Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 111
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Велики Преслав
Ако имате възможност вземете показаната от blueberry

# 646
  • Някъде по Дунава
По принцип имаме възможност, но мислехме да купим пералня през ноември, когато изплатим сушилнята. Сега на майка ми се счупи пералнята и ще дадем нашата старата. Затова трябва да забързаме процеса. Два скъпи уреда на изплащане в повече ще ни дойде.

# 647
  • Велики Преслав
По принцип АЕГ пере много по-качествено и нежно от Горението. Оборотите и температупата се пегулират по-плавно, по-тиха и разбирасе по-качествена. Аз най-съм си доволен от нея защото позволява голямо лавиране в програмите, което горението не предлага

# 648
Стана ми интересно...предложените машини са клас С. Цъкнах и на един Баш..клас Д.
Отидох да видя моя Бош - клас А +++.

Защо тази разлика?

Ето моята

# 649
  • Велики Преслав
Тета изостанала си 🤣 (майтап)
От 30 март тази година, класовете вече няма да имат плюсчета. Само с букви.

# 650
А, може...и на мен ми се стори че нещо пропускам.
И какво казваш...сега как се пишат, 6ое е най-икономично енергийно, А ли пак?

# 651
  • Велики Преслав
Ами тезнам как ги преобръщат.
Две перални които бяха A+++ едната сега е С другата В. Сега има и клас на шумоизлъчване. От АЕГ ми казаха че класа се определя вече от други неща освен ток и вода

# 652
"Връщаме" се към етикирането преди безкрайните плюсчета 🤣

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 13:45 от petiaivanov

# 653
Ако не слагаме лимит на парите кое АЕГ бихте ми препоръчали? Въпросът ми се отнася и за пералня и за сушилня-два отделни уреда .

# 654
Ако не слагаме лимит на парите кое АЕГ бихте ми препоръчали? Въпросът ми се отнася и за пералня и за сушилня-два отделни уреда .
Goldeva, като си така безлимитна, естествено, че най-скъпите. 🤣😜
По-късно ще погледна от компютър и ще пиша.

# 655
# 656
Да,тъпо звучи,но най-скъпите на АЕГ са ми в лимита. Не са като най-скъпите на Миле. Гледах им много видеа,трудно ми е да преценя коя серия какво предлага и предлага ли наистина нещо повече от предишната. Аз съм сега с АЕГ,не им знам сериите,нищо. Сушилнята е често за ремонт на мотора,така че ще заложа на 8мя серия Simple Smile
Чудя се ще има ли наистина някакво предимство при пране и сушене ако взема 9та серия?
Сегашната пералня е 9 кг,1400 оборота. Сушилнята-8 кг. Под тези параметри не искам да падам,но струват ли си повечето пари за новата серия?

# 657
Пералнята ми е 7 кг. Препоръката е при пране на памучни дрехи, бельо, кърпи, покривки и др. максималното количество пране да е до 7 кг. Ако се слага полиестер или друго подобно изкуствено прането да е до 4 кг. Ако се слагат чаршафи или друго голямо по размер максималното количество  е до 2 кг. Защо примерно е това ограничение? Имам завивки по 2  кг и се притеснявам да ги изпера . Ще се влоши изпирането или ще влияе на здравината на пералнята? Веднъж вече и сменях кръстачката, а пък не съм я претоварвала.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:16 от laurentin

# 658
teta, В ляво са старите изисквания за етикиране,в дясно - променените и нови.
Скрит текст:

Информационният лист за продукта предоставя информация, наред с другото:/енерг. ефективност и клас и шум на центрофуга, като таблици за всяко едно от посочените по отделно. /
Ново: Индикация за най-високата температура, която се достига за поне 5 минути в рамките на прането, обработено в цикъла на пране, с пълно, половин и четвърт зареждане. С това законодателят реагира на критиките, че предишната стандартна програма „Памук 60 ° C“ понякога е падала значително под тази температура.
Продължителност на програмата и остатъчна влага с пълно, половин и четвърт зареждане.
Консумация в режим на готовност, мрежов режим на готовност и изключен
РЕГЛАМЕНТИ ЗА ЕКОДИЗАЙН
Едновременно с новия регламент за енергийното етикетиране на перални машини, Европейската комисия издаде и нов Регламент за екодизайн (ЕС) 2019/2023, който беше публикуван в Официален вестник на Европейския съюз на 5 декември 2019 г. и който отменя Регламент (ЕС) 1015/2010. Регламентът също така обхваща перални и сушилни.

Новият регламент съдържа минимални изисквания за енергийна ефективност. Те се затягат на два етапа:

От 1 март 2021 г. индексът на енергийна ефективност (EEI) трябва да бъде по-малък от 105, така че част от клас G да не може повече да бъде пусната на пазара.
От 1 март 2024 г. почти целият клас F на всички устройства с номинален капацитет от поне 3 кг също ще бъде обект на забраната за пускане на пазара, EEI трябва да бъде по-малко от 91.
Допълнителни изисквания от 1 март 2021 г .:

Програми

Ново: Всяка пералня трябва да предлага програма „еко 40–60“, с която нормално замърсеното памучно пране, за което се твърди, че може да се пере при 40 ° C или 60 ° C, може да се пере заедно в един и същ цикъл на пране. Тази програма трябва да бъде стандартната програма с автоматичен избор на програма или трябва да се избира директно.
Както и преди, за леко замърсено памучно пране трябва да има програма от 20 ° C.
Ограничена продължителност на програмата
Има нови спецификации за продължителността на програмата в зависимост от размера на устройството. За перална машина с тегло 8 кг може да са необходими максимум около 3 часа 39 минути с пълно зареждане за програмата "eco 40–60" и 2 часа 48 минути с частично зареждане. С това законодателят реагира на понякога много дългите периоди на изпълнение на стандартната програма, които често не бяха приети от крайните клиенти и което доведе до ниското използване на най-икономичната програма.

Друга нова характеристика е ограничението на претеглената консумация на вода.

Определени са минимални изисквания за ефективност на измиване и ефект на изплакване.

Нови са и изискванията за ефективно използване на ресурсите, които имат за цел да разширят използването на устройствата и да подобрят рециклирането, включително:

Важните резервни части като двигатели, помпи, амортисьори и пружини, радиатори, нагревателни елементи и превключватели за налягане трябва да бъдат на разположение поне десет години след последното им пускане на пазара.
Следните резервни части също трябва да бъдат на разположение на крайните потребители поне десет години след последното им пускане на пазара: врата, панти и уплътнения на вратите, други уплътнения, пластмасови аксесоари като контейнери за перилни препарати.
Тези резервни части трябва да се заменят с общодостъпни инструменти и без трайно повреждане на устройството.
Срокът за доставка не може да надвишава 15 работни дни.
Търговските сервизи имат достъп до инструкции за ремонт и поддръжка, за което може да се изисква доказателство за професионална компетентност и застраховка за професионална отговорност.
Включени са изискванията за режими на работа с ниска консумация на енергия от Регламент (ЕО) 1275/2008:

Пералните машини трябва да имат режим на изключване и / или режим на готовност. Консумацията на енергия не може да надвишава 0,5 W.
Ако състоянието или друга информация се показват в режим на готовност, е разрешен максимум 1 W.
В мрежовия режим на готовност консумацията на енергия не може да надвишава 2 W.
Ако е избрана функция за предварително зададено време, консумацията на енергия не може да надвишава 4 W за максимум 24 часа.
Устройството трябва автоматично да премине в изключен режим или режим на готовност не по-късно от 15 минути след края на програмата.
Свободно достъпна информационна оферта, напр. Б. в инструкциите за употреба, трябва да съдържа следното в допълнение към информацията в информационния лист за продукта, включително:

Бележки за това как да използвате ефективно пералната машина.
Стойности на консумация за различни програми.
Инструкции за почистване и поддръжка, които могат да бъдат извършени от потребителя, напр. Значение на грешки, отстраняване на чужди тела.
ВАЛИДЕН ОТ МАРТ 2021

# 659
"Връщаме" се към етикирането преди безкрайните плюсчета 🤣

А буквите? Кое е отгоре и кое надолу?

Плюсчетата не ме интересуват.

А, нилжанило, благодарско..това търсех. 🙂🙂

Ама пак...защо са С тези които препоръчвате? Онова С не е като новото С ли..не съответства, така ли?
Отивам пак да чета...

Общи условия

Активация на акаунт