Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 29 446
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Според мен първо трябва да избереш програма _ PROGR.
След това градуси _ TEMP C
Накрая натисни ON_OFF .
Няма да е лошо да напишеш модела...

# 331
От 12 години пера само с течни перилни препарати и винаги с омекотители. Пера на 40 градуса, не виждам смисъл от по- високи температури. Всичко си е наред. Грижа се добре за дрехите си и ги ползвам дълго време. Много важна е ролята и на сушилнята, добрият вид на прането е недостижим без нея.

# 332
  • оттам, откъдето започва България
Осил, прости за забавянето. Графично значи че ти имаш избор между точно определени стойности. Демек може да избираш между 0, 30, 40, 60, 90. При не графично ще е 0, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90.
Това не е проблем за нас,ние почти само на 30 пускаме на кратки програми и само много,много рядко на по-високи градуси за по-замърсени дрехи.Имаме 2 деца и пералните вървят по много.Благодаря за разяснението

Прочетох, че ще купуваш AEG. Simple Smile
Моля те (ако приемаш съвет с добри чувства), ограничи прането на 30 градуса за определени дрехи. Thinking
Все пак това си е студена вода и няма как да очакваме добро изпиране. Worried
Много ми е чувствителен носът и усещам дрехи, които са прани на ниски градуси с течен препарат. След  запотяване през деня не искам да коментирам на какво "ухаят" ...

# 333
На 30, 40 градуса сигурно ще се изчистят петна и мръсотия при прането. Но няма да е хигиенизирано. Бактериите, като ентерококи например и др. умират при по- високи градуси. А със сигурност има такива по дрехите.

# 334
Здравейте! Бихте ли ми казали как се пуска тази пералня.

Пералня Siltal SLE 10 Z, най- вероятно,произвеждана до 2010г с максимум обороти на центрофуга 600 или800 об. /мин. Бутони:без центрофуга, 1/2 натоварване и вкл/изкл. Програматор за градуси  и такъв за избрана програма.

# 335
  • Велики Преслав

Значи със селектора ограден в червено., избираш програма. Върти се само на дясно по часовниковата стрелка. Със този ограден със синьо градуси. От бутоните, 1,2 и 3 задаваш функции. 1 е без центрофуга, 2 е половин пране, а 3 е бутона за вкл/изкл.
   Не съм съгласен с гореспоменатия модел. Нямаше силтал, който да е повече от 600 об и да няма бутон за намаляне на оборотите. Освен нова не е сигурно че е Силтал. Може да е Иар или Хансеатик.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 21:29 от Vasil Vasilev 676271

# 336

Значи със селектора ограден в червено., избираш програма. Върти се само на ляво по часовниковата стрелка. Със този ограден със синьо градуси. От бутоните, 1,2 и 3 задаваш функции. 1 е без центрофуга, 2 е половин пране, а 3 е бутона за вкл/изкл.
   Не съм съгласен с гореспоменатия модел. Нямаше силтал, който да е повече от 600 об и да няма бутон за намаляне на оборотите. Освен нова не е сигурно че е Силтал. Може да е Иар или Хансеатик.
Отново се изказваш неподготвен! 😁

# 337
  • оттам, откъдето започва България
"Върти се само на ляво по часовниковата стрелка." Thinking

# 338
  • Велики Преслав
Грешка, надясно ама е автокоректора е направил ляво.
Не се изказвам неподготвен разучете, колко марки взимат дизайна на Силтал. Iar, Polar, Hanseatik, Abd и други. Сега кой е неподготвен.
Аз на снимката не виждам да пише Силтал. Вие от къде знаете че е силтал.

Послепис

# 339
Какви са тези снимки , бе хора ?
На село имахме Силтал /неработещ , никога не съм прала с него / , но изглежда доста по_различен от показания на снимките ...

# 340
  • Велики Преслав
Е те са много модели. Но има и много копия.

# 341
Е те са много модели. Но има и много копия.
Да, много. Слагам линк към някои.
https://plasticsafetynet.org/bg/washing-machine/mark-433-siltal-2.html Ако имаш друга таблица за програми, постави я.
Ако дамата си знае модела може да си изтегли упътване на избран език.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 10:30 от niljaniljo

# 342
  • Пловдив
Отново имам нужда от помощ. Бяхме се спрели на AEG 6-та серия, 9кг, 1400об., но харесах и един Бош и сега съм в чуденка.
АЕГ са с 5год.гаранция, но Бош имат повече плюсове като по-голям барабан, по-тиха работа.

При този клас перални дали е от значение по-дългата гаранция? Предполагам, че и двата варианта ще изкарат поне 5години, че и повече.

Моля тези, които ползват някоя от двете марки, да споделят имали ли са някакви сериозни повреди, дефекти и имат ли някакви забележки освен че градусите са фиксирани (30-40-60-90), което за мен не е важно, защото основно използвам 40 градуса и за спално бельо 60.

# 343
Осил, прости за забавянето. Графично значи че ти имаш избор между точно определени стойности. Демек може да избираш между 0, 30, 40, 60, 90. При не графично ще е 0, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90.
Това не е проблем за нас,ние почти само на 30 пускаме на кратки програми и само много,много рядко на по-високи градуси за по-замърсени дрехи.Имаме 2 деца и пералните вървят по много.Благодаря за разяснението

Прочетох, че ще купуваш AEG. Simple Smile
Моля те (ако приемаш съвет с добри чувства), ограничи прането на 30 градуса за определени дрехи. Thinking
Все пак това си е студена вода и няма как да очакваме добро изпиране. Worried
Много ми е чувствителен носът и усещам дрехи, които са прани на ниски градуси с течен препарат. След  запотяване през деня не искам да коментирам на какво "ухаят" ...
Нашето обоняние в семейството също е много добре развито.Повярвайте,нямаме подобни ухания.Човек ако се къпе редовно,не пуши,ходи с изпрани дрехи,слага си дезодорант и няма проблеми с теглото или болест свързана с изпотяване няма да замирише от това което твърдите.Четох сега доста статии,няма категорични препоръки да се пере на по-високи градуси.Хората цял живот си живеем с бактериите,вкючително в нашето тяло.Нямам против и по-високите градуси и прахообразния препарат-всеки си избира.А и сушилнята работи 2/3 от годината,знаете там какви градуси са.

# 344
Има разлика и с какъв гел переш ...
Едно е с боклуци то рода на  течен Рекс/Алвини/Савекси/ Бонукси и съвсем друго с течен немски Ариел или Персил (примерно ) .

Общи условия

Активация на акаунт