ФЕВРУАРСКИ студ навън ще свива, мама сладко бебче вкъщи ще повива!

• 13 247
  • 346
  •   1
Отговори
# 255
здравейте и от мен в този хубав слънчев ден! Малко съм притеснена защото вчера бях на доплер в Шейново и от лявата страна нещата са малко притеснителни и ще се наложи да ходя пак след 30 дни. Изписаха ми магнезии и ми препоръчаха да започна с витамините за мами. Много съм качила и кръвната захар .6.04 при допустими граници 2.5-5.8. Така че утре пак ще ми взимат кръв. Дано при Вас всичко да е наред, започнахте ли с витамините, аз мисля да си взема Пренатал. Ох и дано всичко да ми е наред следващия път. посъветваха ме да спазвам и малко диета -никакво сладко - а аз не ям, наблягам само на соленото и ниакво тесто. Като цяло съм качи 2 кг, но визуално изглеждам тако все едно "цялата съм се наляла".
пожелавам Ви хубав ден!  bouquet

# 256
  • offshore & overseas
здравейте и от мен в този хубав слънчев ден! Малко съм притеснена защото вчера бях на доплер в Шейново и от лявата страна нещата са малко притеснителни и ще се наложи да ходя пак след 30 дни. Изписаха ми магнезии и ми препоръчаха да започна с витамините за мами. Много съм качила и кръвната захар .6.04 при допустими граници 2.5-5.8. Така че утре пак ще ми взимат кръв. Дано при Вас всичко да е наред, започнахте ли с витамините, аз мисля да си взема Пренатал. Ох и дано всичко да ми е наред следващия път. посъветваха ме да спазвам и малко диета -никакво сладко - а аз не ям, наблягам само на соленото и ниакво тесто. Като цяло съм качи 2 кг, но визуално изглеждам тако все едно "цялата съм се наляла".
пожелавам Ви хубав ден!  bouquet
black angel, аз много не разбрах какво искаш да кажеш с това "от лявата страна". Може би понеже мен не са ме слушали на доплер, та нямам представа какво се следи, освен сърдечния ритъм на бебчо. Иначе и аз ходя на ЖК в Шейново. Може да се засечем някой път, макар че, като гледам, едва ли....Все пак, не се притеснявай, възможно е да има хиляди причини за такова смущение. Може дори да е в доплера.  Thinking Моля се всичко да е наред пък и съм сигурна, че ще бъде!  newsm17 Абе на мен 2 кг. не ми се струват много, даже си е много добре, но то пък зависи... Мен последния път не ме теглиха, кой знае защо и сега съм малко в неведение, понеже у дома нямаме кантар.  Rolling Eyes
Момичета, аз за пореден път се засрамвам, че дотук не съм стъпила в козметичен салон!  Embarassed Всички процедури, които се свеждат до обезкосмяване и мнооооооого рядко мазане с кремчета си ги върша у дОма. Може би е време да се замисля -- все пак, прехвърлих трийсетака.
cvetelinka, и аз знам така -- след като родиш, все едно, че никога през живота си не си имала пъпки. На мойто свеки това й е било терапията!  Joy

# 257
  • София
Привет и от мен  Simple Smile
В началото на бременността се бях сдобила със страхотна коса, но от известно време пада много, ама много. Слагам ампули на Ducray, но и те вече не помагат особено, вече започнах да чистя с прахосмукачката по два пъти дневно, защото моите черни коси на светлите ни килими са гадна гледка  Blush Дано да е от есента наистина. Но акнето, което бях получила в началото, премина  Simple Smile
Wish, честит малък мъж! Надявам се утре и аз да имам новина за пола на бебока  Simple Smile
black angel, аз също съм на диета- заради кръвното. Старая се да карам само на немазни протеини и зеленчуци и плодове, всичко с много малко сол. Не е приятно, но е за добро. Откакто се помня все съм на диета, сега се отпуснах за месец-два да похапвам сладко и тестено и проблемът е налице  Confused От солената храна се задържа вода, може и от това да изглеждаш "налята", въпреки малкото качени килограми.
Хубав ден на всички   bouquet

# 258
Здравейте мацки!
wish, честит мъж, дано няма изненади! Дано всичко мине добре и бъди спокойна за пътя.
black angel, без паника, щом са видяли докитата, ще следят нещата и всичко ще се оправи. Ти само трябва да слушкаш.
Мяуче, аз също ходя на козметик за почистване на личицето, с останалите неща
се справям сама, като теб. Аз и преди това си имах пъпки, тя кожата няма как да се изчисти след бременността за постоянно (според мен). Ама туй да ми е проблема...
kiselina, ще чакаме и твоето щъркелче Simple Smile
Да знаете, че някои качват по 20-30кг. и не личат толкова, а други може да качат по- малко и да се подуят някак си. Аз си похапвам щедро засега Embarassed Ще видим утре дали ще ми се скарат, като се кача на кантара...Ще попитам за витамини, че започва болнавия сезон и трябва да се пазим.
А как се разбира дали задържаш вода?

# 259
Здравейте момичета, май отдавна не съм влизала, та докато ви прочета ...
Вчера бях на морфология, тая моя лекарка е ужаааас  newsm78. Започва да гледа бебчето и мълчи, изведнъж казва, мислили ли сте ако нещо не е наред дали ще го задържите. Мъжа ми изтръпна и категорично отговори, че ще го задържим, после се сетил, че и аз имам думата, ама бил толкова шашнат, че взел сам решението. Оказа се, че се съмнява за последното прешленче от гръбначния стълб. Понеже мъжа ми има същия проблем и обяснихме, че ще си запазим бебчето. Движенията са му съвсем нормални и изглежда поне за сега, че освен естетическия проблем няма друго отклонение. Даде ми и направление за 3Д ултразвук да го видят още веднъж.
После я питахме за пола. Кокошката показва "ето едното дупе другото и в средата ... няма нищо", милото ми момче толкова се уплаши и като взе да подскача и стреснато пита, това какво означавало голям проблем ли е  Grinning, като му казах, че това означава момиченце, така се е смял. Иначе и аз имам проблема на Цветелинка, понеже през цялото време имах усещането за момченце, сега се настройвам за момиченце, милото не може да се побере от щастие защото много искаше момиче.
wish, моля за розово щъркелче.
Колко дълъг  пост стана, но трябваше да ви докладвам.
Приятен ден и само хубави емоции.

# 260
 newsm45 Боли ме коремчетооооо, стяга ме лекичко, като при цикъл. Взех си едно хапченце и си кротувам на бюрцето, ама ми е кривичко. А бебчи си ме тресе, дали го боли, ако са контракции?
bzepic, аман от тези доктори, защо са толкова нетактични? Пожелавам ви всичко да върви нормално и да нямате изненади с пола, а ние ще се оправим с очакванията. Simple Smile

# 261
Здравейте и от мен февруарски мами!  bouquet
Честито на bzepic и wish, че вече и те знаят пола на бебчи!! Heart Eyes Много е хубаво! Дано само да няма изненади! Напоследък все чувам за такива случаи в които ни подготвят за единия пол , а на края се оказва другия! Ама и това са преживява!  WinkМен това не ме притеснява!
И аз напоседък ,често се задържам в бебешките магазини,но ме е страх момичета! Страх ме е да купувам! Уж не съм от най - суеверните, ама ...... Thinking А толкова съм се влюбила в тия бебешки истории! Чак незнам как да се удържа! И при вас ли е така???
Cvetelinka , днес  се учестиха контракциите и при мен , до този момент 3 пъти ми се е стягал корема! Sad Гледам да почивам повече и си пия хапченцата! Дано отмине!! Praynig
Лек ден от мен за сега, на всички мами!!

# 262
  • Стара Загора
bzpic добре дошла в отбора на момиченцата и дано всичко е на ред с бебка  Hug Относно покупките, аз не съм от най - суеверните и лека полека започнах да купувам по нещо дребничко.Преди малко ме изкуши един жълтичък гащеризон много сладък и го взех. Мисля си, че ако всичко върви както трябва едни предварителни покупки няма да объркат нещата. Пък и незнам при вас как е, ама аз няма на кого да разчитам като родя да купува и затова мисля да си набавя нещата от първа необходимост. Дано са ни здравички бебчетата и ние да устискаме още малко Praynig, не остана ей - 2/3 от бременността минаха  Wink

# 263
Ами то и на мен не ми се иска друг да ми купува сладурските нещица за бебо, ама засега само гледам. И това ми доставя удоволствие. Решила съм да не купувам нищо-просто от суеверие, незнам дали ще устискам, но няма да прекалявам. А така ми се иска да изкупя всички беборански магазини.  smile3521 Засега зяпаме колички, то много трудно било проучването бе мацки!
Малко се поуспокои корема, ама при мен няма никакво стягане, а само леко ме приболява като при цикъл, без втвърдяване.
А някой знае ли отговора  "А как се разбира дали задържаш вода?"

# 264
  • София
А някой знае ли отговора  "А как се разбира дали задържаш вода?"

При мен коленете са се подули, глезените също.

# 265
На мен ми подаряват почти всичко  newsm44, имам си вече дрешки. Всъщност много са ми обещали, но предполагам, че ще ми ги дадат. Обещали са ми количка, креватче, проходилка, дрешки. Освен това тук дават комплект подаръци при раждането, аз си избрах един дето има столче за кола и разни други работи. Малко ми е чудно, че сте се юрнали да купувате, понеже и на сестра ми и подариха, пък и на всичките ми приятелки, които родиха им подаряваха дрешки. 
Според мен се разбира дали задържаш вода по това дали ти се надуват и отичат краката, пък и тялото де. Моята лекарка винаги като ходя на  преглед първо ми пипа глезените, но аз изобщо не задържам, даже ми се струва, твърде често изхвърлям вода, вече знам всички обществени тоалетни в града  Weary.
Cvetelinka, имаш ли възможност да излезеш в отпуск, понеже с болките не бива да се шегуваме, не искам да те плаша, но е по-добре да почиваш и да полежиш малко.

# 266
  • София
За задържането на вода- отичат глезените и прасците, в някои случаи даже се получава вдлъбнатинка в кожата при натиск, която не изчезва веднага. Подпухнали клепачи и физиономия сутрин също. При мен се изразява по друг начин- подуват ми се пръстите на ръцете  и чак кожата започва да ме боли и пулсира от опъването, понякога чак пръстените не мога да си сваля  Confused След като намалих солта не ми се е случвало де.

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 17:50 от kiselina

# 267
Благодаря за отговорите! Аз утре съм на ЖК, ще се оплача и ще видим какво ще ми кажат. Преди д-ра беше установил, че ми била чуствителна матката, по лесно контрахирала. Стискайте палци всичко да ни е наред и да съм отслабнала newsm62 (като, че ли като стискате ще стане ха-ха).
Днес се уморих доста, радвам, се, че приключва работния ден и отивам навън на въздух.
Приятна вечер и до утре, момичета!

# 268
Здравейте момичета,
Пиша мнооого рядко,защото имам прохождащо бебе,но ви чета понякога.
Имам проблем и искам вашето мнение,за което предварително ви благодаря.

Вчера 25.10. бях на фетална при д-р Димитрова.С бебчо,което се очертава да е момиче и съм много хепи/ПЪРВОТО Е МОМЧЕ/ всичко е наред т.с. отговаря на седмиците ,но ме притесни факта че имам НИСКО ПРИКРЕПЕНА ПЛАЦЕНТА.
Докторката ми каза да се пазя т.с. да не вдигам тежко,повече да почивам,да не се преуморявам ,да лежа ....и т.н.
Да ,всичко до тук е добре,но ако нямах малкият палавник,който не може без грижи и ласки.Изписа ми МАГНЕРИЧ 3 по 1 за предпазване от евентуални контракции,но не ми каза до кога да го пия?
Сама си гледам детето и ме е страх от евентуално прокървяване .
Моля ви,дайте съвети или ще е по-добре да си взема жена да ми помага за малкият?

# 269
добро утро от мен,
от няколко дни вечер имам стягане на корема като топка става ама нищо не ме боли
дали е нормално
бебо рита пия си магнерича чудя се това контракция ли е и доколко е опасно чак в вторник съм на лекар а ми се налага да пътужам събота и неделя дали има някаква опасност Sad

Общи условия

Активация на акаунт