Едрички сега сме всички, но през НОЕМВРИ - с бебета в ръчички!

• 13 621
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
lavizata1000, добре дошла сред нас  bouquet и леко добременяване в нашата компания, а през ноември една малка сладка мадамка! smile3522
Много нови ноемврийски мами напоследък sling, почти всеки ден по една! Flutter Ама това може само да ни радва...дечица трябва да има! dancing
sdsm-moni, аз не разбирам много от матраци, но според мен за бебо ще е по-добър кокосовия матрак, а като поотрасне тогава вече "Стела"-та. newsm07 Това разбира се е мое мнение, нека и другите мами се изкажат, а после вие да си прецените...
Завиждам ви, софийски мами, че имате възможност да се виждате, да се разхождате, да правите покупки заедно, че дори и да похапвате. smile3521 Аз си нямам ни една позната мама ноемврийка тук от Стара Загора... smile3518

# 106
  Привет и от мен Hug Аз днес го ударих на разкрасяване-ходих на фризьор Flutter,после се помотах из магазините и се сдобих с ново червило Wink-ама друго си казва,ей така човек като се поглези Laughing
  Рени,честит ти рожденник-много,много любов и занапред ви желая Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
  Преди малко говорих с доктора за евентуалното ми пътуване до София- каза ми да се въздържам от пътувания,особено сама Sad,защото не съм била още стабилна и не се знае на коя улица ще "полегна" Cry Така,че за съжаление,няма да мога да присъствам на редовната среща на софийските мами CryНадявам се обаче,че по-нататък ще имаме възможност да си побъбрим и "на живо" Praynig
   Това е от мен засега,целувки на всички по тумбетата Wink Hug
   И,моля ви-ПАЗЕТЕ СЕ Praynig ПОЧИВАЙТЕ-мъъничко остана Wink

# 107
Здравейте мами! newsm53 Незнам как така имате апетит, ама аз въобще не мога да хапна повече от една хапка - веднага ми става лошо...а досега нямах проблеми.  CryНямам апетит и не мога да си намеря място - бебето   girluuми опира в ребрата и му е тясно...иначе съм добре - нямам контракции, нито ме боли нещо, повече си изпъвам гърба като сядам. Времето за раждане наближава, а аз си притеснявам как ще се справя - има кой да ми помага, но все пак като не съм гледала малко бебче... newsm07
Събрам нещата за болницата и се настройвам как ще протече всичко. Всички ме успокояват, че ще мине бързо и се забравя, остава само радостта! Stuck Out Tongue Пожелавам ви леко бременеене до края и повече радости всеки ден! pregnant

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 22:16 от pepipetia

# 108
Бързам да напиша това, което научих днес от лекцията за кърменето, а после ще ви чета.
Предимствата на къменето са, че храната е винаги с майката, с нужната темпртатура и консистенция, не трябва изваряване, шишета, стерилизация и т.н. Можеш да кърмиш когато и където и да се намираш. Кърмата изгражда имунитета на новороденото, като най-много антитела има в коластрата. Една капка коластра е много по-ценна от цяло шише мляко. И не на последно място е икономическата страна на въпроса-една опаковка адаптирано мляко стигала за 3 дена и струва 10 лв. Когато се разболее майката може да продължава да кърми, стига лекарствата, които пие да са съвместими с кърмрнето, защото с млякото директно предава антитела, с които бебето да се бори срещу вируса, а самия вирус не го прехвърля. Все пак е добре да ползва маска, а не да киха и кашля в лицето на бебето.
За прокарването на кърмата. Най-важното е, че няма жена, която да няма кърма. Тя слиза между 3 и дори 10 ден след раждането. Някои просто трябва да са по-настоятелни. Бебето трябва да се слага на гърдите мах. бързо след раждането, защото да 12-тия час от раждането си смукателния му рефлекс е най-силен. Гърдите да се редуват, за да ги стимулира бебето, дори и капка да не капва от тях. Да се прилага и допълнителна стимулация с изтискване на ръка или с помпа, да не се чака подуване на гърдите и пълненето им с мляко, тогава вече е къно-т.е. болезнено и много неприятно. Когато при истискване се събере 1/2 от нужното му количество за еднократно хранене , бебето започва да суче само от едната гърда. На следващото от другата и така всяка гърда събира мляко за около 6 часа.
При хиперлактация-след сукане в гърдите има още много мляко, подути са и напрегнати. Да се изцежда толкова колкото да получим облекчение, да намалим напрежението,а не до пълно изцеждане на млякото. Намаляване на количеството течности, които поемаме. Студени компреси.
При мастни бучки. Няма напрежение в цялата гърда, а локално. Има буца , зачервяване, болка и т.н. Загряване на мястото с топъл компрес, ел възглавничка или по друг начин и лек "избутващ" масаж посока от бучката към зърнотот. Следва  изцеждане и налрая задължително суден компрес! При склонност за образуване на мастни бучки от аптеките хапчета лецитин 4-5000мг/дневно  при запушване на каналчетата и 1000-1200 мг/дневно за профилактика.
През деня ако бебето не се буди до 3,5 часа за ядене, да го събудим ние, защото има опасност да обърне деня и ноща. След 2-рия месец би трябвало ако е яло пълноценно да спи 5 часа нощно време.
При кърмените бебета показател за това дали ядат достатъчно е да пишка 6-7 пъти. Акото е пастообразно. Да издържа 2 часа без ядене, да наддава 20гр в денонощие, 500 гр / месечно, но това са само ориентири, всяко бебе е различно.
И последно на кърмените бебета не се дава вода!-още по-малко подсладена!, освен ако няма медицински показатели за това. Къмата в разделена на "фракции" Първата е по-водна, служи за утоляване на жаждата, следващата е за засищане на глада.
Малеее, колко изписах! За цялата бременност не ми се е събрало толкова!  Embarassed Дано поне ви е интересно  #Crazy

# 109
Здравейте банда ноемврийки!Цвети, ти се оказваш нещо като счетоводител-юрист консултант на всички  Grinning Отновот искам да ти благодаря за бързите отговори.
Искам да попитам дали някоя от мамите има информация за д-р Чалманов от Шейново, защото времето за раждане наближава, а аз нещо още се чудя за лекар.Много ще съм ви благодарна, ако ми помгнете с това.Предлагам, който има инфо да ми пише на лични, за да не задръстваме темичката.
Целувки ппо вече големите тумбалаци!

# 110
Здравейте,момичета!Май държим още фронта,а? Praynig
Добре дошли на новите мами!
Много ми стана интересно това,което bebonina е написала.Аз имам мастни бучки (не ,че нещо ме подмина де) и доки ми каза,че няма проблем да си кърмя,то за момента не мога и друг преглед да си направя,само ме гледаха на ехограф.Явно съм си ги имала и по-рано,но сега като ми пораснаха гърдите и те пораснаха и се усещат осезателно  #Crazy  Rolling Eyes

# 111
Бебонина-страшно ми беше интересно  bouquetБлагодаря ти за полезната информация HugКато научиш още нещо-бързо да го споделиш с нас Wink На мен все още ми е странно,че изобщо вода не се дава-някои,след кърмене,дават по 1-2 глътки,колкото да "прекара" млякото през устенцата,за да не се появява т.нар.млечница newsm78-така поне съм чувала....

# 112
bebonina благодаря мила  love001

# 113
Цвети, ти се оказваш нещо като счетоводител-юрист консултант на всички  Grinning Отновот искам да ти благодаря за бързите отговори.

Ехе, аз никак не претендирам за някоя от тези титли Simple Smile - ама като репортер държа социалния и образователния ресор и искам не искам ми се налага да съм в час с промените, които се гласуват

Днес си взех резулатите от новите изследвания- по всички показатели съм отличник само СУЕ- то ми е 27мм- а на листа пишеше нормални граници- до 12 мм- и като се стреснах- добре, че е БГ Мамма да прочета, че по принцип за жени границите са до 20 мм, а при бременни се повишава- обаче ще видим утре доктора какво ще каже по въпроса... най- се радвам, че няма никакви следи от белтък в урината, защото се бях притеснила - започнаха да ми се подуват краката и като натисна се вдлъбва- но изследванията няма как да сбъркат- и миналия път към края бях така- много неприятно е това издуване- чак обувките ми стискат!!!

Рени, честит ти рожденик!! Да е жив и здрав и много да те обича!

Софи, не е време за експерименти, така че по- добре наистина да не пътуваш- а софийските мами да не се спотайват- някой да рече и отсече- КОГА Е СЛЕДВАЩАТА СРЕЩА- да наплашим пак някоя сервитьорка- тоя път наистина имаме  затстрашителен вид Simple Smile

# 114
Днес си взех резулатите от новите изследвания- по всички показатели съм отличник само СУЕ- то ми е 27мм- а на листа пишеше нормални граници- до 12 мм- и като се стреснах- добре, че е БГ Мамма да прочета, че по принцип за жени границите са до 20 мм, а при бременни се повишава- обаче ще видим утре доктора какво ще каже по въпроса...
Цвети, не се притеснявай за утайката - моята последно беше 44 и се бях ошашавила, но доктора ми каза че при бременните е това съвсвм нормално.

Днес следобяд като ме хвана една силна болка горе вдясно, точно където са крачетата на бебето, че по едно време чак се разплаках. Не ми приличаше тази болка на контракции, беше сравнително постоянна и след като изтърпях 3 часа взех 2 хапчета но-шпа. Отпусна ме след около час и сега се чудя от какво ли може да е станало така? Дали бебето ме рита и притиска силно, защото няма място в моята двурога матка?

# 115
  • София
Деничка, рецептата, която даде за ориза с доматите е супер!!! И мъжо много я хареса.
За срещтата на софийските мами аз съм за - последния път не успях да дойда, а кой знае  - може тази да ни е последна  Cry Хайде да се организираме. Аз за разлика от майчетата без апетит хапвам за двама  Laughing

# 116
На мен все още ми е странно,че изобщо вода не се дава-някои,след кърмене,дават по 1-2 глътки,колкото да "прекара" млякото през устенцата,за да не се появява т.нар.млечница newsm78-така поне съм чувала....
мерси за доброто инфо  Бебонина bouquet-в момента чета тази книга http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=58_116&products_id=996 -има доста интересни неща и сега си ги подчертавам,за да ви направя резюме на най-интересното Wink
само да кажа за млечицата какво знам от лекциите-нали ние сме тука отбор първенци по знания-само теоретични за сега Joy
дава се с лъжичка след кърмене вода а не с биберон-идеята е,че бебока не може да пие от лъжица и инстинктивно ще изплюе водата-тоест ще си изплакне устата от млякото,а ако е с биберон-то си я смуче и направо си я гълта а не се изплаква-дано ме разбрахте-има специални бебешки лъжички-заоблени,малки без ръбчета-после си ги ползваме за захранването
за среща-АЙДЕЕЕЕЕЕЕЕ-КОГА???ЗА МЯСТО-МОЖЕ ПАК ДОН ДОМАТ ИЛИ НЯКОЕ УГО АКО ИСКАТЕ-НА МЕН МИ Е УДОБНО ВСЕКИ ДЕН Party

# 117
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, най-накрая и аз да се отчета: днес бях на два прегледа - ЖК и Доки, бебка е 2800, 1 см. разкритие, плацента - 2-ра степен на зрялост, тоновете на бебето са добри,всичко е ок и само чакаме...Туширането не беше много приятно и аз не се дадох лесно на Доки - гони ме по магарето  running
Утре ще ходя на преглед за очното налягане, та вече ми омръзна да се мъкна по болниците, добре че преди това ще се видя с някои от вас на лекцията на "9 месеца" и ще се забавляваме заедно.

А, и престанете вече с тези рецепти, не се издържа така, аз и преди си бях лакома, ама сега съм направо бедствие  eat , а кантарът е badscale Все пак тия 18 кила трябва да ги свалям после  Crazy

# 118
За срещтата на софийските мами аз съм за - последния път не успях да дойда, а кой знае  - може тази да ни е последна  Cry Хайде да се организираме. Аз за разлика от майчетата без апетит хапвам за двама  Laughing
 Как така последна! Може да е последна 2 в 1, но после с бебчовците, какво ни пречи да ходим по разходки в парковете? Е, като се стопли, де  Mr. Green!
  Мина и на мен ми се случва да ме боли в една точка, а не целия корем, но си го обяснявам с вече отеснялото пространство и желанието на бебо да се протегне в цял ръст  Mr. Green! Горкото, представяш ли си какво му е сгънато като хармоника там вътре  Mr. Green! Според мен просто матката е по-чувствителна и бебо като се натисне някъде започва да боли ужасно! Мен най ме боли като ръгне коляно в пъпа ми  Sick, направо умирам от болка  ooooh!! Не се притеснявай  Peace!
   SOPHI, аз на баткото устата не съм му плакнала след кърмене / то как да стане като той заспиваше докато цока  Mr. Green /, но млеченица никога не е имал! Дано и с бебунко да нямам този проблем  Praynig!
    Veselinka, за Чалманов най-добре питай gadamer! Тя ходи при него! Иначе аз преди години съм ходила при него и останах доволна! Много мил и внимателен беше, но разбира се му платихме  Mr. Green! Отиди и говори с него /за раждането си има тарифа/!
    Отново благодаря за пожеланията! Той рожденника сега сигурно мята коси на концерта и се кефи тотално! Няма да му звънкам, щото ще се притесни да не съм зараждала  Mr. Green! Снощи ми каза, че вече винаги ще ми вдига независимо дали цъкат някоя игричка в офиса или не  Mr. Green!
    За срещата съм "ЗА" един Дон Домат! Страхотни салатки имат   chef!
    Gadamer, чалманов да не ти е правил разкритие или само е проверявал за такова ?

# 119
Здравейте, ноемврийски мами! bye
Отдавна не съм се разписвала, но редовно чета написаното от вас. То верно, че вече съм в майчинство, но нали си имам и първолаче, трябва и на нея да обърна внимание.
Момичета, помагайте!
 cryНашето бебче още не се е обърнало, а Док каза, че вече му е време. Аз пък не си спомням с каката как беше.
Как са нещата при вас!
Стискайте палци! След 2 седмици пак ще гледаме бебка на ехограф.
Надявам се всички да се чувствате добре!Желая ви го от сърце! Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт