Лежащи мами - 47

• 40 107
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Контракции може би имам от преди песара, но не съм им обръщала внимание. Болките не са много силни, но ги има.

Песарът се слага в лекарски кабинет, за секунди. Нищо не усещаш, много по-щадящ от серклажа.

Досега не съм имала инфекции. Често пускам микробиологии. Песарът като цяло по-малко предразполага към инфекции от серклажа. Но серклажът го предпочитат тъй като е по-сигурен, а и в България доколкото знам слагат песар в Токуда и Надежда, сравнително нов метод е.

Krizia, благодаря за съвета!
Ще пиша утре на др. Христов.
А, ти откога си с болки и контракции? След поставянето на песара ли се получиха?
Лекувала ли си инфекции с антибиотици преди това?
Под упойка ли се слага песара?
Отново благодаря за споделения опит - много помага, когато трябва да се реагира в спешни ситуации Heart

# 151
Момичета, моля да споделите, ако сте минали през инжекции с Флостерон?

Аз бях с Флостерон и 2та пъти. По-назад ти бях писала, ако се сетиш нещо питай.
Вие сложите ли вече инжекциите?

Съжалявам, че има нови момичета в темата, но ви стискам палци да издържите до термин!

# 152
Благодаря Simple Smile)))

Уикенда ще ги слагам. Не знаех ти на какви си била, иначе си спомням за страничните Sad. Бебенцето усещаше ли го? Предупредиха ме, че мога да спра да го усещам и да отида веднага за тоново. Ако всичко е наред, значи е странична реакция.

Момичета, моля да споделите, ако сте минали през инжекции с Флостерон?

Аз бях с Флостерон и 2та пъти. По-назад ти бях писала, ако се сетиш нещо питай.
Вие сложите ли вече инжекциите?

Съжалявам, че има нови момичета в темата, но ви стискам палци да издържите до термин!

# 153
Ами той като цяло не беше от най-активните. Но вечер се отчита ще с някой и друг ритник. Но да, възможно е да стане по-лениво бебето.

# 154
Здравейте момичета включвам се за първи път 🙂ще ви споделя моята история и който има възможност ще помоля да даде съвет ❤. Това е моята трета бременност, първата имах мисед втората въпреки че беше тежка завърши успешно и сега се радвам на почти 5г. Ми детенце , а на третата в началото всичко беше наред но в 18 с. постъпих с кървене оказа се скъсяване , пролабирал мехур 2см. разкритие и леко отлепяне ! Направиха ми успешен серклаж , 12 дни в болница и само лежане ! Вече мина месец след серклажа нямам болки , нито контракции , но ми се появява кафеникаво зацапване което ту спира ту се появява отново , което много ме притеснява ! Бях на фетална морфология преди 5 дни казаха ми че всичко е наред , дори не се видя отлепяне , шийката беше се удължила и то доста 44мм ! От вчера отново съм с кафеникаво зацапване , споделих с АГ , но не бях удоволетворена от изказа му , въпреки че знам че много държи на мен , каза ми че нищо повече не може да се направи и ако се увеличи да отида в майчин дом или Токуда ! Извинявам се за дългият пост , ще се радвам да изкажете мнението си

# 155
Здравейте!
Утре имам час при др. Христов в 8:30, съгласи се да ме види по спешност.

Много негативно ми се отразява чакането и неизвестността, вече съвсем не мога да спя, апетит никакъв нямам (не че има кой да готви) и туй то.
Голямо изпитание на търпението и вярата е това! Постоянно се опитвам да гледам философски на ситуацията, но вечер като легна страхът надделява и не мога да спя.
Извинете за емоционалното отклонение, не се оплаквам, на никой не му е лесно в подобни моменти - знам, че го знаете по-добре от мен, но имах нужда да споделя.

# 156
Мислех , че съм само аз с тези мисли . Преди 2 седмици ми казаха, че имам малко скъсяване на шийката и от тогава просто не мога да мисля за друго. Така се чувствах след като разбрах и за тромбофилията. Буквално броя часовете до утрешния преглед за да се види дали се е скъсила още или положението за момента е овладяно . Първа бременност ми е и определено си я представях малко по-различно , но стискаме палци да избутаме до финал 🤗🤗🤗
Здравейте!
Утре имам час при др. Христов в 8:30, съгласи се да ме види по спешност.

Много негативно ми се отразява чакането и неизвестността, вече съвсем не мога да спя, апетит никакъв нямам (не че има кой да готви) и туй то.
Голямо изпитание на търпението и вярата е това! Постоянно се опитвам да гледам философски на ситуацията, но вечер като легна страхът надделява и не мога да спя.
Извинете за емоционалното отклонение, не се оплаквам, на никой не му е лесно в подобни моменти - знам, че го знаете по-добре от мен, но имах нужда да споделя.

# 157
Мая, няма какво да се извиняваш тук ако не те разберем къде...🙂
И аз да се представя.Утре влизам в 18 та седмица .Първа бременност ми е след 5 години опити и обикаляме по репродуктивни клиники .Миналия понеделник доктор Вецев установи, че шийката ми е 23 милиметра.От както съм забременяла съм на една торба лекарства и въпреки това се стараех да съм позитивна .След тази новина вече бях като тресната с мокър парцал .Ревах дни наред по много пъти .Вече се примирих .Стига да дочакам бебето да се роди живо и здраво в прилични размери дума няма да Обеля повече за лежащия ми режим.Сега лежа, тъпча се с още лекарства за шийката и ще видим на 24 съм на преглед нещата на зле ли продължават да отиват или има някакъв шанс да се закрепят .Ако не Вецев ми каза, че ще ме шие .Запазила съм час и за Христов за 30 ти за всеки случай, въпреки че си вярвам на моя док.Между другото с Христов сме стари познайници била съм му и преди пациентка за други проблеми е просто страхотен лекар и човек .😊Не иска да опитам до него, защото ще трябва после да сменявам АГ то, а честно казано изобщо не виждам с кого .
И така старая се да мисля позитивно, че много не съм набожна и не ме бива по молитвите .Стискам палци на всички майчета да се похвалим с живи и здрави бебета появили се навреме на този свят❤️

# 158
Здравейте, и аз съм от лежащите мами, за пореден път. Имам дъщеря на 9г,която износих с много лежане и серклаж. Роди се 10 дни преди термин. Сега съм в 22 седмица със серклаж правен преди месец и половина. Ади 9606,пиша да те успокоя, че този път и аз съм с кафеникаво зацапване. Появява се на 10-15 дни и избледнява за ден. Ходих на 2 пъти при гинеколога ми по спешност, но единственото обяснение е, че може конецът да дразни шийката на моменти и това да предизвиква зацапването. Всичко е нормално. Вече свикнах, че ще е така този път и гледам да не се стресира. Пия магнезий и си почивам.

quote author=adi9606 link=topic=1327685.msg42857599#msg42857599 date=1621331961]
Здравейте момичета включвам се за първи път 🙂ще ви споделя моята история и който има възможност ще помоля да даде съвет ❤. Това е моята трета бременност, първата имах мисед втората въпреки че беше тежка завърши успешно и сега се радвам на почти 5г. Ми детенце , а на третата в началото всичко беше наред но в 18 с. постъпих с кървене оказа се скъсяване , пролабирал мехур 2см. разкритие и леко отлепяне ! Направиха ми успешен серклаж , 12 дни в болница и само лежане ! Вече мина месец след серклажа нямам болки , нито контракции , но ми се появява кафеникаво зацапване което ту спира ту се появява отново , което много ме притеснява ! Бях на фетална морфология преди 5 дни казаха ми че всичко е наред , дори не се видя отлепяне , шийката беше се удължила и то доста 44мм ! От вчера отново съм с кафеникаво зацапване , споделих с АГ , но не бях удоволетворена от изказа му , въпреки че знам че много държи на мен , каза ми че нищо повече не може да се направи и ако се увеличи да отида в майчин дом или Токуда ! Извинявам се за дългият пост , ще се радвам да изкажете мнението си
[/quote]

# 159
Здравейте ,момичета . Преди няколко дни писах, че след предгед АГ установи скъсяване на шийката на 35 мм , днес 2 седмици по-късно вече е 31 мм и ми предложиха поставяне на песар. Буквално при думите, че е продължила да се скъсява толкова ми причерня и прилоша, че едва успях да изляза от кабинета. Има ли мами с поставен песар в групата ? След поставянето му трябва ли постоянно лежане и каква е цената  на поставянето ? Благодаря Ви предварително 🤗

# 160
Аз съм с песар.

Лежа от 22 седмица, днес влизам в 29 седмица. Но тъй като шийката се закрепи вече ми позволяват и да ставам. Не че се възползвам толкова, от страх Simple Smile

Процедурата е бърза, безболезнена. Цената беше нещо около 50 лв. Аз го сложих в Надежда. Слагат и в Токуда.
 Успех Simple Smile
Здравейте ,момичета . Преди няколко дни писах, че след предгед АГ установи скъсяване на шийката на 35 мм , днес 2 седмици по-късно вече е 31 мм и ми предложиха поставяне на песар. Буквално при думите, че е продължила да се скъсява толкова ми причерня и прилоша, че едва успях да изляза от кабинета. Има ли мами с поставен песар в групата ? След поставянето му трябва ли постоянно лежане и каква е цената  на поставянето ? Благодаря Ви предварително 🤗

# 161
Каква е била държината на твоята шийка преди поставянето , аз съм супер притеснена дали до поставянето другата седмица няма да  се е скъсила още 🤧

# 162
Беше 25 мм, сега вече е 33 мм. Не се тревожи. Аз даже за една седмица тогава до поставянето с постоянно лежане успях да е пооправя.

Каква е била държината на твоята шийка преди поставянето , аз съм супер притеснена дали до поставянето другата седмица няма да  се е скъсила още 🤧

# 163
А след поставянето налага ли се постоянно лежане , аз съм с тромбофилия и залежаването не е препоръчително . Извинявам се за хилядите въпроси ,които задавам , но изобщо не съм наясно .

# 164
Постоянно за около седмица със ставане за хапване и тоалетна. След това ми казаха да се разтъпчвам по 10 мин заради кръвообращението. И като цяло моя док не препоръчва изцяло на легло. Нещо по-балансирано. Но аз си усещам, че има напрежение и лягам. Аз самата не мога да издържа дълго права. Имам и контракции и с напредването се засилват.
А след поставянето налага ли се постоянно лежане , аз съм с тромбофилия и залежаването не е препоръчително . Извинявам се за хилядите въпроси ,които задавам , но изобщо не съм наясно .

Общи условия

Активация на акаунт