Всякакви въпроси относно пералнята - тема 10

• 29 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Вероятно има значение къде, в какъв канал е включена пералнята.
Моята е в отделно помещение и отделна тръба за изходящата вода. Никога не са ми мирисали
пералните независимо с какво и на колко градуса перат.
На дъщеря ми в предишното жилище беше вързана към кухненския канал. Много по-хубава
пералня, отлично изпиране, обаче често се появяваше миризма, особено ако прането не се извади
веднага след приключване на програмата.
Сега е в отделно помещение и такъв проблем няма.

# 346
Отново имам нужда от помощ. Бяхме се спрели на AEG 6-та серия, 9кг, 1400об., но харесах и един Бош и сега съм в чуденка.
АЕГ са с 5год.гаранция, но Бош имат повече плюсове като по-голям барабан, по-тиха работа.

При този клас перални дали е от значение по-дългата гаранция? Предполагам, че и двата варианта ще изкарат поне 5години, че и повече.

Моля тези, които ползват някоя от двете марки, да споделят имали ли са някакви сериозни повреди, дефекти и имат ли някакви забележки освен че градусите са фиксирани (30-40-60-90), което за мен не е важно, защото основно използвам 40 градуса и за спално бельо 60.
Според техника който дойде(от фирма за поправка на ел.уреди)  при пералните на българския пазар няма голямо значение марката и цената в момента,препоръча да вземем по-дългата гаранция.Някои са направени колкото докато изтече гаранцията и се развалят.Дори да не е така 3години повече спокойствие си е важно и е застраховка за теб.На мен лично АЕГ-то ми пристига днес,поръчах това,което си бях решил:AEG-L6FBI48S.Благодаря на отзовалите се.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 00:48 от osil

# 347
Отново имам нужда от помощ. Бяхме се спрели на AEG 6-та серия, 9кг, 1400об., но харесах и един Бош и сега съм в чуденка.
АЕГ са с 5год.гаранция, но Бош имат повече плюсове като по-голям барабан, по-тиха работа.

При този клас перални дали е от значение по-дългата гаранция? Предполагам, че и двата варианта ще изкарат поне 5години, че и повече.

Моля тези, които ползват някоя от двете марки, да споделят имали ли са някакви сериозни повреди, дефекти и имат ли някакви забележки освен че градусите са фиксирани (30-40-60-90), което за мен не е важно, защото основно използвам 40 градуса и за спално бельо 60.
Според техника който дойде(от фирма за поправка на ел.уреди)  при пералните на българския пазар няма голямо значение марката и цената в момента,препоръча да вземем по-дългата гаранция.Някои са направени колкото докато изтече гаранцията и се развалят.Дори да не е така 3години повече спокойствие си е важно и е застраховка за теб.На мен лично АЕГ-то ми пристига днес,поръчах това,което си бях решил:AEG-L6FBI48S.Благодаря на отзовалите се.
Дори и за MIELE ли
Инак съм съгласна по принцип

# 348
Ами каза нещо от сорта дали за 500,дали за 1000лв,няма голямо значение.Миеле-то е по-скъпо,незнам дали все още читаво като едно време.Друг проблем е, че вече не се разглобяват казаните на новите перални и примерно за смяна на лагери трябва да се реже и лепи после,,кърпена''работа или нов казан(много по-скъпо излиза,отколкото ако се разглобява,като старите),това пак явно е направено, за да си купиш нова пералня.

# 349
Osli, има нови перални с разглобяеми казани .

# 350
  • Велики Преслав
Осил, аз повече няма да коментирам, стана дразнещо с тоя техник. Очевидно чевека е отварял само Перла и Аристон

# 351
Съгласен съм че има и нови с разглобяеми казани,но май повечето не са.Спирам и аз с коментарите,явно изчерпах темата

# 352
  • Велики Преслав
Не не си я изчерпал, ама това за техника се изчерпа

# 353
# 354
Здравейте! Имам пералня АЕГ, която е с удължена гаранция 5г. - 2 +3. Беше така на промоция, когато я закупихме през 10.2016г. Появи се проблем с ключалката - прищраква и не иска да тръгне или остава заключена. Та с много опити на 10-15 път тръгва.Направих рекламация ( края на март)в магазина, от където е купена и от там подадоха до сервиза на АЕГ информация за проблема. След няколко дни ни посетиха майстори. Казаха,че е ключалка. След седмица дойдоха и я смениха, но проблема си остава същият. Тоест не е ключакла. Тъй като над пералнята има сушилня се уговорихме,че ден преди да дойдат ще се обадят, за да им я освободим и да можели да я отворят и да търсели вътре повреда евентуално. Вече сме края на май почти и преди два дни - 20.05, дойде техник само с една отвертка! Отвори горния капак не знам какво пипа, но люка се блокира и вече дори не може да се отвори! Поне до сега я ползвах с многократни включвания и изключвания докато тръгне, а сега вече край! Според техника трябвало сега пък прогрматор някакъв да се смени. Гаранцията според него поемала частта, Но на въпроса кога ще отремонтира пералнята, отговорът е: Поръчваме частта и когато дойде. Нищо не казва за срок. И имайки предвид, че досега стоим така вече два месеца. За КЗП подхвърлих въпрос в магазина, а те ми казаха, че до 1 месец важи при 2г. гаранция. После вече срока не бил такъв. На сайта на АЕГ не откривам инфо точно за моя случай. Само пише, че гаранцията се удължава после с толкова, колкото е траел ремонта. Има и тел. на сайта, но в почивните дни не съм пробвала да се обадя.
Има ли някой с такъв случай като моя и колко време е законово на “частите да пристигнат “и “майсторите да отремонтират” при удължена гаранция.
В сертификата, който съм получила за удължена гаранция също не пише срокове, само случаи, кога не се поема или се поема гаранция от АЕГ.

# 355
Има два вида гаранции - законова и от продавач/производителя/арменския поп или който и да е. Първата е 2 години и е описана подробно в закон. Там може и да има срокове. Втората (тоест всичко над 2-те години) е нерегламентирано и може да бъде каквото си иска. Можеш да имаш претенции единствено ако те излъжат - ако изрично някъде са написали поправка до 1 месец в случая. Ако не са - чакаш и толкова. Претенции не можеш да имаш за нещо нерегламентирано.

# 356
Благодаря за отговора. Подобен отговор получих и от магазина. И сега без пералня може да ги чакам още два месеца...Днес съм прала на ръка тениски и къси панталони. За чаршафите не мисля, че ще се справя.

# 357
Потърси има ли у нас обществени перални. Не може да няма - толкова студенти и приходящи работници как се оправят?

# 358
Градът ни е малък и няма обществени перални. Ще изразходя всички запаси от чаршафи и накрая, ако нямам все още работеща пералня,ще нося прането у нашите. Много неприятно е така. Сега се замислям, че без миялна ще се справя, сушилня също в топлото мога да не ползвам, но без пералня направо не мога.

# 359
  • UK
Не става без пералня, най - големия ми страх е това.

Общи условия

Активация на акаунт