Лежащи мами - 47

• 39 245
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
Аз съм в 24 седмица почти, с 30 мм шийка. Относно яденето, само за това ставам. То не ти се и яде, защото няма движение. Режа си домат, праскова, нещо такова, ям на стола и пак лягам.

# 736
Аз от утре съм в 23г.с. и вече от седмица лежа - ставам до банята, да ям и от време на време да поседна малко, на дивана се позиционирам в полулегнало състояние, почти не излизам (основно за прегледи).
И при мен като lilypad90 това ми е втора бременност с лежане след 21-22г.с., първата родих в 39г.с. с много лежане и сега поне съм вече настроена за това голямо лежане и знам какво ме чака 😆

# 737
Ще мине амаааа тегава история. Добре, че имам не прочетени книги. Важното е накрая всичко да завърши добре.

# 738
Аз съм доста активен човек и с първата бременност като се наложи постоянно да лежа отначалото ми беше много трудно психически да го приема, този път гледам положително на ситуацията - време за почивка и за мен 😆 Бързо минава времето, важното е да гушкаме здрави бебчета накрая.

# 739
Зависи какво е положението с шийката и какви са препоръките на доктора. Ако шийката е мека, че съответно и рискът е по-голям. С предната бременност бях със серклаж и става само до банята, тоалетната и да отида на преглед. Храни се в леглото. Тази бременност съм отново със серклаж и си позволявам кратки разходки и малко домакинска работа, готвя от време на време, пускам пералня. Миналата седмица на прегледа ми измерих шийката 4,5 см, а съм в 35та седмица. Мисля, че всяка бременност протича по различен начин, а и позицията на бебето също оказва влияние.

Angel777, как си? Надявам се да сте закрепили положението. Стискам палци бебчо да не бърза да излиза!

# 740
  • София
Здравейте, и аз да се включа към лежащия отбор със серклаж от 21г.с., сега съм в 28+5, последно шийката беше 28мм. Вече съм много отпусната, уморявам се от най-малкото действие, а имам още време да си полежа. Много се притеснявам как ще вляза в час като се роди бебето, след толкова много време без никакво движение, а имам и още едно дете. В крайна сметка най-важното е всичко да е наред накрая. Успокоявам се, че поне съм си вкъщи сега, тъй като с първото дете бях в болница последните 7 седмици пак заради скъсяване на шийката и не беше никак приятно изживяването.

Относно движението - аз ставам основно до тоалетната и да приготвя нещо за ядене. Гледам да лежа през повечето време. Усещам си, че при по-продължително време седнала корема ми се стяга и не ми е комфортно.

krasi_, на теб разрешиха ли ти вече повече движение? 4.5 см в 35 седмица ми звучи супер! На мен доктора ми каза, че към края ще ми позволи вече да мърдам повече.

# 741
Teedyto, да, мога да се движа повече, малко ме е страх да не тръгне да се скъсява много шийката преди да свалим серклажа. С предната бременност получих кървене и по спешност ми махнаха конците, а сега док излиза в отпуск до 7 септември. Странно наистина, бебето е по-голямо този път, много повече се движа, а шийката си стои сравнително дълга. Надявам се обаче след като ми махнат конците бързичко да тръгне раждането. А, за след раждането, възстановяването е по-трудно. Помня, че кръстът много ме болеше, опашката също, жях останала без грам мускул. Ще отнеме време, но ще влезем във форма, няма начин 😉

# 742
Здравейте , момичета след 3 месеца легажане и многоо почивка в 37+4 г.с се роди нашето малко момиче. В понеделник отидох на тонове и се оказа, че имам контракции , мека и вече много къса шийка и 3 см разкритие . Вечерта бях родила , имахме дата за планово секцио другата седмица , но тя сама си избра деня . Почивайте повече и всичко ще бъде наред , аз се притеснявах ,че не сме пазалували , но в 36 г.с се отпуснах , въпреки че шийката вече беше започнала да се отваря , успяхме да се подготвим , започнах да чистя, готвя и резултата не закъсня. Изпълнявайте препоръките на АГ и всичко ще бъде наред  Успех на всички 🤗🤗🤗

# 743
FBID10207020918681427, честито! Да е жива и здрава малката госпожица!

Аз лежах плътно първата бременност, като в един момент за около 2 месеца имах право само до тоалетната да ставам и то гледах да не е много често. Ядях в леглото на табла.
Накрая вече мускулите ми толкова бяха атрофирали, че всяко мърда е беше като час кардио, ама какво да се прави и това минава.

# 744
Честито FBID...! Колко се притесняваше дали ще стигнеш заветната 37ма седмица 😉Браво на малката госпожица! Да расте здрава и безгрижна, а вие да ѝ се радвате!

# 745
Благодаря Ви момичета ❤

# 746
Честито, FBID10207020918681427 Hug
Да сте честити и щастливи след толкова добре свършената работа и от бебе, и от мама 🥰

Момичета, аз искам да споделя по повод на лежането, скъсените шийки и притесненията, как се развиват при мен нещата.
Със скъсена шийка бях в 24 седмица, 2см, беше започнала и да се отваря. Сложиха ми песар, започнах с утрогестан и магнезий, лежах плътно един месец, след това можех да ставам по-малко, и т. н.
В 37г.с. ми махнах песара и спряхме лекарствата. Сега съм в 38+4 и няма и помен от наближаващо раждане, лекарката ми мисли, че ще пренося. Та, не знам какъв извод да си направя, от крайност в крайност, не мога да си представя как при положение, че уж едва удържахме положението да не започне раждане преди 3 месеца, сега с цялото ходене нагоре - надолу, нищо...

# 747
Аз срам не срам, вчера се запознах с песара. Не знаех нищо по въпроса, докато не ми дойде до главата. Та явно АГ изчаква ако лекарствата свършат работа да не стигаме до там, иначе нямам идея защо не ми предложи.

# 748
FBID10207020918681427 браво на вас! Честита радост, бъдете здрави и щастливи!!!!

# 749
Здравейте момичета! И на мен в 32 г.с ми се наложи да се “запозная” с песара. С леко скъсяване 28 мм, затворен канал, но мека шийка АГ реши да ми го постави също и инжекции дексаметазон.
Не знам проблема в меката шийка толкова ли е драматичен, но се надявам всичко да бъде наред. Не ми казаха да лежа без да ставам, но гледам да не се натоварвам. Много се бях притеснила и за тези инжекции , но дано всичко да е за добро. Стискам палци на всички лежащи мами да избутаме до термин (ако може и мойта капризна госпожица да се обърне с главичка ще съм още по-щастлива)❤

Общи условия

Активация на акаунт