Родителите ми не приемат връзката ми

• 8 180
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
Кое му е наивното? Човек когато обича нали това иска, да бъде с другия, да създаде семейство и деца. Иначе и 30-годишните трябва да са наивни, че го вярват. Или 30-годишните не обичат, а се женят само от рационални подбуди, а не по любов? Какво е любовта тогава, ако не "заживели дълго и щастливи евър афтър"?
Ох и на мен много ми се иска всяка любов да е последна и завинаги, но опитът ми и наблюденията доказват противното. Това е една много дълга тема.
Аз съм безумна романтичка и вярвам в истинската любов, която ще победи всичко, но съм на мнение, че само времето ще покаже дали сме прави или не.
Аз съм в същата ситуация, дори бях пуснала подобна тема.
С годините и опита, човек се променя.
Пожелавам на Вики това да е нейния човек и да е истинската й любов, но както казах на тази възраст нещата са различни.
Тепърва й предстоят сериозни стъпки в живота: университет, работа, кариера и т.н. Тепърва ще среща хора и ще се развива, а и ще се промени като възгледи, нагласи и желания.

# 226
  • София
Тоест е нещо като да й кажеш "поиграй си на любов, но да знаеш, че те чака учене, работа и кариера, така че като свърши учебната година, и играта на любов свършва".

# 227
Не, казваш ѝ - щом си се хванала с гадже на 17, ще се жениш, моето момиче, не ти е играчка тази работа. На 17 ще ми има несериозни връзки, ааама-ха!

# 228
  • София
Казвам й, че ако нещата се развият така, както се развива една любовна история, след гимназия по естествен път ще дойде ред на женитба, семейство и деца. Когато хората се обичат искат да са заедно, нали така! Искат да градят общо бъдеще, мечтаят, представят си, рисуват бъдещия си живот заедно. И я питам готова ли е за такъв развой на историята в такава млада възраст? Как младежът ще погледне на това тя да учи и да е сред връстници и колеги по цял ден, а той да е на работа? А ако забременее какво ще се случи с ученето и кариерата?

# 229
Андариел, вече си мисля, че ей така си пишеш просто. Все едно масово хората са женени за гаджето си от 17-годишна възраст. Това е някакво върло изключение, а не естествения път на тийнейджърска връзка. Верно си по-романтична и от децата.

# 230
Младите са далеч по-разумни  и естественият път след гимназия е продължаване на образованието, ако разреши Андариел, разбира се.

# 231
  • София
Защо, ти не си ли си мечтала с всяка любов за тези неща?
Младите и старите когато обичат, обичат по все един и същ начин. Младите дори обичат още по-емоционално и съвсем не мислят за бъдещето, защото вярват, че всичко е любов. Не за учене и кариера. За кариера и учене мислят възрастните, когато не са влюбено. Младите мислят само за това как да са заедно и хич не им дреме за учене и кариера.

# 232
Ами аз не съм си мечтала за всяка връзка. Този младеж, за когото по-рано казах, че ми дуднеха на 17, не беше за мен. Знаех, че не е за женене, разминавахме се по много точки и перспективите бяха за в бъдеще да се разминаваме по още. Обаче - хубаааав, та свят да ти се завие Grinning Изкарах две незабравими лета с него, ако можех да върна времето, пак бих го направила! Само нашите дето омърмориха света, че се наложи и да се крия по едно време. Ама романтика да видиш, звезди, музика, погледи и въздишки... ех, 17, къде сте Heart

# 233
Андариел, не пресоляваш ли манджата с това противопоставяне на  ученическо влюбване и продължение на образованието във ВУЗ? Значи сватба след гимназията, ако си влюбен, а!?  Разсмя ме. От девет дола вода ще донесеш, само и само права да излезеш. Grinning

# 234
  • София
Какво му е на ученическото влюбване, защо го подценявате така? Все едно е маловажно и не е истински, а само възрастните на по 30 могат да обичат истински.

# 235
Досега ти го подценяваше с идеите, че на всяка цена трябва да се разтрогне, щом родителите така са преценили.

# 236
  • София
Кога съм го подценявала? Не съм. И да, щом родителите не одобряват една връзка, то често тази връзка е обречена, защото е като семенце, което е в неподходяща почва или във враждебни природни условия - слънцето твърде силно или вятърът твърде студен.

# 237
Ето, точно това подценяване и на разума им, и на способността им да мислят, да оценяват по свой критерий хора, случки, отношение...,  да имат планове, омаловажаването им от родител, е по-добре да не се случва. И за детето, и за родителя.
Какво му е на ученическото влюбване, защо го подценявате така? Все едно е маловажно и не е истински, а само възрастните на по 30 могат да обичат истински.

Успешно завършване на авторката пожелавам!

# 238
Не винаги връзката между младите е обречена. Много често е обречена връзката между детето и инатливите му родители. Което е неприятно и нежелано развитие.

# 239
Е била съм в няколко сериозни връзки и на тия години освен за забавления, не съм мислила за деца, семейството и такива неща. Младостта е да се живее пълноценно и свободно.

Общи условия

Активация на акаунт