Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 28 122
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
А, може...и на мен ми се стори че нещо пропускам.
И какво казваш...сега как се пишат, 6ое е най-икономично енергийно, А ли пак?
"Връщаме" се към етикирането преди безкрайните плюсчета 🤣

А буквите? Кое е отгоре и кое надолу?

Плюсчетата не ме интересуват.

А, нилжанило, благодарско..това търсех. 🙂🙂

Ама пак...защо са С тези които препоръчвате? Онова С не е като новото С ли..не съответства, така ли?
Отивам пак да чета...
teta, първата част от регламента и таблиците.В предишният пост бях постнала само втората.
Скрит текст:
Предлаганите продукти на пазара в Европа, трябва да бъдат маркирани с енергиен етикет. Потребителите трябва да могат лесно да сравняват устройствата и да вземат решение за възможно най-ефективното устройство. Поради техническия прогрес наличните перални машини бяха концентрирани в най-добрите класове, така че разграничението едва ли беше възможно. Поради това Европейската комисия реформира енергийния етикет:

От 1 март 2021 г. пералните машини трябва да бъдат маркирани с нов етикет на ЕС. Регламент (ЕС) 2019/2014 беше публикуван на 5 декември 2019 г. в Официален вестник на Европейския съюз и замества Регламент (ЕС) 1061/2010. Това правило включва също перални и сушилни.

Основният външен вид остава до голяма степен непроменен. Етикетът се състои от едно парче. Класовете на енергийна ефективност са кодирани в цвят според системата на светофара от тъмно зелено = клас на най-добра енергийна ефективност „A“ до червено = клас на най-лоша енергийна ефективност „G“. С това класът на енергийна ефективност „А“ замества класа А +++ като най-добрия клас за перални машини. Класовете "плюс" обикновено се премахват.

Класификацията в съответния клас на енергийна ефективност се основава на EEI, индекса на енергийна ефективност. Тази стойност се изчислява по формула, която включва претеглената консумация на енергия за цикъла на пране с пълни, половин и четвърт зареждания в програмата "eco 40–60" и номиналния размер. Вместо годишно потребление, претеглената консумация на енергия в кВтч за 100 програми (цикли) в програмата "eco 40–60" е дадена на етикета за енергия.

Новата програма за етикети "eco 40–60" описва програмата, при която нормално замърсеното памучно пране, което е обозначено като пране при 40 ° C или 60 ° C, може да се почиства заедно в същия работен цикъл. Всички измерени стойности, дадени на етикета и в информационния лист за продукта, като определяне на консумация на вода, продължителност на програмата, клас на ефективност на центрофугиране и шум, се определят в тази програма.

Както при останалите ново етикетирани групи устройства, Комисията на ЕС определи границите на класовете по такъв начин, че е малко вероятно да се постигне най-добрият клас А за въвеждане. A трябва да бъде постигнато само от по-голямата част от моделите в рамките на десет години. Скалата е градуирана, така че разстоянието между два съседни класа е от 11 до 14 процента (източник: ZVEI).

Таблица: Класове на енергийна ефективност за перални машини и цикъл на пране на перални-сушилни

Клас на енергийна ефективност   Индекс на енергийна ефективност (EEI)
А.   EEI ≤ 52
Б.   52 <EEI ≤ 60
° С.   60 <EEI ≤ 69
Д.   69 <EEI ≤ 80
Д.   80 <EEI ≤ 91
F.   91 <EEI ≤ 102
G   EEI> 102
Таблица: Класове на ефективност на центрофугиране на пералня и цикъл на пране на пералня-сушилня

Класове за ефективност на завъртане/центрофугиране   Остатъчна влага (D) (в проценти)
А.   D ≤ 45
Б.   45 ≤ D <54
° С.   54 ≤ D <63
Д.   63 ≤ D <72
Д.   72 ≤ D <81
F.   81 ≤ D <90
G   D ≥ 90
Таблица: Класове на излъчване на въздушен шум за предене в пералня и в цикъла на пране на перални-сушилни

Клас на излъчване на въздушен шум: Спин операция   Емисия на въздушен шум в dB (A)
А.   n <73
Б.   73 ≤ n <77
° С.   77 ≤ n <81
Д.   n ≥ 81

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 17:20 от niljaniljo

# 661
Ето една пералня , която е много по_висок клас _ https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7-fbe68s

От тази тръгна питането ми. Че е С. Защо е С де..като е добра.

Като отворих подробности, и излезе че е А +++. Енергийно.

Калпава поддръжка на страницата явно Grinning

Ето, научих и нещо ново...Grinning
Благодаря...

# 662
Ако лагерите са разбити  - ще тресе , че и хоро ще играе . Имахме такава Перла преди много години . Може да има проблем и с амортисьори .
Тази същата щеше да смачка един инж - заврял се зад нея и тясно пространство и стена . Беше фабрично с набити лагери .
Но докато осъзнаят на какво се дължи се изредиха една дузина и половина майстори и инженери .

# 663
  • Велики Преслав
Никоя пералня не тресе от разбити лагери. Или ако тресе трябва да за толкова разбити че да са пропаднали. Ама ако е така няма да върти

# 664
Никоя пералня не тресе от разбити лагери. Или ако тресе трябва да за толкова разбити че да са пропаднали. Ама ако е така няма да върти
Тресе та пушек се вдига . Имам опит с няколко перални . Вярвам първо на опита и очите си .

# 665
  • Велики Преслав
Аз пък от стажа си. Перлите тресяха от лоши амортисьори. Аз го вярвам от стажа си

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 18:39 от Vasil Vasilev 676271

# 666
  • София
Нашата с разбити лагери не се тресеше, но се чуваше много силен шум, все едно търкаля камъни.

# 667
  • Велики Преслав
Именно. Ако ке разбият до такава степен, за да трака то толкова ще е отхлабен ремъка, че няма да върти.
 Пералнята тресе от лоши амортисьори, пружини, не добре работещ мотор даже но не и от лагери.

# 668
Goldeva,
Предлагам ти да заложиш на 7-ма серия за пералня (изпитана). Осма, произведена за нашия пазар, не ти я препоръчвам - нито за перални, тито за сушилни.
 За 9-та не смея да се изхвърлям в препоръките. Не е много отдавна на пазара.....         
Ако ще даваш толкова пари, заложи на Миле поне за сушилня, но с допълнителна гаранция, и не най-нисък клас, ако можеш.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l7fec41s
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-tsf643wp

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 21:47 от petiaivanov

# 669
Петя,искам ги от една марка.
Много благодаря за съвета. Най-вероятно ще предпочета познатото и ще заложа на 7ма серия.
Едит- с какво Милето превъзхожда АЕГ?

# 670
Здравейте, с Ваша помощ избрах да се спра на варианта с два отделни уреда на Аег:
https://www.technomarket.bg/sushilni/aeg-t8dbe48s-09152843
Или
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-T8DEG48S/p/687524

https://emagbg.page.link/esQMymVGayPhZMdXA
Въпросът ми сега е дали трябва да купя и свързващ кит на Аег, реално освен ролята на изтеглящ се рафт има ли някаква функция, свързана със стабилността или обирането на вибрации?
Знаете ли също така дали гаранцията ще важи ако уреда не може да мине през вратата  и се наложи да махнем предния панел или горния?
Благодаря

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 11:03 от InNacheva

# 671
  • Велики Преслав
Кита има роля на крепежен елемент.
Ако нахнете предния панел гаранцията ведната отпада

# 672
  • София
Тресе та пушек се вдига . Имам опит с няколко перални . Вярвам първо на опита и очите си .
Тресло е от нещо друго. Лагерите са били друго развалено в машината, но не и причина за тресенето.

# 673
Тресло е от нещо друго. Лагерите са били друго развалено в машината, но не и причина за тресенето.

Как може категорично да се изказвате по проблем , който е решен след смяна на лагери .
Сменихме ги и не тресеше . Но и техник го каза - бяха фабрично набити - счупени .

# 674
  • Велики Преслав
Ето така. Счупени и разбити лагери са две различни неща. Като не се изказвате правилно стават грешки.

Общи условия

Активация на акаунт