Отговори
# 225
Здравейте!

Светът прави път на човека, който знае къде отива.
Ралф Уолдо Емерсън

# 226
Здравейте, момичета!

"Да говорим за проблемите си е най-голямата ни пристрастеност.
Разрушете навика – говорете за радостите си!''
Рита Скиано

Красива и успешна нова седмица,
изпълнена с много обич и сбъднати мечти!

Няма новини, няма нови снимки, но ... има стари и незабравими сериали, които могат да повдигнат настроението в този мрачен и дъждовен ден!

# 227
# 228

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 18:56 от Emiliya

# 229

Flowers Bouquet ЕМИ* ЦЕЦЕ* Flowers Hibiscus
страхотни комикси,колажи и цитати,благодаря ви
за чудесните хрумки,невероятни сте!
Hands Clap

Flowers Tulip ФЕМИ* феновете на Чаго пускат много
хубави снимки на играещия продуцент..
Hands V

# 230
Здравейте, момичета!

Ако искате да бъдете успешни, ако искате да промените ежедневието си, започнете с мислите си... "Подредете" ги, отсейте положителните и елиминирайте негативните. Защото всичко започва от ума ви...

Наслаждавайте се, усмихвайте се и бъдете себе си!
Щастлив да е денят ви!

От сторито на Алмеда:

И усмивки от 2015 г. - посещението на Толга в Косово:

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 13:58 от Emiliya

# 231
Здравейте!

18 МАЙ -МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ

По този повод, първо Ийт Козан ще ни разходи из забележителностите на Истанбул...

... а Нур ще ни покаже Адана.

# 232
18 МАЙ -МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ

По този повод, първо Ийт Козан ще ни разходи из забележителностите на Истанбул...

Цеце, винаги, когато гледам турски сериали ме впечатлява начина, по който турците така умело рекламират забележителностите в страната си, наблягат на историческите паметници, бита, културата и традициите в общността. Не мога да скрия, че открих Истанбул първо в сериалите. Желанието ми да се потопя в тази атмосфера бързо се осъществи и вече толкова години с интерес, нескрито любопитство и трепет преоткривам вълшебствата на този мегаполис.
     Истанбул се превърна в любимата ми дестинация, а след "Сега и завинаги" обикнах с цялото си сърце и града, и Ийт Козан, и Толгахан!

Истанбул на Ийт Козан

# 233
Истанбул на Ийт Козан

Обожавам точно този момент от сериала. Истанбул на Ийт Козан, може да го показаха за кратко, но беше вълшебен момент... Много харесвам и момента, в който Ийт Козан предложи на Нур да се вживее в ролята на екскурзовод и да покаже Истанбул на ''детската си любов".

Разходка из Адана. Ред е на Нур да накара Ийт да се влюби...

# 234
Разходка из Адана. Ред е на Нур да накара Ийт да се влюби...

Ех, че хубави разходки! Приятно, отморяващо, зареждащо ... Дано по-скоро да отворят границите, за да можем свободно да пътуваме, да се насладим и да вдъхнем аромата на местата, към които ни понася въображението.
     За Адана почти нищо не зная, не съм имала късмета да бъда там, но Нур ме пренесе във вълшебния свят на своето детство!
    Цеце, ако имаш възможност пусни информация за Адана, ще ми бъде интересно да науча повече за този град.

- Аз обичам дъщеря ви! Искам да ви целуна ръка и да ви благодаря цял живот! За това, че сте създали прекрасно създание с чисто сърце! Благодаря на съдбата, че ме срещна именно с нея! Татко Хасан, майко Нуртен, много обичам дъщеря ви, повече от себе си! Почивайте в мир! Ще се грижа за нея, ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
Ийт Козан

# 235
Еми, и на мен Адана ми е непознат, и това, което слагам за него е само много малка частичка. Като се има предвид от кога датира, този град със сигурност е историческо и архитектурно богатство.

Един от най-големите и динамични градове на Турция, разположен на 30-на километра от брега, Адана е вратата на Киликийското поле (наричано в съвременна Турция Чукуровско поле), широко разстилащо се в равна и плодородна земя, лежаща югоизточно от планината Тавър.

Името на града произхожда от хетите – Адания на Кицуватна. В „Илиада“ на Омир градът е наречен Адана. През елинския период е известен като Антиохия в Киликия (гръцки: Αντιόχεια της Κιλικίας) или Антиохия ад Сарум (Αντιόχεια η προς Σάρον; „Антиохия на Сарус“).

Вярва се, че името на града идва от легенда, според която Аднус и Сарус, синове на Уранус, се заселват на място близо до река Сейхан, където днес се издига Адана.

Градът има много имена през вековете: Аанос, Та Адана, Уру Адания, Ердене, Едене, Езене, Батана, Атана, Азана.

За много турци Адана се свързва с кебап, шалгам, памук, портокали и много горещо време.

Прословутия Адана кебап

Класическа рецепта на Адана кебап

Скрит текст:
кайма - 800 г смес от телешко и агнешко месо
лук - 2 глави
чесън - 5 - 6 скилидки
чушки - 3 бр. печени червени
люти чушки - 1 бр. малка по желание
масло - 50 г много меко, но не стопено
сол
черен пипер
кимион
магданоз

Скълцайте ситно лука, чесъна и чушките и ги омесете с каймата заедно с нарязаното на малки парченца масло. Овкусете сместа с подправките и магданоза. Оставете да престои 2 часа на хладно.

От охладената кайма оформяйте топчета, които са с една идея по-големи от топчета за пинг понг.

Нанижете ги на шишчета и с пръсти разнесете по дължината им - внимавайте, защото сместа трябва да е тънко и равномерно разпределена по шишчетата. В противен случай адана кебапът не се задържа на него.

Приберете в хладилника шишовете за половин час, докато стегне маслото.

Изпечете ги на скара от всички страни.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 19:19 от cvetansk

# 236
Най-после нещо ново от сторито на Толга:

За съжаление информацията е много оскъдна, но новината е отпреди 40 минути. Арабските фенове са пуснали тези снимки и следния текст:
Цитат
tsayisman.fans
Bol Şanslar - Късмет! 🥳😍✌🏻
Всички се събраха в компанията на Толгахан 😍💕
И както се характеризира, той започва да работи по проекти.
Първият проект, който знаем, е "Лимит" и работата по заснемането му ще започне скоро.

Цеце, благодаря ти много за информацията, снимките и рецептата за Адана кебап.

# 237
Емииии , хубава новина си донесла със снимки .
 Най после раздвижване при Толга .

Хайде се почерпим .

ново от продуцента с  екипа и колежката.  Харесва ми когато е с риза , а не с камуфлажа при рибите .
Скрит текст:
Очакваме танца у втори сезон People Dancers

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 18:54 от femmi2

# 238
Цитат
tsayisman.fans
Bol Şanslar - Късмет! 🥳😍✌🏻
Всички се събраха в компанията на Толгахан 😍💕
И както се характеризира, той започва да работи по проекти.
Първият проект, който знаем, е "Лимит" и работата по заснемането му ще започне скоро.

Щом са казали да очакваме скоро ще чакаме, ама нещо женската част около Толга не ми грабва окото. Няма значение, важното е, че започват да излизат новини... Дано скоро разберем и за какво ще става на въпрос в "Лимит".

# 239

Цеце, толкова много желая Толга да се появи на екран, че на жените, с които е обграден, никакво внимание не обръщам. Изброените имена на снимката нищо не ми говорят - Rezzan Diniz, Gülsev Karagöz, Gözde Elmas, но и нито една не ме впечатли. Дано скоро Толга да ни осветли за "Лимит", че това гадаене ми идва в повече. Аз продължавам да си задавам въпроса дали маминият ще участва в новата продукция, или ще го "раздава" само продуцент.
     Феми, благодаря за почерпката! Дано от утре информацията да е повече, за да сме наясно какво чакаме ...
      Настроение с Баръш:

Общи условия

Активация на акаунт