Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 179
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
Как ще протече животът никой не знае, но в такава една моментна снимка, с мненията тук, виждаш как хората възпитават децата си и на какво ги учат.

# 121
  • София
Глупости са това, абсолютни.

# 122
  • София
Всеки гледа своето дете. Любопитно ми е колко от вас ще са ок да са в казуса като родители. Дали ще сте ок с такава връзка на дъщерята? Ей така, както сте широкоскроени. Как ще постъпите? Ще оставите любовта да бъде изживяна, вярвайки, че всичко ще е наред? И кое точно ще е наред?

# 123
Написах това за внуците именно защото се поставям на мястото на родителите на момчето. Те гледат своя интерес, а той е момчето да има относително нормален живот, докато все още може да го има. Инстинктите на тези хора им подсказват, че трябва момчето да има връзка, семейство и внуци, защото колкото повече време минава, толкова по-големи ще стават проблемите и не е много ясно дали изобщо ще имат снаха и внуци, защото и кандидатките ще намаляват, защото узряват.
Божата работа си е Божа работа, но това не отменя възможните сценарии с най-голяма вероятност.

Авторката може да обвинява родителите си, че не я разбират. Не може да балансира между тях и гаджето. Гаджето я иска за себе си, а родителите не искат точно това гадже. Няма как да стане балансирането.
За желанието за що годе нормален живот си права, но другото са си твои  предположения. Понеже съм се пекла на тоя огън, първата грижа на родителите е да си стабилизират детето, колкото е възможно и през ум не им минава да мрънкат за бебета.

# 124
Моят съвет е изживей любовта си. Дали ще създадете семейство или не времето ще покаже. Болен е, но не е скрил, не е излъгал. Всеки може да се разболее. Заради болест не бих зарязала някой, с който се чувствам добре и който се държи добре с мен. И се радвам, че родителите ми не са хора, които биха реагирали, като родителите на авторката, ако аз се окажат в подобна ситуация (доказано е във времето, просто не ми се навлиза в толкова лични подробности).

# 125
Като родител..Не би ми хрумнало да манипулирам детето си.
В случая на авторката, забраните без аргументи значат само страх..заради състоянието на момчето.
То как ли да кажеш..Зарежи го, защото е болен.

Определено не искам да уча, моето дете на това.

# 126
  • София
Хубаво де, как си го представяте това изживяване на любовта? Година и чао, аз отивам да уча в университет? Като ви пука за момчето, тогава как ще се чувства то така зарязано?

# 127
Хубаво де, как си го представяте това изживяване на любовта? Година и чао, аз отивам да уча в университет? Като ви пука за момчето, тогава как ще се чувства то така зарязано?

Това си е тяхната любов. Тя се развива и търпи промени.
Ние няма нужда да си я предстваяме.

# 128
  • София
тоест се надявате да мине и да замине за няколко месеца. Интересно.

# 129
Андариел, споделям мнението ти за тревогата на родителите на момичето, но със скандалите и забраните е възможно най-грешният. Видяла съм от близо до какво води - много напук и много грешки.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 23:34 от Dincho

# 130
Лично за мен, тази любов е толкова риск, колкото да знам, че детето се качва в колите на приятели току що взели книжки.
Умирам от страх, говоря, но не забранявам.

# 131
Самата девойка иска да й предложим начин родителите й да приемат тази връзка, защото тя няма  да се откаже. Тоест, всяка от двете страни с коренно противоположни мнения търси начин да убеди другата.
На мен ми  се струва предварително загубена битка.

# 132

А защо да я виждаме различно? Защо смятате, че всички с някакво заболяване се вкопчват, като кърлеж в първия/та който им върже. Сещам се за Хокинг, да жена му имаше труден живот, странично влюбване, но май той изневери и се разведе (може и да бъркам с малко хронологията).

# 133
В случая става дума за дете почти на 18.
Не на 7.
Как се очаква след малко време, това дете да се държи като възрастен човек ако родителите му не се отнасят с него като такъв?
Как се учи дете да поема отговорност, да се справя с трудни житейски обстоятелства?
Да прави избори и носи отговорност.
Със забрани и предпазване?

# 134

А защо да я виждаме различно? Защо смятате, че всички с някакво заболяване се вкопчват, като кърлеж в първия/та който им върже. Сещам се за Хокинг, да жена му имаше труден живот, странично влюбване, но май той изневери и се разведе (може и да бъркам с малко хронологията).
Именно, момчето няма психически проблем, за да бъде някакъв луд обсебващ и да се самоубие, защото не му е потръгнало с любовта. И пак казвам кой е казал, че ще потръгнат нещата? Или пък пак казвам може той да я зареже, как може да предвиждате толкова напред. Сещам се за един действителен случай. Отива един мъж при Ванга и тя му предрича, че ще го блъсне камьон и ще умре. Затворил се човека вкъщи от страх и така няколко дни, докато не решил да изпуши една цигара на терасата. Едно дете на по-горните етажи си играло с метален камьон и го изпуснало. С това искам да кажа, че не може да избягаш от съдбата ти и не знаеш какво те очаква.

Общи условия

Активация на акаунт