не се втелясвам и да се чуствам добре, ама на...то като докривее и не пита.
Хубав ден ви желая!

# 249
Тези седмици и аз не мога да ги оправя и дори вече престанах да ги мисля  Laughing Дори и за втори път да ми е , все не разбирам тези сметки , но долу горе знам кога е станала работата, че почти година го мъчихме Wink
А за новото списание една мартенска мама спомена ,че си го е купила . След работа и аз ще ходя да го търся.

# 250
................. Моето мнение е, че съм "вътре" в 26-та, защото 25-та вече съм я приключила. И като съм ходила на преглед си ми казват, че съм в седмицата която "карам", а не която съм завършила......

И аз мисля като теб. И когато си чета в книгата ми , чета седмицата , в която влизам!
А при доки - като теб казват ми , че съм в тази, която съм навършила , а не която съм започнала....

# 251
............Никаде не съм срещала колко е позволено да качиш с близнаци? newsm78
Да, наистина, и аз не съм срещала такава информация, а вече съм +12 кг от началото на бременноста.

# 252
Ей ме и мен по никое време. Simple Smile
Всичко вече по сватбата ми е уговорено и аз само си седя, тръпна си и я очаквам. Непрекъснато я сънувам! Simple Smile Много съм щастлива.
Изживях и една криза обаче! Sad
Ходих при единия си лекар, който ползвам от здравната каса да си поискам бележка за летенето със самолет и междувременно му споменах, че предната вечер корема ми е бил много подут и твърд. И тоз като настръхна - не, никаква бележка, никакъв смолет, ще направиш аборт във въздуха! И аз газ от кабинета и рев ...
За щастие същия ден имах час при моя си лекар и отидох хем да ме погледне на видеозон, хем да питам и него... И човека вика - колитче бе момиче, попрекалила си с дразнеща храна (леща в случая) иначе всичко е наред. Няма проблем да пътувам. Simple Smile бебчо беше порастнал много и си отговарял на седмиците. Simple Smile И се виждала пишка! Simple Smile Ама доктора не беше съвсем сигурен! Simple Smile
Сега ще спя ...
Надявам се да съм успяла да вкарам всички корекции ...
Моля ви погледнете първа страничка и ако някой от новите не се види там или съм пропуснала на някой щъркелчето, моля пишете ми на лични. Simple Smile
Прегръдки и целувки на всички "дебеланки" Wink

# 253
Честито Wish,  newsm44 Браво, супер, много се радвам за теб и "мъжленцето" което носиш Simple Smile Вече се бях притеснила, че много малко момчета ще има другата година.
А за пътуването, аз пък съм чела, че точно в 5-я и 6-я месец е подходящо да се пътува.
Така че смело, мисли си за хубавите неща, които ти предстоят..

# 254
Добро утро и от мен Simple Smile
Не се сещам колко килограма са допустими за мамчетата с близнаци , но бях чела ,че теглото е доста повече от това на мамите с едно бебче. Бебчетата да са добре! Килограмите се свалят след това Laughing Дори и бях забравила след това колко дебеличка съм била Simple Smile

Уиш , радвам се за вашето момченце Hug

Общи условия

Активация на акаунт