Баба ми почина и се сринах.....

• 15 673
  • 252
  •   1
Отговори
# 120
Мъка е, наистина, голяма, но се преживява. Просто нищо не може да се направи, остават спомените за човека и продължаваш, това е.
Anders, към теб, тъгувай, реви, но го приеми като нещо нормално. Нещо, което преживяват и са преживели или ще преживеят всички от нас. Не си втълпявай, че си нещо особено зле, не мисли за депресии и подобни, това си е просто тъга при теб по баба ти. И ще мине, както обикновено става, просто е рано още. Четох Elpis и ми настръхна косата, толкова близки загубени. Да почине в ръцете ти родната ти майка.....на мен четириногото ми приятелче почина в ръцете ми, видях как очите му станаха неподвижни в един момент и още не мога да се освестя, а да е майка ти това........нали не мислиш, че е било лесно. Жива е, виждаш, че и дух има и е приела нещата. Едва ли и е било лесно, но е продължила. И при теб ще стане същото, просто бъди търпелив и не си внушавай мисли за болести. И не, не омаловажаваме твоята болка, просто ти даваме примери, за да видиш какво е и как е при другите хора, неизбежна са тая тъга и мъката, която я съпровожда, тежат като скала, но отминават с времето. Просто време ти трябва.
Остави хората, различни са, не се впечатлявай толкова от това кой как се отнася към твоята мъка. Тя си е твоя, друг трудно ще я усети като теб, но този друг е имал подобно нещо в живота си. И го е преживял, затова не се тръшка с теб, защото знае, че и при теб ще мине. А баба няма да я забравиш никога, това е ясно.

# 121
В Германия психотерапията се поема от здравната каса. Вярно, че се чака по 6 месеца и повече, защото нуждаещи се много, а специалистите са единици за всяко населено място.
Но и друго, че там плащат много високи здравни осигуровки. А цената на час психотерапия там е над 100 евро. Ние с тия здравни осигуровки тука какво да очакваме... за без пари не става.

За съжаление няма какво да се направи. Без пари, само с потребителска такса, ти казах какво се предлага.

# 122
  • При семейството си
Когато почина дядо ти, ти ли беше подкрепа на баба ти…колко време те занимава с болката си, лично теб, не другите си близки…тя как се справи със загубата?

# 123
Андрес, без да съм чела всички мнения, а само последната страница и като човек, който преминава през същото, само че умножено по 3, ще ти кажа, че не си длъжен да съчувстваш за чуждата болка- това, че някой бил загубил детето си/мъжа си/ ДЦП и т н няма нищо общо с това, че ти си губиш стожера. Това, че други хора казват "абе ко толкова, аре стига сополи" също не е правилно, защото всеки човек сам си е вселена и за всеки са различни емоционалните потребности. Мен ме топли факта, че вече не се мъчат и за това такъв съвет ти давам и на теб- мисли, че вече е преминала "това училище" и вече е в друго, но вече не се мъчи, както и че тя иска за теб най-доброто, а ти си длъжен заради нея да се събереш и да го постигнеш. Успех!

# 124
Благодаря ви! Просто някой хора сме по-емоционални..
Колкото до въпроса за дядо ми:
Той почина преди няколко години,внезапно, също го приех тежко,но гледах да подкрепям баба ми и гледах да пазя нея. Бях доста по-силен! Помагахме си взаимно да преминем през това,още повече,че тя беше там и живота в дома им продължи. Сега е празно..ситуацията е тотално друга.
Тогава се стегнах за няколко месеца,но нямах и проблемите които имам сега.

# 125
  • При семейството си

Значи решавай преди всичко другите проблеми.

# 126

Значи решавай преди всичко другите проблеми.
Аз за тях не търся помощ, тях решавам сам..Нищо не може с
да се сравни с липсата на любим човек. Нищо друго не може да те срути така.

Сърцето ми се къса при всеки спомен свързан с нея,само до преди седмици бяхме заедно,хапвахме и говорихме за нещата от живота. Здрава,права,жизнена жена! Няма как да простиш на съдбата такова нещо...няма. Уверявам ви,че всеки от вас,ако я познаваше,би я обикнал. ❤Никой не оставаше безразличен към сърцето й.

Тази тема ми позволява да споделя мъката си,колкото и да е трудно..

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 00:14 от Anders

# 127
Тя на колко години беше?

# 128
За да не пълня темата бих помолил ако някой иска да попишем или поговорим малко да пише на лично. Имам нужда да споделя и да разкажа още неща,които правят положението ми по-сложно. В тези часове ми става още по-тежко и единственото което малко олеква е споделяне....

# 129
Малко ъпдейт по темата:

Опитвам с малки крачки да излизам,общувам,спортувам - много е трудно,но го правя на сила.
Приемам хранителни добавки и билкови успокоителни.
Това което много ме притеснява и бих искал да попитам другите,дали ви се случва. Започнах да правя тежки нервни криза,плач,отчаяние,без желание да продължа. Понякога се чувствам така още със ставането,друг път като излизам навън... Дали това е нормално за скърбенето?
Имам много малко близки хора с които мога да споделя това и се чувствам сякаш всички си живеят живота,а само аз скърбя. Баба ми чакаше с нетърпение да премине кризата и да започне да пътува, сега това ме смазва при всяко излизане навън..Виждам как хората на нейната възраст се наслаждават,а тя не може.
Дните които изминаха ми се сливат и все още не мога да приема,че няма да я видя.
Ходя на терапевт,работим по проблема,но е тежко. Не знам дали имам силите да се справя с товара. Аз съм свръх емоционален човек от както както се помня,знаех че ако се случи нещо такова,трудно бих го понесъл...просто не очаквах да е сега с един от най-обичаните ми същества.
Всичко това се отразява на работните ми и лични отношения,вече не съм човека който бях до скоро....
Когато много ми натежи,а няма с кого да споделя,пиша тук.. Нея рядко я натоварвах с проблеми ,но винаги няколко нейни думи ми вдъхваха кураж,сега съм като изгубен...

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 16:37 от Anders

# 130
Да ,така се чувства човек след голяма загуба.
Не исках да ставам от леглото ,не ядях, не готвех, градинаат запустя, треви до шия, такова бе едно лято, половин лято де ,че юли се случи.
Но животът изисква да переш, да се къпеш, да пазаряваш, да правиш неща.Да работиш, независимо у дома или другаде.
Няколко месеца продължи.
Нещата си искат своето и почваш да го правиш, тъжен или не, започваш да се усмихваш, да вървиш, да работиш, да се къпеш ако щеш редовно, да се храниш, да общуваш , да обръщаш внимание на близки.
Свекърва ми бе жива и заради нея  ,да се грижа, започнах насила да ставам, да я обслужвам.Полека и други неща.
Дори да си безработен ,можеш в приют за кучета примерно да помагаш, доброволец, да ги храниш и разхождаш, да им чистиш.Това ако никак няма заради кого да се организираш.
Три месаца живях насила и продължих.
Наложи се ,защото имам деца и те искат майка.
Ще се справиш ,малко бързаш мисля.
Пандемията отминава , търси работа ,занимание, ангажименти.Те помагат най-много.

# 131
Благодаря ти! Аз ангажименти и задължения си имам,проблема е че нямам желание да ги върша и ги правя на сила...Но това е нормално и не ме плаши. По-страшното са нервните криза и моментите на отчаяние. Не се концентрирам, не мога да гледам филми,да слушам музика,да излизам с повече хора...Неща които по принцип обичам и често правя. Просто виждам всичко в черно и никой и нищо не е в състояние да ми помогне.  Не се усмихвам и не мога да говоря на други теми.  
Да,наистина може би бързам или по-скоро страх,че няма да мога да върна живота преди това...

Постоянно мисля за нея,правят ми впечатление жените на нейната възраст и ми става тъжно,че не е навън. Мисля си какво би казала,къде бих я завел. Внезапната загуба е най-страшна,нямах никакво време да се погрижа за нея и това най-много ми тежи..

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 20:51 от Anders

# 132
А защо си мислиш какво не може да направи? Предполага се, че е на едно още по-добро място и прави точно това, което иска.

# 133
За добро или лошо аз съм човек на науката и ми е трудно да повярвам във всякакви такива неща,въпреки че ми се иска да е така.. Знам,че това е нещо което успокоява хората и ми се иска и аз да бях от тях.

Не ме разбирайте погрешно,не казвам че съм единствения в света на който се е случило нещо такова,но с моята емоционалност и психика за мен това е като края на света... Не се сблъсквам за първи път със загуба на роднина. Два месеца след това загубих и  приятелка, само на 21 г. Възстанових се трудно... Но този път става въпрос за човек над когото буквално треперех и обичах безкрайно... Sad  Не знам,тотална безизходица...

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 22:27 от Anders

# 134
Вече много учени говорят за живота след физическата смърт. Животът продължава вечно, макар и на друго място, под друга форма или в друго измерение. Проблемът е, че хората се отъждествяват най-вече със своите тела, но съзнанието съществува извън времето и пространството. Не изчезва и не може да бъде унищожено. Интересна е и темата за множеството вселени. С други думи: в една вселена тялото умира, а в друга продължава да живее, изтегляйки съзнанието. Може би ще ти помогне да прочетеш някоя книга по темата.

Общи условия

Активация на акаунт