Отговори
# 255
# 256
Еми, това е най- прекрасния, най- романтичния пост, който съм виждала от много дълго време насам. Благодаря, ти! Аз няма да успея да се доближа дори малко до твоето творчество, но ще сложа и моята
песен - приказка, защото животът трябва да бъде най- чудната магия...

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 23:18 от cvetansk

# 257
Здравейте, момичета!

„Слънчевото утро  е времето на тихата радост. Часове, които не са за бързане, не са за суета. Утрото е време за незабързани, дълбоки, златни мисли.”
Джон Стайнбек

Една малка, позитивна мисъл сутрин, може да промени целият ти ден!
Мисли добро, прави добро, бъди добро.
Добро утро и прекрасен ден!

Ново от сторито на Суде:

Цеце, твоята песен - приказка дълбоко ме развълнува! Благодаря ти! Успяваш да провокираш въображението ми с хрумките, които постваш!

# 258
Здравейте!

На 21 Май, честваме Константин и Елена!
Честит имен Ден на именниците!

Легенда за Константин и Елена

Скрит текст:
Интересно нещо са връзките между езическите и християнските празници и традиции.

Поредната, с която се сблъскахме, е свързана с деня на Св. Св. Константин и Елена. Освен че почитаме тях, това е и най-светлият ден за нестинарите. Връзката открихме в една стара странджaнска приказка.

Било много отдавна, когато Господ все още ходел сред хората и се занимавал с техните дела. Но вече имал нужда от помощник. Дълго се чудил как да избере най-подходящия. Накрая решил да запали огън до небето и да извика всички ергени. Изчакал огънят да стане на червена жарава. Тогава казал на момците, че който влезе и потанцува върху жаравата с боси крака, той ще бъде неговият помощник. Всички гледали със страх огъня и никой не смеел да се събуе. Докато не се появил един смелчага на име Константин. Той изпълнил желанието на Господ, без да се нарани от огнения танц, и станал негов помощник.

След време Константин пожелал да се ожени. За да бъде достойна избраницата, Господ подложил на същото изпитание всички моми. Отново само една девойка приела и изтанцувала огнения танц. Името й било Елена. Оттогава денят носи името и на двамата – Константин и Елена, а българите играят нестинари!

# 259

Честит празник!
Честито на имениците!

# 260
Здравейте!

Във всеки човек има слънце.
Позволете му да грее.

Сократ

# 261
Здравейте, момичета!

"Щастието е като пеперуда; колкото повече го преследваш, толкова повече ще ти се изплъзва, но ако обърнеш внимание на други неща, то ще дойде и ще кацне меко на рамото ти."
Хенри Дейвид Торо

Научете се да бъдете щастливи, доставяйки си малки удоволствия, ей така, без повод ...
Усмихнат и лежерен ден!

# 262
# 263
# 264
Здравейте!

Да обичаш, е прекрасно.
Но, за да стане това любов...
Трябва човека, когото обичаш, също да те обича.

# 265
Здравейте, момичета!

Кафето днес ухае на спокойствие, надежда и хубави мисли...
Неделя е - ден за разпускане, почивка и приятни занимания!
Желая ви приятен и усмихнат почивен ден, пълен със сила и любов!

# 266
# 267
# 268
# 269

Общи условия

Активация на акаунт