Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 220
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
ЛГ не са добри перални . Насочете се към АЕГ

# 406
  • София
Бюджета ми е 900лв.
Препоръчаха ми от един малък магазин за техника, които са и сервиз, пералня LG с опция пара за 880лв.Модела не го запомних. Казаха,че са от малкото с разглобяем казан, ако се сменят лагери някога.
Samsung. За тези пари има различни модели.

# 407
Samsung ....
Шумни / китайски помпи / ...
Перат и плакнат  с две капки вода ...
Привличат хората с безсмислени неща / Add Wash  , Eco Bubble и др../
А новите им модели само като ги погледни човек и разбира какви са ... https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 0WW70T302MBSLEFWM

# 408
До преди 4-5 години самсунг бяха добри, сега наистина изплакват кошмарно новите модели.

# 409
  • София
Samsung ....
Шумни / китайски помпи / ...
Перат и плакнат  с две капки вода ...
Привличат хората с безсмислени неща / Add Wash  , Eco Bubble и др../
А новите им модели само като ги погледни човек и разбира какви са ... https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 0WW70T302MBSLEFWM
Помпите им не са шумни, дори новите модели са още по-тихи от "едновремешните". На предната ми пералня помпа смених на около 8-9та година и беше под 20лв. На "новата" за сега не ми се е налагало. Ад уоша ми е много удобен, защото не чакам 3-5 мин за отклюване, а някои дори нямат такова, след началото на програмата. Еко бабъла също върши прекрасна работа и има ефект от него. Плакне си отлично, въпреки, че плакне с по-малко вода от предната.
За показания модел не се разбра какво точно искаш да кажеш за пералня, която е слим и струва под 600лв.  на повечето места, в техмар не знам защо е толкова скъпа.

# 410
  • Велики Преслав
Аз за тея пари бих си купил Gorenje, AEG, един модел на Whirlpool  или един на Hotpoint Ariston.
  Може и Хаиер,  Хувър и някой базов Бош.
Самсунг, освен ако не е този модел https://www.emag.bg/peralnja-samsung-8-kg-1400-ob-min-klas-b-aut … -s7/pd/DVRCK2MBM/
Има да се регулира колко вода да взима. Плюс е че казана се отваря.
   ВЕЧЕ НЯМА ЛЖ С ОТВАРЯЕМ КАЗАН.

# 411
Забелязала съм, че пералните днес плакнат с малко вода под натиск на регулаторните органи и като маркетингов трик. Но който не харесва това винаги има начин да си добави допълнително изплакване или друго и нещата се оправят.

# 412
  • Велики Преслав
Е не е чак толкова малко водата. Аз на АЕГ не виждах много вода от оплътнението ама като сложих маркуча в една туба си пълни по 15 литра на плакнене.

# 413
Afrodita, твоя самсунг е модел отпреди 4-5 години същия като на баща ми, те са от по-плакнещите и пак не са върха на сладоледа откъм стабилност и тишина.

https://youtu.be/vr2dFw_-m3g

Ето новия модел как плакне хич не е впечатляващо и е доста шумна и нестабилна при центрофуга.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 11:21 от Piole1

# 414
  • София
Afrodita, твоя самсунг е модел отпреди 4-5 години същия като на баща ми, те са от по-плакнещите и пак не са върха на сладоледа откъм стабилност и тишина.

https://youtu.be/vr2dFw_-m3g

Ето новия модел как плакне хич не е впечатляващо и е доста шумна и нестабилна при центрофуга.
Aми тази я дават 72 dB при центрофуга, тежи 67кг., моята е 74 dB при центрофуга и 54 dB при пране, 64кг. стабилна си е при центрофуга и не се разхожда, за новата не видях инфо за децибели при пране. Моята ако не налива/изпомпва вода е почти безшумна, чува се съвсем леко само плацикането на дрехите във водата (то няма как иначе) и то не постоянно, въртенето на барабана не се чува (мотора).
Само за сверка - показаните АЕГ и двете от предната страница също са с шум 74 dB при центрофуга, при пране са 50dB. Показаното ЛГ е с Ниво на шум- пране 52 dB и Ниво на шум-центрофуга 74 dB, тежи 64кг. Или иначе казано не виждам особена разлика между показаните AEG, LG и моя Samsung, освен че по характеристика е по-шумен при пране, ама не знам в коя част на цикъла го смятат това "ниво на шум при пране".

# 415
Нито ЛГ, нито Самсунг са на нивото на АЕГ ...

# 416
  • София
Нито ЛГ, нито Самсунг са на нивото на АЕГ ...
За самсунга не съм съгласна. Имала съм, имам в момента и познавам доста хора марката, което не означава, че аег са по-лоши.

# 417
На LG най-малко проблем му е шумът и плакненето. Най-големият му проблем са тъничките ръждясващи планки по корпуса и  изяденото място от ДайректДрайв-а.
Горещо не ги препоръчвам.

# 418
  • Велики Преслав
Не споря но Афродита, Самсунг не може да се сравни с АЕГ. Самсунг са добри като здранита, но АЕГ е по-реномирана марка в тези отношения.

# 419
  • София
Не споря но Афродита, Самсунг не може да се сравни с АЕГ. Самсунг са добри като здранита, но АЕГ е по-реномирана марка в тези отношения.
Не знам какво вижираш под "по-реномирана марка". Самсунг са се доказали с годините, че ги бива в производството на добри перални, имат и нисък, среден и висок ценови клас, които също определят качеството и екстрите, но като цяло дори и ниския им клас си е с добро качество за парите си и не се чупи на 2я месец, е няма как пералните за 500лв. да са  качеството и екстрите на тези от 2000лв., но това се подразбира.

Общи условия

Активация на акаунт